בפסטיבל הטלוויזיה לסטודנטים בישראל, "שובר מסך", שמתקיים היום (ג') במכללה האקדמית עמק יזראל, נערך פאנל בשם "חדשות בידור עד מוות", בהשתתפות צמרת אנשי התקשורת בארץ.
העיתונאי מיקי רוזנמטל, שהשתתף בפאנל, יצא בהתבטאויות קשות על התקשורת. בין השאר אמר רוזנטל, כי היום קיימים בישראל כ-30 עד 40 מקומות שתפקידם למסור מידע לתקשורת, שהקשר בינם ובין המציאות הוא רופף, והפרשנות שהם נותנים לאירועים זולגות למהדורות החדשות והופכות את העיתונאים ואת מהדורות החדשות ל"סרסורי מידע".
בתגובה טען יואב לימור, הכתב הצבאי של ערוץ 1, כי זהו בדיוק תפקידה של העיתונות והעיתונאים - לבדוק את המידע בטרם מפרסמים אותו.
רוזנטל התפרץ לדבריו של לימור ואמר: "אבל נכשלנו". הוא התייחס לסרט של ענת גורן, "כל אנשי הקמפיין", ששודר אמש (ב') בערוץ 10 ועסק במתרחש מאחורי הקלעים של מערכת הבחירות האחרונה. "אתה ראית איך הדביל הזה, אדלר, עושה ככה עם היד ולמחרת זה בעיתון", אמר רוזנטל.
יואב לימור הגיב לדבריו ואמר: "אבל כמה פעמים חשבת שמדובר בעיתונות רצינית ולא חשבת שזה ציני?"
רוזנטל השיב בגילוי לב: "הייתי שנים עיתונאי ב'ידיעות אחרונות', אני זה שניסחתי את הכותרת 'זעם בשטחים', ואני אומר עכשיו בגלוי: אני עבדתי בשביל מו"ל כדי שהוא ירוויח הרבה כסף, ואני אומר היום: זכותו של המו"ל להרוויח כסף גוברת על זכותכם לדעת את האמת. חד וחלק: השיקול היום בתקשורת ובחדשות הוא כסף. מהדורות החדשות של ערוץ 2 לא יעשו כתבות על איפה באמת נמצא הכסף".
צבי יחזקאלי, ראש הדסק הערבי בערוץ 10, אמר: "אני מסכים עם מיקי. המערכת משומנת, חזקה, אבל עדיין, בחמש הדקות שיש לי בתוכנית, יש מקום לנסות להביא קול קצת שונה ופרספקטיבה אחרת. אמנם זה לא יעשה את השינוי בין רגע, אבל בטווח הארוך דברים משתנים. למשל נושא השחיתות, שלאט לאט מפמפם ומתחיל לעלות יותר ויותר".
בשלב שאילת השאלות ע"י סטודנטים התברר כי נושא הזלזול בצופה באמצעות תוכן רדוד מאוד מעסיק את הסטודנטים. הוזכר, לדוגמה, נושא המסך המפוצל ששודר בזמנו בטלעד ועדיין לא נשכח.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.