נציבות מס הכנסה מאפשרת מהשבוע לבדוק באמצעות האינטרנט את שיעור הניכוי במקור של עוסקים, על מנת להילחם בתופעה של אישורים כוזבים בדבר פטור מניכוי במקור כביכול.
נציבת מס הכנסה, טלי ירון-אלדר, אמרה היום (ד') ל"גלובס", כי בשוק קיימים אישורים כוזבים רבים, בגינם נופלים עסקים קורבן לרמייה ונמנעים מניכוי מס במקור. מצב זה גורם אובדן הכנסות ניכר לקופת המדינה.
על מנת להילחם בתופעה זו, יכול מעתה כל עסק להקליד באתר האינטרנט של הנציבות את מספר תעודת הזהות או מספר החברה של ספק השירותים או הטובין עימו הוא עובד, ולבדוק האם יש לו פטור מניכוי במקור או מהו שיעור המס שיש לנכות.
תוך חודש מתכננת הנציבות להגיע למצב, בו ניתן יהיה להוריד מהאינטרנט את האישור עצמו, וכך לא יצטרכו הספקים לשלוח אותו אל לקוחותיהם.
ירון-אלדר פנתה השבוע למנהל אגף המכס ומע"מ, איתן רוב, בהצעה לפרסם באתר האינטרנט של האגף את רשימת העוסקים המורשים. לדבריה, חלק ניכר מבעיית החשבוניות הפיקטיביות נובע מכך שספקים תמימים מקבלים חשבוניות של עוסקים שכלל אינם רשומים, ופרסום רשימת העוסקים יכול לפתור בעיה זו.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.