גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מירוץ שוורים

נתוני מאקרו חזקים סחפו את המדדים לעליות * ההכנסה לנפש עלתה בינואר ב-0.7%, מעל לצפי, ומדד מנהלי הרכש לפברואר עלה מרמה של 54.8 נקודות לרמה של 56.7 נקודות * בלטו בעליות: אלטרה עם קפיצה של 5.7%, ו-TI וברודקום עם זינוקים של 7.8% ו-7% בהתאמה

שלשום (ג') הדאיגה הכלכלה את מומחי וול סטריט והשוק ירד, אתמול (ד') שימחה אותם הכלכלה והשוק עלה. העובדות לעומת התיאוריות ממשיכות להוכיח שהכלכלה האמריקנית מתחזקת. הפעילות התעשייתית עלתה יפה בפברואר ומה שהכי מעניין הוא שמדד ההזמנות החדשות עלה מ-58% ל-61.9%, עלייה חדה למדי. הנתונים גם מראים שמקדם המחירים בתעשייה ירד מ-65% בינואר ל-62.5% בפברואר. לצד החדשות הטובות הללו מסתבר שהדאגות של ינואר לגבי תיאבון הקנייה של תושבי ארה"ב היה מוקדם. בפברואר עלתה הצריכה לנפש ב-0.9% וההכנסה לנפש עלתה 0.7%. הנפט המשיך לעלות, מה שבעצם אומר שהנפט משמש הסבר טוב לירידות אבל עדיין אינו מפריע בעליות. אם היו אומרים לנו לפני שלוש שנים שהכלכלה הגלובלית בכלל והאמריקנית בפרט ימשיכו לצמוח כשמחיר חבית נפט יהיה 62 דולר, היינו לועגים למספרים. העובדה שהכלכלות כן ממשיכות לצמוח, מצביעה על עוצמתן.

מה עושים עם הכסף שממשיך לזרום כנהר אדיר לוול סטריט (ולכל שוק הון אחר בעולם)? אותו קמצוץ של כסף שמוקדש לישראל ונראה לנו כחול אשר על שפת הים, מושקע היום בפרויקטים ובנכסים שבעבר איש לא חלם שישקיעו בהם זרים. תראו איך מתנפלים על הקופות, תראו איך נכנסים לקיבוצים. האמינו לנו שמוסדות יעמדו בתור להשקיע ברכבת התחתית בתל-אביב כאשר ימצאו היכן להתחיל לחפור בעוד 50 שנה. אנחנו לא חושבים שאי פעם בעבר רדפו כל-כך הרבה ירוקים אחרי כל כך מעט פרויקטים רציניים שקיימים בשוק, אם באמת עוד נותרו כאלה.

תוקם לתחייה תעלת הימים

אם למשל היה לממשלה זמן לחשוב בהגיון וברצינות, היו מתחילים לחדש את תוכנית תעלת הימים, זוכרים? אז הסבירו לנו שאם הנפט יגיע ל-30 דולר החבית, הפרויקט הופך כדאי. כנראה שב-60 דולר הוא כבר לא כדאי שוב, אחרת למה זה לא עולה שוב על הפרק? אם מדינת ישראל הייתה מבצעת היום את פרויקט התעלה הזאת, ומוסיפה לזה את תעלת ים-סוף לים המלח, שעליה דיברו כבר בשנות ה-70' ואולי פרויקט ענק לאנרגיית רוח במצפה רמון, מן הסתם היו הרזרבות הדולריות שלנו מוכפלות אבל מי צריך עוד רזרבות כשכבר כעת הקופה מלאה? הבעיה של המדינה שלנו היא שאין יזמים בכנסת או נכון יותר לומר, אין יזמים בעלי השפעה בכנסת. מי שיש להם השפעה מדברים היום על החזרת קצבאות ודברים מהסוג הזה. בנוסף, אם יאשרו תחנות רוח, תעלת ימים, רכבת תחתית בתל-אביב וגם חיבור ימי אילת-סדום ואולי רכבת לגליל, קצב הצמיחה הכלכלית בישראל יוכפל. אז הנגיד ירשה זאת? הרי זה יגרום לאינפלציה.

הנה מסתובב לו בארה"ב מיליארדר, משקיע ומנהל יהודי בשם קארל אייקן שכבר כיכב ברחבי העיתונות הישראלית. אייקן מתרוצץ בכל העולם ומחפש השקעות מעניינות לו ולחבריו שביחד מחזיקים בכמה מיליארדי דולרים פנויים. הוא ניסה להשתלט על טיים-ורנר ונכשל.

שלשום הודיעו לו הקוריאנים שהם דוחים את הצעתו לרכישת חברת KT&G, שמייצרת טבק משורש הגינזאק, שורש של צמח שהאסיאתים אוהבים ללעוס ולעשן, וכנראה שהוא נטול גורמי מחלות כולל ניקוטינים למיניהם.

לאחר שהקבוצה בראשות אייקן אספה בשוק 6.7% מהחברה והפכה לבעל המניות הגדול בה, הודיע יו"ר החברה הקוריאנית, קוואק יאנג קיאון, למשקיעים שאין בדעת מועצת המנהלים של החברה לאפשר השתלטות. "אנחנו מאוד מאוכזבים", אמר דובר קבוצתו של אייקן, וורן ליכטנשטיין, "אבל העניין לא נגמר ונחשוב מה לעשות, אולי לנסות השתלטות בכל מקרה".

ליכטנשטיין, אגב, אינו נופל ביכולותיו מאייקן ומרכז כמויות אינסופיות של כסף. הנהלת החברה הקוריאנית הודיעה שהיא אינה רואה סיבה למכור, וגם לא סיבה שבעלי מניות קוריאנים ימכרו; "מדוע?", שאל היו"ר קיאון, "המניה עלתה ב-204% בשנתיים האחרונות, ואיש אינו מתלונן". ב-17 במארס תתקיים אסיפת בעלי מניות, ועד אז הכל מחכים.

העובדה שקבוצה ספקולטיבית אמריקנית הולכת בכוח על חברה קוריאנית, מדגימה לדעתנו עד כמה הכסף קל בארצות-הברית ועד כמה רעבים בעלי הממון לתשואה. הכסף הזה כולו נועד לספקולציות והוא כסף שבתנאים אחרים היה הולך לקרנות גידור. קרנות הגידור מלאות בכסף, ופוטנציאל עשיית הרווחים שם הולך וקטן, במיוחד בהשוואה למה שעשו בשנים 2001-2004.

אם היו כאן אנשים עם מעוף, הם היו מסדרים לאנשים כמו אייקן רבע ממה שסידרו לאנשים כמו אייזנברג ז"ל אבל לפרויקטים ספציפיים, כמו אלו שהזכרנו. האמינו לנו שהוא וחבריו היו הופכים לציונים קיצוניים.

מה מריץ את סיליקום?

בהמשך מסענו בארץ המניות הקטנות בעלות הפוטנציאל, אנחנו מגיעים (או חוזרים) לסיליקום (SILC). נתחיל בכך שאין לנו מידע על מניה שעלתה יותר מזו בין אוקטובר 2002 להיום. בדצמבר 2002 צללה המניה לתחתיות של 20 סנט, והשבוע חצתה את רמת ה-11.5 דולר. זאת עלייה של פי 57. אורכית (ORCT) למשל עלתה פי 25 מנקודת השפל שלה, ואלדין (ALDN) עלתה פי 17 "בלבד". מי שיודע על מניה ישראלית שעלתה פי 57 מאז שפל סוף 2002 שיקום, אנחנו לא.

בואו וננסה להבין מה הריץ ומריץ את סיליקום. ראשית נציין שסיליקום היא מהחברות הוותיקות בוול סטריט. החברה הונפקה ב-1994 ועד כמה שזכור לנו זה היה לפי מחיר של 5 דולר למניה. כהדיוטות צריך להיזהר מאוד כשמנסים להגדיר מה החברה עושה. בגדול היא מייצרת כרטיסים אלקטרוניים חכמים שמשמשים כמתאמים, מחלפים, מעקפים ומעברים. באנגלית זה נשמע הרבה יותר טוב ויותר מובן. הכרטיסים שלה תומכים בתנועת האינפורמציה לסוגיה בין מחשבים, על גבי רשתות, ויש המתואמים לתוכנות בטיחות. למשל, אם יש מקרה של שבירה במסלול תנועת האינפורמציה (כתוצאה למשל מהפסקת חשמל) תוכנת המעקף של סיליקום נכנסת לפעולה והזרימה נמשכת.

החברה נוסדה בשנת 1987 על-ידי אבי אייזנמן, היו"ר הנוכחי והאחים זיסאפל. בסוף המאה שעברה צברה המניה פופולריות והגיעה לשיאים של למעלה מ-20 דולר. הרבה מניות אחרות שברו אז שיאים. הבעיה בסיליקום הייתה שהיא למעשה נזרקה מהמטוס ללא מצנח. מה זאת אומרת? שבמסגרת ההתלהבות הטכנולוגית של אותם ימים, החברה נטשה את עיסוקיה ההיסטוריים ועברה לתחום שנראה אז אדיר, תחום החיבור הסופי לבית הלקוח. החברה פיתחה מחברים, USB, שאמורים היו להיות רלבנטיים עם התפתחות ה-IT. בעודה עוסקת בחלומות התנפץ השוק וסיליקום נותרה ללא עסקים וכמעט ללא כסף.

היו"ר הנוכחי, אבי אייזנמן, הצליח איכשהו לייצב את החברה, להחיות אותה והתחיל לחפש דרכים כיצד להשתמש בידע שהצטבר בחברה הוותיקה על-מנת לנסות ולהציל את עסקיה. איך הצליח אייזנמן לקחת חברה בלי מכירות, עם 1.5 מיליון דולר בקופה, ולעורר אותה לחיים מחדש - אין לנו מושג, אבל זה מה שקרה. אנחנו חייבים לציין שבסוף 2002 חששנו לגורלה של החברה ועובדיה, מכיוון שאז לא היו קונים לעסק שהוערך בכ-800 אלף דולר בלבד. ב-2001, כשנראה היה שהחברה מפתחת מכשור חדש ושיש בה בכל זאת משהו, הובא לחברה מנכ"ל חדש, שייקה אורבך, ואייזנמן נשאר בתפקיד היו"ר. אורבך בא מאופ-גל, החברה הבת של רפאל ואל-אופ, שם שימש בתפקיד הנשיא והמנכ"ל. לפני כן ניהל את אדיוסופט. על-מנת שאדם כזה יעזוב את אופ-גל ויעבור לחברה כמו סיליקום אין שום ספק שאורבך פותה באיזשהו אופן, וזה לא הכסף. מאותו רגע שהוא התמנה לתפקיד הבנו שיש משהו בחברה הזאת, רק שאנחנו עדיין לא יודעים מה.

העליות עד תחילת 2004 לא היו קשורות כלל בסיליקום אלא היו פונקציה של מצב שוק, של התעוררות מדדי המניות הטכנולוגיות בכלל. שום מניה ישראלית, להוציא כאלה שהיו נתונות בצרות באופן גלוי, גילת לוויינים (GILTF) לדוגמה, לא נשארו במחירי סוף 2002; כולן עלו וכולן בעשרות ומאות אחוזים. סיליקום עלתה מסוף 2002 לסוף מארס 2004 בכ-1,300%. נכון, זה יותר מרוב החברות, אבל צריך לזכור שאף חברה אחרת לא ירדה לערך שוק של 800 אלף דולר ושרדה. אלדין עלתה ביותר, פי 18 בערך, אבל היא החלה אז להראות תוצאות. סיליקום עלתה על ריק. אפילו אם היו תוצאות התחלתיות, הרי שהציבור לא היה מודע לכך. אנחנו משייכים את העלייה של ה-1,300% לבורות יותר מאשר לידע, כי באותה תקופה הגיעו לשוק ה"ציידים" שפשוט אספו כל דבר שמתחת למחיר של דולר, וזאת בציפייה להמשך העליות במניות הטכנולוגיה. הציידים שאספו מניות סיליקום ב-20 סנט או אלדין בדולר, את אמדוקס (DOX) ב-4 דולר או את קומברס (CMVT) ב-6 דולר, העבירו (הכוונה ל"מכרו" כמובן) מן הסתם את מה שקנו לעדר, שנכנס למניות בגלל שהן עולות, היכנשהו במהלך 2003.

השאלה החשובה באמת היא מה גורם למניה כמו סיליקום להמשיך ולטפס בהתמדה מעוררת קנאה עד לרמתה היום, ואילו מניות כמו טופ אימאג' (TISA), אלטק (ELTK), מאינד (MNDO) או אלווריון ואודיוקודס (AUDC) "נתקעו", מאז אמצע 2004? רק אל תחשבו שזה בגלל התוצאות. התוצאות שהשיגה סיליקום מדהימות, אבל אנחנו יכולים להציג לכם כמה וכמה חברות שעשו לא פחות ומניותיהן נתקעו. במציאות של וול סטריט תוצאות עסקיות טובות בחברה טכנולוגיות הן דבר חשוב, אבל לא הכרחי לעליות. את זה למדנו עוד במהפכת הביו-טכנולוגיה של שנות ה-80'. בעבר לא היו בשטח כל-כך הרבה כספים ספקולטיביים כפי שיש היום, אבל עדיין שום דבר לא השתנה. אותו סוג כסף שהרים מניות מתחתיות אז, הוא שמרים אותן גם היום, וזה כסף ספקולטיבי בצורות שונות ובשמות שונים. הכסף הזה "עוזב" את המניה בהזדמנות הראשונה שנקרית בפניו, בדרך-כלל זה אחרי 200% ויותר של רווח. השאלה הגדולה היא למי עוברות המניות. אם הן עוברות לציבור והשוק מתחיל לגמגם, המניה תיעצר. אבל אם אותה המניה עוברת לידיים מוסדיות עם אינטרס, היא תמשיך לעלות עם החלום והתוצאות העסקיות. עכשיו בואו וננסה להבין את זה באמצעות המניה של סיליקום עצמה.

אם תעקבו אחרי תנועת המניה תגלו שגם סיליקום נעצרה לאחר הרבעון הראשון של 2004. למעשה, החל מסוף אפריל 2004 מניית סיליקום החלה להידרדר ועד לספטמבר 2004 היא איבדה ירדה ב-33% מ-2.7 דולר באפריל ל-1.8 דולר בספטמבר. במילים אחרות, במהלך 2004 התנהגה סיליקום בדומה לכל מניות הטכנולוגיה. בסוף 2004 המניה מתחילה לטפס שוב. מה קרה אז? סדרה של הודעות מרשימות, אבל לא ברורות. הודעות של הסכמי OEM התחלתיים עם ענקיות עלומות שם. נכון, האינפורמציה אינה שלמה, אבל אנשים שמסתכלים על החברה מגלים שלאחר כל העליות המסיביות, באמצע 2005, החברה מוערכת בסביבות ה-15-16 מיליון דולר בלבד. נכון, זאת עלייה משמעותית לעומת ה-800 אלף דולר, ובכל זאת. לדעתנו, במחצית השנייה של 2005 ואפילו קודם, החלה סיליקום לדבר עם חתמים על הנפקה ציבורית לגיוס משאבים שהיו חסרים לה. החתמים הבינו את הפוטנציאל והסכימו, וגם כאן מגיע קרדיט להנהלת החברה. במהלך 2005 עברו המניות לדעתנו מידיים פרטיות - ציידים, ספקולנטים וציבור עז נפש - לידיים מוסדיות.

נכון שההנפקה בינואר 2006 הייתה מיניאטורית, 6 מיליון דולר בלבד (מלבד האופציות) אבל ההנפקה הייתה בשוק ישראלי, רעב למניות, שבלע אותה בקלות. שימו נא לב שמחיר המימוש של האופציות שהונפקו, 8.63 דולר, נכנס ל"תוך הכסף" בתוך 10 ימים מההנפקה. שימו גם לב מה קרה למחזורים מאז סוף ינואר השנה - הם עלו פי חמישה לפחות. מי שנמצא בשוק יותר מיומיים יגיד לכם שהמניות החליפו ידיים, שאנשים המירו אופציות בשפע ושרבים עשו כסף. כל זה נזקף לזכותה של ההנהלה ויכולותיה, כולל "מכירת החברה לחתמים", כמובן. נא לזכור שכאשר הודיעה החברה על הנפקה ציבורית בתחילת ינואר 2006, איש לא ידע על התוצאות המצוינות של סוף 2005, אבל אין לנו ספק שכמה גופים השתכנעו שכך יהיה, והעריכו שכאשר יגיעו התוצאות הציבור יחזור ואכן כך היה.

האם כדאי להשקיע בסיליקום ברמה הנוכחית? מכיוון שלא ברור עדיין סוג ההסכמים, עם מי ולאיזה כיוון הם יתפתחו, קשה מאוד להעריך מה המצב האמיתי. אבל דבר אחד ברור, קצב ההתקדמות העסקית עד כה הוא כזה, שבשום אופן אינו מצדיק שווי שוק של 48 מיליון דולר. חבל מאוד ששום אנליסט רציני עדיין לא בדק את זה. למרות העליות עד כה אנחנו מאמינים שגם המחיר הנוכחי נותן סיכוי גדול בהרבה מהסיכון, אבל כעת כבר מדברים על השקעה לטווח ארוך יותר.

שבת שלום. "

הכותב משקיע בניירות ערך שונים ולכן עשוי להיות לו עניין בחברות עליהן הוא כותב בטור זה. מערכת "גלובס" אינה אחראית לתוכן המאמר ואין לראות בו משום עצה ו/או המלצה לפעילות כלשהי בניירות ערך. כל הפועל בהסתמך על המאמר ו/או על תוכנו אחראי באופן בלעדי לכל נזק ו/או הפסד שייגרם לו עקב פעולותיו.

עוד כתבות

חיילי צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

דיווח: ארה"ב מעכבת מסירת פצצות מדויקות כדי להעביר מסר לישראל

נתניהו: "הצעת חמאס רחוקה מאוד מהדרישות ההכרחיות של ישראל" • גורמים רשמיים בארה"ב: בהצעה שחמאס הסכים לה יש שינויי ניסוח מינוריים בלבד ביחס להצעה של ישראל • המשלחת הישראלית הגיעה לקהיר • דיווח: "הפלישה לרפיח תואמה עם ארה"ב. המטרה - מתן תמונת ניצחון שניתן יהיה לשווק לבן גביר וסמוטריץ'" • עדכונים שוטפים

מחלקת מוצרי חשמל / צילום: תמר מצפי

החרם הטורקי יעלה את מחיר המקררים והתנורים. המרוויחה הגדולה תהיה סין

בענף החשמל מחפשים פתרונות למחסור בעקבות המהלך הטורקי, מהחלפת ספקים ועד הובלה דרך יוון וקפריסין ● ההערכות הן שבכל מקרה המחירים יעלו ב־20%-10%, וזמן האספקה יתארך - וכולם מנסים לעקוף את הגזרה: "זה פוגע גם ביצרנים הטורקים"

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

פרשת חברת הגמל סלייס מזכירה שיש תובענות ייצוגיות חשובות

המקרה של סלייס מלמד באופן מובהק כי גם באסדרה עתידית, מאוד לא כדאי לשפוך את התינוק עם המים ● תובענות ייצוגיות הן כלי של אכיפה פרטית, שבמסגרתו אזרחים יכולים לפעול במקומות שיש בהם ריק, או כאשר הרגולטור זקוק לדחיפה על מנת לפעול

צילום: איל יצהר, איורים: גיל ג'יבלי, עיבוד תמונה: טלי בוגדנובסקי,

דב קוטלר נפרד מהפועלים: רווחי השיא, התחרות הצמודה עם לאומי והיורשים האפשריים

בתום כהונה של חמש שנים, מנכ"ל הפועלים הודיע במפתיע על פרישה ● דב קוטלר הצעיד את הבנק לשווי של כמעט 50 מיליארד שקל וכך הצליח להדביק את הפער מול לאומי, הוביל את ההיפרדות מישראכרט וסגר את פרשת הסיוע בהעלמות המס בארה"ב ● העזיבה שלו מצטרפת לגל גדול של שינויים במערכת הבנקאית

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

יגאל דמרי מתכנן להקפיץ את שכרם של אשתו ובנו במיליוני שקלים לשנה

חברת הבנייה שבשליטת דמרי מבקשת לאשר מדיניות תגמול חדשה ממנה ייהנו גם חלק מבני משפחתו, שתאפשר להם לקבל תגמול הוני בהיקף של עד 1.5 מיליון שקל בשנה כל אחד

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

ראש ממשלת בלגיה: "לא יכולים להמשיך בעסקים כרגיל עם ישראל"

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות הכוללות איסור יבוא מוצרים מהתנחלויות, בשל הפעילות הישראלית בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית

מוטי שרף / צילום: יהב שרף

היועץ האסטרטגי מוטי שרף הופך לשותף במשרד הפרסום סיטימדיה

שרף ייכנס למשרד שבבעלות דניאל וינר במקום המייסד-שותף שעוזב, ליאור ששון, בהשקעה של כמה מיליוני שקלים ● במהלך נוסף בענף, עידו מינקובסקי מרחיב את פעילות קבוצת התקשורת בבעלותו ומקים את ג'נסיס - מתחם תוכן ומוזיקה חדש

שיפוצים בבניין / צילום: כדיה לוי

בניין הוכרז כמסוכן, אך דייר סירב לשלם על שיפוץ. מה קבע ביהמ"ש?

המפקח על רישום המקרקעין דחה תביעה של בעל דירה שסירב לשלם את חלקו בשיפוץ של בית משותף בבת ים

מעבר הגבול בין רוסיה לנארווה, אסטוניה, סגור לכניסת רכבים / צילום: Reuters, Mihkel Maripuu

אוקראינה מאבדת מכוחה, והמדינות הבלטיות שואלות: אנחנו הבאות בתור?

נארווה, עיר הגבול של אסטוניה שסומנה על ידי פוטין כאדמה רוסית היסטורית - היא בין היעדים הפוטנציאליים לערעור היציבות באזור ● מפברואר נרשמת הידרדרות מהירה ביחסים בין המדינות

פעילות כוחות צה''ל בשטח רצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

260 מיליון דולר: כל הפרטים על עסקת הנשק שארה״ב מעכבת לישראל

ממשל ביידן מעכב את אספקת התחמושת לתקיפה ישירה משום שהוא לוחץ על בעלת בריתו ישראל לא להיכנס לרפיח

ליאור וקס, מנכ''ל אינפיניטי ניהול תיקי השקעות / צילום: יח''צ

"יעמדו בתור לקנות את הטילים שלנו": מנהל ההשקעות שמסמן את התחום המבטיח

ליאור וקס מאינפיניטי מעריך שהתנודתיות בשווקים תימשך, וכדי להתמודד איתה יש לשים דגש בתיק על "פיזור גיאוגרפי וסקטוריאלי, עם אקטיביות" ● הוא נלהב ממהפכת ה-AI, מעריך שמניית אנבידיה עדיין מעניינת וטוען כי "המחירים בת"א אטרקטיביים, אבל הסיפור בעייתי"

משה מזרחי, מנכ''ל אינמוד וממייסדיה, עם מכשיר החברה / צילום: איל יצהר

"לפעמים אני תוהה אם היה נכון להנפיק": מדוע וול סטריט מענישה את כוכבת האסתטיקה מישראל

אינמוד מיקנעם ידעה לספק במשך שנים צמיחה מהירה בהכנסות ורווחיות פנומנלית, אך לאחרונה חתכה את התחזיות נוכח הריבית הגבוהה בארה"ב ועיכובים בייצור, ומחיר המניה נחתך בחצי ● המייסד משה מזרחי, שלאחרונה הוזז מתפקיד היו"ר, אומר כי "מי שאומר שהמלחמה לא משפיעה על עסקיו בחו"ל, משקר בעיקר לעצמו. הרופאים מקבלים מיילים 'החרימו את החברות הישראליות'"

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

המשקיע סטנלי דרוקנמילר / צילום: Reuters, Brendan McDermid

המיליארדר שנפטר מהמניה הלוהטת של השווקים מסביר למה

המשקיע המיליארדר סטנלט דרוקנמילר לא ידע עד לפני שנתיים איך מאייתים את השם אנבידיה ● "רכשתי אותה, וחודש אחר כך, הושק ה-ChatGPT, ואפילו זקן כמוני הצליח להבין מה זה, אז הגדלתי את הפוזיציה שלי בהרבה" ● דרוקנמילר סבור שמפץ הבינה המלאכותית עלול להסתיים בקרוב

הדרכת לוחמי אש של Civil Squads of Israel בזיקים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

החברים שמסייעים לכיתות הכוננות: מציוד ועד הדרכות כיבוי אש

ניר אלון חיפש דרכים לשיקום עצמי אחרי תשע שעות עם משפחתו בממ"ד בסופה, דניאל בוכן הוא הייטקיסט שעשה עלייה מאוסטרליה ורצה להתנדב ● יחד הם הקימו את Civil Squads of Israel ● ישראל מתגייסת

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

המדינה המפתיעה שבמו"מ מתקדם לרכישת מערכת הגנה אווירית מרפאל

קניה שמזהה צורך עולה וגובר למערכות הגנה אווירית - פנתה לישראל שידועה בעולם בתור המדינה בעלת מערך ההגנה האווירית הטוב מכל ● העסקה, אם תושלם, תהווה שינוי מגמה מעניין מבחינת רפאל, שפילוח המכירות שלה ל־2023 מצביע כי יבשת אפריקה היוותה רק 1% ממנו

מה גבולות חופש הביטוי של עובדים ברשתות? / אילוסטרציה: גלובס

בית הדין משרטט את הגבול: מתי מותר לפטר עובד בגלל פרסומים ברשת חברתית

בית הדין האזורי לעבודה דחה את תביעתו של עובד שפוטר סמוך ל־7 באוקטובר, לאחר שפרסם פסוקים מהקוראן אשר התפרשו כקריאות הסתה לטרור ● מומחים עומדים על השלכות פסק הדין החריג על חופש הביטוי, ומסבירים מדוע עניינו של מורה שפוטר בנסיבות דומות נגמר אחרת

מכוניות חדשות ממתינות לייצוא בנמל טיינג'ין בסין / צילום: Shutterstock

כל רכב חמישי שנמכר בארץ הוא מסין: הסיבות והחששות מאחורי הנתון החריג

למרות הרוחות הצוננות שנושבות מבייג'ין, נתוני מסירות הרכב מתחילת השנה מגלים ששוק הרכב הישראלי הופך להיות "סיני" במובהק ● עד כמה המגמה תלויה ביציבות הביקוש לרכב חשמלי בישראל והאם התדרדרות נוספת ביחסי ישראל–סין "תקרר" את הביקוש וההיצע

מתחם תע''ש השלום / צילום: דמיטרי ספקטור

בכמה מכרה המדינה את הקרקע הכי לוהטת בכניסה לתל אביב

החברות אקרו נדל"ן וקטה ירכשו את הקרקע במתחם תע"ש השלום תמורת 644 מיליון שקל ועוד 67 מיליון שקל הוצאות פיתוח, פער של כמעט פי חמישה ממחיר המינימום אך נמוך משמעותית ממחיר השומה ● 5 הדונם ששווקו במכרז מיועדים למגורים בבנייה רוויה עם חזית מסחרית

חסימת איילון דרום הערב / צילום: רוני שפירא

משפחות החטופים הפגינו הערב ברחבי הארץ: קוראות לעסקה מול החמאס

הנייה הודיע לקטאר ולמצרים: "מקבלים את תנאי הפסקת האש" • תיעוד: חגיגות בעזה אחרי הודעת חמאס • גורמים בישראל: זו הטעיה, חמאס הסכים למתווה מרחיק לכת שלא מקובל על ישראל • עדכונים שוטפים