נטוויז`ן בע"מ תשלם 10 אלף שקל לתושב קריית ארבע, שתמונה הופיעה בידיעה באתר החדשות של נענע שכותרתה "מתנחלי חברון - מתנכלים לפלשתינים ויוכרו כחיילים".
פסק הדין ניתן במסגרת תביעה שהגיש יעקב שרביט, תושב קריית ארבע נגד נטוויז`ן מפעילת אתר האינטרנט נענע. בנובמבר 2002 פרסמה נענע כתבה המדווחת כי שני מתנחלים חשודים בפריצה לחנויות של פלשתינים ושמתנחלים אחרים גזמו עצי זית. בנוסף מצויין כי שר הביטחון שאול מופז מבקש להכיר בנפגעי כיתות כוננות כחיילים. בצמוד לכתבה ובאופן בולט פורסמה תמונתו של שרביט כשהוא מחזיק בשתי ידיו אבן גדולה ומתחתיה הכיתוב : "מתנחלים בגדה. חשד להתנכלויות בפלשתינים".
השופט נעם סולברג, קבע, כי אין עוררין שלשרביט אין כל קשר למה שנאמר בכתבה. וזאת בניגוד לרושם הבלתי נמנע למקרא הכתבה ולמראה התמונה.
רק באוגוסט 2003 פרסמה נענע התנצלות.
השופט סולברג קובע, כי לעניין פרסום ההתנצלות חודשים ארוכים לאחר פרסום הידיעה כי טוב מאוחר מאשר לעולם לא, לדבריו טוב שהנוסח היה חד משמעי וההתנצלות מפורשת וכנה ובכך היא השיגה את תכליתה.
סולברג קובע, כי נטוויז`ן תשלם פיצוי בסך 10 אלף שקל והוצאות משפט בסך 1,000 שקל. סולברג מציין כי התובע ישקול לייחס חלק מהכספים לצרכי צדקה.
ת.א. 9623/03
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.