גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עוד ילדה בת 10 עם סרטן בגזע המוח

הלפ-טופ הישן שלכם יהיה מקור שמחה באונקולוגית ילדים בתל השומר

יום בשבוע אני מתנתקת מהעולם הקפיטליסטי שלנו. ביום שלישי בבוקר אני חלק ממשהו גדול יותר ממני. רוב הסביבה שלי לא יודעת זאת, אך אני מאמינה באמת ובתמים כי המטרה מקדשת את האמצעים וזו הסיבה לפרסום כאן.

בימי שלישי בבוקר מחלקת אונקולוגית ילדים בתל השומר מלאה לחלוטין. גם הילדים המאושפזים וגם הילדים אשר מקבלים טיפול כימותרפי נמצאים באותו מקום. בימים טובים יש רעש והמולה של ילדים בגילאים שונים . בימים רעים, יש שקט.

עמותת אור מנחם (http://www.or-menachem.com) נמצאת שם. וגם אני. פשוט כדי לעשות את מה שאפשר כדי להקל על ילדים ומשפחות שביום אחד התהפך להם העולם.

ידעתם כי ישנם הורים שלא יכולים לקחת את הילד החולה לטיפול כימותרפי, מכיוון שאין להם רכב או כסף למונית והילד חלש מדי לנסיעה באוטובוס?

חשבתם פעם כיצד מתמודדת משפחה עם מצב בו ילד בריא לגמרי הופך לגוסס שבוע אחרי שהרופא חשב לעשות לו בדיקות דם? משפחות רבות מתפרקות. מרבית ההורים לא מסוגלים לעבוד מכיוון שהם במשמרות לצד מיטת הילד. האחים הנוספים הופכים לדיירי קבע מתוסכלים בבית החולים. וילד חולה מרגיש הכל. קשה להיאבק בנורא מכל כשמסביבך מתפרק הכל. אנחנו לא יכולים להתמודד בשבילם, אבל אנחנו יכולים לעזור. בעוגה, שקית הפתעות, מתנות, עזרה מיוחדת כשצריך והמון תשומת לב.

עד לא מזמן הסעתי בבקרים ילדה מתוקה במיוחד לטיפולים. ילדה בת 10 שעד לפני שנה היתה מכורה לרולר-בליידס, העריצה את השמיניה וחלמה להיות דוגמנית. היום היא משותקת כמעט בכל הגוף. נוספו לה עשרות קילוגרמים של נוזלים כתוצאה מהתרופות אותם לקחה, היא כמעט לא מדברת, גם השמיעה שלה נעלמה כמעט לחלוטין. מקרוב היא עדיין רואה. עוד ילדה בת 10 שגילו לה סרטן בגזע המוח.

ביום בו החלה המחלה הפסיק הבית לתפקד. אבא עצמאי שרק הוא יכול להרים את הילדה המשותקת ואמא עקרת בית הפכו לחסרי כל. גם לקחת את הילדה לטיפול כימותרפי הפך למשימה בלתי אפשרית. אין רכב, אין כסף למונית, ובבית נמצאת ילדה משותקת על כיסא גלגלים, שצריכה להגיע לטיפול בבית החולים. זו הסיבה שזכיתי להכיר את המשפחה המופלאה הזו.

לפני שבועיים הפך מצב הקטנה קריטי. היו רופאים שנקבו בשעות שנשארו. כאשר התקשרתי לשאול במה אפשר לעזור, אמר לי האב משפטים שלא אשכח בחיים: " הילדה מונשמת אבל בהכרה. היא שוכבת ימים עם עיניים פתוחות ובלי יכולת לזוז. אין הרבה תקווה. ואין לי 30 שקלים כדי להזמין לה טלוויזה כדי שתוכל לבהות בה".

אני זוכרת שבראשי עברו אקסלים של תקציבים של מיליוני דולרים, כשרצתי החוצה מהמשרד אחרי השיחה. סטארטאפים מגיייסים מיליוני דולרים למקרה שיצליחו לבנות חלום ובינתיים ילדים גוססים אינם יכולים להשיג 30 שקל. לילדה הזו אני דואגת, אבל מה עם כל הילדים שלא אצליח להגיע אליהם?

הפרויקט הראשון אותו אנחנו מעוניינים להפוך למציאות הוא "מחשב נייד לכל ילד". מרביתנו מחליפים את המחשב הנייד כל מספר שנים. אנחנו זקוקים למחשבים הישנים שלכם.
כל מחשב ישן יכול להפוך למרכז בידורי לילד המרותק למיטתו. בשביל זה אנחנו צריכים אתכם.

לפני מספר חודשים הבטחתי לילד מקסים בשם עידן מחשב עובד ליד המיטה. עידן כבר לא איתנו. בבקשה, עזרו לי להרים את הפרוייקט בהקדם. לחלק מהילדים שצריכים את עזרתנו אין הזמן שלוקח לנו להרים פרוייקט.

כל מי שמעוניין לתרום מחשב נייד ישן מתבקש לשלוח בטוקבקים כאן את המייל שלו. אפשר גם לפנות אלינו למייל הזה: feedback@globes.co.il. אנחנו נענה וננסה לגרום לזה לקרות בהקדם האפשרי. תודה. מכולנו.

ד"ר אורית מוסינזון היא סגן נשיא בבית השקעות דה-קלו בן-יהודה. מוסינזון שימשה ומשמשת כיועצת לפיתוח עסקי באינטרנט לחברות הפעילות בענף

עוד כתבות

נתניה / צילום: Shutterstock

"לקוחות היו קרובים לחתימה, ואז עצרו הכול": איך משפיע השקל החזק על עסקאות של תושבי חוץ בנדל"ן?

מאוקטובר 2023 שער הדולר פחת מול השקל בכ־21%, ובכ־5% מאז יוני האחרון ● האירו פחת מול השקל ב־12.5% ● עבור מי שמשלם במטבע זר מדובר בהתייקרות מיידית של הדירות בישראל ● "יש מקרים שבהם מדובר בתוספת של חצי מיליון שקל, זה משמעותי"

אילוסטרציה: Shutterstock

פסק דין: האם ניתן לחייב את הסבים ואת הדודים לשמור על קשר עם הילדה?

סיפור יוצא דופן הגיע לפתחו של בית המשפט לענייני משפחה, כאשר אם לילדה בת 11 הגישה תביעה לאכוף על משפחת האב לקיים קשרים אישיים עם בתה, מאחר שהם מסרבים לעשות כן ● מה נפסק?

רן גואילי ז''ל

המאמצים לאיתור רן גואילי והמסר הישראלי למתווכות

משרד החוץ של ניגריה אישר שתקיפות אוויריות שביצעה ארה"ב פגעו ביעדי טרור במדינה, והוסיף כי ניגריה ממשיכה לקיים עם וושינגטון שיתוף פעולה ביטחוני ● גלנט:  "אם מישהו חושב שהוא מהלך עליי אימים, שישחרר את הסרט" ● פגישת טראמפ-נתניהו תהיה קריטית לעתיד הסכם הפסקת האש בעזה ● עדכונים שוטפים

טיל מיירט של מערכת THAAD / צילום: ויקימדיה, The U.S. Army/Ralph Scott

המחיר המפתיע של המלחמה עם איראן: האם לאמריקאים נגמרו המיירטים?

בהשפעת המלחמה נגד איראן, ארה"ב נותרה עם מחסור במיירטים מסוג THAAD • התעשייה האווירית מהדקת קשרים וחונכת מרכז חדשנות באזרבייג'ן ● וגם: קולומביה מבקרת את ישראל, אך במקביל רוכשת ומטמיעה מערכת הגנה אווירית ישראליות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

אוטובסים של אגד בתחנה המרכזית ראשון לציון / צילום: Shutterstock, shutterstock

קיסטון ובנק לאומי בהסכם למימון מחדש של 1.75 מיליארד שקל לאגד

מדובר באחד מהסכמי המימון הגדולים במשק והוא יוצא לדרך לקראת הפרדת פעילות הנדל"ן של אגד ומימוש האופציה לרכישת יתרת מניות החברים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: שלומי יוסף

סמוטריץ' באיום חדש על הבנקים: אם תבטלו הטבות לצרכנים, המס יוכפל

שר האוצר הודיע השבוע כי יטיל על הבנקים מס רווחי יתר של 15% ● כעת הוא מאיים: אם הטבות לצרכנים יבוטלו בעקבות המס החדש, אכפיל את המס ל-30% ● המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי יוצא נגד המהלך: "הטלת מס על הבנקים כפי שמוצע תפעל נגד התחרות"

מתחם שיכון הרופאים בתל השומר / הדמיה: Arceffect Adi Bueno

החברה שזכתה במכרז הענק לפרויקט דיור להשכרה בתל השומר

אשטרום זכתה במכרז להקמת למעלה מאלף יחידות דיור בתל השומר, הוועדה המחוזית תדון בתוכנית הענק למתחם תחנת נגה בגבעתיים, שתי עסקאות מימון גדולות נחתמו בטבריה ובירושלים, וגם: המהלך החדש של משרד השיכון לטובת אזרחים הזכאים לסיוע בשכר דירה ● חדשות השבוע בנדל"ן

דונלד טראמפ על רקע גרינלנד. הודיע על מינוי אחראי לסיפוח האי / צילומים: רויטרס, שאטרסטוק

"הם מנגבים איתנו את הרגליים": המדינה הסקנדינבית שכועסת על ארה"ב

החזית של ארה"ב מול דנמרק: הממשל האמריקאי מינה שליח מיוחד לסיפוח גרינלנד והשעה פרויקטים של ענקית האנרגיה אורסטד ● במקביל, הוטלו איומי מכסים על יצרנית התרופות נובו נורדיסק ● בקופנהגן הגיבו בזעם וזימנו את השגריר לשיחת נזיפה: "ארה"ב הפכה לאיום אפשרי"

סטטיק בקמפיין פרטנר / צילום: צילום מסך יוטיוב

שלישיית "מה קשור" מסדרת דאבל לפרסומת של פרטנר: הזכורה והאהובה ביותר השבוע

רמת האהדה לפרסומת של פרטנר גבוהה כמעט פי שניים מהפרסומת במקום השני, השייכת להוט - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● פרסומת ה־AI החדשה והמקפיצה של חברת הביטוח הראל מתברגת במקום השביעי הזכירות

המניות הלוהטות נפלו בבורסה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בורסת ת"א ננעלה באדום בוהק: אנליסטים מסבירים - מה עומד מאחורי הירידות?

ת"א 35 נפל ביותר מ-3% ומדד הביטוח צנח כמעט ב-7% ● מניות הביטוח מחקו היום 9.4 מיליארד שקל משוויין ● שר האוצר מאיים על הבנקים: אם תבטלו הטבות לצרכנים בעקבות המס החדש המתוכנן, אכפיל אותו ● אנרג'יקס מגייסת כסף ומנמיכה תחזיות, אחת הסיבות: "איכות רוח ירודה בפולין ● בוול סטריט וברוב הבורסות בעולם לא יתקיים היום מסחר לרגל חג המולד

הפצועים חווים תחושת חוסר אונים מול חוזי שכר הטרחה / צילום: דוברות ביה''ח שיבא

"לא הבנתי את המספרים": פצועי צה"ל טוענים שעו"ד החתימו אותם על חוזים דרקוניים

עדויות וחוזים שהגיעו לידי גלובס חושפים מציאות עגומה: לוחמים שנפצעו במלחמה מוצאים עצמם מול דרישות לתשלום עשרות ומאות אלפי שקלים עבור ייצוג משפטי, לעיתים עוד לפני שזכו לקבל קצבה ● בזמן שבוועדות הכנסת דנים בהצעת חוק שתגביל את שכר הטרחה, בלשכת עורכי הדין מתנגדים בחריפות ומזהירים מפני פגיעה באיכות הייצוג ● האם הרגולציה תצליח לעצור את השוק הפרוץ מבלי להשאיר את הפצועים ללא מענה?

שדה התעופה רמון בו התקינה ברנד תעשיות חשמל / צילום: מצגת החברה

אקטיבית וסלקטיבית: איך צריכה להיראות ההשקעה ב-2026 אחרי שנתיים של חגיגה

בשנתיים האחרונות ובמיוחד ב-2025 התרחש בבורסה ראלי חריג, במיוחד במניות הבנקים והביטוח ● זה הוביל לתמחור נוכחי גבוה שהופך את ניהול התיק ב-2026 והשגת תשואות עודפות למאתגרים בהרבה ● אילו התאמות נדרשות בתיקי המשקיעים, והיכן עוד נותרו הזדמנויות?

לינק אנד קו 08 פלאג–אין / צילום: יח''צ

במחיר של 230 אלף שקל: הפלאג-אין שמציג טווח חשמלי כמעט כפול מהממוצע

לינק אנד קו הסינית, חברה אחות של וולבו, מציגה קרוס-אובר גדול ומפואר עם סוללה מסיבית וטווח חשמלי רציני, במחיר כניסה מרשים ● היא עדיין לא מלוטשת מבחינה דינמית, כמו מותגי הפרימיום האירופיים, אך מציעה יחס תמורה לכסף שעליו היצרנים המערביים יכולים רק לחלום

זום גלובלי / צילום: AP

הודו עושה היסטוריה, והתחנה הגרעינית שחוזרת לפעול ביפן

הודו עשתה היסטוריה ושיגרה לחלל את לוויין התקשורת המסחרי הכבד בעולם ● תחנת הכוח הגרעינית הגדולה ביפן שבה לפעול אחרי יותר מעשור ● ובהונדורס המועמד של טראמפ זכה בבחירות - ועורר טענות לזיוף • זום גלובלי, מדור חדש

תחזיות 2026 / עיצוב: אלישע נדב

גלובס מנתח את האירועים הגדולים של השנה הקרובה בעולם

מרוץ החימוש הגרעיני מאיים להתחדש, אירופה זקוקה לחיילים והמשבר התקציבי מעמיק ● ישראל, ארה"ב והונגריה הולכות לקלפיות, ההנפקות הגדולות אי פעם בדרך לוול סטריט והמונדיאל שייערך בשלוש מדינות הוא היקר בכל הזמנים ● הצצה מרתקת לתחזיות ענקיות הפיננסים בכלכלה העולמית, ומה חושבים הבנקים הישראליים ● פרויקט מיוחד

תחנת גלי צה''ל ביפו / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

עשרות מגישי גלי צה"ל וגלגלצ קיבלו הודעה שהעסקתם תוקפא בשבוע הבא; דיון בבג"ץ בימים הקרובים

כ־50 מגישי גלי צה"ל וגלגלצ המועסקים כיועצים קיבלו הודעה כי העסקתם תוקפא כבר מהשבוע הבא ● העובדים טוענים לפגיעה דרמטית בלוח השידורים ולסגירה בפועל של התחנה לפני ההכרעה המשפטית, ופנו לבג"ץ בבקשה דחופה לצו ביניים ● משרד הביטחון: "המשרד לא הוציא הנחיה כלשהי על סיום העסקה בגלי צה"ל"

גם זה קרה פה / צילום: איל יצהר, נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת

כדי להקים שוק שכירות, המדינה מחלקת קרקעות בנזיד עדשים

באוצר רוצים לפתור בעיית כוח אדם עם AI ● שר הכלכלה לא מתמצא בפטורים ממס ● ומה נדרש כדי לשכנע יזמים להקים פה דירות שמניבות תשואה נמוכה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

אסדת קידוח ''תמר'' / צילום: אלבטרוס

ישראל בוחנת מסלול חדש: יצוא גז טבעי דרך קפריסין

הפסגה המשולשת בין ישראל ליוון וקפריסין שהתקיימה השבוע הולידה תוכנית לפרויקט תשתיתי דרמטי ● על הפרק: הזרמת גז מלוויתן ותמר לקפריסין, למורת־רוחה של טורקיה

שר הכלכלה ניר ברקת ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת

המאבק הבא בין סמוטריץ' לברקת: הגדלת מכסת עובדים זרים

שר הכלכלה הציע להגדיל את מכסת העובדים הזרים במשק ולבטל את האגרות בגין העסקתם ● אלא שבאוצר טוענים: המכסות הקיימות טרם מולאו

הדמיית הפרויקט. 475 דירות במקום 196 / הדמיה: משה צור אדריכלים

למה פרויקט ברמת אביב תקוע חמש שנים בוועדה המקומית

שני מתחמים ברמת אביב, ברחובות ליאון בלום וברזיל, מחכים לאישור תוכנית פינוי־בינוי בוועדה המקומית תל אביב אולם שוב ושוב, האישור נדחה