ממלא-מקום שר המשפטים, מאיר שטרית, מינה את שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, משה גל, למנהל בתי המשפט, במקומו של השופט בעז אוקון שפר. מינויו של גל הוא לתקופה של שלושה חודשים.
המינוי נעשה טכנית ע"י שטרית, אך מדובר בעיקר בבחירה של נשיאת בית המשפט העליון המיועדת, דורית ביניש. גל (56) וביניש מכירים עוד מהתקופה בה התמחה במחלקת הבג"צים בפרקליטות המדינה, בסוף שנות ה-70, כשביניש עמדה בראשה. בין השניים שוררים יחסי אמון.
כזכור, בעת שמונה אוקון לתפקיד, בתחילת 2004, העריכו במערכת המשפטית שהוא יסיים את התפקיד יחד עם מי שמינה אותו אליו, הנשיא אהרן ברק. זאת, בשל יחסיו העכורים עם הנשיאה המיועדת ביניש, על-רקע פרשת נילי כהן. אוקון צפוי להתמנות לתפקיד מנכ"ל משרד המשפטים, אותו ייעד לו השר הקודם, חיים רמון, ושצפוי להציע לו גם השר שטרית.
בייניש שקלה להציע את תפקיד מנהל בתי המשפט לרשם ביהמ"ש העליון, ד"ר יגאל מרזל, אך הלה הקדים והודיע שאינו מעוניין. גם השופט אילן שיף, לשעבר הפצ"ר, סירב לתפקיד. גל גבר על נשיאי בתי משפט השלום עדנה בקנשטיין (ת"א), אמנון כהן (ירושלים) ויהודה פרגו (מחוז המרכז).
גל הוסמך לעריכת דין ב-1980 ובמשך תשע שנים עבד כעו"ד שכיר ועצמאי. ב-89' מונה לשופט שלום בירושלים, ושמונה שנים אחר כך מונה במינוי זמני למחוזי, לתקופה של שנה. בסיומה, קיבל את מינוי הקבע למחוזי. גל הוא סגן-אלוף במילואים, ומכהן כשופט בבית הדין הצבאי לערעורים.
התיק הידוע ביותר בו דן גל הוא משפטם של המהנדס אלי רון, מייסד שיטת ה"פל-קל", ונאשמים נוספים בפרשת אסון ורסאי. בנוסף, הוא עמד בראש ההרכב שנתן החלטה עקרונית בשאלת מעמדה של הרשות וחסינותה מפני תביעות המוגשות לבתי המשפט בישראל. בהחלטה תקדימית אחרת, קבע כי למרות שלא מתקיימים תנאים לקיומו של משפט חוזר אזרחי, הוא מאפשר לתובע לתקן את תביעתו ולבקש ביטול סעדים של פסק דין סופי.
גל אף שימש מגשר בהליך הפלילי בפרשת קרטל הגז, בה מואשמות בהסדרים כובלים ארבע חברות הגז הגדולות - פזגז, אמישראגז, סופרגז, ודורגז.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.