גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קדחת הקניות של שוק ה-IT הישראלי

המון כסף מסתובב בשוק המחשוב הישראלי, והחברות הגדולות לא בהכרח יודעות מה לעשות איתו * התוצאה היא גל רכישות של חברות קטנות ובינוניות בהיקפים מצומצמים יחסית ועם שאיפות גדולות לעתיד הקרוב * "גלובס" מנתח את מה שקרה השנה (בינתיים) בשוק

בשוק ה-IT הייתה מאז ומעולם תחרות עזה. השילוב של התחרות הזו ושל הגיאות היחסית בשווקים הפיננסיים באה לידי ביטוי במהלכי הקונסולידציה שנעשו בשוק המחשוב המקומי. אמנם יש מעט חברות שירותי מחשוב שנסחרות בבורסה בהיקפים גדולים, אבל אם מסתכלים טוב על קדחת הרכישות מצד חברות ה-IT הנסחרות, הרי שבשוק המחשוב הישראלי יש הרבה כסף, ועל רקע התחרות האגרסיבית גם הרבה מאוד חברות על המדף שמעוניינות בו.

הריבית של מטריקס

הזמינות היחסית של ההון והתהליכים בשוקי המחשוב המקומיים והבינלאומיים מביאים את החברות המקומיות בשוק הישראלי למצבים חריגים. קחו למשל את מטריקס, חברת שירותי המחשוב הגדולה בבורסה הישראלית, שנסחרת בכ-900 מיליון שקל. החברה, שיש לה שאיפות התפשטות בעולם (מזרח אירופה והמזרח הרחוק בזמן הקרוב, וארה"ב בטווח היותר ארוך), גייסה באוגוסט כ-250 מיליון שקל באג"ח והגדילה את הקופה שלה לכ-420 מיליון שקל.

אבל, וזה אבל גדול, מטריקס גייסה את הכסף בשביל משהו, היינו רכישות. ואלו, לפחות בהיקפים שהחברה מתכננת, לא נמצאו עדיין.

תוצאת לוואי בעייתית היא שהכסף הצבור במרתפי מטריקס מביא איתו כיסים נפוחים שפירושם גם תשלומי ריבית גדולים. כתוצאה מהמדד הגבוה ברבעון השלישי (2.5%), תשלומים אלו יעלו לחברה ברבעון הנוכחי הרבה מעבר לממוצע (הוצאות מימון של כ-4.3 מיליון שקל ברבעון השלישי).

ההתעסקות עם הכסף בקופת החברה מעמידה את סמנכ"ל הכספים שלה, משה אטיאס, בדילמה. "אני כל הזמן מחפש לשמור על הערך של הכסף שגייסנו", הוא אומר, ומגלה שזו משימה שאינו מכיר.

האמת היא כמובן שאטיאס, איש כספים מנוסה, מכיר את שוק ההון הישראלי מספיק טוב כדי לדעת איך לשמור על הכסף, רק שזה לא התפקיד שלו. "אנחנו לא חברה של פיננסים. אני יודע הרבה יותר טוב להציף שווי של חברה שאנחנו קונים, אבל אני לא מספיק טוב בהשקעות פיננסיות. חוץ מזה, בעקבות העליות במדד אפילו החברות הפיננסייריות לא ידעו לשמור על הכסף, אז מה מצפים ממני?".

את התסכול הזה של מטריקס חולקת גם חברת שירותי IT אחרת - טלדור - שגייסה באפריל כ-100 מיליון שקל באג"ח, ושילמה על כך במעבר להפסד ברבעון השלישי. המקרה שלה שונה מזה של מטריקס בהיקפים ובמטרה, אבל שתיהן מבצעות חיפוש מתמיד אחר אלטרנטיבות לרכישה.

הסכום אותו מחזיקה טלדור מאפשר לה גם לחשוב על אופציות שהן בבירור "מחוץ לקופסה". לדוגמה, לפני מספר שבועות בישרה החברה על השלמת רכישת חברת כוח האדם "שילוב" (ראו מסגרת) תמורת כ-17.5 מיליון שקל. רכישה שרחוקה מכיווני הצמיחה הצפויים של חברת IT, אבל עשויה להפתיע לטובה.

עבור טלדור מדובר ברכישה השלישית בתקופה האחרונה. כל הרכישות שביצעה היו בהיקפים קטנים וסימנו את כוונתה לבצע גל רכישות לאחר תקופה ארוכה יחסית של שקט.

למעשה, עד כה כל הרכישות שבוצעו על ידי חברות בשוק ה-IT הישראלי השנה היו בהיקפים קטנים יחסית, כלומר שוויי שנע בין מיליוני שקלים בודדים עד ל-30 מיליון שקל. לא משהו שפותחים את המדורים הכלכליים בשבילו. אבל, מאז תחילת השנה נרשמה כמות גדולה יחסית של רכישות כאלו, שמסתכמת בכ-90 מיליון דולר עבור 5 חברות ה-IT הישראליות הגדולות (ראו טבלה).

קונים יותר בפחות

טלדור ומטריקס הן רק שתיים מתוך כעשר חברות IT גדולות יחסית שפועלות בשוק הישראלי. חמש הגדולות - נס, מטריקס, תים-מלם, וואן תוכנה וטלדור - הן ציבוריות כך שקל לקבל אינפורמציה מלאה על פעילותן ועל המהלכים האסטרטגיים שלהן. צמיחה באמצעות רכישות אינה חדשה לשוק ה-IT הישראלי. בעצם, שתי החברות הגדולות בשוק - נס ומטריקס - נוסדו באמצעות סדרת רכישות אינטנסיבית. נזכיר שנס קמה לאחר סדרת רכישות של 6 חברות מקומיות בשנים 1998-2000, ובמטריקס אסף מוטי גוטמן כמעט מהרצפה חלקי חברות שנשארו לאחר ההתרסקות ב-2001-2002.

חוץ משתי הגדולות, טלדור ביצעה מספר רכישות מהותיות בשנים 2003-2005, רק שעד כה היא לא הצליחה להציף שווי כך שישקף אותן. גם וואן ומלם צברו מצידן לא מעט רכישות, רובן של בתי תוכנה קטנים לצד מיזוגים משמעותיים עם חברות אחיות בשנה האחרונה (מלם עם תים ו-וואן תוכנה עם וואן מערכות). מבין הגדולות החברה המעניינת ביותר כרגע היא מלם-תים. לאחר מסע תלאות הצליח בעל השליטה, שלמה אייזנברג, למזג את הפעילויות של החברות לישות אחת. במקביל, החלה מלם לבצע סדרת רכישות אינטנסיבית. אייזנברג, אולי בגלל המודעות לרקורד הבעייתי שלו בשוק ההון ואולי בגלל שיקולים טכניים קרים, החליט לממן את הרכישות בהלוואות בנקאיות ולא בגיוס חוב ציבורי, למרות העלויות הנלוות.

עד כה ביצעה מלם 4 רכישות השנה, על 3 מתוכן הודיעה בחודש אוקטובר. בשבועות הקרובים נשמע על 2-3 עסקאות נוספות שלה, מאחר שהיא צפויה לרכוש עוד בתי תוכנה קטנים ואולי אף פעילות מבוססת יותר (ככל הידוע, מנוהל מו"מ גם על רכישת לפחות חלק מפעילות מג'יק ישראל). תים מצידה, אינה נשארת בצד וצפויה לבצע בקרוב רכישה גדולה יחסית.

הגודל לא קובע

אבל הסיפור בשוק ה-IT אינו רק המרדף אחרי הצמיחה של החברות הגדולות והכספים שגויסו לשם כך, אלא גם מהצד של החברות הבינוניות והקטנות בתחום. בשוק המקומי מסתובבות לא מעט חברות בגודל בינוני שמבינות שהגיעו לסוף דרכן מבחינת יכולות הצמיחה. ניתן לשער שכמעט כל חברה שעונה על ההגדרות הללו נמצאת על המדף ומוכנה להירכש. השאלה היא כמובן רק הסכום, ומי שמוכן לשלם אותו. החברות הגדולות בחמישייה המובילה הן המועמדות המובילות לביצוע רכישה שכזו, אבל לא רק הן.

מצד החברות הציבוריות הבינוניות, כמה מהן ביצעו בשבועות האחרונים מספר מהלכים מעניינים שימשכו תשומת לב בזמן הקרוב. הראשונה היא רמדור, בית תוכנה קטן שנסחר לפי כ-16 מיליון שקל. בתחילת החודש הודיעו אלכס מילנר וגלעד הר-עוז על כוונתם לרכוש את השליטה בחברה (כ-62%) לפי שווי של כ-22 מיליון שקל. הפרמיה הגבוהה אותה הם מוכנים לשלם מגיעה גם בעקבות כוונותיהם לעתיד - למזג לתוך רמדור מספר פעילויות בתחום התוכנה שהם מתכוונים לרכוש בתקופה הקרובה ולהציף שווי. ככל הידוע, שניהם כבר התחילו במאמצים פעילים לביצוע הרכישות הנ"ל.

חברה אחרת היא קבוצת אמנת, שפרסמה בתחילת השבוע שעבר הודעה סתמית על קבלת דירוג A1 מחברת מידרוג לצורך גיוס 50 מיליון שקל באג"ח. בעבר ביצעה אמנת מספר רכישות בישראל ובחו"ל, וכעת היא מתכננת סיבוב נוסף.

ככל הידוע, אמנת, שנסחרת היום לפי שווי של 115 מיליון שקל, בוחנת אפשרות להיעזר בכסף שהיא תגייס לצורך שתי רכישות בישראל ובחו"ל של חברות עם פעילות בתחום התוכנה. ההיקפים עליהם מדובר אינם גבוהים, ובסך הכל הם די דומים לרכישות שביצעה אמנת בעבר, שעמדו על כמה מיליוני שקלים כל אחת.

השקעות אקזוטיות

חברה מעניינת נוספת היא א.מ.ת מחשוב. החברה, שיושבת על מאזן די מרשים ונשארת עם שורה תחתונה חיובית למרות הרווחיות הנמוכה בתחום "הברזלים" (מכירת חומרה) בו היא עוסקת, הודיעה לפני מספר שבועות על רכישת חברת שירותי IT בשם הורייזן תמורת כ-10 מיליון שקל.

אבל ההפתעה האמיתית מגיעה מעיון בדו"ח התקופתי של א.מ.ת. החברה מבצעת כבר מספר שנים השקעות שונות בתחום ההיי-טק והחלה במסגרת זו להשקיע גם בטכנולוגיות יותר "אקזוטיות". כך היא מחזיקה בכ-6.6% מחברת ביו-סנס, בכ-7% מחממת מעיין ונצ'רס, והנה ההפתעה - גם ב-0.2% מהסטארט-אפ מובילאיי, שכזכור לפני מספר שבועות דווח ב"גלובס" שגולדמן זאקס השקיע בו לפי שווי של 600 מיליון דולר. במלים אחרות, על הנייר שווה ההשקעה הזו לא.מ.ת כ-12 מיליון דולר. הרבה כסף בשביל חברה שנסחרת ב-140 מיליון שקל, שאולי יחזק את הביטחון העצמי של מנהליה לבצע עוד רכישות או השקעות.

בנקאי השקעות ה-IT

הכספים הגדולים שמסתובבים בשוק משכו גם סוג אחר של תשומת לב. לאלדד בר-אדון למשל, לשעבר מנכ"ל וואן תוכנה, יש ללא ספק חושים עסקיים בריאים. לפני כשנה וחצי הוא הקים חברה בשם Improve שתפקידה כפי שניתן לנחש לפי השם הוא השבחת חברות לקראת רכישה אפשרית. בגלל אותו חוש עסקי, קשרים מוצלחים בתעשייה, או סתם אקראיות, הפך בר-אדון את אימפרוב למעין בנק השקעות שמטפל בחברות קטנות בשוק ה-IT המקומי, עם כוונות גם לשוק הבינלאומי.

בר-אדון מסמן את מגבלות "הגזרה" בה הוא פועל כחברות בהיקפים של 15-100 מיליון שקל. לדבריו, בתחום הזה קיימות בשוק ה-IT הישראלי כ-60 חברות בשלות שמוכנות להירכש, כשהוא ושותפיו בחברה מעורבים באמצעות אימפרוב ב-10 חברות. בין החברות שעלו לכותרות לאחרונה ובר-אדון היה מעורב בהן ברמה כזו או אחרת ניתן לציין את טנגרם שנמכרה למטריקס ושילוב שנמכרה לטלדור.

הפנים של בר-אדון אולי מוכרות יותר בשוק ה-IT, אבל הוא אינו היחיד שמתרכז בשוק הבינוני. בית ההשקעות "סייבל" של שחר סיידון מתרכז גם הוא בסדרי הגודל האלה. סיידון היה מעורב השנה במספר מהלכים בשוק, רובם עם חברות ציבוריות. "חברה שהנפיקה ויש לה עוד 30 מיליון שקל בקופה, אין לה בית השקעות שיודע ללוות אותה", אומר סיידון, "פשוט אין מי שיעזור לה בפתיחת דלתות אצל המוסדיים או אצל חברות ההיי-טק הגדולות". את סיידון תוכלו למצוא מאחורי הקלעים של כמה מהעסקאות שנתפרות בימים אלו.

ואם כבר מדברים על הפעילות בקרב החברות הבינוניות בשוק ה-IT הרי שבשוק קיימות כרגע מספר חברות מעניינות במיוחד שעדיין בידיים פרטיות. בין החברות שפועלות בעשירייה השנייה (מבחינת היקפי הכנסות) של שוק ה-IT המקומי ניתן למנות את אמן מחשבים, יעל תוכנה, SQLink ודאטהסייף. כל החברות הללו עם מחזור מכירות שנתי של 200-300 מיליון שקל, הן רווחיות, פרטיות, וסביר שלכולן יש פניות כאלה ואחרות מחתמים בשוק הישראלי.

סביר שלפחות אחת מהן תהפוך לציבורית בשנה הקרובה. אולי כדאי לציין גם את חברת בדיקות התוכנה TACT, שכזכור כמעט ונרכשה על-ידי מטריקס לפני כשנה, אבל נשארה לבסוף עצמאית ויש סיכוי שנראה גם אותה בקרוב עם בעל בית חדש.

עוד כתבות

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח, והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בנימוק כי הבורר סבור שהוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות עם יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה - מהן עולה חדש ליחסי תן וקח בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?