אסם נסטלה חצתה את קו ה-40% בנתח השוק שלה בשוק הקפה הנמס בפברואר 2003. כך עולה מתוך נתוני נילסן שהגיעו לידי "גלובס". יצויין כי במהלכים החודשים האחרונים פרסמה
אסם 
את הקפה שלה בכל אמצעי התקשורת ואף ערכה מבצע, כך שקשה עדיין להסיק מנתונים אלה על ההישגים ארוכי הטווח שתשיג החברה.
בעקבות החדרת "רד מאג" - תת המותג שהחליף את נסטלה קלאסיק בדצמבר 2002 - הצליחה אסם-נסטלה להגדיל את חלקה בשוק הקפה המגורען מ-55% ל-66%. מתוך סך שוק הקפה הנמס המבורקד, המוערך בכ-250 מיליון שקל, מהווה רד מאג בחודש השלישי להחדרתו כ-19%.
על פי נתוני פברואר 2003 מהווה אסם נסטלה 42% משוק הקפה הנמס. "אנחנו מאוד מעודדים מהמספרים", אומר דן פרופר, מנכ"ל אסם, "42% זה מספר יפהפה, אבל אותי מעניינת המגמה יותר ממספר אבסולטי, כי תהיינה תנודות חודשיות. אנחנו שולטים בגדול בתחום הקפה המגורען". בתשובה לשאלת "גלובס", מתי עתידה אסם לחצות את קו ה-50% בשוק הקפה הנמס, אמר פרופר: "בהשקעה מאסיבית הדבר עשוי להיות אפשרי בתוך שנתיים שלוש, אך אני לא רוצה להצמד לזה. אנחנו לא ממהרים לשום מקום. ההזדמנות לעבור את ה-50% קיימת גם מחר וגם מחרתיים. מה שמעניין אותנו זה הטווח הארוך. נסטלה כבר עברה את ה-58% בעולם, ואין שום סיבה שאנו לא נעשה את זה גם פה בארץ".
"בשנה האחרונה כל התחום המגורען עלה מרגע כניסתנו עם ה'רד מאג' ב-30%", אומר פרופר.
שלי שליט, מנכ"ל חברת הקפה של עלית
, מסרה בתגובה כי "אנחנו בתחום הקפה לא בודקים תוצאות של חודש אחד. צריך להמתין לתוצאות אחרי חצי שנה. אני לא יכולה להבין איך הם מסתכלים על הנתונים, אני לא רואה את זה. בחודש ההשקה הם גדלו במגורען ב-2%, ולא סופרים חודש השקה. יש סימן שאלה לגבי ההחדרה, מוקדם מדי לשפוט אותה. הגידול ל-19% - אם אני הייתי במקומם, איני בטוחה שהייתי מגדירה את התוצאות כהצלחה, בהתחשב בהשקעה הסופר מאסיבית. הם השקיעו בהחדרה מעל ל-3 מיליון דולר".
שלי שליט גם מתחה ביקורת על מבצע קידום המכירות שערכה אסם, חודש לאחר החדרת ה"רד מאג": "חודש אחרי ההשקה, איך עושים מבצע של מיליון דולר על קפה נמס? זה לא משדר פאניקה? זה מאותת שהם לא מרוצים מהתוצאות".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.