ג'ינגרפטס יוצאת להנפקה בת"א: הגישה תשקיף לגיוס של כ-4-5 מ' ד'

החברה מפתחת שתלים ביולוגיים לניטור הפעילות החשמלית במוח ובלב * את ההנפקה תוביל דיסקונט חיתום * בכך עולה ל-6 מספר חברות הביומד שהגישו טיוטת תשקיף לבורסה בחודשים האחרונים

חברת ג'ינגרפטס, בוגרת חממת הטכניון, הגישה בשבוע שעבר טיוטת תשקיף להנפקה בבורסה. כך עולה מהודעתה של קרן פרו-סיד המחזיקה בכ-9.17% מהחברה בדילול מלא. ג'ינגרפטס מעוניינת לגייס כ-4-5 מיליון דולר בהנפקה, אותה צפויה להוביל חברת דיסקונט חיתום במהלך חודש נובמבר.

הודעה זו מעלה ל-6 את מספר חברות הביומד שהגישו בחודשים האחרונים טיוטת תשקיף להנפקה בתל-אביב. ההודעה מכניסה גם חתם חדש לשוק הנפקות חברות הביומד - דיסקונט חיתום.

בעלי מניות נוספים בחברה הם שותפיה של פרו סיד לחממת הטכניון, הקרנות ורטקס, ויטהלייף ושלום ונצ'רס. כמו כן השקיעה בג'ינגרפטס ענקית המכשור הרפואי ג'ונסון אנד ג'ונסון. החברה גייסה עד היום כ-1.5 מיליון דולר והיא מועמדת למענק של 300 אלף אירו נוספים מהמסגרת השישית של תוכנית המו"פ של האיחוד האירופי.

ג'ינגרפטס מפתחת שיטה חדשנית ביותר לטיפול בפרקינסון ובפרפור עליות בלב. השיטה כרוכה בנטילת דגימה של רקמת עור מחולה, שינוי באמצעים גנטיים של הפעילות החשמלית של אותה רקמה והשתלתה במקום אחר לחלוטין בגוף, מתוך תקווה כי אותה רקמה משודרגת תשפיע על הפעילות החשמלית של רקמה חולה, שאליה חוברה.

בראיון שנתן מנכ"ל החברה, יאיר פלד, ל"גלובס" לפני כשנה, הסביר כי הן בפרקינסון והן בפרפור עליות, קשורה המחלה בכשל בפעילות החשמלית. בפרקינסון אלו העצבים שמתנוונים ואינם מצליחים להעביר שדר חשמלי לעצבים קרובים להם, וכתוצאה מכך אותם עצבים קרובים משתוללים בפעילות יתר. במקרה של פרפור עליות מקבל הלב שדר חשמלי לא נכון הגורם להתכווצותו באופן מהיר ולא סדיר. ניטור נכון של הפעילות החשמלית עשוי לפתור את הבעיות הללו.

החברה כבר הצליחה להראות כי השיטה עובדת בחיות, והיא מתכננת להיכנס לניסויים קליניים ב-2008 בהתוויה של פרקינסון ולהגיע לשוק ב-2013, כלומר שבע שנים מהיום. באותו ריאיון לפני שנה לא היסס פלד להגדיר את המוצר כ"מהפכה" וטען כי לא קיימים בעולם מוצרים הדומים לו. הוא הודה שהחברה רחוקה מאוד ממכירות וכי יידרש מאמץ גדול לחנך את השוק ולהחדיר את המוצר. עם זאת, הסביר, כי אין היום פתרון ראוי ומוצלח לשתי הבעיות אליהן פונה החברה, ולכן סביר שחולים ורופאים יהיו בכל זאת מוכנים לנסות טיפול חדש. "חברה כמו שלנו אינה חייבת להגיע לשוק כדי לעשות אקזיט", אומר פלד. "היא עשויה להימכר או להתמזג לחברה גדולה יותר בשלב של טרום מכירות".

הגיוס הנוכחי אמור להעביר את החברה עד אחרי שלב I-II של הניסויים (בטיחות וגם יעילות) במספר מצומצם של 10 חולים. יידרשו לה גיוסים נוספים כדי להגיע לשוק.

מייסדי החברה הם פלד, שהיה גם מיזמי חברת CorAssist, בוגרת חממת ניות; ד"ר ליאור גפשטיין מהמחלקה לקרדיולוגיה בבי"ח רמב"ם ומהטכניון, המתמחה בהתפתות של תאי לב; ד"ר שמעון מרום, ראש המרכז לביופיזיקה תאית בטכניון, המתמחה בחקר רשתות עצביות וד"ר מאירה מלמד פרנק, חוקרת בטכניון.