גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עו"ד פרופ' יובל לוי: "רבים מחבריי למקצוע הופכים לשכירי-חרב"

פרופ' יובל לוי מבקר את הדור הצעיר של עורכי הדין, שתופס את ההופעה בבית המשפט כמלחמה: "חלק מהם חושבים שמדובר בשדה-קרב ורוצים לנצח בכל מחיר - ואז יש סילופים של דברים בכתבי טענות. החינוך המקצועי שהם מקבלים משתנה, וזה מאוד עצוב"

הבית > ביישוב היוקרתי קיסריה. מחלונות הקומה השנייה בווילה עצומת הממדים של יובל וגבריאלה לוי נגלית בריכת שחייה גדולה מוקפת מדשאה מטופחת, פינות ישיבה מעוצבות וגינה עשירה המעניקה ממד פסטורלי ליוקרה הנשקפת מכל עבר. פנים הבית מעוצב בקו אלגנטי ויוקרתי. הווילונות הבהירים בקומה השנייה מתנופפים ברוח, חושפים ומסתירים את הגן המהודר. פרופ' לוי יושב בפינת עבודה מרווחת, מאחוריו ספרייה עמוסת ספרים משפטיים, רומנים וספרי היסטוריה החיים זה לצד זה. לצידם תמונות של אביו, אימו ובני משפחה נוספים. דקות ספורות קודם לכן אמרה גבריאלה "להתראות" ויצאה לעיסוקיה. שקט שורר ברחבי הווילה. פתאום, רעשים לא מזוהים מהחצר מפירים את השקט. כשהווילון מוסט, נראה רועי, בנו בן ה-13 של לוי, מתאמן בקליעות כדורסל לסל בחצר. "הבן שלי שחקן כדורסל מכור", אומר לוי עם ניצוץ אבהי חם בעיניו. שנייה אחר-כך הוא חוזר לפוקוס, וארשת פנים רצינית של עורך-דין בעל ותק של יותר מ-50 שנה, משתלטת על פניו.

האישה > "היא היתה מתמחה שלי במשרד. ככה היכרנו. אנחנו נשואים כבר 20 שנה".

ביוגרפיה מקוצרת > "נולדתי בתל-אביב וגדלתי בירושלים. אני דור רביעי בארץ במשפחתי. אבי היה חקלאי שעסק בפרדסנות. הוא קנה קרקעות בהרצליה ונטע עליהן פרדסים. בזמנו, הפרדסים נחשבו לחקלאות הבורגנית של המושבות. בנוסף, הוא עסק במסחר. הוא עבד עם אביו ואחיו. אימי הייתה עקרת-בית. יש לי אח אחד, צעיר ממני ב-11 שנה.

"חיינו בנוחות יחסית. היינו די בורגנים. אפשר אפילו לומר, שהייתי ילד שמנת של ירושלים, אבל לא באמת, כי אז לא היו ילדי שמנת. זיכרונות ילדותי ונעוריי נהדרים. חייתי בארץ במשך 16 שנים של מנדט בריטי, ואני זוכר הכול. חיינו עם לאומנות יוקדת. זה מה שהעסיק את הנוער. שום דבר אחר.

"הייתי תלמיד טוב מאוד. לא מאלה שיושבים וחורשים, פשוט ילד סקרן עם קליטה מהירה. הייתי פעיל בצופים וספורטאי ידוע בירושלים. השתתפתי בתחרויות ריצה וכדורעף, ובענפי ספורט נוספים. הייתי אלוף בתי-הספר בירושלים בריצת 60 ו-100 מטר. באותה תקופה לא עסקנו בקריירות ובמה נרצה לעשות כשנהיה גדולים.

"בגיל 14 וחצי, הגיע לארץ יהודי מאנגליה, יעקב הלוי, שהיה סגן-יו"ר ההסתדרות הציונית באנגליה, והבעלים של בית-ספר יהודי באנגליה, שמשך אליו את מיטב הבנים של החברה היהודית באנגליה. הוא הציע לאבי לשלוח אותי ללמוד בבית-הספר שלו. אבי שאל אותי אם זה מעניין אותי לנסוע ללמוד שם, ואני הסכמתי. לא היו לנו קרובים באנגליה ולא הכרתי שם איש, אבל הסכמתי. לאבי הייתה מוטיבציה שלא ידעתי אותה אז, וגיליתי בדיעבד. באותה תקופה התחלתי להתחכך עם המחתרות היהודיות בארץ, בעיקר עם האצ"ל. אבי חשב שאני עלול לצאת לתרבות רעה בקונטקסט הזה, והחליט להרחיק אותי.

"כשנה אחרי שנסעתי לאנגליה פרצה מלחמת העצמאות, והתנתקתי לגמרי מהמשפחה. בשל המצור על ירושלים, הם לא יכלו ליצור קשר, כך שלא ידעתי אם הם חיים או מתים. הלוי לקח עלי חסות מוחלטת באנגליה, ודאג לכל צרכי. רק כשנגמר המצור, אבי יצר איתי קשר והודיע לי שהכול בסדר. את התיכון סיימתי תוך שנתיים, וחזרתי לארץ בגיל 17 עם תעודת בגרות מלאה. החברים שלי בארץ עוד למדו בשמינית, ומה שהעסיק אותם היה לגמור את השמינית, לעבור את הבחינות, ולצאת להכשרה. אותי זה כבר לא כל-כך עניין. מבחינתי הכול השתנה".

משפטים > "כשחזרתי לארץ, נותרה לי שנה עד הצבא, אז החלטתי לנצל אותה ללימודים. חשבתי שאלמד כלכלה או משפטים. משפטים עניינו אותי תמיד. ידעתי שיש לי כושר דיבור, כתיבה וניתוח, ושהתכונות האלה חשובות לעורך-דין או למשפטן. היה לי גם עניין גדול בבתי משפט. ב-49', כשהוקמה מערכת המשפט של המדינה הייתי הולך לבתי משפט לשמוע משפטים. הכרתי חלק מהשופטים, כי הם היו הורים של חברים שלי.

"ובכל זאת, לא יודע למה, חשבתי שכלכלה זה מה שאני רוצה. הייתי צעיר מדי להירשם לאוניברסיטה, ולא רצו לקבל אותי, אבל הלוי, הפטרון הגדול שלי מאנגליה, הרים טלפון לאוניברסיטה, וזה הספיק. מצאתי את עצמי בפנים מהר מאוד. כבר אז היו פרוטקציות. אז למדתי כלכלה שנה ראשונה, אבל לא כל-כך הצלחתי. פעם ראשונה בחיים, שהיה לי קשה עם משהו. אחרי שנה אמרתי לעצמי: 'אין לי את זה', ועזבתי. בדיוק אז פתחו את הפקולטה למשפטים בירושלים, וחשבתי שזה יתאים לי, אבל הייתי חייב להתגייס לצבא. למזלי, הקימו באותה שנה את העתודה האקדמאית. נרשמתי, התחריתי, והתקבלתי בלי פרוטקציה.

"בלימודי משפטים הייתי הראשון במחזור כל השנים, אז כנראה בחרתי טוב. אחד המרצים שלי היה שמעון אגרנט, שבהמשך כיהן כנשיא בית המשפט העליון. כשסיימתי את התואר התמחיתי אצלו. היה בינינו קשר טוב. באמצע ההתמחות, צה"ל חשב שרצוי שאגיע אליו, ובמקום לסיים שנתיים התמחות התגייסתי לשירות סדיר בפרקליטות".

יועץ משפטי לממשלה > "בשנת 1975, שנתיים אחרי שפתחתי משרד עצמאי, צלצל אלי שר המשפטים דאז, חיים צדוק, והזמין אותי לפגישה. צדוק אמר לי, שהיועץ המשפטי, אז מאיר שמגר, מונה לשפיטה בבית המשפט העליון, והוא המליץ עלי כמחליפו. צדוק אמר לי, שאם אסכים הוא ימליץ לממשלה, והעניין סגור. למחרת התקשרתי אליו ואמרתי לו 'כן'. מהר מאוד צדוק סיכם את הכול עם ראש הממשלה דאז, גולדה מאיר, והשמועה שיש יועץ משפטי חדש הגיעה לחוגים מסוימים של פוליטיקאים ואנשי עסקים. פתאום הופיעו טלפונים מחברים, אנשים ברכו אותי באיזושהי קבלת פנים. קודם היו אומרים לי 'שלום' וזהו. איש לא התמרח מסביבי. פתאום אנשים שאף פעם לא היו ניגשים ניגשו אלי. מהר מאוד הבנתי שהתפקיד הזה נוגד האופי שלי. אני פשוט לא אוהב להיות כבול. פתאום הבנתי שאני אכנס מתחת למיקרוסקופ של כל העולם. זה לא אני.

"ואז עשיתי את הדבר הכי פחות נעים שעשיתי בחיים שלי, נפגשתי עם צדוק ואמרתי לו שאני מצטער שהסכמתי לקבל את התפקיד, ואני מבקש לשחרר אותי. ואז מונה אהרון ברק, שעשה את תפקידו על הצד הטוב ביותר".

ליטיגציה > "בשבילי עריכת-דין זה ליטיגציה. זה המבחן האמיתי של להיות פרקליט. ליטיגטורים גאים באומנות הליטיגציה. ליטיגטור טוב או שהאומנות מוקנית לו או שהוא לא ליטיגטור. הוא צריך להיות שחקן ופסיכולוג, ולדעת להשתלט על מכלול עצום של עובדות תוך ירידה לכל פרט ופרט. ליטיגציה היא לא מלחמה. היא יותר דומה למשחק שהשליטה בפרטים בו מכרעת. אני מייחל לכך שחברי למקצוע יבינו את ההבחנה. רבים מהם נלחמים והופכים לשכירי חרב. זה לא שדה קרב. זו במה שעליה כל צד צריך להציג בצורה הכי טובה שהוא יכול, בהתאם לכללים, את העמדה שלו.

"הדור הצעיר של עורכי-הדין, הציבור וגם השופטים חושבים שזה קרב שבו יש ניצחון והפסד. הפרספציה זה של שניים שיצאו למלחמה, ומי שיותר טוב מנצח את השני, זה לא נכון לחשוב כך. אמנם ההצגה לא מתנהלת עם כפפות של משי, אבל עורכי הדין של הצדדים הם לא אויבים ולא שכירי חרב. זאת תפיסת החיים שלי. בעניין הזה אני מרגיש מאוד טוב להופיע מול חבריי למקצוע שאני שנים מתמודד מולם, כי אנחנו חברים באותו 'מועדון'. אני סומך על מילה שלהם, על סיכום ועל כתב טענות, ואני יודע איך לקבל דברים פוגעים כשהם אומרים אותם. עם חברים חדשים זה לא כך, כי חלק מהם חושבים שמדובר במלחמה והם רוצים לנצח בכל מחיר. ואז יש סילופים של דברים בכתבי טענות, הם מנחים עדים להעיד עדות לא נכונה ועוד.

"זה לא עניין של גיל, אלא של תפיסה. התפיסה של הליטיגציה היום משתנה, המקצוע משתנה, הקולגות משתנות, החינוך שהם מקבלים בתחום המקצועי משתנה, וזה מאוד עצוב".

גדול השופטים > "הביטוי גדול השופטים הוא בלתי אפשרי. צריך לדבר על גדולי השופטים. קבוצת גדולי השופטים בעיני היא: חיים כהן, שמעון אגרנט ומאיר שמגר. התרומה של כל אחד מהם למשפט ולמערכת המשפט הייתה גדולה, אבל היו תכונות שהיו אצל האחד והיו פחות אצל השני, ולכן הקומבינציה המשלימה של כל התכונות של שלושתם הופכת אותם לקבוצה הבולטת מבין כל שופטי ישראל".

טלוויזיה > "טלוויזיה אני אוהב לראות. אני מוצא בזה הרבה עניין. אני רואה תוכניות אקטואליה, פוליטיקה, היסטוריה, כלכלה וחדשות. חדשות אני רואה בכמה ערוצים במקביל, ב-CNN, בפוקס, BBC וסקיי, אני רואה אפילו את ערוץ החדשות הצרפתי, כדי לא לפספס כלום".

קריאה > "ספרות משפטית אני לא קורא בכלל. עד לפני חמש שנים קראתי המון ספרות משפטית כחלק מהעבודה שלי באקדמיה. כשפרשתי מהאקדמיה הפסקתי. אני קורא פסקי-דין או מאמר מקצועי פה ושם, אם הוא מעורר אצלי עניין.

"אני קורא הרבה ביוגרפיה וספרי היסטוריה. אילולא הייתה טלוויזיה הייתי קורא הרבה יותר. בבוקר אני קורא עיתונים כמו משוגע. בחופשות אני קורא 'ספרי טיסה', ספרים של רם אורן ואחרים, ואני מאוד נהנה מהם. זה הבידור בנסיעות שלי".

ספורט > "ספורט תמיד היה חלק מחיי. שנים ארוכות שיחקתי טניס ועסקתי בענפי ספורט שונים, אבל היום זה הפך לספורט של תחזוקה, שזה שחייה וחדר כושר, שלוש-ארבע פעמים בשבוע. אני לא משגע את עצמי, אני לא מנפח שרירים, לאחרים יש אגלי זיעה גדולים משלי, אבל אני משתדל להתאמן. הפסקתי לשחק טניס לפני עשר שנים, כי התחלתי להתפרק. עשרות שנים של טניס מניחות מחיר אמיתי על הגוף, וזה בא אליך כשזה בא. שיחקתי גם גולף הרבה שנים, אבל גם עם זה הפסקתי מאותה סיבה".

אלמלא הייתי עורך דין > "התשובה שנותנים האנשים שמצליחים בקריירות מסוימות היא: 'הייתי בוחר בדיוק את אותו דבר'. זה נכון גם לגבי. אני מביט על החיים שלי, הפרטיים והמקצועיים, כמכלול, ושואל את עצמי 'נו, היית רוצה להחליף אותם במשהו אחר, אילו יכולת?'. התשובה היא לא".

לא יודעים עליי > "אם ישאלו אנשים שמכירים אותי מתקופות שונות בחיים מי אני, התשובות יהיו מאוד שונות. חלק מהאנשים יגידו שאני סנוב, יהיר, מתרחק, גנדרן, וגם מבוקש בקרב נשים, כי הייתי מאוד פופולרי כשהרצתי באוניברסיטה. היו אומרים לי שהסטודנטיות אוהבות לבוא להרצאותיי. נחשבתי לכזה שהסטודנטיות מתעניינות בו. אבל אני חייב לומר, שבחיים שלי, ב-45 השנים באוניברסיטה, לא היה לי שום דבר עם שום סטודנטית. כלום. אחרים יגידו עלי: 'מה פתאום, הוא לא יהיר, זה רק נראה ככה. הוא ביישן'. יש לי סוג של פחד קהל או ביישנות. למרות שדיברתי כל החיים שלי מול קהל, היו לי פרפרים בבטן כל פעם שהופעתי בפני קהל חדש".

בעוד 10 שנים > "אהיה בן 85. אני לא יכול להעז לחשוב על כך. יש לי משפחה צעירה, יש לי בת בת 17 ובן בן 13, וזה המזל הגדול שלי. אני רוצה לגדל את ילדיי. אני מוכרח לחיות חיים די שגרתיים עד שהם יוכלו לפרוח מהשובך, וזה די הרבה זמן. אני לא צריך לעשות תוכניות מה יהיה בעוד עשר שנים, להיפך, אצלי המחשבה היא כמה שיותר שגרתי יותר טוב".

רזומה > עו"ד-פרופ' יובל לוי (75) גדל בירושלים ומתגורר בקיסריה. נשוי בשנית לשופטת המחוזית גבריאלה (דה-ליאו) לוי ואב לחמישה * עומד בראש משרד עוה"ד יובל לוי, שאותו ייסד ב-1973 * ב-2002 פרש מהאקדמיה, לאחר ארבעה וחצי עשורים שבהם לימד באוניברסיטת תל-אביב * מתמחה במשפט אזרחי-מסחרי ועסק גם בנושאים ציבוריים. בין היתר ייצג את אלוף שמואל גורודיש בחקירת מחדלי מלחמת יום הכיפורים על-ידי ועדת אגרנט * הוכתר על-ידי הצ'יימברס אנד פרטנרס, כאחד משני הליטיגטורים המובילים בארץ.

עוד כתבות

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות בבורסות אירופה; סנאפצ'אט מזנקת ב-24.5% במסחר המוקדם

אינטל נופלת ב-7% במסחר המוקדם לאחר שהחמיצה את הציפיות למכירות ברבעון הראשון של 2024 ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● בהמשך היום יתפרסם בארה"ב מדד מחירי ההוצאה הפרטית (PCE), מדד האינפלציה המועדף על ידי הפד

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק