גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רוטשילד חוזר למרכז העיר

הרחוב הראשון של ת"א, בו הוכרזה המדינה, הדרדר עם השנים ותושבים נטשו אותו, אך מהלך משולב של שיקום תשתיות הרחוב והרחובות הסמוכים, שימור מבנים מתפוררים שהפכו לפנינים ושיתוף פעולה בין יזמים והשקעות פרטיות לבין כלים עירוניים וסטטוטוריים - החזירו את מעמד הרחוב למע"ר, וכבר נרשמות עסקאות שיא ברחוב

"חוזרים לשדרות רוטשילד" - זו הכתובת המתנוססת על גבי שלט מרכזי התלוי על אחד הבניינים בפינת הרחובות בלפור-רוטשילד. באמירה זו טעונה לא רק התוויית התהליך החברתי והעירוני המתרחש בשדרות, אלא שינויו המהותי של מעמד השדרות, עד כדי הפיכתן לסמל סטאטוס עירוני.

שדרות רוטשילד, משדרותיה היפות והוותיקות של ת"א, הפכו לבבואה של העיר, הסיסמוגרף העירוני לצורת חיים המשלבת מגורים, מרכז פיננסי, תרבות ומסחר. ההולך היום לאורך השדרה פוגש במערב מגדלים רבי קומות, ולצידם מבנים לשימור, פאבים, מסעדות ובתי קפה.

את הקרדיט לשינוי שחל בשדרות יש לייחס בעיקר לעיריית ת"א, ששקדה על תוכניות השימור. רק לפני 5 שנים שדרות רוטשילד היו בעיקר ציר תנועה לכלי רכב. כיום, מבנים שהוכרזו לשימור הפכו למצרך מבוקש, ולעיתים עלות רכישתם אף עולה על שווי המבנים באזור.

לשדרות רוטשילד היסטוריה מעניינת, שראשיתה בשנת 1909, בה נוסדה על חולות כרם ג'באלי שכונה חדשה בשם אחוזת בית, השכונה ממנה צמחה העיר ת"א. בפסח תרס"ט התאספו המייסדים של שכונת אחוזת בית על אחת מגבעות החול, וערכו את הגרלת המגרשים. מייסדי השכונה נאלצו להתמודד עם יישור החולות כדי להכשיר את הקרקע לבנייה, ושפכו את החול לערוץ שבין הגבעות. "והואיל ועמק זה, שנתמלא חול תחוח, לא יכול לשמש מקום לבניית בתים, הוקצה לשדרה של אילנות, וזוהי תחילתן של שדרות רוטשילד", נכתב בספר ת"א, בעריכת א. דרויאנוב. מהתחלה צנועה זו צמחו שדרות רוטשילד לציר המרכזי של העיר, כשלאורכן וסביבתן נבנו בתי מגורים מרווחים, מוסדות חינוך ותרבות וכן המרכז הפיננסי של ת"א.

דוד בן-גוריון הכריז ברח' רוטשילד על הקמת המדינה במאי 1948, אך החל משנות ה-60 חל תהליך התדרדרות של מתחם רוטשילד, שהתבטא בהגירה שלילית של תושבים והתרוקנות מבני המגורים ומוסדות החינוך, ובמקביל כניסה של משרדים ועסקים גם לאזורי המגורים.

בשנות ה-80 החלה עיריית ת"א לקדם תוכניות שעיקרן עידוד חזרה למגורים במרכז העיר, שיקום פיסי של המבנים, שימור מבנים בעלי ערך היסטורי ואדריכלי והוצאת משרדים מאזורי המגורים תוך ריכוזם במתחם המע"ר ההיסטורי. ההליך התכנוני נחל הצלחה, ואוכלוסיה חדשה החלה לאכלס את מבני המגורים בשדרות. כיום האזור כולו עובר תהליך של התחדשות, בתים משופצים ושימור בנייני באוהאוס נמצא בתהליך מתקדם.

בראיון ל"גלובס" מסביר סגן ראש העיר ויו"ר הוועדה המקומית של ת"א, עו"ד דורון ספיר, את השינויים אשר התחוללו במתחם השדרות ואת החזון של העירייה לאזור כולו.

גלובס: מהו החזון התכנוני של העירייה לשדרות רוטשילד?

ספיר: "שדרות רוטשילד הן חלק מהמרקם ההיסטורי והארכיטקטוני של ת"א. השדרות היו הרחוב המרכזי של שכונת אחוזת בית שנוסדה בשנת 1909, ומאז ועד היום משמשות כציר מרכזי בת"א. מאז שת"א הפכה לעיר שימש אזור קצה השדרה כמרכז עסקים פיננסי של העיר. התפתחות מרכז העסקים הראשי (מע"ר) של ת"א החלה בין שדרות רוטשילד, הרצל ולילינבלום. פיתוח המע"ר בשדרות רוטשילד יצליח בתנאי דו-קיום עם המגורים בסביבה. בכספי ההשבחה שקיבלה העיירה שוקמו השדרות, נסלל שביל אופניים, שוקמו רחובות גובלים דוגמת אחד העם, אלנבי ויהודה הלוי, ובוטלה החניה על המדרכות.

"פיתוח המע"ר יממן את שימור המבנים במתחם שבין כיכר הבימה לקצה השדרה. נקבעו כ-200 מבנים לשימור הכלולים בתוכניות בניין עיר שונות. כמו כן קבענו, כי לא ניתן להרוס מבנים לשימור. בכל תוכנית למגדל במע"ר שדרות רוטשילד יינתן פתרון למבנה לשימור, כולל חובת שיפוץ ותחזוקה לאורך זמן. תהליך פיתוח המע"ר יתאפשר ע"י שיתוף פעולה בין יזמים והשקעות פרטיות, לבין כלים עירוניים וסטטוטוריים. כבר בתחילת הדרך ברורים ליזמים כללי המשחק, וקיימת התקשרות חוזית בין היזם לעירייה, לגבי ההשקעה הפרטית במרחב הציבורי. עירוב שימושים של משרדים, מסחר, בילוי ומגורים הוא תנאי בסיסי להצלחה. עיריית ת"א קיבלה החלטה הקובעת מניעת מטרדים למגורים ומדיניות שימושים.

"המדיניות העירונית מאבחנת בבירור לאורך תוואי השדרה בין מתחמי המגורים (בין כיכר הבימה לרחוב נחמני), לבין אזור המע"ר (מנחמני מערבה). משמעות האבחנה הינה חלוקה שונה של זכויות הבנייה, תוך שמירת הבנייה המרקמית של אזורי המגורים וחיזוק אופי המגורים הקיים".

הפרויקט הבא המונח בימים אלו על שולחן הוועדה המקומית הוא מתחם של מספר מגרשים בשטח כולל של 5.5 דונם, הגובלים בשדרות רוטשילד 10, הרצל 7-11, לילנבלום 23-25, סגולה 8 ואלנבי 19. המתחם נמצא באזור המע"ר, וכולל מספר בניינים לשימור בני שתי קומות הנמצאים בחלקם במצב תחזוקתי ירוד.

על-פי התוכנית המוצעת למתחם, יואחדו החלקות למגרש אחד וייעשה שינוי ייעוד מאזור מסחרי למרכז עסקים ראשי, בו ייבנה מגדל המשרדים רוטשילד 10.

מגדלים נוספים העתידים להבנות בשדרות רוטשילד: מגדל בנק בינלאומי (בשלבי חפירות), מגדל רוטשילד פלאזה, מגדל בנק מזרחי, מגדל הפניקס (אשר בנייתו כבר החלה), מגדל בנק דיסקונט (ליד שדרות רוטשילד) ומגדל אחוזת בית.

זכויות הבנייה באזור נקבעו בהחלטה משנת 1994, והנן תלויות בגודל המגרשים. כך למשל, במגרש בשטח של 1-2 דונם ניתן לקבל זכויות בנייה של 375%; במגרש של 2-3 דונם ניתן לקבל זכויות של 412.5%; ובמגרש של 3 דונם ומעלה ניתן לקבל 450%.

בימים אלה ספיר שוקד על הכנת מנגנון אשר יאפשר ניוד זכויות בנייה ממבנים לשימור בכל ת"א למבנים אחרים בעיר. להצעה משמעותית זו קמו תומכים ומתנגדים רבים, והוצאתה לפועל צפויה לקשיים.

- עיריית ת"א תהפוך למעשה לסוחר זכויות. האם הדבר אינו עלול להביא לשחיתות ציבורית?

"אינני חושב כך. גם היום עיריית ת"א מייצרת וסוחרת בזכויות, והדבר מקובל בכל העולם. מנגנון ניוד זכויות יביא בעלי מבנים רבים המיועדים לשימור להשקיע בשיפוץ ובשחזור המבנה, שכן תיווצר להם כדאיות כלכלית. כיום, מרבית בעלי הבתים נמנעים מלעשות כן, ובכוונת העירייה לשנות תופעה זו".

- מה הם כללי המשחק?

"מדובר למעשה במנגנון פיצוי לבעל המבנה לשימור ולשיפור מעמדו. הדבר נעשה גם היום במסגרת הוועדה המחוזית, והחידוש הוא שבקרוב גם הוועדה המקומית תהיה מוסמכת לאשר ניוד זכויות בנייה. בהתאם לתוכניות השימור, במבנים המסווגים כמבנים לשימור בתנאים מחמירים תינתן תוספת זכויות בנייה, ויהיה ניתן לנייד אותה למבנים שונים בעיר. אנו מדברים על כ-260 מבנים כאלו. כמובן שיינתן שיקול דעת תכנוני, ויזם יקבל זכויות בנייה בהתאם לתוכנית החלה במקום. כן היזם יתחייב לקחת על עצמו כל תביעת ירידת ערך העשויה לחול בעקבות השינוי. בשורה התחתונה, ניוד הזכויות יאפשר לעירייה להגשים את המטרה העיקרית של השימור".

בחלקן המערבי של שדרות רוטשילד התפתחה תרבות של מסעדות ובתי קפה, המפגישה את עובדי המרכז הפיננסי עם תושבי הסביבה. את השדרה חוצים רחובות מסחריים מהחשובים והמעניינים של העיר. רחוב שינקין שממנו החלה ה"מהפכה" של מרכז העיר, התגלה מחדש לא ע"י הממסד העירוני אלא ע"י תושבי העיר והמבקרים בה. רחוב אלנבי הוא ציר מרכזי נוסף ששימש בזמנו כרחוב המסחרי החשוב ביותר בעיר. קרנו של הרחוב ירדה במשך השנים, הן בשל נדידת המסחר לקניונים והן בשל הפיכת אלנבי לציר תנועת כלי רכב. עיריית ת"א החלה בעבודות שיקום של הרחוב על מנת להחזיר עטרה ליושנה, אך ספק אם שיקום זה יצליח ללא הוצאת מרבית האוטובוסים מהרחוב.

מרכזיותן של שדרות רוטשילד והפיכתן למרכז העסקי של ת"א מושכת גם משקיעים זרים רבים המתעניינים ברכישת דירה, משרד ואף בניין משרדים שלם. כך לדוגמא, תושב ניו-יורקי רכש לאחרונה מידי בעל השליטה בבנק הבינלאומי הראשון, צדיק בינו, את בניין בנק אינווסטק שבשדרות רוטשילד 38 פינת רחוב יבנה, תמורת 10 מיליון דולר. הבניין מאוכלס במלואו על-ידי משרדים של קבוצת הבנק הבינלאומי הראשון לתקופות של שלוש עד לחמש שנים. הבניין כולל שמונה קומות משרדים מעל קומת קרקע מסחרית המשמשת את סניף בנק אינווסטק, שלוש קומות חניה תת-קרקעיות הכוללות 75 מקומות חניה, בחלקן חניות כפולות, וכן קומת כספות. הבניין, שתכנן האדריכל אריה פרייברג, נבנה ואוכלס לפני 20 שנה. פנים הבניין שופץ לפני כשנתיים, והוא מוחזק ברמה גבוהה ביותר.

רמת מחירי השכירות בבניין משקפת את הרמה המקובלת בשדרות רוטשילד. כך למשל, קומות המרתף מושכרות כיום ב-2.5 דולר למ"ר לחודש, קומת הלובי, הכוללת 537 מ"ר, מושכרת ב-22 דולר למ"ר, וקומות המשרדים מושכרות לפי 11.25 דולר למ"ר. לדברי ג'קי מוקמל, אשר תיווך בעיסקה, המשקיע ביצע את העיסקה בתשואה נמוכה של 7.5%, מתוך ראייה אופטימית לגבי האזור המתפתח. בעיסקה בולטת נוספת מהתקופה האחרונה רכש בנק דיסקונט מחברת משולם לוינשטיין בניין משרדים בן 14 קומות, בבנייה, ברחוב יהודה הלוי פינת הרצל בת"א, עבור הנהלת הבנק. הבנק ישלם 43.7 מיליון דולר, שהם 3,200 דולר למ"ר. זוהי עסקת שיא, במחיר הגבוה ביותר שנרשם אי פעם למשרדים בת"א, ובמחיר כפול מעסקאות שנעשו בת"א בתקופה האחרונה. המגדל הוא בן 12,500 מ"ר. העיסקה כוללת חניה מקורה בשווי 3 מיליון דולר, ומחסנים בשווי חצי מיליון דולר. התמורה למשרדים נטו היא 40.2 מיליון דולר.

במקביל, ביקשו לוינשטיין, דיסקונט והיזם רוני בן-יוסף מהוועדה לבניין ערים לאשר את בניית שלב ב' של המגדל, 17 קומות נוספות, ששטחן 17 אלף מ"ר. החלוקה תהיה: 9 קומות ללוינשטיין, 5 לדיסקונט, 3 לבן-יוסף. דיסקונט יקבל ככל הנראה את הקומות 15-19, הדרושות לו להרחבת היקף עסקיו. לוינשטיין ובן-יוסף יקבלו את הקומות הנותרות, העליונות כנראה ללוינשטיין, והן יוצעו להשכרה בשוק החופשי.

במקביל לעסקאות המשרדים, נעשות באזור מעת לעת גם עסקאות גדולות למגורים. כך למשל היזמים יאיר עייני ויורם אבנר רכשו לאחרונה מידי משפחת בנין מגרש בן 1,300 מ"ר בשדרות רוטשילד 30, פינת רחוב אלנבי 118. למעשה מדובר בשני מגרשים, האחד בשטח של 771 מ"ר והשני בשטח של 600 מ"ר. על המגרשים בנוי מבנה מסחרי בן 3 קומות, בשטח בנוי של 1,000 מ"ר המיועד לשימור, וכן מספר מבנים חד-קומתיים.

משפחת בנין דרשה במשך כמה שנים סכום של 10.5 מיליון דולר בעיסקת מזומן, או לחלופין עיסקת קומבינציה, והיזמים רכשו את המגרש ככל הנראה בעיסקת קומבינציה, המבטאת שווי למגרש של כ-10 מיליון דולר. זכויות הבנייה במגרש הנן לבניית בניין בן 27 קומות, 7,560 מ"ר עיקרי, מעל קומת כניסה ומעל 7 קומות חניה תת-קרקעיות. על-פי תוכנית 2816, ניתן לבנות על המגרש עד 500 מ"ר מסחר, ולא פחות מ-4,500 מ"ר מגורים, דהיינו 62 דירות של 73 מ"ר כל אחת, וכן עד 2,500 מ"ר משרדים.

עוד כתבות

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה