תוצאות ראשונות מניסוי שלב II של חברת אוביקיור מקבוצת
ביולייט 
בתרופה למניעת השמנה מעידות כי הניסוי לא הצליח: המטופלים בתרופה אמנם ירדו במשקל לעומת קבוצת הביקורת, אולם לא נרשם הבדל מובהק סטטיסטית בירידה במשקל בין הקבוצה שטופלה בתרופה לבין קבוצת הביקורת.
החברה מסרה כי טרם קיבלה את הדו"ח המפורט של הניסוי, וכי תיתן עדכון נוסף עם קבלתו, תוך שבוע עד שבוע וחצי. בעקבות התוצאות ירדה מניית ביולייט ב-36.5%.
יפה בק, מנכ"לית אוביקיור, אמרה היום כי: "הדיווח שקיבלנו מהחברה המנתחת את תוצאות הניסוי היה טלפוני בלבד. נאמר לנו שחלה ירידה במשקל החולים, אך לא הייתה מובהקות סטטיסטית, ולא נמסרו פרטים נוספים. מכיוון שהגדרנו שאנחנו מחפשים בניסוי הבדל מובהק בין הקבוצות, אנחנו מדווחים היום כי הניסוי לא הצליח. עם זאת, אנחנו מקווים שעם קבלת הדו"ח נגלה גם נתונים חיוביים יותר, למשל אולי נוכל לאתר פלחים מסוימים מתוך קבוצת הניסוי, להם התרופה כן יכולה לעזור.
"השמנה היא בעיה מאוד מורכבת. במיוחד אצל השמנים מאוד ישנם גורמים רבים ומנגנונים רבים שיכולים להוביל להשמנה. כל התרופות שניסו עד היום לתקוף את כל הבעיה לבד, לא השיגו תוצאות טובות מספיק. ייתכן שהשילוב של התרופה שלנו עם תרופות נוספות ישיג תוצאה טובה יותר מאשר כל תרופה בנפרד, ואנחנו פונים כעת לבחון את האפשרות להתקדם בכיוונים הללו.
"אנחנו נמצאים במקביל גם בניסוי בחולים פסיכוטיים, אצלם ההשמנה נגרמת באופן נקודתי כתוצאה מנטילת התרופות האנטי-פסיכוטיות, כאשר ידוע כי המנגנון דרכו נגרמת ההשמנה, הוא גם זה שעליו פועלת התרופה של אוביקיור. משום כך, אנחנו מאמינים כי הסבירות להשגת תוצאות טובות בניסוי הזה היא גבוהה יותר". ניסוי זה נערך בישראל ובקנדה בחסות ענקית התרופות הבינלאומית אלי לילי, המשווקת תרופות אנטי-פסיכוטיות. תוצאות הניסוי הזה אינן צפויות עד מחצית 2008.
אוביקיור היא חברת הדגל של קבוצת ביולייט הבורסאית, אשר הוקמה על ידי כמה גורמים מובילים בתעשיית הביומד, ביניהם גל ארליך, שותף במשרד הפטנטים ארליך ושות'; דר' עמי אייל, שותף בקרן יזראל מדי-סיד; עו"ד רונית גרוס, העוסקת בפיתוח עסקי בישראל ובחו"ל; ועו"ד ריצ'רד נמיר, המייצג את משרד עורכי הדין גרנות-שטראוס-הדר. הכוונה הייתה לבנות בית גידול לחברות ביומד שנקלעו לקשיים ולרעיונות טובים שלא הגיעו לביצוע מסיבות שונות. אוביקיור הוקמה בעקבות ממצא של דר' ניר ברק מבית החולים בילינסון, כי תרופה המשמשת כיום לטיפול במחלת המנייר (הגורמת בעיקר לסחרחורת), עשויה להיות יעילה גם למניעת השמנה. אוביקיור רשמה פטנט על שימוש בתרופה לטיפול בהשמנה, והכניסה אותה מיד לשלב בדיקת היעילות של הניסויים הקליניים, משום שבטיחותה כבר ידועה בעקבות השימוש הקודם שלה.
בקבוצת ביולייט מוחזקות עוד שלוש חברות: זטיק, איי-אופטימה ואלרג'יקה, אבל בק טוענת כי אוביקיור היא עדיין חברת הדגל של ביולייט, משום שהיא נמצאת בשלב מתקדם של ניסויים קליניים בחולים הפסיכוטיים.
ביולייט הונפקה בדצמבר 2005. היום, אחרי פרסום תוצאות הניסוי, נסחרת המניה בתשואה של 12% מעל מחיר ההנפקה, כשבשיא (באמצע 2006), הגיעה גם לתשואה של פי 2 על מחיר ההנפקה, אז גם ביצעה גיוס שני.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.