משטרת ישראל תקים שתי יחידות ל"ניטור תשדורות מיניות באינטרנט". היחידות יפעלו באמצעות מערך חדש ומורחב לעבירות מחשב, שימנה כ-200 שוטרים (לעומת שמונה-עשרה שוטרים עד לאחרונה). כך גילה אתמול (ב') סנ"צ אבי אביב, ראש מפלג עבירות מחשב במשטרת ישראל, במסגרת כנס באר שבע לשלום הילד, שנערך באוניברסיטת בן-גוריון.
לדברי אביב, ישנו פער של מאות אחוזים בין התלונות המרובות המגיעות אל ספקי השירות של האינטרנט לגבי הטרדות מיניות, לעומת התלונות המעטות המגיעות אל משטרת ישראל.
ח"כ זבולון אורלב טען כי אין מספיק חקיקה בנושא. אורלב קרא להמשיך ולהציע הצעות לחקיקה, "על מנת לסתום את הפרצות של הטרדות מיניות ברשת האינטרנט". כן אמר, כי הבעיה אינה רק בחקיקה, אלא בסלחנות בה נוהג בית המשפט בכל הנוגע לענישה של הטרדות מיניות.
שר התקשורת, אריאל אטיאס, אמר כי אחת האפשרויות הנשקלות היא התקנת תוכנה לסינון אתרים על-ידי ספקי הגישה לאינטרנט, שתמנע מילדים את הגישה לאתרים מזיקים ופוגעניים. לדבריו, "אנו מגבשים הסדרת הנושא בחקיקה, אך כיוון שמדובר בעניין מורכב, מתכונת ההסדרה טרם עוצבה. אני פועל לקידום הצעת חוק ממשלתית בנושא, ולשם כך בכוונתי לגבש קונצנזוס בקרב חברי הבית".
אבי משולם, עורך ראשי בוואלה, אמר כי אין צורך במחוקק ובמשרד המשפטים. לדבריו, הדרך היעילה והנכונה ביותר בתחום זה היא באמצעות חינוך והסברה הן להורים והן לילדים.
מנכ"ל המועצה לשלום הילד, ד"ר יצחק קדמן, אמר, כי "בהקמת יחידה מיוחדת במשטרה מצטרפת סוף סוף ישראל למדינות המתקדמות בעולם, שכבר הבינו מזמן כי המאבק נגד ניצול ילדים באינטרנט חייב להיות אקטיבי יותר, יזום ואפקטיבי".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.