שנת 2002 היתה השנה הקשה ביותר לתעשיית טכנולוגיית המידע העולמית (IT), כאשר סך ההוצאה על שירותים הסתכמה ב-536 מיליארד דולר - ירידה של 0.6% מנתוני 2001. את התוצאות הציגה אמש חברת המחקר גרטנר. אנליסטים בחברה אמרו כי זו השנה הראשונה בה הצטמצם ענף ה-IT העולמי.
בבדיקת החברות השונות הפועלות בתחום, עולה כי EDS הינה היחידה מבין החברות המובילות ששמרה על צמיחה (2%). יבמ שמרה על מקומה בצמרת, כשהיא מחזיקה בנתח של 7.5% מהשוק הגלובלי. יבמ עצמה הגדילה את הכנסותיה משירותי IT, אך נתונים אלו קוזזו לאחר צירוף נתוני חטיבת הייעוץ של PwC, שמוזגה לתוכה, לאחר שזו רשמה ירידה חדה בהכנסות. מיזוג אחר שהשפיע על הדירוג היה המיזוג בין HP לקומפאק, שהזניק את החברה המדורגת למקום הרביעי בדירוג העולמי, על אף ירידה של 5.8% בהכנסות.
קתרין הייל, האנליסטית האחראית על תחום שירותי ה-IT בגרטנר, מסרה כי "שירותים מבוססי פרוייקטים, ייעוץ ופיתוח והטמעת מערכות, ספגו את המכה הקשה, בעוד ששירותי מיקור חוץ וניהול תהליכים הראו את הצמיחה הגבוהה ביותר. ארגונים רבים עדיין רואים שירותים אלה כאמצעי היעיל ביותר לצמצום עלויות בתקופה של אי-ודאות כלכלית, בה תקציבים מצומצמים הם הנורמה". לאחרונה העריכו בגרטנר המזה"ת כי ישראל נמצאת שלוש-חמש שנים מאחורי העולם בחדירת שירותי מיקור חוץ. בחלוקה לאיזורים, איזור אסיה-פאסיפיק ויפאן היה היחיד בו נרשמה צמיחה בהוצאה על IT. באמריקה הלטינית נרשמה הירידה החדה ביותר, של 7.2%. בצפון אמריקה נרשמה ירידה של 1.1%, במזרח אירופה ירידה של 2.6%, ובמערב אירופה ירידה של 0.1%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.