בחודש אוגוסט נמשכה המגמה החיובית בתעשיית קרנות הנאמנות. אחרי שבחודש יולי נרשמו בתעשיית הקרנות גיוסים בסך 1.5 מיליארד שקל, נרשמו באוגוסט גיוסים של 1.9 מיליארד שקל. מתחילת השנה הסתכמו הגיוסים בתעשיית הקרנות בסכום מרשים של 21.8 מיליארד שקל, קצב של מעל 2.7 מיליארד שקל בחודש.
בחודש שעבר הניבו הקרנות בממוצע תשואה של 0.9% ובסכום אבסולוטי מדובר על 1.2 מיליארד שקל. בסך הכול גדלה התעשייה בחודש אוגוסט ב-3.1 מיליארד שקל לשיא חדש של 128.7 מיליארד שקל.
בסך הכול גדלה התעשייה מתחילת השנה ב-27.6 מיליארד שקל. בתחילת השנה הסתכמו הנכסים בקרנות ב-101.1 מיליארד שקל, כשרוב הגידול כאמור (21.8 מיליארד שקל) מיוחס לגיוסים בקרנות והיתר, 5.8 מיליארד שקל, מיוחס לעליית ערך.
הגיוסים והפדיונות בחודש שעבר, בדומה למגמה בחודשים האחרונים, ביטאו את שינוי הטעם של הציבור - פחות השקעות שקליות ויותר השקעות באיגרות חוב. בחודש אוגוסט זרמו לקרנות האג"ח קרוב ל-3.9 מיליארד שקל בעוד שהקרנות השקליות סבלו מפדיונות של 1.7 מיליארד שקל. נתון מעניין נוסף הוא הפדיונות בקרנות המנייתיות. למרות החגיגה בבורסה בחודשים האחרונים הציבור לא בפנים. בחודש אוגוסט נרשמו פדיונות של 300 מיליון שקל בקרנות המנייתיות, בהמשך לפדיונות של 280 מיליון שקל בחודש יולי. מתחילת השנה נרשמו בקרנות המנייתיות פדיונות של 90 מיליון שקל, כאשר בקרנות האג"ח נרשמו גיוסים של כ-24 מיליארד שקל.
גם בחודש אוגוסט התחזקו הברוקרים הפרטיים על חשבון הבנקים הגדולים. הנכסים בקרנות המנוהלות על ידי הברוקרים הפרטיים גדלו באוגוסט ב-5.4% ל-24.6 מיליארד שקל והם היוו כ-19.1% מהתעשייה, לעומת 18.6% מהתעשייה בסוף חודש יולי.
חלקם של הברוקרים הפרטיים יחד עם הבנקים הקטנים (אגוד, מרכנתיל דיסקונט, ירושלים ויובנק) מגיע ל-21% (27.1 מיליארד שקל), בהשוואה ל-20.5% (25.7 מיליארד שקל) בחודש יולי.
הבנקים הגדולים הצליחו גם בחודש אוגוסט לגדול אבסולוטית ב-1.7% ל-101.6 מיליארד שקל, אבל גידול משמעותי יותר אצל הברוקרים הפרטיים, הקטין את חלקם של הבנקים בעוגה. חלקם בתעשייה הסתכם בסוף אוגוסט ב-79%, לעומת 79.5% בחודש יולי וכ-84% בתחילת השנה.
חברת ניהול הקרנות של אי.בי.אי רשמה בחודש החולף גידול מרשים בהיקפי הנכסים המנוהלים על ידה, בעיקר תודות לגיוסים נאים. היקף נכסיה גדל ב-17.2% ל-2.72 מיליארד שקל, והיא מתקרבת לשלישיה הפותחת בברוקרים הפרטיים.
מיטב עדיין מובילה בבטחה עם גידול של 7.1% בהיקף הנכסים המנוהלים ל-3.6 מיליארד שקל כשאחריה ניצבות אפיקים עם 3.18 מיליארד שקל ואנליסט עם 2.77 מיליארד שקל.
גידול נאה בפעילות רשמה גם חברת ניהול הקרנות של אלטשולר שחם. היקף הכספים שהיא מנהלת גדל ב-15% ל-1.26 מיליארד שקל. בין הקטנות בלטה מילניום שהגדילה את היקף הכספים המנוהלים ב-27.5% ל-169 מיליון שקל.
בחודש שעבר גדלו הנכסים המנוהלים בקבוצת בנק לאומי ב-2.1% ל-29.3 מיליארד שקל, בעוד שבנק הפועלים הגדיל את הנכסים המנוהלים ב-1.4% ל-35.1 מיליארד שקל. בנק הפועלים מחזיק ב-32.4% מתעשיית הקרנות ואילו בנק לאומי מחזיק ב-27.8% מהתעשייה.
בחודש אוגוסט בלטו מבין חברות ניהול הקרנות הבנקאיות - פקן של הפועלים עם גידול של 3.3% ל-15.6 מיליארד שקל ופסגות אופק של לאומי עם גידול של 3% ל-15.1 מיליארד שקל.
אילנות דיסקונט, שהשליטה בה נשארה בידי בנק דיסקונט אחרי שזה הפעיל את זכות הסירוב לרכישת 45% ומנע למעשה את כניסת סולומון להשקעה בחברה, גדלה החודש ב-1.8% ל-14.2 מיליארד שקל.
עם זאת, בבנקים הקטנים החגיגה הרבה יותר גדולה. חברת ניהול הקרנות של ירושלים שוקי הון הגדילה את נכסיה ב-9.3% ל-462 מיליון שקל וחברת ניהול הקרנות של יובנק הגדילה את נכסיה ב-11.3% ל-481 מיליון שקל. *
מידע נוסף על תעשיית הקרנות ניתן למצוא [ באתר הקרנות של "גלובס" ]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.