מועצת הכבלים שוב מתערבת: משחק הכדורגל בין אינטר ליובנטוס ככל הנראה לא ישודר הערב

צ'רלטון וערוץ 5 שוב לא הגיעו להסכמה על מיקום השידור ומחירו * המועצה: המשחק חייב להיות משודר בערוץ בסיס

משחק הכדורגל בין הקבוצות האיטלקיות אינטר ויובנטוס ככל הנראה לא ישודר הערב (א'). מועצת הכבלים והלוויין קיבלה החלטה זו לאחר שערוץ 5 וצ'רלטון שוב לא הצליחו להגיע להסכמות בעניין מיקום השידור ומחירו. המועצה קבעה כי אם המשחק לא ישודר בערוץ הבסיס אלא בערוצים בתשלום - תירשם הפרה לצ'רלטון.

חברת צ'רלטון מחזיקה בזכויות השידור של המשחק בין אינטר ליובנטוס. על-פי כללי אישור הערוצים, המשחק המרכזי מהליגה האיטלקית מחוייב בשידור בערוץ בסיס. כיוון שצ'רלטון לא מחזיקה בערוץ כזה אמור המשחק להיות משודר בערוץ 5, ואולם, ערוץ הספורט וצ'רלטון לא הגיעו להסכמה על המחיר אותו ישלם ערוץ 5 עבור המשחק.

לפיכך הציעה צ'רלטון לשדרו בחינם באמצעות ערוציה לכלל מנויי הכבלים והלוויין הדיגיטליים. מועצת הכבלים והלוויין שקלה את האפשרות, אולם החליטה בסופו של דבר שמהלך שכזה יפגע במנויים האנלוגיים של HOT, שכן הם אינם יכולים לצפות בערוצי הספורט של צ'רלטון.

למרות החלטה זו שהתקבלה היום, במועצת הכבלים והלוויין טרם התקבלה החלטה גורפת באשר לשידור המשחק המרכזי בערוץ הבסיסי, דבר שיוצר אי ודאות ולא מעט בעיות בין ערוץ הספורט לבין צ'רלטון משבוע לשבוע. נעמה הניג, מ"מ יו"ר מועצת הכבלים והלוויין, אמרה היום בתגובה: "קיבלתי החלטה לפיה המשחק ישודר בערוץ בסיס הפתוח גם למנויים האנלוגיים. זו התחייבות שקשורה באישורי ערוצים ובאינטרס הצרכני. ההחלטה שקיבלתי משמעותה שגם צ'רלטון וגם ערוץ הספורט יעמדו בהתחייבויותיהם לגבי התכנים המשודרים בבסיס כולל השידור האנלוגי באופן המקיים את הוראות המועצה והחלטותיה והמונע פגיעה באינטרס בציבורי".

מערוץ הספורט נמסר בתגובה: "אם זכויות השידור של הקבוצות הללו בליגה האיטלקית היו בידינו, כמובן שהמשחק הזה היה משודר בערוץ הבסיס. כך אנו עושים עם כל המשחקים המרכזיים של הליגות הבכירות, שזכויות השידור שלהן בידינו".