יצחק תשובה מנהל מו"מ ראשוני לרכישת השליטה במת"ב

דנקנר השקעות, המחזיקה בכ-47% ממניות מת"ב, מעוניינת למכור את אחזקותיה * כניסתו של תשובה עשויה להקל על מגבלת הלווה הבודד

חברת דנקנר השקעות מנהלת מגעים ראשוניים למכירת מניות השליטה בחברת הכבלים מתב לידי יצחק תשובה. כך נודע ל"גלובס".

דנקנר השקעות מחזיקה בכ-47% ממניות מת"ב, ובמסגרת המגעים עם תשובה נבחנות מספר אפשרויות, ביניהן מכירת מחצית מהמניות ואף יותר מכך.

המגעים עם תשובה מתנהלים בהמשך למו"מ שניהלה דנקנר השקעות בתחילת השנה למכור מחצית ממניותיה במת"ב לחברות ההשקעה שמרוק ואייפקס לפי שווי חברה של למעלה מ-200 מיליון דולר (מת"ב נסחרת כיום בשווי של 190 מיליון דולר).

מבחינת דנקנר השקעות, תניב מכירת המניות רווח הון נאה והקטנת החוב למערכת הבנקאית. תשובה רואה בכך הזדמנות להיכנס לתעשיית הטלוויזיה הרב-ערוצית, ובפרט - השתתפות במיזוג המתוכנן של חברות הכבלים.

השלמת העיסקה עם תשובה עשויה לקדם את מיזוג חברות הכבלים, שכן אחת הסוגיות המרכזיות הנוגעות לביצוע המיזוג היא עמדתו של בנק ישראל לגבי מגבלת קבוצת לווים. מגבלה זו קובעת, כי בנק לא ילווה יותר מ-30% מהונו לחברות או יחידים שיש ביניהם קשרי בעלות.

עם מיזוג חברות הכבלים, במתכונת הבעלות הנוכחית, יחרגו הבנקים המלווים לקבוצת דנקנר וקבוצת פישמן מהמגבלה. זאת, עקב דרישת המפקח על הבנקים, כי קבוצת פישמן (המחזיקה בערוצי זהב) וקבוצת דנקנר יהיו אחראיות, כל אחת בנפרד, לחוב של 5.5 מיליארד שקל - החוב הכולל של שלוש חברות הכבלים. הכנסתו של יצחק תשובה לגרעין השליטה במת"ב, ודרכה בחברת הכבלים הממוזגת, צפויה לסייע בהסרת המגבלה.

תשובה מחזיק כיום 2.5% ממניות דנקנר השקעות, אותן רכש ביוני 2002 מידי בני משפחת דנקנר לפי שווי של 90 מיליון דולר (יותר מפי שלושה לעומת מחיר השוק). לתשובה אופציה להגדיל את אחזקתו עד 4.9% או למכור את המניות שרכש.

מת"ב היא החברה הפחות ממונפת מבין שלושת חברות הכבלים, ולה חוב של 750 מיליון שקל לבנקים השונים. החברה סיימה את המחצית הראשונה של 2003 בהפסד של 47.7 מיליון שקל. מחזור ההכנסות של החברה עמד על 268 מיליון שקל. לחברה 272 אלף מנויים, מהם 42 אלף מנויים דיגיטליים. קבוצת דנקנר סירבה להגיב. אביבה קרול מוסיפה: התוכנית לשיקומו של ערוץ 10 והכנסתו של משקיע אסטרטגי נקלעה בימים האחרונים לקשיים חמורים. בקבוצת מרחב, בעלת השליטה בערוץ 10, שורר חשש מקריסתו של ההסכם עם משה סאבא.

פגישה שנערכה היום (א') בין ראשי מרחב לבין ראשי בנק לאומי הסתיימה ללא כל הכרעה. ראשי לאומי חזרו על עמדתם, לפיה בלי בטוחות נוספות שיספקו בעלי ערוץ 10, לא תהיה הזרמת הון לערוץ.

בתוך כך נודע ל"גלובס", כי המו"מ עם המשקיע המקסיקני, משה סאבא, נקלע אף הוא לקשיים. זאת, מאחר שסאבא מתנה את ההסכם להצטרפותו לערוץ בכך שיוסדרו כל חובות הערוץ עם כל הנושים, ובראשם בנק לאומי.