אופיר פינס: נתוני דו"ח העוני הקשים מעידים על הצלחתה של תכנית ההתנתקות של הממשלה מאזרחי ישראל

הוסיף כי ריכוז של 1.5 מיליון עניים, כרבע מאוכלוסיית ישראל, מחייב הסקת מסקנות שבמרכזן החלפת שר האוצר או החלפת מדיניותו, ומינויו של שר רווחה לאלתר

יו"ר צוות התגובות של העבודה, ח"כ אופיר פינס, אמר הבוקר (א') בתגובה ראשונה לפרסום המוקדם של נתוני דו"ח העוני: "הנתונים הקשים מעידים על הצלחתה המרשימה של תכנית ההתנתקות של ממשלת שרון-נתניהו מאזרחי ישראל. ריכוז של 1.5 מיליון עניים, כרבע מאוכלוסיית ישראל, מחייב הסקת מסקנות שבמרכזן החלפת שר האוצר או החלפת מדיניותו, ומינויו של שר רווחה לאלתר. מפלגת העבודה לא תדון עם הממשלה על תמיכה בתקציב המדינה, כל עוד לא תיכלל בו תכנית מתוקצבת כראוי להעלאת מספר מוגדר של אנשים אל מעבר לקו העוני".

סיעת ש"ס אמרה כי דו"ח העוני שעומד להתפרסם במלואו מחרתיים (ג') הוא "פצצה חברתית מתקתקת, שאם לא תנוטרל היא תגרום למגה-פיגוע". הסיעה תייחד את ישיבתה השבועית מחר (ב') לגיבוש אסטרטגיה לשימור מצבם המחפיר של עניי ישראל בראש סדר היום הציבורי. הסיעה הופתעה מהקדמת הפרסום של נתוני העוני לאחר שכבר הגישה את הצעתה השבועית להביע אי אמון בממשלה, שתעלה היום אחה"צ בשל קריסת שירותי הדת ברשויות המקומיות.

נציג יחד בוועדת הכספים, ח"כ חיים אורון, ביקש הבוקר מיו"ר הכנסת לקיים דיון במליאה על נתוני העוני. על עצם הנתונים הוא אמר: "הדו'ח שמצביע על גידול של 10% במספר העניים הוא ציון 'נכשל' למדיניותו של שר האוצר נתניהו. הממשלה החליטה באופן מודע כי את מחיר המשבר הכלכלי ישלמו העניים והם שילמו אותו בגדול. קוסמטיקה של העלאת הקצבאות במספר שקלים לא תפתור את בעיית העניים. מתחייב שינוי המדיניות, אבל את זה שר האוצר הנוכחי לא יכול ולא רוצה לעשות".

ח"כ רומן ברונפמן (יחד), הוסיף: "מדובר באסון חברתי הקרב ובא. הנתונים אינם מפתיעים. אלא מאששים את תחושת השטח. האשמה נופלת על המדיניות הכלכלית הפוגעת בעקביות בשכבות החלשות".

יו"ר ועדת העבודה והרווחה ח"כ שאול יהלום (מפד"ל), אמר בתגובה: "הממשלה חייבת לשנות את סדר העדיפויות בתקציב המדינה, להקטין את אי השוויון, ולצמצם את הפער הנורא בין המעמדות כפי שמוצג בדו'ח העוני".

יו"ר הוועדה לזכויות הילד בכנסת, ח"כ הרב מיכאל מלכיאור (מימד), אמר כי האוצר מגדל בישראל דור עני, חסר בריאות וחסר חינוך. לדבריו, הנפגעים המרכזיים ממדיניות האוצר ההרסנית הם דווקא הילדים. "שר האוצר נתניהו יכול לקרוא למבוגרים ללכת לעבודה. אבל איזו תשובה יש לו עבור הילדים"? שואל הרב מלכיאור ומדגיש כי בסופו של דבר, ביטחון המדינה תלוי במידת החוסן החברתי הפנימי של ישראל.