"אי אפשר לאיים עלינו היום מפני הורדת דירוג האשראי של ישראל - זו היא אגדה פוליטית. הדירוג למעשה כבר הורד לפני שנתיים, ועל כך מעידות עלויות הגיוס של חברות ישראליות בחו"ל, אשר נמצאות במגמת עלייה בשנתיים האחרונות". כך אמר היום (ד') מנכ"ל מודלים כלכליים, יעקב שיינין, בכנס השנתי של חברת המחקר הכלכלי.
לדברי שיינין, "גם במצב הביטחוני הנוכחי, המשק הישראלי יכול להגיע לצמיחה של בין 4% ל-5% בשנה. מי שקושר בין השפעות האינתיפאדה והיעדר הצמיחה - מטעה".
עוד אמר שיינין, כי "המצב הכלכלי היום הוא האיוולת הכלכלית הגדולה ביותר שהכרתי, והוא גרוע יותר מזה של שנות ה-80". שיינין טוען, כי היום יש אפשרות לשנות את המצב הכלכלי, אך הדבר לא נעשה.
להערכת מודלים כלכליים, גם בשנת 2003 לא ירשום המשק הישראלי כל צמיחה. שיינין צופה, כי שיעור האבטלה עוד צפוי להמשיך ולעלות, וכל כוח העבודה שיתווסף למשק יעבור מייד לצד המובטלים.
לדברי שיינין, "אין מדינה שנהנתה מבועת היי-טק כמו ישראל. ב-1999 ו-2000 זרמו כמויות כסף אדירות למשק הישראלי, שנבעו ממכירה של נכסים ישראליים במחירים מופקעים.
"כל החברות שגייסו כספים בניו-יורק במחירי בועה הזרימו כמויות אדירות של דולרים לכלכלה הישראלית, ובכך גרמו לירידת החוב החיצוני של ישראל לרמתו הנוכחית שאינה בעייתית".
לדבריו, "לישראל אין כלל חוב חיצוני. החוב הנוכחי מגיע ל-2% מהתוצר, לעומת 80% מהתוצר במהלך שנות ה-80". שיינין מוסיף, כי "שער החליפין עדיין מושפע מזרימת כספים לתוך הכלכלה הישראלית, ורמתו הנוכחית קרובה לרמתו הריאלית".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.