גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"עד לפני שבע שנים לא ידעתי איך מדליקים מחשב"

מנכ"ל ומייסד סאיוטה שנמכרה בשבוע שעבר שימש מפקד ביחידת מגל"ן של הצבא * מסעדה מועדפת: אין * רכב: "אני לא זוכר באיזה רכב אני נוסע, רק יודע שהוא לבן"

נפתלי בנט (33), הוא המנכ"ל ואחד מארבעת המייסדים של חברת הסטארט-אפ סאיוטה (Cyota), שנמכרה בשבוע שעבר לחברת RSA תמורת 145 מיליון דולר במזומן. הוא הקים את החברה במהלך שנת הלימודים הרביעית שלו באוניברסיטה העברית כאשר למד לתואר במשפטים. בנט התגייס לסיירת מטכ"ל בשנת 1990, "ממש ביום של הפלישה של סדאם חוסין לכוויית". הוא שימש כמפקד ביחידת מגל"ן והשתחרר בדרגת סרן. לפני הקמת סאיוטה עוד הספיק בנט לעבוד בתמיכת לקוחות בחברת התוכנה אשבל, שנוהלה אז בידי אביו של אחד המייסדים האחרים של סאיוטה. מאוחר יותר עבד כאיש מכירות בחברת I-Scrapr שנוסדה על ידי אחיו הגדול. בנט נשוי לגלית, שפית של קינוחים במקצועה, שעבדה בתחום משך כמה שנים בניו יורק, ואב לתינוק בן חצי שנה.

אם היינו מארחים במדור את נפתלי בנט לפני שבוע, סביר להניח שמעטים מהקוראים היו מזהים אותו. אך בשבוע האחרון הפך בנט מיזם אלמוני בן 33 לאיש שעומד מאחורי אחד האקזיטים המרשימים ביותר בתעשיית ההיי-טק בשנת 2005. השבוע הוביל את מכירת הסטארט-אפ סאיוטה (Cyota), שאותו ניהל בשנים האחרונות, לחברת RSA סקיוריטי תמורת 145 מיליון דולר במזומן.

"אני בחור דתי", הוא מצהיר על עצמו בתחילת השיחה ומקפיד להדגיש שהיה חניך ומדריך בבני עקיבא, "מה שמאוד עיצב את תפיסת העולם שלי". הוא מספר שהמזל הגדול שלו בחיים זה שהוא שומר שבת. "זה החופש היחידי שלי בשבוע, הזמן היחידי שאני לא יכול לעבוד. ממש מתנה משמים".

* מכירת חברה בסכום כל כך גבוה היא ללא ספק סיבה לגאווה. עם זאת, מדובר גם בוויתור על הנפקה ועל חלום להפוך את החברה לחברה ששווה מיליארד דולר. לא קצת קשה לך עם זה?

"כשיוצאים להנפקה עושים זאת משני טעמים: כדי להגיע למימוש עבור המשקיעים ועבור העובדים שרוצים להיפגש עם כסף אחרי שנים של עבודה, דם יזע ודמעות, וכדי לאפשר לצמיחה מואצת של החברה. המכירה של סאיוטה עמדה בשני הפרמטרים האלה. אם היינו הולכים להנפקה בעוד שנתיים וחצי אולי היינו מגיעים לערך שוק גבוה יותר, אבל זה היה מתקזז עם דילולים משמעותיים למדי בדרך ועם רמת סיכון גבוהה.

"מבחינת הגב הכלכלי, אנו מקבלים אותו בן לילה מחברת RSA (חברה ציבורית שנסחרת כיום לפי שווי של 850 מיליון דולר, אחרי שאיבדה כ-100 מיליון דולר משוויה בימי המסחר שאחרי הרכישה - ע.ל). מדובר במהפך שבמסגרתו אנחנו גם ממשיכים ליהנות מאוטונומיה מוחלטת, הרוכשת בעצם נותנת לנו את הדבש בלי העוקץ".

* בתוך אדם שהוא לא טכנולוג, איזה ערך הבאת לסאיוטה?

"ב- I-Scrapr.com עסקתי בפעם הראשונה במכירות. הסתובבתי עם מחשב נייד גדול בתיק ושרצתי כל היום אצל לקוחות. למדתי מהתקופה הזאת הרבה דברים, למשל שלא נכנסים ללקוח ומתחילים לזמר את הפרזנטציה שלך במשך שעתיים, אלא קודם כל מקשיבים למה שיש לו לומר.

בהתחלה, כשלא היה לי רקע במכירות, חשבתי שצריך להגיע ללקוחות, לפרוס מולם את הסחורה ולחכות להזמנה. זה לא עובד ככה. איש מכירות צריך לבוא, לשאול הרבה לשאלות, להבין מה הלקוח רוצה ואז לספק לו את מה שהוא צריך. הנושא הזה היום ממש מוטמע בי היום ואני מאוד מאוד שמח שהייתה לי חוויית השטח הזאת לפני שהתחלתי עם סאיוטה. היה אסור לי ללמוד את הלקחים האלה על גב סאיוטה, על אף שגם בסאיוטה עשינו את טעויות דומות".

* היום, בהסתכלות לאחור, מה היית עושה אחרת בחברה?

"עשינו הרבה טעויות. ראשית, היינו שאננים מאוד מול המתחרה האירית שלנו בתחילת הדרך, חברת Orbiscom. בכל פעם בהיסטוריה של סיוטה כשהרגשנו טוב מדי וטפחנו לעצמנו על השכם, בערך שלוש דקות אחר כך חטפנו את המכה של החיים.

"לטעות נוספת אני אחראי באופן אישי: זה היה לפני שנתיים, כאשר החברה הייתה ממוקדת בהקמת 'חדר מלחמה' שיתן מענה סביב השעון ללקוחות שלנו. כל האנרגיה שלי בזמנו הייתה מופנה לעניין הזה. אחד העובדים שלנו באנגליה, אורי ריבנר, התחיל לנדנד לי שלאחד הלקוחות הגדולים שלנו יש בעיה שהם סופגים הפסדים מגניבות. אמרתי לו שיעזוב אותי והוא ביחד עם ליאור גלון, אחד המייסדים, התעקשו והחלו לבנות פתרון מאחורי הגב שלי. ברוך השם שהם לא הקשיבו לי, היום הפיתוח שלהם הפך להיות המוצר המרכזי שלנו.

"בנוסף לשתי הטעויות האלה, אני חושב שהיינו צריכים גם לבצע קיצוצים מהירים יותר בשנת 2001. בתקופה הזאת חיינו בעולם דמיוני במקום להתמודד עם המציאות הקשה. בנושא הזה מגיע הרבה קרדיט לסמנכ"ל הכספים שלנו, גלעד זיו, שפשוט אמר לי 'בואנ'ה, תפסיק לחלום'. הוא ניער אותי ואז התחלתי לעשות את מה שהוא ביקש".

* איך הכרת את שלושת היזמים הנוספים בסאיוטה?

"בן אנוש, שהיה איתי בצוות במטכ"ל, הוא חבר ילדות של מיכל צור שהייתה שותפה עם ליאור גולן שמשמש כיום כ-CTO של החברה. אחרי שש שנות עבודה איתו אני יכול להגיד שהוא ללא ספק שליאור הוא הבן אדם הכי חכם בעולם שאני מכיר, ואני לא מגזים. אם הוא יחליט יום אחד לעסוק במחקר טהור יש לו יכולת לזכות בפרס נובל. המזל שלי שהוא עסוק 200% בסאיוטה. ליאור גולן הוא המוח מאחורי סאיוטה".

* ואז איך נולד הרעיון של הטכנולוגיה שלכם?

"בשנת 1999 החלטנו להיפגש בשביל להקים סטארט-אפ. אז אפילו לא היה לנו רעיון במה הוא יעסוק. אני מדבר על שלהי 99', שיא הבועה, כשכל רעיון סביר עם אנשים טובים קיבל מימון. אבא של בן אנוש, שהיה מנכ"ל אשבל (מפתחת את תוכנות ה-ERP ו-CRM פריוריטי - ע.ל) סיפק לנו עליית גג בחברה עם גישה לאינטרנט ולטלפון. ישבנו שם והתחלנו לעלות רעיונות מתחומים שונים לחלוטין. בין השאר היה לנו למשל רעיון לבצע בוררות משפטית דרך האינטרנט. אחרי שלושה שבועות החלטנו ללכת על הפיתוח הראשון של סאיוטה - כרטיס אשראי וירטואלי שיאפשר לבצע פעולת רכישה חד פעמית באינטרנט.

"התבייתנו על הרעיון והחלטנו לעשות עליו מחקר. בשלב מסוים הבנו שאנחנו חייבים למסמר תאריך להקמת החברה כי אחרת היא לא תקום. אבא של בן חיבר אותנו עם קרן ההון סיכון יזראל סיד פרטנרס. צ'יק-צ'ק בנינו תוכנית עסקית מאוד בסיסית, בלי להבין יותר מדי מהחיים שלנו. ניגשנו למשרד שלהם בירושלים ונפגשנו עם אחד המנהלים הפחות בכירים. הוא אהב את הרעיון והחליט להביא אותנו לפגישה עם כל השותפים בקרן. בשלב מסוים בפגישה עם השותפים נשאלנו כמה כסף אנחנו רוצים, ובלי להניד עפעף אמרנו לו שאנחנו צריכים 2 מיליון דולר. בדיעבד אני חושב שזה הייתה חוצפה גדולה, כי למיכל, לליאור ולי לא היה רקע עסקי משמעותי, ובכל זאת העזנו לבקש סכום כל כך גדול.

"באמת היינו די טירונים, אבל הסתכלנו להם בעיניים ואמרנו שאנחנו צריכים 2 מיליון דולר. השותפים דווקא הגיבו בצורה חיובית והתחילו בתהליך של דיו-דיליג'נס מזורז כאשר הדבר המיידי היה לעלות אותנו על מטוס לניו יורק לפגישה עם גופים פיננסיים שעשויים להיות לקוחות פוטנציאליים, בהם סיטי בנק, מאסטר קארד ואמריקן אקספרס. הלקוחות הגיבו יפה ובסופו של דבר גייסנו מיזראל סיד 1.6 מיליון דולר וניל כהן הפך להיות חבר דירקטוריון מטעם הקרן".

* מה היה הדבר הראשון שעשיתם אחרי שהכסף הגיע?

"לגייס מנכ"ל. לכל ארבעת המייסדים היה ברור שאף אחד לא מנוסה מספיק לנהל את החברה. חיפשנו אחד שמבין עניין ובמאי 2000 גייסנו את יורי הת'רינגטון, לשעבר בכיר במאסטר קארד. במקביל התחלנו לפתח מהר את המערכת ובאיזשהו שלב פנינו לישראכרט והם הסכימו לעשות פיילוט ולעשות השקה מלאה של המוצר הראשוני.

"הפיתוח היה מאוד מוצלח, אך היו שתי סיבות לכך שנחלנו כישלון: זמן קצר אחרי שגייסנו את הכסף גילינו שבאירלנד קיימת חברה שהקדימה אותנו בשנה ולא היינו מודעים אליה, ושנית, השוק לא התלהב מהמוצר שלנו. רצנו תקופה די ארוכה עם המוצר, התעקשנו והתעקשנו, אבל בסופו של דבר החברה היחידה שהשיקה את המוצר שלנו הייתה ישראכרט".

* ואז החלטתם לשנות כיוון.

"בערך במאי 2001 כבר היינו במצב איום ונורא ונאלצנו לפטר כ-45 אנשים, כשני שליש מהחברה. בקושי גמרנו את החודש והיינו צריכים לעכב תשלומים לספקים כדי לעבור את החודש. הצטרכנו לקצץ גם באופן רוחבי בכל המשכורות של החברה. להנהלה הורדנו 25% מהשכר ולעובדים 15% מהשכר.

"בשלב הזה הדירקטוריון מינה אותי כמנכ"ל וב-10 בספטמבר, יום לפי הפיצוץ של המגדלים, הוצאתי לבעלי המניות מכתב עם כל התוכניות הגרנדיוזיות שלנו לשינוי כיוון לתחום הנוכחי. בסוף 2001 סגרנו את שלושת הדילים הראשונים שלנו למוצר שמגן על קניות בכרטיסי אשראי באינטרנט. חתמנו על העסקאות האלה והיינו באטרף להוציא את המערכת בזמן, לפני תקופת הקניות של דצמבר 2001. ההשקה הייתה מאוד מוצלחת ואז בעצם יצאנו לדרך, להתחרות על לבם של הבנקים.

* מה היה השלב הכי קשה בחייה של החברה?

"2002 הייתה השנה הכי קשה שלנו. אמנם התחלנו מכירות עם המוצרים החדשים, אבל ההכנסות המשמעותיות החלו להגיע רק ב-2003. ב-2002 כמעט נגמר לנו לגמרי הכסף, ואמרנו אל המשקיעים שאנחנו מתחילים למכור ושיתנו בנו אמון. הם הסכימו להשקיע בנו בתנאי שנביא עוד כסף מבחוץ בנוסף לסכום מסוים שהם השקיעו בנו.

"כל אחד מהמייסדים התחיל להתרוצץ, הלכנו להורים שלנו והצלחנו להביא קצת כסף. בסופו של דבר נותר סכום לא מבוטל, מאות אלפי דולרים, שלא הצלחנו לגייס. זה היה הרבה כסף לתפרנים כמונו. ניסינו לעשות התרמה בין חברים ובסופו של דבר מי שהציל את המצב הסבתא של המייסד בן אנוש".

* הסבתא של המייסד השקיעה בחברה?

"נכון מאוד. אין לך מושג כמה אני מאושר היום שההימור הזה שלה הצליח. היא הביאה הרבה כסף בתור בן אדם פרטי. בן הוא היזם האולטימטיבי, איש עם חזון ואמונה. הוא האמין בחברה בשלב שכמעט אף אחד אחר לא האמין בה".

* אתה לא מרגיש היום שהקרנות לקחו חלק גדול מדי מהחברה?

"אני לא מחזיק מעצמי מומחה גדול, אבל שלא תהיה טעות - קרנות הן קודם כל בשביל הכסף. בנוסף, הקרנות נותנות לנו עוד כמה משאבים מעבר לכסף כמו משאבי HR, עזרה לגייס אנשים וגם פתיחת דלתות בשלבים המוקדמים. ליזמים ישראלים צעירים אין כל כך קשרים בעולם, ולקרנות יש.

"חשוב להבין שהקרנות לא מנהלות את החברה שלך. זה לא החוזק שלהן. אם יש לך דילמה עסקית או בעיה, אסור לך לצפות לבוא לדירקטוריון ושמועצת חכמי התורה תפתור לך את הבעיות. אין מה לבוא אליהם ולהתבכיין. אפשר זה לבוא לדירקטוריון ולהציג את הבעיה, אבל גם לבוא עם פתרון. קרנות מספקות משאבים, פותחות דלתות ועוזרות לאתר אנשים".

* אם היית מתחיל היום מהתחלה, היית מנסה לגייס כסף לא דרך הקרנות?

"לאו דווקא. הקרנות שעבדו איתנו במהלך השנים עזרו לנו מאוד. הן גיבו אותנו ברגעים הקשים. היום אולי הייתי עושה מו"מ יותר מוצלח לגבי השווי של החברה בעת הגיוס, והייתי מבין מהרגע הראשון שהם לא המשיח שלי - זה שהם נתנו לי כסף, לא אומר שהם יבואו לפתור לי את הבעיות".

* איך הרגשה להיות בחור בן 33 עם כמה מיליוני דולרים בכיס ועם אקזיט של 145 מיליון דולר מאחוריו?

"מצוינת. אכלנו חצץ במשך שש שנים, לא המצאנו מוצר אחד שכבש את העולם, אלא המצאנו עוד מוצר ועוד מוצר ותחושת ההישג הייתה שאנחנו, ארבעה חבר'ה מישראל, מובילים בתחום ההגנה על בנקים באינטרנט. זה לא ייאמן. תחושה מדהימה.

"אני מאוד גאה בהישג הזה, הכסף לא הולך לשנות את סגנון החיים שלי. מה אני אעשה איתו? אקנה עוד ספרים. אני מאוד מרוצה מהמיזוג וחושב שזה היה הצעד הנכון מבחינתנו".

* איזה סוג של אנשים מכעיסים אותך?

"אנשים שמנסים לסבן אותי ולבלבל לי את המוח. אם אני שואל שאלה אני מצפה לתשובה ברורה, לא למריחות ולא להליכה סחור-סחור. דבר נוסף שבלתי נסלח בעיני זה שיש למישהו בעיה איתי והוא הולך לדבר עם אנשים אחרים עלי מאחורי הגב במקום לדבר איתי על הבעיה".

* איזה סוג של אנשים אתה מעריך?

"אנשים שלא נשברים כשקשה. למשל, סמנכ"ל השיווק שלי, אמיר אורעד. אני קורא לו השפן של אנרג'ייזר: הוא לעולם לא נשבר, הוא טס לפעמים שלושה שבועות בחודש מלקוח ללקוח".

* מה אתה רוצה לעשות שתהיה גדול?

"אני רוצה להשפיע על מה שקורה בארץ באופן כלשהו, במסגרת חינוך או בכל מסגרת אחרת. כרגע אני ממוקד 100% בסאיוטה וזה כל מה שמעניין אותי, אבל בסופו של דבר אני מעוניין בצורה מסוימת לעזור לארץ. יש לי חבר שעשה דבר גדול כזה, הוא מנהל תוכנית חינוך עם אלפי ילדים כל שנה. אני מעריץ את הבן אדם הזה ואולי ארצה להצטרף אליו או לעשות משהו בסגנון הזה".

* מה התחביבים שלך?

"לטייל בארץ, לקרוא ולשחק עם הבן שלי".

* איזו ספרות אתה אוהב?

"אני קורא הרבה ביוגרפיות וספרי היסטוריה. עכשיו אני קורא ספר של תום פרידמן מהניו יורק טיימס, שבתרגום לעברית נקרא 'העולם הוא שטוח'. זה ספר שמנתח מגמות שקורות היום בעולם, בעיקר מבחינה כלכלית".

* לכמה חופשות יצאת בתקופה האחרונה?

"כמעט כלום. בשש השנים האחרונות נדמה לי שיצאתי פעמיים לחופשה של שבוע וחצי. אבל אני לא יחיד, ככה זה אצל כל החברה שלנו".

עוד כתבות

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר