מכירות הפי.סי הנישאים עברו את מכירות הפי.סי השולחניים

מכירות מחשבי המחברת היוו בחודש מאי יותר מ-54% מסך המכירות של מחשבי הפי.סי בעולם, בסך 500 מיליון דולר.

בראשונה מאז הושקו לשיווק, חלפו בחודש מאי המכירות של המחשבים הנישאים (Notebook) על המכירות של מחשבי הפי.סי השולחניים, הודות לרצון הגובר בקרב הלקוחות לניידות.

לפי הנתונים שפורסמו אתמול (ד') על ידי קבוצת מחקרי השוק האמריקנית NPD, מכירות מחשבי המחברת היוו בחודש מאי יותר מ-54% מסך המכירות של מחשבי הפי.סי בעולם, בסך 500 מיליון דולר.

את הגידול במכירות מחשבי המחברת מייחס מנהל המחקר ב-NPD, סטפן בייקר, לעניין גובר של הלקוחות באפשרות לשאת את המחשב האישי שלהם איתם, וכן לתימחור אגרסיבי של יצרניות כמו דל, גייטוויי והיולט-פקארד, ולשיפור העיצוב. מחירי מחשבים אלה ירדו בפעם הראשונה מתחת ל-1,300 דולר - 250 דולר פחות מאשר במאי 2002.

באותו חודש גם עבר בפעם הראשונה נפח המכירות של צגי הבדולח הנוזלי (LCD) את נפח המכירות של צגי הקתודה (CRT). בעוד שבמאי 2002 היוו מכירות ה-LCD 22% מסך מכירות הצגים, במאי השנה הן הגיעו ל-52% משוק זה. עיקר הזינוק במכירות מיוחס לעיצוב הדק הנאה , המושך יותר את הלקוחות אף כי מחירו גבוה ממתחרהו המגושם בכ-250 דולר.