הצהרת הכוונות של רם בלינקוב, מנכ"ל HOT, ניבטת בצורה הברורה ביותר מתעריפי שירות הטלפון הקווי אות השיקה החברה ביום חמישי. ההצהרות הרשמיות של בלינקוב היו זהירות, באופן לא אופייני לשוק התקשורת הישראלי. המחירים הצביעו אף על זהירות גדולה הרבה יותר.
אם אינך לקוח של אחד משירותי HOT, טלוויזיה רב-ערוצית או אינטרנט (אלא אם כן, המשפחה שלך היא דברנית כרונית וחשבון הטלפון הדו-חודשי שלה עומד על סכום של לפחות 400-300 שקל) - אין לך מה לחפש בטלפון של הכבלים. אם אתה בכל זאת לקוח של אחד משירותי HOT, התמונה שונה, וכדאי לך להתחיל לבדוק את כדאיות המעבר מבזק לכבלים.
שיטת תמחור זו של HOT נובעת לא רק מתוך זהירות ורצון שלא לגרום לביקוש גדול מדי בשלב הראשון של ההשקה, אלא גם מתוך ראייה אסטרטגית של חיזוק סל המוצרים של החברה. היום HOT הפכה, לפחות על הנייר, לשחקנית של ה"שילוש הקדוש" של עולם התקשורת: תוכן, נתונים, ועכשיו גם קול.
ניתן להעריך היפותטית, כי אם במקום HOT היתה נכנסת לתחרות חברה חדשה ורעבה שכל פעילותה מתרכזת בשוק השיחות הפנים-ארציות, אז המטרות שלה היו שאפתניות הרבה יותר והמחירים היו משתלמים יותר. אבל HOT רואה את התמונה הכוללת, את הרצון שלה מצד אחד להגדיל את ההכנסה הממוצעת מלקוח, ומצד שני להקטין ככל הניתן את נטישת מנוייה לחברת הלוויין Yes.
ידוע, כי ללקוח קשה יותר לעזוב את ספק השירות שלו כאשר הוא מעניק לו יותר שירותים. שלושה שירותים הם כבר הרבה בעולם התקשורת, והסיכוי שלקוח כזה יעדיף את הלוויין, נמוך. שירות הטלפוניה גם הופך גורם מבדל מול Yes שאינה מסוגלת לספק מענה דומה, עקב מגבלות הרגולציה על החברה האם שלה, בזק.
איך כל זה מסתדר עם חובת האוניברסליות של שירות הטלפון הנייח של הכבלים? בשלב זה, הדבר אכן לא מסתדר, כיוון שהכבלים מתכננים להעניק שירות בחודשים הראשונים רק לכמה אלפי לקוחות, וגם רק כאלו שהם יבחרו. אבל בכבלים מבטיחים, שבמארס הקרוב השירות כבר יהיה אוניברסלי, וכל מי שמעוניין בו יוכל להינות ממנו.
הדרך הטובה ביותר להחליט אם משתלם להחליף את קו הבזק בקו של הכבלים הוא לבחון את חשבונות בזק האחרונים, כשמהסכום הסופי יש להפחית את התשלום המועבר לחברות הסלולריות, שלעיתים מהווה את החלק הארי בחשבון, ואת התשלום לחברות הבינלאומיות. הסיבה לכך היא, כי גם ב-HOT תשלום כזה ימשיך להתבצע בתוספת למחיר הקבוע.
אחרי בדיקת חשבונות הטלפון, יש לבחון את התשלום ל-HOT, עבור הטלוויזיה והאינטרנט. לפי בדיקה זו, יתברר מה התשלום עבור טלפון בכבלים (נע בין 140 שקל למי שאינו לקוח של HOT עד 20 שקל ללקוח כבד). עכשיו ניתן להשוות ולהחליט.
עוד נתון שחשוב לזכור: השירות של בזק נכון להיום אמין יותר מהשירות שמציעה HOT, שכן היא נסמכת על טכנולוגיה חדישה והיא הראשונה בעולם שמקימה רשת ארצית מלאה על בסיס רשת הכבלים בטכנולוגיית VoIP.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.