היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, אינו פוסל את האפשרות, שבעתיד יועמדו לדין גברים שיצרכו שירותי מין בתשלום. מזוז אמר את הדברים בישיבת ועדת המשנה למאבק בסחר בנשים, בראשות ח"כ זהבה גלאון.
במהלך הדיון באפשרות הפללתם של לקוחות קורבנות סחר בנשים, הסכימו היועץ וחברי הוועדה, כי ללקוחות תפקיד מכריע בעידוד ובביסוס תופעת הסחר בנשים. מזוז אמר, כי אינו מתנגד עקרונית למהלך של חקיקה, שיפליל לקוחות של קורבנות הסחר בנשים, אך הדבר צריך להיעשות בזהירות רבה. לדבריו, במדינות שונות בעולם בהן הפלילו לקוחות, הדבר נעשה לאחר בחינה ותהליך ארוך של חינוך והסברה.
היועץ ציין, כי בשבדיה, שם נחקק ב-1999 חוק המפליל את הלקוחות, הדבר הביא לירידת הזנות למחתרת, מה שמקשה על האכיפה, וכן לפגיעה בנשים עצמן ולדחיקת הנושא מהתודעה הציבורית. מעבר לכך, אמר, יש לשקול את היעילות והאפקטיביות של הפללת הלקוחות בשל סדרי עדיפויות של המשטרה והמשאבים העומדים לרשותה.
ח"כ גלאון אמרה, כי הלקוחות הם המזרימים הגדולים של הכסף לתעשיית הזנות, אך עליהם אף איש אינו מדבר והם לא נתפסים כפושעים. לדבריה, ההתעלמות של הלקוחות מכך שנשים המוחזקות בבתי בושת לא נמצאות שם מרצונן, היא עצימת עיניים.
"לא ייתכן", אמרה גלאון, "שרק סוחרים וסרסורים עומדים לדין. צריך להפליל ולהעמיד לדין את כל מעגל העוסקים בתעשיית הסחר בנשים, שמגלגלת מיליארד דולר בשנה".
נציגים ממכון תודעה למאבק בניצול מיני מסחרי, המשתתף בדיוני הוועדה, בירכו על היוזמה של ח"כ זהבה גלאון, וביקשו להקצות משאבים לתוכניות תמיכה, עזרה ושיקום לעוסקים בזנות, וכן לקיים מסע הסברתי לשינוי תודעת הציבור.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.