זאב חספר מועמד לראשות החברה המשותפת לנענע וערוץ 10

חספר - שהיה ממקימי YNET וכיום עורך את "היום שהיה" עם גיא זוהר - סירב להגיב לידיעה

זאב חספר, ממקימי YNET, מועמד לראשות החברה המשותפת לנענע ולערוץ 10, כך נודע ל"גלובס".

חספר, בן 49, היה אחד ממקימי YNET ב-1999. בין היתר ערך את תוכניתו של אמנון לוי בטלעד, ולאחר שתי עונות עבר לערוץ 10. כיום הוא עורך את התוכנית "היום שהיה" עם גיא זוהר, ופעמיים בשבוע את המהדורה המרכזית.

על-פי ההסכם המתגבש, צפוי ערוץ 10 לרכוש 49% מנענע תמורת כ-11.3 מיליון דולר. כרבע מהסכום ישולם על-ידי ערוץ 10 במזומן וכרבע בצורת זמן פרסום בערוץ 10, שיוענק לחברה הממוזגת של נטוויז'ן וברק. המחצית הנותרת, כ-5.5 מליון דולר, "תשולם" בדרך של זמן פרסום וחסויות, כלומר חשיפה של נענע בערוץ 10 וכן בתכנים.

שיתוף הפעולה אמור לפעול לטובת שני הצדדים: עבור נענע מדובר בבידול הפורטל, נקודה שכרגע היא אחת מחולשותיו העיקריות, וחיזוק התכנים החדשותיים, במטרה למשוך קהל בוגר יותר. עבור ערוץ 10 מדובר בפלטפורמה נוספת למינוף התכנים וגישה לקהל המשתמשים הקיים של נענע.

בסקר TIM האחרון שנערך בספטמבר 2006, דורג נענע במקום החמישי, עם שיעורי חשיפה של 28.4% - ירידה מזערית לעומת דצמבר 2005, אז עמדו שיעורי החשיפה לאתר על 29.6%.

מנענע נמסר בתגובה: "העסקה בין נענע לערוץ 10 טרם יצאה לפועל. משתצא לפועל, תיקבע ההנהלה".

מערוץ 10 נמסר בתגובה: "בימים אלה שוקדים על פרטי ההסכם הסופי, המתגבש בין ערוץ 10 לנענע. מכאן, שבשלב זה מוקדם מדי להתייחס למועמדותם של אישים כאלה או אחרים".

חספר סירב להגיב.

כפי שפורסם ב"גלובס" לפני כחודש, הסכם התכנים בין ערוץ 10 לנענע מבטיח לנענע נגישות מלאה לתכני ערוץ 10 למשך שש שנים. בתום התקופה תיעשה הערכה מחודשת באשר לעלויות התוכן, על מנת לקבוע מודל תשלום עבורם לשנים הבאות.

לפני כחודש וחצי רכש נענע את אתר הבלוגים ישרא-בלוג, מידי מייסדו יריב חבוט. לא ידוע סכום העסקה, אולם ההערכות הן כי מדובר בכ-200 אלף דולר. נענע נמצאת בבעלות נטוויז'ן, בבעלותו של נוחי דנקנר וקונצרן אי.די.בי. בדו"חות נכתב כי נענע נהנתה ברבעון האחרון מגידול בהכנסות, אך במובלע מוזכר כי היא "עברה לאיזון" - כלומר שעד כה צברה הפסדים.