בית המשפט המחוזי בת"א קובע, כי לעיתונים אין זכויות יוצרים במודעות "דרושים", וכי זכויות אלה שייכות למפרסמים ששילמו על פרסום המודעה.
השופט יהודה זפט דחה את בקשת "מעריב" לאסור על חברת אול יו ניד, בעלת אתר האינטרנט www..co.il הכולל מאגר מידע על מעסיקים המחפשים עובדים ומשרות פנויות, לעשות שימוש בנתונים המופיעים בלוח "דרושים" של העיתון.
לדברי העיתון, המשיבה מציינת באתר שלה, שהמאגר מרכז מודעות מכל העיתונים. מאחר שהמידע זהה, קיים חשש שהמשתמשים באתר המשיבה יחשבו שיש לאתר קשר ל"מעריב".
המשיבה כפרה בטענה זו וציינה, כי אין דמיון בין שמות האתרים, עיצובם שונה ומוספי "מעריב" הם במדיה אחרת משלה.
השופט יהודה זפט קבע, כי אין דמיון בין האתר של המשיבה לבין מוספי "מעריב", לא באופן הצגת המידע ולא בעיצוב. כמו כן, לא נמצאו באתר של המשיבה פרטים שיש בהם כדי לרמז על קשר כלשהו ל"מעריב". גם בין האתר של המשיבה לבין אתר NRG של "מעריב" קיים שוני ניכר.
זפט הוסיף, כי המודעות במוספים ובאתר האינטרנט של "מעריב" כוללות נתונים ועובדות שנמסרו לה על-ידי המפרסמים תמורת תשלום. לכן, ל"מעריב" אין כל מקוריות או יצירתיות בהם.
לדברי זפט, פעילות המשיבה אינה פוגעת באינטרסים של המעסיקים המפרסמים ב"מעריב", ואולי אף מועילה להם לנוכח התפוצה הנרחבת לה זוכה המודעה ללא תשלום נוסף. גם ציבור מחפשי העבודה אינו נפגע מקיומו של אתר אינטרנט נגיש, המאפשר להם לסקור בקלות יחסית הצעות עבודה.
זפט קבע, כי קבוצת מעריב לא השכילה להראות זכות לסעד הזמני המבוקש. הערכתה לפיה אנשים יחדלו לקנות את העיתון לנוכח הנטייה הגוברת להשתמש באינטרנט, נראית מופרכת.
הוא הוסיף, כי ככל שעלול להיגרם לה נזק כלשהו מפעילות המשיבה - מדובר בנזק כספי הניתן לפיצוי, ולפיכך החליט לדחות את הבקשה למתן סעד זמני. (ת.א 1074/05).
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.