גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רבים מחבריי למקצוע הופכים לשכירי חרב

הבית > ביישוב היוקרתי קיסריה. מחלונות הקומה השנייה בווילה עצומת הממדים של יובל וגבריאלה לוי נגלית בריכת שחייה גדולה מוקפת מדשאה מטופחת, פינות ישיבה מעוצבות וגינה עשירה המעניקה ממד פסטורלי ליוקרה הנשקפת מכל עבר. פנים הבית מעוצב בקו אלגנטי ויוקרתי. הווילונות הבהירים בקומה השנייה מתנופפים ברוח, חושפים ומסתירים את הגן המהודר. פרופ' לוי יושב בפינת עבודה מרווחת, מאחוריו ספרייה עמוסת ספרים משפטיים, רומנים וספרי היסטוריה החיים זה לצד זה. לצידם תמונות של אביו, אימו ובני משפחה נוספים. דקות ספורות קודם לכן אמרה גבריאלה "להתראות" ויצאה לעיסוקיה. שקט שורר ברחבי הווילה. פתאום, רעשים לא מזוהים מהחצר מפירים את השקט. כשהווילון מוסט, נראה רועי, בנו בן ה-13 של לוי, מתאמן בקליעות כדורסל לסל בחצר. "הבן שלי שחקן כדורסל מכור", אומר לוי עם ניצוץ אבהי חם בעיניו. שנייה אחר-כך הוא חוזר לפוקוס, וארשת פנים רצינית של עורך-דין בעל ותק של יותר מ-50 שנה, משתלטת על פניו.

האישה > "היא הייתה מתמחה שלי במשרד. ככה היכרנו. אנחנו נשואים כבר 20 שנה".

ביוגרפיה מקוצרת > "נולדתי בתל-אביב וגדלתי בירושלים. אני דור רביעי בארץ במשפחתי. אבי היה חקלאי שעסק בפרדסנות. הוא קנה קרקעות בהרצליה ונטע עליהן פרדסים. בזמנו, הפרדסים נחשבו לחקלאות הבורגנית של המושבות. בנוסף, הוא עסק במסחר. הוא עבד עם אביו ואחיו. אימי הייתה עקרת-בית. יש לי אח אחד, צעיר ממני ב-11 שנה.

"חיינו בנוחות יחסית. היינו די בורגנים. אפשר אפילו לומר, שהייתי ילד שמנת של ירושלים, אבל לא באמת, כי אז לא היו ילדי שמנת. זיכרונות ילדותי ונעוריי נהדרים. חייתי בארץ במשך 16 שנים של מנדט בריטי, ואני זוכר הכול. חיינו עם לאומנות יוקדת. זה מה שהעסיק את הנוער. שום דבר אחר.

"הייתי תלמיד טוב מאוד. לא מאלה שיושבים וחורשים, פשוט ילד סקרן עם קליטה מהירה. הייתי פעיל בצופים וספורטאי ידוע בירושלים. השתתפתי בתחרויות ריצה וכדורעף, ובענפי ספורט נוספים. הייתי אלוף בתי-הספר בירושלים בריצת 60 ו-100 מטר. באותה תקופה לא עסקנו בקריירות ובמה נרצה לעשות כשנהיה גדולים.

"בגיל 14 וחצי, הגיע לארץ יהודי מאנגליה, יעקב הלוי, שהיה סגן-יו"ר ההסתדרות הציונית באנגליה, והבעלים של בית-ספר יהודי באנגליה, שמשך אליו את מיטב הבנים של החברה היהודית באנגליה. הוא הציע לאבי לשלוח אותי ללמוד בבית-הספר שלו. אבי שאל אותי אם זה מעניין אותי לנסוע ללמוד שם, ואני הסכמתי. לא היו לנו קרובים באנגליה ולא הכרתי שם איש, אבל הסכמתי. לאבי הייתה מוטיבציה שלא ידעתי אותה אז, וגיליתי בדיעבד. באותה תקופה התחלתי להתחכך עם המחתרות היהודיות בארץ, בעיקר עם האצ"ל. אבי חשב שאני עלול לצאת לתרבות רעה בקונטקסט הזה, והחליט להרחיק אותי.

"כשנה אחרי שנסעתי לאנגליה פרצה מלחמת העצמאות, והתנתקתי לגמרי מהמשפחה. בשל המצור על ירושלים, הם לא יכלו ליצור קשר, כך שלא ידעתי אם הם חיים או מתים. הלוי לקח עלי חסות מוחלטת באנגליה, ודאג לכל צרכי. רק כשנגמר המצור, אבי יצר איתי קשר והודיע לי שהכול בסדר. את התיכון סיימתי תוך שנתיים, וחזרתי לארץ בגיל 17 עם תעודת בגרות מלאה. החברים שלי בארץ עוד למדו בשמינית, ומה שהעסיק אותם היה לגמור את השמינית, לעבור את הבחינות, ולצאת להכשרה. אותי זה כבר לא כל-כך עניין. מבחינתי הכול השתנה".

משפטים > "כשחזרתי לארץ, נותרה לי שנה עד הצבא, אז החלטתי לנצל אותה ללימודים. חשבתי שאלמד כלכלה או משפטים. משפטים עניינו אותי תמיד. ידעתי שיש לי כושר דיבור, כתיבה וניתוח, ושהתכונות האלה חשובות לעורך-דין או למשפטן. היה לי גם עניין גדול בבתי משפט. ב-49', כשהוקמה מערכת המשפט של המדינה הייתי הולך לבתי משפט לשמוע משפטים. הכרתי חלק מהשופטים, כי הם היו הורים של חברים שלי.

"ובכל זאת, לא יודע למה, חשבתי שכלכלה זה מה שאני רוצה. הייתי צעיר מדי להירשם לאוניברסיטה, ולא רצו לקבל אותי, אבל הלוי, הפטרון הגדול שלי מאנגליה, הרים טלפון לאוניברסיטה, וזה הספיק. מצאתי את עצמי בפנים מהר מאוד. כבר אז היו פרוטקציות. אז למדתי כלכלה שנה ראשונה, אבל לא כל-כך הצלחתי. פעם ראשונה בחיים, שהיה לי קשה עם משהו. אחרי שנה אמרתי לעצמי: 'אין לי את זה', ועזבתי. בדיוק אז פתחו את הפקולטה למשפטים בירושלים, וחשבתי שזה יתאים לי, אבל הייתי חייב להתגייס לצבא. למזלי, הקימו באותה שנה את העתודה האקדמאית. נרשמתי, התחריתי, והתקבלתי בלי פרוטקציה.

"בלימודי משפטים הייתי הראשון במחזור כל השנים, אז כנראה בחרתי טוב. אחד המרצים שלי היה שמעון אגרנט, שבהמשך כיהן כנשיא בית המשפט העליון. כשסיימתי את התואר התמחיתי אצלו. היה בינינו קשר טוב. באמצע ההתמחות, צה"ל חשב שרצוי שאגיע אליו, ובמקום לסיים שנתיים התמחות התגייסתי לשירות סדיר בפרקליטות".

יועץ משפטי לממשלה > "בשנת 1975, שנתיים אחרי שפתחתי משרד עצמאי, צלצל אלי שר המשפטים דאז, חיים צדוק, והזמין אותי לפגישה. צדוק אמר לי, שהיועץ המשפטי, אז מאיר שמגר, מונה לשפיטה בבית המשפט העליון, והוא המליץ עלי כמחליפו. צדוק אמר לי, שאם אסכים הוא ימליץ לממשלה, והעניין סגור. למחרת התקשרתי אליו ואמרתי לו 'כן'. מהר מאוד צדוק סיכם את הכול עם ראש הממשלה דאז, גולדה מאיר, והשמועה שיש יועץ משפטי חדש הגיעה לחוגים מסוימים של פוליטיקאים ואנשי עסקים. פתאום הופיעו טלפונים מחברים, אנשים ברכו אותי באיזושהי קבלת פנים. קודם היו אומרים לי 'שלום' וזהו. איש לא התמרח מסביבי. פתאום אנשים שאף פעם לא היו ניגשים ניגשו אלי. מהר מאוד הבנתי שהתפקיד הזה נוגד האופי שלי. אני פשוט לא אוהב להיות כבול. פתאום הבנתי שאני אכנס מתחת למיקרוסקופ של כל העולם. זה לא אני.

"ואז עשיתי את הדבר הכי פחות נעים שעשיתי בחיים שלי, נפגשתי עם צדוק ואמרתי לו שאני מצטער שהסכמתי לקבל את התפקיד, ואני מבקש לשחרר אותי. ואז מונה אהרון ברק, שעשה את תפקידו על הצד הטוב ביותר".

ליטיגציה > "בשבילי עריכת-דין זה ליטיגציה. זה המבחן האמיתי של להיות פרקליט. ליטיגטורים גאים באומנות הליטיגציה. ליטיגטור טוב או שהאומנות מוקנית לו או שהוא לא ליטיגטור. הוא צריך להיות שחקן ופסיכולוג, ולדעת להשתלט על מכלול עצום של עובדות תוך ירידה לכל פרט ופרט. ליטיגציה היא לא מלחמה. היא יותר דומה למשחק שהשליטה בפרטים בו מכרעת. אני מייחל לכך שחברי למקצוע יבינו את ההבחנה. רבים מהם נלחמים והופכים לשכירי חרב. זה לא שדה קרב. זו במה שעליה כל צד צריך להציג בצורה הכי טובה שהוא יכול, בהתאם לכללים, את העמדה שלו.

"הדור הצעיר של עורכי-הדין, הציבור וגם השופטים חושבים שזה קרב שבו יש ניצחון והפסד. הפרספציה זה של שניים שיצאו למלחמה, ומי שיותר טוב מנצח את השני, זה לא נכון לחשוב כך. אמנם ההצגה לא מתנהלת עם כפפות של משי, אבל עורכי הדין של הצדדים הם לא אויבים ולא שכירי חרב. זאת תפיסת החיים שלי. בעניין הזה אני מרגיש מאוד טוב להופיע מול חבריי למקצוע שאני שנים מתמודד מולם, כי אנחנו חברים באותו 'מועדון'. אני סומך על מילה שלהם, על סיכום ועל כתב טענות, ואני יודע איך לקבל דברים פוגעים כשהם אומרים אותם. עם חברים חדשים זה לא כך, כי חלק מהם חושבים שמדובר במלחמה והם רוצים לנצח בכל מחיר. ואז יש סילופים של דברים בכתבי טענות, הם מנחים עדים להעיד עדות לא נכונה ועוד.

"זה לא עניין של גיל, אלא של תפיסה. התפיסה של הליטיגציה היום משתנה, המקצוע משתנה, הקולגות משתנות, החינוך שהם מקבלים בתחום המקצועי משתנה, וזה מאוד עצוב".

גדול השופטים > "הביטוי גדול השופטים הוא בלתי אפשרי. צריך לדבר על גדולי השופטים. קבוצת גדולי השופטים בעיני היא: חיים כהן, שמעון אגרנט ומאיר שמגר. התרומה של כל אחד מהם למשפט ולמערכת המשפט הייתה גדולה, אבל היו תכונות שהיו אצל האחד והיו פחות אצל השני, ולכן הקומבינציה המשלימה של כל התכונות של שלושתם הופכת אותם לקבוצה הבולטת מבין כל שופטי ישראל".

טלוויזיה > "טלוויזיה אני אוהב לראות. אני מוצא בזה הרבה עניין. אני רואה תוכניות אקטואליה, פוליטיקה, היסטוריה, כלכלה וחדשות. חדשות אני רואה בכמה ערוצים במקביל, ב-CNN, בפוקס, BBC וסקיי, אני רואה אפילו את ערוץ החדשות הצרפתי, כדי לא לפספס כלום".

קריאה > "ספרות משפטית אני לא קורא בכלל. עד לפני חמש שנים קראתי המון ספרות משפטית כחלק מהעבודה שלי באקדמיה. כשפרשתי מהאקדמיה הפסקתי. אני קורא פסקי-דין או מאמר מקצועי פה ושם, אם הוא מעורר אצלי עניין.

"אני קורא הרבה ביוגרפיה וספרי היסטוריה. אילולא הייתה טלוויזיה הייתי קורא הרבה יותר. בבוקר אני קורא עיתונים כמו משוגע. בחופשות אני קורא 'ספרי טיסה', ספרים של רם אורן ואחרים, ואני מאוד נהנה מהם. זה הבידור בנסיעות שלי".

ספורט > "ספורט תמיד היה חלק מחיי. שנים ארוכות שיחקתי טניס ועסקתי בענפי ספורט שונים, אבל היום זה הפך לספורט של תחזוקה, שזה שחייה וחדר כושר, שלוש-ארבע פעמים בשבוע. אני לא משגע את עצמי, אני לא מנפח שרירים, לאחרים יש אגלי זיעה גדולים משלי, אבל אני משתדל להתאמן. הפסקתי לשחק טניס לפני עשר שנים, כי התחלתי להתפרק. עשרות שנים של טניס מניחות מחיר אמיתי על הגוף, וזה בא אליך כשזה בא. שיחקתי גם גולף הרבה שנים, אבל גם עם זה הפסקתי מאותה סיבה".

אלמלא הייתי עורך דין > "התשובה שנותנים האנשים שמצליחים בקריירות מסוימות היא: 'הייתי בוחר בדיוק את אותו דבר'. זה נכון גם לגבי. אני מביט על החיים שלי, הפרטיים והמקצועיים, כמכלול, ושואל את עצמי 'נו, היית רוצה להחליף אותם במשהו אחר, אילו יכולת?'. התשובה היא לא".

לא יודעים עליי > "אם ישאלו אנשים שמכירים אותי מתקופות שונות בחיים מי אני, התשובות יהיו מאוד שונות. חלק מהאנשים יגידו שאני סנוב, יהיר, מתרחק, גנדרן, וגם מבוקש בקרב נשים, כי הייתי מאוד פופולרי כשהרצתי באוניברסיטה. היו אומרים לי שהסטודנטיות אוהבות לבוא להרצאותיי. נחשבתי לכזה שהסטודנטיות מתעניינות בו. אבל אני חייב לומר, שבחיים שלי, ב-45 השנים באוניברסיטה, לא היה לי שום דבר עם שום סטודנטית. כלום. אחרים יגידו עלי: 'מה פתאום, הוא לא יהיר, זה רק נראה ככה. הוא ביישן'. יש לי סוג של פחד קהל או ביישנות. למרות שדיברתי כל החיים שלי מול קהל, היו לי פרפרים בבטן כל פעם שהופעתי בפני קהל חדש".

בעוד 10 שנים > "אהיה בן 85. אני לא יכול להעז לחשוב על כך. יש לי משפחה צעירה, יש לי בת בת 17 ובן בן 13, וזה המזל הגדול שלי. אני רוצה לגדל את ילדיי. אני מוכרח לחיות חיים די שגרתיים עד שהם יוכלו לפרוח מהשובך, וזה די הרבה זמן. אני לא צריך לעשות תוכניות מה יהיה בעוד עשר שנים, להיפך, אצלי המחשבה היא כמה שיותר שגרתי יותר טוב".

רזומה

עו"ד-פרופ' יובל לוי (75) גדל בירושלים ומתגורר בקיסריה. נשוי בשנית לשופטת המחוזית גבריאלה (דה-ליאו) לוי ואב לחמישה * עומד בראש משרד עוה"ד יובל לוי, שאותו ייסד ב-1973 * ב-2002 פרש מהאקדמיה, לאחר ארבעה וחצי עשורים שבהם לימד באונ' ת"א * מתמחה במשפט אזרחי-מסחרי ועסק גם בנושאים ציבוריים. בין היתר ייצג את אלוף שמואל גורודיש בחקירת מחדלי מלחמת יום הכיפורים ע"י ועדת אגרנט * הוכתר ע"י הצ'יימברס אנד פרטנרס, כאחד משני הליטיגטורים המובילים בארץ

עוד כתבות

רחפן של Spear UAV / צילום: Spear UAV

"בעל 4 להבים מתוצרת ישראל": הרחפן שיכול לתקוף גם באספהאן

אחת מהאפשרויות שעלו היום, היא שישראל תקפה באיראן באמצעות חימוש משוטט של הסטארט-אפ התל אביבי "ספיר" (Spear UAV) - נשק בו היא משתמשת בזירות השונות של מלחמת "חרבות ברזל" ● כך משמש החימוש בעל יכולות AI את ישראל במלחמה

נטפליקס / צילום: Shutterstock, Vantage_DS

נטפליקס עקפה את הציפיות; המניה יורדת במסחר המאוחר

ענקית הסטרימינג דיווחה על הכנסות של 9.37 מיליארד דולר לעומת צפי של 9.28 מיליארד דולר ● הרווח זינק ב-86%, לעומת צפי לעלייה של 56% ● החברה הוסיפה כ-9.3 מיליון מנויים ברבעון, ב-80% יותר מהצפי ● למרות התוצאות המדהימות, התחזית המאכזבת של החברה מפילה את המניה במסחר המאוחר

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת בוול סטריט; בורסות אירופה נצבעו אדום

הדיווחים על תקיפה ישראלית באיראן שלחו את בורסות אסיה לירידות: הניקיי ננעל בירידה של כ-2.5% ושנזן ננעל בירידה של אחוז ● הזינוק במחירי הנפט התמתן ועבר לירידות ● ירידות בבורסות אירופה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת S&P הורידה את דירוג האשראי של ישראל: "המלחמה תימשך כל 2024"

בהודעה שלא מן המניין, הורידה החברה את הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● התחזית להמשך נותרה "שלילית", כך שבחברה מאותתים שבעתיד הדירוג עשוי להיפגע שוב ● "רואים עלייה נוספת בסיכונים הגיאו-פוליטיים"

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה ננעלה בעליות חדות אבל ירדה ב-1.1% בסיכום שבועי; מדד הבנקים זינק ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-1.3% ● סיכום השבוע: מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ- 1.1% ובכ-0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ-7.6% ● ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל ושופרסל, יגרעו קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי ● תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

"שחקנית מרכזית במזרח התיכון": למה הבכירים הישראליים מתייצבים לתדרך את התקשורת בארצות הברית?

משעות הבוקר המוקדמות, גורמים ישראליים בכירים מתייצבים בתקשורת האמריקאית כדי לתדרך על התקיפה באיראן ● כך בוחרים את גופי התקשורת מולם הם עובדים בארה"ב ומה הם מנסים להשיג?

איראן נערכת למתקפת תגמול ישראלית/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כך נערכת איראן למתקפת תגמול ישראלית

ארה"ב ומדינות אירופה לוחצות על ישראל למתן כל תגובה למתקפה שביצעה איראן בסוף השבוע, בתקווה לצנן את המתיחות ● משמרות המהפכה וחיזבאללה צמצמו את נוכחות הקצינים הבכירים שלהם בסוריה ● עפ"י דיווח c"וול סטריט ג'ורנל", ישראל תזהיר את בעלות בריתה הערביות לפני שתגיב, ותגביל את התקפותיה למתקנים בסוריה הקשורים לאיראן

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: עופר חג'יוב

מזרחי טפחות משקיע את התקציב הגדול ביותר, ומתברג במקום השני בזכירות

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק לאומי, עם גל תורן והשיר "יש מוצ"ש" - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הופעה קצרה של אירנה בקמפיין קטן ורזה מספיקה לשופרסל כדי להתברג בדירוג ולזכות באהדה

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

פיצוחים / צילום: תמר מצפי

הגרעינים של חממה בדרך החוצה מהבורסה - מי ייכנס במקומם?

חברת חממה סחר קיבלה הצעה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה ● בעקבות מלחמת חרבות ברזל לחברה חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל מתושבים מרצועת עזה

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00