גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"במשפחה היו קצת מופתעים"

שלי פדרמן נשמה איכות סביבה עוד הרבה לפני שאבא שלה, דייוויד פדרמן, היה בעל השליטה במפעלים הפטרוכימיים. עכשיו היא מתמודדת ברשימת הירוקים לכנסת > קרן צוריאל-הררי

אחרי שהראיון מסתיים והטייפ נסגר, שלי פדרמן מבקשת שאפתח אותו שוב, ופוצחת במונולוג קצר שמהדק את כל הסיפור לכמה משפטים. "אני מסתכלת על ישראל כעל מקום שאתה בוחר לגור בו, ואני רוצה שזה יהיה מקום שאנשים ירצו להישאר בו בגלל איכות הסביבה ואיכות החיים", היא מסבירה. "מייאש לחיות פה ולראות מה שעושים לים, לסביבה, וזה כל-כך הפוך מלוקסוס. הבסיס זה לדאוג שאתה אוכל טוב, ישן טוב, נושם טוב, שותה טוב - ואני לוקחת את הסיכון שאני באה ממשפחה כזו, שזה נראה עוד יותר לוקסוס".

כשפדרמן, אמנית בת 31 ומספר שבע ברשימת הירוקים לכנסת, אומרת "משפחה כזו" היא מתכוונת בעיקר לאביה, דייוויד פדרמן, בעל השליטה במפעלים פטרוכימיים - אשר שמם נקשר בעבר בזיהום אוויר ובזיהום מי הקישון. פדרמן עצמה נושמת אכפתיות סביבתית מגיל צעיר. לאחרונה הצטרפה לחיים הפוליטיים, ובימים אלה היא מתרוצצת, נפגשת, משכנעת, ומשקיעה את מיטב מרצה בקידום הרעיונות של מפלגתה. בעבורה, זה הרבה יותר חשוב מהאזכור של אבא. "רק בגלל שנושא איכות הסביבה כל-כך חשוב בעיניי, אני מוכנה לקחת את הסיכון שהתקשורת תשתמש בשיוך המשפחתי שלי כדי למשוך קוראים", היא אומרת.

את לא אוהבת שמשתמשים בשיוך המשפחתי שלך.

"אני לא מתביישת בו, אבל זו הקרבה מבחינתי, כי אני אדם שלם בעל רצונות ויכולות עצמאיות, ועובדת קשה מאוד כדי להשיג את הדברים שאני רוצה ומאמינה בהם. עצוב לי שהתקשורת לא מוצאת את נושא איכות הסביבה ראוי לתשומת-לב, אלא תחת אמתלה של קונפליקט משפחתי מדומה בסגנון טלנובלה".

מה חושבים על זה שאר בני-המשפחה והחברים?

"יש כאלה ויש כאלה. במשפחה מאוד תומכים וגאים, כי הם יודעים שזה נושא שחשוב לי שנים. הם היו קצת מופתעים. התייעצתי איתם קודם, כי רציתי את חוות-הדעת שלהם, והם מאוד תמכו בי. החברים, יש כאלה שעוד לא מבינים למה אני עושה את זה לעצמי, מפחדים בשבילי, אבל באופן כללי הם תומכים מאוד, בעיקר כי הם רואים שזה באמת חשוב לי. ולא כולם מסכימים איתי".

למפעלים הפטרוכימיים יש היסטוריה עשירה של זיהום הקישון. איך את חיה עם זה?

"תראי, אבא שלי נכנס לשם לפני שנה, כך שלשמחתי אני יכולה לומר שכל מה שקרה לא היה בתקופה שלו, אלה לא דברים שהוא העלים מהם עין. אני חיה בהרגשה טובה שיכול להיות שיש משהו שאוכל לעשות שם, ואני חיה בשלום עם מערכת הערכים של אבא שלי. אנחנו די דומים בדבר הזה - הנושא הירוק חשוב לו, הוא לומד אותו כיוון שהוא השלכה של משהו שהוא כרגע מתעסק בו".

הלכת לבדוק מקרוב?

"ברגע שהחלטתי שאני אעסוק באיכות הסביבה הלכתי לביקור, כי אמרתי שזו באמת הזדמנות לראות מה עושים היום, ולמדתי המון. הצריכה של הפלסטיק עלתה, וזו המצאה של בני-האדם, זה לא שיש שטן שמייצר ודוחף לנו את זה, אז לכולנו יש אחריות לגבי אופן השימוש בפלסטיק.

"ראיתי שלפחות במפעלים הפטרוכימיים משקיעים באיכות הסביבה. הם מכירים את הבעיות, ויש להם לפחות תשובה לכל דבר. בעיניי השיחה הייתה פורה, וכרגע אני מאמינה שמה שלמדתי שם נכון ושיש מאמץ להפסיק להזרים לקישון. למרות שבחלקים מסוימים הוא במצב מאוד קשה, יש דרכים לשקם".

עדיין, החומרים הבסיסיים בעייתיים לסביבה.

"אני אגיד לך משהו על איכות הסביבה. התיעוש בארץ זה עניין של חמישים שנה, ואני לא מאמינה שכשבנו את המפעל אמרו, 'טוב, אף אחד לא ישים לב אם נזהם את הקישון'. פשוט לא תכננו את זה. אני פחות מאמינה בתיאוריות קונספירציה ובטבע הרע של האדם. אני מאמינה שההשלכות הסביבתיות הן דברים שאנחנו לומדים עליהן תוך כדי, ולצערי, עד שלא קורה אסון, אנחנו לא באמת יודעים מה ההשפעות על החיים שלנו, וכשאנחנו יודעים אנחנו מנסים לתקן. לכן אני רוצה שתהיה מפלגה".

ואם המשרד לאיכות הסביבה יבוא עם איזה דוח איום על הפטרוכימיים?

"תראי, להגיד לך שלא הייתי מעדיפה שאבא שלי יפרוש, ימכור פרחים וילך רק לים? אני מעדיפה בכל מקרה. אבל אבא שלי הוא איש עסקים, זה מעניין אותו, וצריך אנשים שיהיה להם אומץ לעסוק בזה. הוא מבין את גודל האחריות, אני מאמינה בו. הוא איש מאוד אחראי, ישר ואוהב אדם, ואם יתגלו דברים כאלה, הוא יעשה את הדבר הנכון. אני רואה כבר עכשיו איך הוא מנהל את הדברים, ואני אוהבת את הדרך שלו. אני מאמינה שמה שהוא לא יודע הוא ילמד, יחד איתי".

"הפכו את השמש לזונה"

החיבור בין פדרמן למפלגת הירוקים נולד בעקבות מיצג "סי אנד סאן" שלה, שכיכב בביאנלה לאדריכלות בוונציה ב-2004. היא בנתה בחצר הביתן הישראלי חוף-ים מגודר באתר בנייה, והוסיפה לו אטרקציות כיפיות שמתכתבות דווקא עם עולם הנדל"ן. תמורת אירו אחד אפשר היה להיכנס לתא-הצצה וליהנות מהשקיעה, כשברקע נאום מכירות לדירה עם נוף-שורה-ראשונה-לים. אחרי חצי דקה, חלון ההצצה נטרק.

"בעיניי, הנוף של ישראל נמכר, הופרט", מסבירה פדרמן. "בונים בניינים נורא גבוהים מקדימה שמסתירים את כל הנוף, ובסופו של דבר אתה יושב בדירה ורואה אותו נוף שיכולת לראות בחינם מלמטה, כשהוא היה שייך לכולם, ועכשיו הוא שייך למאה איש. זו הפרטה, להפוך את השמש לזונה".

המיזם עורר הדים רבים בזכות הביאנלה היוקרתית שבה הוצג, הדיאלוג היצירתי בין ים לבנייה, והעיתוי - תקופה של דיונים סוערים על תמ"א 13 (תוכנית המתאר הארצית לחופי הים התיכון). עם ההדים הגיעו אל פדרמן גם הירוקים, במטרה לשתף פעולה במיזמים אמנותיים-סביבתיים.

איך התגלגלת משיתוף-פעולה אמנותי לפוליטיקה טהורה?

פדרמן צוחקת. "זה היה מעבר חד. פאר (ויסנר, יו"ר המפלגה, ק' צ') זרק את הרעיון כמה פעמים, ויש לו אישיות כזו - הוא אדם מלהיב, מאוד אנרגטי. הוא כל-כך התלהב שגם אני התלהבתי, והגעתי למסקנה שבאמת, אני מסתכלת ימינה, מסתכלת שמאלה - וזה צריך להיות אני".

חשבת מה יהיה אם תשיגו שבעה מנדטים ותיכנסי לכנסת?

"זה בסדר. אני מאמינה בנושא הזה, והגעתי למסקנה שאם זה חשוב לי אני לא יכולה להתלונן, אני צריכה לעשות משהו. עושה לי רע לישון ולא להגיב, אני צריכה להיות אקטיבית".

בינתיים בכלל לא ברור שאתם עוברים את אחוז החסימה.

"לפי מה שאנחנו יודעים, עברנו את אחוז החסימה. 90 אלף אנשים הצביעו לירוקים בבחירות האחרונות לרשויות המקומיות, אז אנחנו יודעים שיש לנו קהל ומקווים שהוא ילך אתנו לבחירות. אנחנו מקווים שבגלל שברור מי יהיה ראש-הממשלה ומה יהיה מערך הכוחות, הקולות הצפים יעברו אלינו וירשו לעצמם להתעסק בנושאים שהם...".

מותרות?

"זה ממש לא מותרות", פדרמן קופצת. "יש לי צמרמורת כשאת אומרת את זה. זו חשיבה לוגית לא נכונה. אפילו במערכת היחסים שלנו עם הפלסטינים - אנחנו גרים על אותה אדמה, נושמים אותו אוויר; גם אם תכניסי אותם לכלוב הרמטי עם זכוכית ועליו בטון, נצטרך לחיות יחד, בסידור כזה או אחר.

"תראי את ההשפעה של הזבל והביוב שלהם, שאנחנו לא מרשים להם להסדיר. הם פתחו אלף מזבלות אקראיות, שהזיהום שלהן חודר למי-התהום וחוזר אלינו. יש פה אינטרס משותף לפתור נושא שהוא איכות חיים, וישפר מאוד את הדברים שחשובים גם לנו. אבל כמדיניות לא עושים את זה, כי כמדיניות לא לוקחים אחריות".

"השינוי יקרה דרך אינטרסים"

אחד הפרויקטים המעניינים של פדרמן והירוקים הוא בריכת-שחייה של מים מתוקים, צלולים ונקיים באמצע הירקון - על-פי מודל שכבר קיים בברלין. שני שבילי גישה מהגדה יובילו לבריכה, שבאחד מצדדיה יוקם בר סולארי. בבריכה הירוקה והמתחשבת בסביבה, שתכננו "זה. ארכיטקטורה" של קרן הלברכט ואופיר זינטי, שום דבר לא מקובע לתוך האדמה: מכליות-ענק ימולאו במים ויחזיקו אותה, והבר הסולארי יהיה מקונטיינרים. הכניסה תהיה חופשית ופתוחה לכולם.

בעירייה שוקלים את זה ברצינות?

"כן. יש אישור עקרוני מצד העירייה, אבל היא לא יכולה לממן את זה".

כמה זה עולה?

"אין לנו מחיר, אבל אנחנו מעריכים שזה לא זול, ונמצאים במשא-ומתן על מימון עם גופים מסחריים. לחברות יש אינטרס להיות מקושרות עם איכות הסביבה, בין אם הן רוצות לעשות משהו כשמתחיל נזק, ובין אם הן מספיק מודעות ורוצות לעשות משהו לפני הנזק".

את לא פוחדת מגרין-ווש? שיבוא גורם מסחרי מזהם ויגיד, הנה, מימנתי בריכה ירוקה, אני נקי?

"החשיבה היא לתת לכל אחד הזדמנות לקחת אחריות במידה כזו או אחרת, ולהביע את רצונו להתיירק - שהסביבה תיכנס למערכת השיקולים. הדרך היחידה היא לבדוק איך, אפילו בגלל אינטרסנטיות, אנחנו מייצרים סביבה יותר טובה. אחד התנאים שלי, שיקבעו אם הפרויקט יתקיים או לא, הוא שחברה מזהמת תיקח באיזושהי צורה אחריות על הביוב שלה".

איזו משמעות יש לזה בפועל?

"זה לא אומר שהם ילכו ויפתרו את כל הבעיות, אבל שיביעו עמדה לגבי הכוונות שלהם, לקיחת האחריות שלהם. את הופכת את זה לשווה להם, בדרך כזו או אחרת, ואז דברים זזים. אני לא רוצה להיות עלה תאנה. התעשייה בנויה בצורה מסוימת, אנשים פועלים בצורות מסוימות - צריך לעבוד עם זה. אני לא מאמינה שפתאום כולם יגיעו למחשבה שהם רוצים נוף בלי עמודי חשמל, וזה מה שחשוב להם. נראה לי שזה יקרה דרך אינטרסים".

חברות אולי תצליחי לשכנע, אבל אנשים קצת פחות. כשחיים באווירה של איום קיומי, הביוב והזבל לא מעניינים.

"את מדברת כמו ישראלית".

אני מדברת כמו רוב הבוחרים, שחושבים שאיכות סביבה היא צרות של עשירים.

"ביוב ברחובות זה מחלות, פירות, ירקות ומי-שתייה מזוהמים. הדברים הכי בסיסיים. זה לא שאחרי שיש לך וילה תוודא שגם מריח טוב בחוץ; זה הבסיס. וזה שחוץ מביטחון שום דבר לא חשוב, זו מחלה ישראלית. מתנהגים פה כאילו שאם לא הביטחון - לא יהיה מה שיאחד אותנו. כל גוש דן יושב על כתם כימי שנוצר בגלל החשיבה של תעשיות ביטחוניות.

"זו באמת אחת הבעיות של הירוקים - שאין על מה לכעוס חוץ מאשר על עצמנו. אנשים לא אוהבים לקחת אחריות כשאין מישהו לכעוס עליו. במערך הגדול של ביטחוניסטיות וצבאיות, זו מפלגה שמנסה להכניס את צורת הראייה שלה, ויש קונצנזוס של 100% שאיכות הסביבה זה חשוב".

אחד בלב ואחד בקלפי.

"תראי, תקציב המשרד לאיכות הסביבה הוא חצי אחוז מתקציב המדינה, ותפקיד השר הכי פחות נחשק. חוץ משרה אחת אף שר לא ממש רצה את התפקיד, ולא סתם - אין לו תקצוב. כל מי שעושה את זה, זה רק בשביל הרזומה ודרך להמשיך הלאה. רוב האנשים שמעבירים חוקים עושים את זה בגלל שיש לובי ירוק חזק, כי לחצו עליהם, או כי זה טוב לרזומה שלהם.

"אבל ההבדל בין להעביר חוק לבין לאכוף אותו גדול, ולכן המפלגה מאמינה שהמשרד לאיכות הסביבה צריך להיות אצל הירוקים. יש לנו רעיונות לבתי-דין סביבתיים, עם שופטים שמתמחים באיכות הסביבה. המצב היום הוא שעדיף לך לשלם את הקנס מאשר לעמוד בחוק".

אחרי הבחירות לכנסת, גם הבחירות המוניציפליות הן אופציה מבחינתך? פוליטיקאית נולדה?

"אני בטוחה שהפעילות שלי רק תגבר. באיזו דרך ובאיזו קונסטלציה, אני אראה. אני לומדת מה המשמעות של להיות בפוליטיקה, כמה זה בתכל'ס. אני מאוד רוצה להיות שותפה לעשייה ולייצר הזדמנויות, ואיפה שייראה לי שזה הכי פורח, שם אני אהיה. הפוליטיקה היא מחיר שאני מוכנה לשלם. זה לא שיש בי חיידק פוליטי". "

עוד כתבות

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים