שר האוצר, בנימין נתניהו, אומר כי הטיפול בבעיית העוני נמצאת בראש סדר העדיפויות של הממשלה. לטענתו, "זה בדיוק מה שנעשה בשנתיים וחצי האחרונות. היציאה ממעגל העוני היא איטית וכואבת, אבל בטוחה. אנחנו עושים את הדבר האמיתי להוצאת אנשים מהעוני. אני לא אגיד שאנחנו עושים את זה בצורה שלמה ואני לא יכול להגיד שאין עדיין אנשים שצריך לעזור להם".
שר האוצר מקבל בהסתייגות את דבריו של שר הפנים, אברהם פורז, שטען כי בישראל אין רעב. "האם יש אנשים רעבים? יש אנשים רעבים. בישראל אין רעב, אבל יש רעבים. אולי הם לא מקבלים את כל הקלוריות, או שהם מקבלים אותן לא בכמות המספקת ולא בהרכב התזונתי הדרוש. הדבר החשוב בעיני הוא שאנחנו עושים את הצעדים שהוכחו כבר בכל המדינות בעולם", אמר נתניהו.
נתניהו הסתייג מהטענות שהועלו בישיבת הממשלה האחרונה על התורים הארוכים לאוכל, שנובעים, לכאורה, מהמדיניות הכלכלית. "אין דבר כזה מדיניות של שר אוצר ומדיניות של הממשלה. המדיניות הכלכלית משותפת לכולם. אם לא היינו פועלים, מעגל העוני ומעגל הרעבים היה קטסטרופלי, והיינו עלולים להיקלע למצב שמדובר במספרים גדולים ובמכפלות של אנשים שלא היו מקבלים את השקל הראשון של הקצבה שלהם", אמר שר האוצר.
שר האוצר העריך כי המשק הישראלי עולה על פסים של צמיחה מהירה יותר. לדבריו, המשק צומח קרוב ל-4%, לעומת התכווצות של 1% לפני שנתיים. עוד ציין נתניהו כי נוספו 80 אלף ישראלים למעגל העבודה. "במשפחה שבה שני ההורים לא עובדים, ההסתברות של העוני היא כמעט 100%. כששני ההורים עובדים, ההסתברות לעוני יורדת לאפס", אמר נתניהו.
את האחריות לאי תשלום משכורות לעובדי הרשויות המקומיות, מטיל שר האוצר על ההסתדרות ועל ועדי העובדים, שהנחו את הרשויות המקומיות שלא לחתום על תוכניות הבראה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.