גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חגיגות סוף השנה במשרד ש.הורוביץ: מצרף 7 עורכי דין ו-4 שותפים חדשים

השותפים החדשים הם עוה"ד מוטי מלכה, ליאור נוימן, רן פוגל ובני שפר * עו"ד טל בנד, שותף בכיר: "היקף העבודה במשרד גדל"

השנה האחרונה עשתה כנראה טוב למשרדי עורכי הדין, לפחות לגדולים שבהם שתחום הפעילות העיקרי שלהם הוא משפט מסחרי. מגמת עיבוי צוות עורכי הדין במשרד ושידרוג השכירים לשותפים לא פסחה גם על משרד עורכי הדין ש.הורוביץ ושות'. המשרד מצרף בימים אלה לשורותיו שבעה עו"ד חדשים ומצרף ארבעה מהשכירים לשותפות. בכך, מגיע מספר עורכי הדין במשרד ל-65 ומספר השותפים בו התייצב על 21.

עו"ד טל בנד, שותף בכיר במשרד, אומר כי "שמחנו לקלוט ארבעה שותפים חדשים, עורכי דין מצויינים שצמחו והתפתחו במשרד, איש איש בתחומו. הפעם גם חרגנו ממסורת ארוכה, וקלטנו מספר עורכי דין שלא החלו את דרכם במשרד כמתמחים". לדבריו, "ההחלטה על צירוף השותפים ועורכי הדין החדשים, היא ביטוי לצמיחת המשרד ולצורך להרחיב את שורות המשרד, כדי לטפל בהיקף העבודה הגדל".

השותפים החדשים במשרד הם עוה"ד מוטי מלכה, ליאור נוימן, רן פוגל ובני שפר. עורכי הדין החדשים שהצטרפו למשרד הם שי גימלשטיין, אורית טסה, רפי כרמלי וקית' שואו, שהתמחו במשרד ש.הורוביץ, וכן עורכי הדין חגית בולמש, אלי בר ואמיר פרנקל.

משרד ש. הורוביץ ושות' נוסד בירושלים ב-1933 ע"י הארי סאקר, עו"ד אנגלי וקרוב משפחה של הלורד ישראל זיו, מבעלי מרקס אנד ספנסר. עם שובו של סאקר לאנגליה הועבר המשרד לידי סולומון (שלום) הורוביץ. כשפרש, העביר הורוביץ את המשרד לשותפיו דאז, אברהם לוין ויעקב סולומון. ב-1953 פוצלה השותפות, כשסולומון וליפשיץ נטלו לידיהם את הסניף החיפאי של המשרד, ואילו לוין ריכז את הפעילות בת"א, כשאליו מצטרף עו"ד אמנון גולדנברג ז"ל, שהפך לשותף המרכזי.

תחומי ההתמחות העיקריים של המשרד הם ליטיגציה אזרחית ומסחרית, חברות ומשפט מסחרי, עסקאות מימון, בנקאות, קניין רוחני וטכנולוגיית מידע, הגבלים עסקיים, עבירות כלכליות וצווארון לבן, תקשורת, תובענות ייצוגיות, מקרקעין, תכנון ובניה, ביטוח ופנסיה, מכרזים, היי-טק, אנרגיה, דיני עבודה, דיני תעופה ומיסוי.

על לקוחות המשרד נמנים, בין היתר, חברת החשמל, פז, סונול, הפניקס, טבע, דובק, הבנקים הגדולים (הפועלים, לאומי, דיסקונט, המזרחי והבינלאומי), קופת חולים מכבי, ידיעות אחרונות, רשת, קבוצת פישמן, חברת השקעות דיסקונט, מכון ויצמן ועוד. המשרד אף מטפל בלקוחות זרים כמו HSBC, HP, מוטורולה, נוקיה, Warner Bros, בלסאות', Fed-Ex, רנו, סיטרואן, פפסי, לגו, בנטון, פייזר, ג'נרל מוטורוס ואחרים.

השותף החדש, עו"ד מוטי מלכה (34), התמחה כאמור בש.הורוביץ, ומשנת 1999 עובד כעו"ד במחלקה המסחרית של המשרד. הוא מתמחה בעסקאות מסחריות ועסקאות BOT, וכן בליווי משפטי של חברות סטארט-אפ, יזמים ומשקיעים בתחום ההיי-טק. באחרונה היה מעורב בייצוג חברת שופרסל, בעסקת רכישת רשת קלאבמרקט השוקעת, ובייצוג בנק אוצר החייל בעסקה לרכישת פעילות בנקאית.

עו"ד ליאור נוימן (34) הצטרף למשרד כמתמחה לפני 6 שנים, ועומד בראש מחלקת המיסים בו. באחרונה ייצג בענייני המיסוי את בלסאות' במכירת סלקום לדיסקונט השקעות, את חברת החשמל בפרויקטים של הגז הטבעי עם סמידן ו-EMG המצרית, את EADS בפרויקט המזל"טים עם התעשיה האווירית, את הבנקים בפרויקט הרכבת הקלה בירושלים, את ענקית התרופות BMS בתהליך רה-ארגון, את בית החולים הדסה בהקמת בית אירוח, מרכז מסחרי ומרכז ביו-טכנולוגי ועוד.

עו"ד רן פוגל התמחה במחלקת הקניין הרוחני של המשרד, במשך 9 שנים. הוא מתמחה בליטיגציה וייעוץ בתחום הקניין הרוחני ותעשיית התרופות. בין היתר, הוא משתתף בייצוג חברת טבע, איגוד הכימיה והפרמצבטיקה בהתאחדות התעשיינים, חברות ביוטכנולוגיה, אוניברסיטת ת"א, פלאפון, נוקיה וחברת המשחקים קודקוד.

עו"ד בני שפר התמחה במחלקת הליטיגציה של המשרד ועוסק מאז בליטיגציה מסחרית. במסגרת עבודתו במשרד, הוא השתתף בייצוג של בנקים שונים בארץ ובחו"ל, חברת הדלק פז ובעלי מניותיה, חברת שפיר הנדסה אזרחית וימית, הקרן לטיפול בחסויים, אמות השקעות, שופרסל, המסלול האקדמי של המכללה למינהל, חברת יונדאי, סוכות נחלים ועוד.

עוד כתבות

קלוד קוד / צילום: Shutterstock

כוננות שיא בסייבר הישראלי: האם הכלי החדש של קלוד יטרוף את הקלפים בענף

השקת כלי איתור החולשות של אנתרופיק טלטלה את השווקים והפילה את מניות הסייבר הגדולות בוול סטריט ● בזמן שהמשקיעים חוששים מאיום קיומי, בתעשייה המקומית טוענים כי הבהלה מוקדמת: "חברות הסייבר לא מוכרות לארגונים רק טכנולוגיה, הן מוכרות אחריות ואמון"

בנימינה גבעת עדה / צילום: דוברות המועצה

מועצת בנימינה־גבעת עדה מזהירה: "תוכנית המתאר תייצר גירעון מצטבר של עשרות מיליונים"

התוכנית מגיעה לסבב שמיעת ההתנגדויות השני - עם יותר מ־1,400 התנגדויות שהוגשו לה, ובראשן זו של המועצה: "התוכנית מכפילה את יעד האוכלוסייה, בלי מנגנון כלכלי תומך" ראש המועצה: "לא מתנגדים לצמיחה, אלא לצמיחה לא מאוזנת"

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

15 שנה אחרי קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת הענק נגד רואי החשבון

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011 נגד פירמת EY ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר" ● עורך הדין המייצג את מפרקי אגרקסקו: "כשנקבע במפורש כי הדוחות הכספיים לא היו תקינים במשך שנים, הקשר הסיבתי נראה מובן מאליו"

כותרות העיתונים בעולם

תרחיש האימה של טראמפ: התגובה האיראנית שעוצרת מלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: תקיפה באיראן לא תהיה קלה לביצוע כמו המבצע האמריקאי בונצאולה, השאלות הפתוחות שנשארו לטראמפ, ואיך עשויה להיראות המלחמה מול איראן? • כותרות העיתונים בעולם

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

עשרת הימים שיכריעו: האם רוזן וטוכמאייר הימרו נכון

העסקה לרכישתה של חברת הנדל"ן אקרו בידי ישראל קנדה תייצר חברת ענק בשווי של 10 מיליארד שקל ● אם החברה הממוזגת הייתה מתחילה להיסחר היום, היא לא הייתה מצליחה להיכנס למדד הדגל של הבורסה ● הכניסה של פאלו אלטו לבורסה אף הופכת את הסיכויים לקשים יותר ● בכמה תצטרך המניה לזנק?

בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

פיצוי של עד 3,000 שקל בשנה: המהלך החדש של בנק לאומי

הבנק מבטיח החזר של עד 3,000 שקל ללקוחות שתיק ההשקעות שלהם יציג תשואה שלילית ב־2026 ● ההטבה פתוחה למצטרפים חדשים וללקוחות קיימים שמרחיבים את היקף ההשקעה שלהם

פרטיות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

ייצוגית נגד מימון ישיר בגין הפרת פרטיות: "הכול מהכול חשוף לטיקטוק"

לפי הבקשה לתביעה הייצוגית, קוד פיקסל שחברת מימון ישיר הטמיעה באתר שלה אוסף מידע של גולשים ומעבירו לטיקטוק - וזאת ללא ידיעתם וללא הסכמתם להעברת המידע ● ההערכה היא שזו הסנונית הראשונה בגל התביעות שצפוי לאחר כניסתו לתוקף של תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות

עמית אסרף / צילום: עומר הכהן

הילדות בטורקיה, החלום שהתנפץ ואקזיט הענק שרשם השבוע לפני גיל 30

"ישבנו בבית קפה, ועלה הרעיון ליצור תוסף זדוני. עשר דקות אחרי ההתקנה, מאות ארגונים בעולם רצו שנעזור להם. חברות ענק ביקשו את המוצר. OpenAI הפכה ללקוח הראשון" ● שיחה קצרה עם עמית אסרף, מייסד-שותף ומנכ"ל סטארט-אפ הסייבר KOI

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים? / צילומים: Shutterstock, AP, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים?

בית המשפט העליון בארה"ב קבע כי הנשיא טראמפ חרג מסמכותו, ועל כן מרבית המכסים הבינלאומיים שהטיל פסולים ● כעת, לא ברור מה יעלה בגורל 175 מיליארד דולר שכבר נגבו מיבואנים ● מה היו הטיעונים המרכזיים של השופטים, כיצד הגיב טראמפ ומה עלול להדאיג את השווקים?

משרדי גוגל בארה''ב / צילום: ap, Jeff Chiu

מצבא איראן לחברת ענק: פרשת ריגול חמורה נחשפת

כתב אישום הוגש בסוף השבוע נגד שלושה איראנים שחיו בעמק הסיליקון, עבדו בחברות ענק והדליפו עפ"י החשד סודות לאיראן ● התובעים טוענים כי שלושת הנאשמים ניצלו את תפקידיהם בחברות טכנולוגיה מובילות המפתחות מעבדי מחשב ניידים כדי להשיג מאות קבצים סודיים, כולל חומרים הקשורים לאבטחת מעבדים ולקריפטוגרפיה

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

אתר בנייה במרכז הארץ. ''כשהשוק מאט, יש ליזמים תמריץ לתת הנחות והטבות'' / צילום: Shutterstock

28 דירות בחודש בפרויקט אחד ביהוד: מה גובה ההנחה שקיבלה קבוצת הרוכשים

ההאטה בביקושים וההיצע הגדול של דירות על המדף מאיצים את תופעת ה"פרי־פריסייל": יזמים מסכימים להנחות של 5%-15% בתמורה לוודאות תזרימית ומכירה מרוכזת של עשרות יחידות דיור בפרק זמן קצר ● למי זה מתאים, ומה הסיכונים?

צפנת דרורי, ד''ר חדוה בר, איילת שקד, מירי קמחי וטל אייל-בוגר / צילום: ניב קנטור

איילת שקד: "הממשלה יצרה קרע בחברה הישראלית"

איילת שקד, חדוה בר ונדין בודו-טרכטנברג לקחו חלק בכנס "נשים, משפט ועסקים" שערכו פירמת עורכי הדין פישר וארגון היועצים המשפטיים בחברות ● עמוס תמם יחליף את אסף גרניט כפרזנטור של אלבר. כמה יעלה הקמפיין החדש? ● והמהלך החדש של נמל חיפה ● אירועים ומינויים 

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירת 5 חדרים באחת השכונות המבוקשות בגבעתיים?

דירת 5 חדרים בשטח של 133 מ"ר עם מרפסת בשטח של כ־12 מ"ר, חניה ומחסן בגבעתיים נמכרה תמורת 4.9 מיליון שקל ● "שכונת בורוכוב בגבעתיים נחשבת לאחת השכונות המבוקשות והיוקרתיות ביותר בעיר" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

חוות שרתים של אמזון / צילום: Reuters, Noah Berger for AWS

יזמי נדל"ן ואנרגיה רוצים נתח מהתעשייה הזו: האם יהיה מקום לכולם?

הבהלה לבינה המלאכותית הפכה את חוות השרתים לטרנד הלוהט ● עם זאת, המרוץ לבניית עשרות מתקנים חדשים מתנגש עם רשת חשמל מוגבלת ותחזיות צריכה שזינקו פי שניים ● כך, ניצבת ישראל בצומת, בין הפיכה למעצמת מחשוב לבין הסיכון שמבני הענק יפכו לפילים לבנים: "יהיה חשמל לכולם, הוא פשוט יהיה הרבה יותר יקר"

אניית מטען של צים / צילום: Craig Cooper

בוועדת הכלכלה חוששים: האם ‘צים החדשה’ תעמוד בצורכי החירום?

בדיון בנושא בוועדת הכלכלה של הכנסת, עלו חששות רבים בנושא, ויו"ר ועד עובדי צים אורן כספי האשים: "נותנים לסעודים ולקטארים טבעת חנק על צוואר המדינה" ● ח"כ דוד ביטן, יו"ר הוועדה, מבקש לקיים דיון חסוי בנושא ● ישי דוידי, מייסד ומנכ"ל קרן פימי: "לא יהיה מצב שצים החדשה לא תעמוד בדרישות של מדינת ישראל"

הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר תומר פדלון / צילום: INSS

המומחה שמבהיר: הדולר היה חוף מבטחים, זה המטבע שיחליף אותו

שיחה עם ד"ר תומר פדלון, מומחה לכלכלה פוליטית מאוניברסיטת תל אביב ● על אובדן האמון בניהול המעצמה שמרעיד את המטבע, השפעת הבית הלבן על השוק והסיבות שהביאו להתחזקות השקל הרבה מעבר למגמה בעולם

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

המדינה שהציגה מערכת לייזר חדשה, חלשה בהרבה מזו של ישראל

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

נשימה / צילום: Shutterstock

מחקרים מגלים: איזה איבר עשוי להחליף את הריאות

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן