גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מאורי מסר לאורי מויסר

בתביעה יודעים שאם לא יזדרזו עם עו"ד אורי מסר, ספק אם יהיה בכלל מי שיעיד

בחוגי התביעה מתחבטים אם ללכת על כתב אישום מצומצם ומהיר או להתרחב לעבר כתב אישום כבד, הכולל עבירות שוחד, שניתן אולי יהיה להגיש רק בעוד חודשים רבים.

במשל ממלחמת לבנון: האם להסתפק במבצע "שכר הולם" או להיגרר למלחמת "שינוי כיוון"?

מערך התגמול של מוריס טלנסקי, כפי שחשפנו בערוץ 2, כלל ארבע קטגוריות: העברת כספים במזומן ובהמחאות, גיוס תרומות למסעי בחירות והלוואות, לעתים תוך מתן ערבות להלוואות. אחת הערבויות, בסך 300 אלף דולר - חולטה. טלנסקי דרש את הכסף מאולמרט, הוא דרש זאת בכתב. עו"ד אורי מסר נתן עדות מעניינת בסוגיה זו. היו גם שתי הלוואות אישיות, פרטיות, שהלווה טלנסקי לאולמרט בסך כ-30 אלף דולר, שטרם הוחזרו. וקטגוריה רביעית - תשלום בעבור הרצאות ושדרוג טיסות ומלונות בגין ההרצאות.

אולמרט היה מרצה מבוקש, הגורם למאזיניו לדמוע ולפתוח ארנקים. טלנסקי גמל לו על הנכונות להרצות ועל כישורי ההתרמה הייחודיים. בקטגוריה זו, אולמרט היה הטלנט וטלנסקי היה הסוכן.

היכן היתה התמורה מצדו של טלנסקי, אם היתה? התמורה הכרחית, אם רוצים לטפס לעבירת השוחד. קיימת כמובן האפשרות, הערטילאית משהו, הידועה כ"שלח לחמך". מאחר שטלנסקי הוא גייס תרומות רשמי, "שנורר בשכר" הגוזר אחוזים ברשות ובסמכות - חייבת התמורה להיות יצוקה קצת יותר.

בשלב זה יש למשטרה שלוש דוגמאות לתמורה או דמויי תמורה: 1. מכתבי ההמלצה לאנשי עסקים המתבקשים לרכוש מטלנסקי את אחת הסחורות שלו, מיני-ברים לבתי מלון ומרכזי עסקים. 2. אולמרט, כשר בריאות לשעבר, הושיט עזרה לטלנסקי, שחפץ להקים באחד מבתי החולים בארץ מרכז לימוד. 3. טלנסקי היה נכנס בחופשיות ללשכתו בעיריית ירושלים ופעם אף ביקש ממנו שיתקין "במפרים", פסי-האטה, בשכונה שבה מתגוררים נכדיו, משום שהנהגים נוסעים שם במהירות מסוכנת.

שולה ואורי

שולה זקן היא כנראה בחורה מאוד מסודרת. מסודרת עד כדי סכנה. היא תיעדה את כל הכניסות הכספיות והיציאות. קיים מתאם בין עדותו של טלנסקי לבין רישומיה המוקפדים.

נו, יטען אולמרט, תגידו שאני מושחת, אבל אני לא מטומטם, רחוק מלהיות מטומטם. מי מתעד שוחד? עזוב אותך, יאמרו לו בפרקליטות, עזוב אותך, בוא נלך הלאה. אתה לא הראשון ולא השני שטוען טענה כזו. אגב, גם אריה דרעי העלה בזמנו טענה כזו. התיעוד איננו סותר שוחד, ובוודאי לא קבלת כספים שלא כדין. לו הדבר בידך, יאמרו לו, הרי היית עושה הכל כדי להעלים את התיעוד.

שולה זקן איננה רוצה להפליל את אולמרט ובאותה מידה איננה מתכוונת ליפול יחד עימו. לעת עתה היא שותקת, שתיקתה היא בפירוש לרעתו. ועדיין, מבחינתה, טרם נאמרה המילה, או השתיקה, האחרונה.

החבר הוותיק והקרוב כאח לו, אורי מסר, הגיע לפרשייה האחרונה רצוץ ושחוק עד דק. 60-70 שעות חקירה כבר היו מאחוריו. הוא נחקר על כל תג ופסיק ביחסיו המקצועיים והאישיים עם אולמרט לאורך שנים, על כל פעולה, נייר וחתימה, כולל חוזה שכירות זניח שעשה לאחת מבנותיו של אולמרט, ששכרה פעם דירה בתל אביב, ולא גבה שכר טרחה.

בחקירה הזו הוא נשבר לרסיסים. הוא היה, מבחינת אולמרט, מאורי מסר לאורי מויסר. עו"ד מסר הוא עד מפתח. בתביעה יודעים שאם לא יזדרזו, בשל מצבו הנפשי הנזיל, ספק אם יהיה בכלל מי שיעיד.

אולמרט יטען, שכפי שהוא, כראש אגף כספים, עמד לדין בפרשת החשבוניות בליכוד אף שלא פעל אישית מול התורמים - כך אורי מסר במקרה זה, הוא ראש אגף הכספים.

נפח, עוצמה ואורך זמן

יש שיאמרו, כבר היו דברים מעולם. אולמרט לא חידש דבר. על מעטפות ומזומנים שמענו אצל אברהם הירשזון. מימון בחירות נדון בהרחבה בעמותות ברק ובחברת אננקס של אריאל שרון ואולי אף בעמותת "ביבי טוב ליהודים" של גוטניק. שדרוג טיסות ומלונות במסעי הרצאות ע"י אילי הון, כולל בעת מלחמה, רשום על שם ביבי נתניהו ורעייתו. מימון פוליטי כבד-משקל התגלה אצל שמעון פרס בעת האחרונה. אפילו על סיוע כספי פרטי, מאות אלפי דולרים, למדנו אצל עזר ויצמן המנוח.

נו, אז איפה היצירתיות של אולמרט, יאמרו המתגרים או המסנגרים, הוא לא המציא משהו חדש, הוא לא מרגש אותנו.

מצבו הייחודי של אולמרט נובע מכך שבמקרה שלו ישנם שני עדי תביעה מבפנים, מתוך הבית, האדונים מסר וטלנסקי, ושהמקרה שלו חובק בנפח, בעוצמה ולאורך תריסר שנים את כל המקרים האחרים יחדיו.

עזר ויצמן המנוח קיבל 453 אלף דולר מחבר ומעריץ ששמו אדוארד סרוסי. הכספים הוזרמו באופן סדיר ומסודר לבנק באמצעות חשבון נאמנות במשרד עורכי דין. הם לא דווחו וכמובן לא מוסו, אך לא ניתנו במזומן, לא במעטפות וללא תמורה כלשהי. כמו כן חלה שם התיישנות, שאיננה חלה במקרה של אולמרט, כי כאן מתכוונת התביעה לטעון לעבירות שרשרת.

אצל שמעון פרס דובר בתרומות פוליטיות מובהקות, וכפי שהצליח להוכיח, הן ניתנו בזמן הנכון, בעונת הדגירה המותרת.

במקרה של עמותות ברק, המוזכרות לצורך ושלא לצורך, כדאי להזכיר שאהוד ברק עצמו מעולם לא נחקר. זה אפילו לא התקרב אליו. במקרה של ביבי, היועץ המשפטי לממשלה הכשיר אז בדיעבד את העמותה לבחירתו.

המקרה של שרון הסתיים כידוע בישיבת בנו, עמרי, בבית סוהר. ואילו אברהם הירשזון כנראה עושה את דרכו לבית סוהר.

בידי הפרקליטות יש כבר חומרים של ממש לכתב אישום על עבירות מס, מימון בחירות ומפלגות, חוק המתנות, קבלת דבר במרמה, רישומים כוזבים ועוד אי-אלו סעיפים. חומרת הפרשה נובעת, במקרה זה, יותר מסיפור העובדות ופחות מסעיפי האישום.

אמנון אברמוביץ' הוא פרשן חדשות ערוץ 2

עוד כתבות

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

אייזיק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת, ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה־הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

בית בקיבוץ. לא נחתם הסכם ממון / צילום: איל יצהר

הבעל סירב להיות חבר קיבוץ ודרש מחצית מהדירה. מה קבע בית הדין?

לצורך רכישת הבית נלקחה משכנתא שנרשמה על שם שני בני הזוג, והבעל השתתף בתשלומי המשכנתא למשך תקופה מוגבלת של כשנה ● הבחירה שלא להצטרף לקיבוץ עלתה ביוקר, והבעל נותר בלי זכויות בבית

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: כדיה לוי

סיור גלובס בעקבות המנהרות בגבול הצפון: איך חיזבאללה חפרו אותן?

סיור ביטחוני, שנערך בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה, במסגרת כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, הציג למשתתפים את הסיפור שמאחורי מערך המנהרות החודרות לישראל שהקים חיזבאללה

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, עפ"י הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

ערי סטימצקי / צילום: אביב חופי

אקזיט לערי סטימצקי: מגרש בפתח תקווה נמכר ב-130 מיליון שקל

חברת יובלים מימשה אופציה לרכישת מגרש בפתח תקווה; חברת קוואלקום שכרה שטחים בפארק העוגן בנתניה; שלושה הסכמי ליווי גדולים נחתמו לפרויקטי פינוי-בינוי בירושלים ובמרכז; ומכרז הענק לשכונה חדשה במערב ראשון לציון צפוי להידחות שוב ● חדשות השבוע בנדל"ן 

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

מתקפת סייבר / אילוסטרציה: Shutterstock

ישראל היא המדינה המותקפת ביותר בסייבר, לפני אוקראינה וארה"ב

דוח בינלאומי חושף: בשנת 2025 יותר מ־12% מכלל מתקפות הסייבר הפוליטיות בעולם כוונו לישראל, ומומחים מזהירים שזה רק יתגבר

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

מיזוג ענק בשוק הנדל"ן: ישראל קנדה מתמזגת עם אקרו לחברה בשווי 10 מיליארד שקל

יזמית הנדל"ן ישראל קנדה רוכשת את פעילות אקרו לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● במסגרת המהלך, תמוזג פעילותה של אקרו שנמצאת כיום בשליטת איש העסקים צחי ארבוב לתוך ישראל קנדה