גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ראיון עם ציפורה דולן מוותיקות ענף הפרסום בארץ

"לאחרונה אני חושבת על כסף כל הזמן, וזה נראה לי דוחה"

"היום בגיל 60, למרות הניסיון העצום שצברתי, שלא לדבר על הכישרון שרק לוטש במשך השנים, אני זקנה מדי למשרד פרסום. איזה בוס בן 40 ירצה לקבל אישה בת 60 שתגיד לו מה לעשות. בשביל זה יש לו את אימא שלו"

"היום עולם הפרסום נעשה רע, כוחני ושקרני הרבה יותר. בתקופה שעבדתי הייתה אמת בפרסום. לא שאמרו את כל האמת, ואך ורק את האמת, הגזימו בסופרלטיבים, אבל לא היו כל-כך הרבה עורמה ושקר. היום על כל צעד ושעל מנסים ל'סדר' אותך"

"אנשים חושבים שקריאטיביות מתחילה במחלקה הקריאטיבית, וזו טעות. קריאייטיב חייב להתחיל כבר בשלב האסטרטגיה. זה החלק הכי חשוב והכי קשה בפרסום. זו לא חוכמה להמציא בדיחה עילגת ולבנות סביבה את הפרסום"

"הידרדרות החינוך והשחיתות, מסוכנים הרבה יותר מהחמאס. זה מה שיביא להתפרקות המדינה. אנשים יגידו 'אנחנו לא רוצים ללכת לצבא של מדינה שלא עושה בשבילנו כלום"

השם ציפורה דולן לא אומר הרבה לרבים מאיתנו. אבל הפרסומות שהיא יצרה אומרות וגם זכורות לרבים מאיתנו, בעיקר אם הם בני 40 פלוס. דולן הייתה בשנות ה-80 וה-90, דמות מוכרת בענף הפרסום, שכוכבה דרך עם סיסמאות הפרסומת שיצרה, בהן "סניו, האיינשטיין של יפן", או "אם אתה לא שם אתה לא קיים, דפי זהב" ורבות אחרות.

בשלב מסוים, החליטה דולן לפרוש מעסקי הפרסום, ולעבור לכתיבה. היא כתבה שלושה ספרים, אך המחיר היה גבוה, ודולן נקלעה קשיים כלכליים. בסדרה החדשה של ענת זלצר ומודי בראון "שישים", שמגוללת את קורותיהם של כמה מבני הארץ שמלאו להם 60 שנה, מצטיירת אמנם דולן - אחת מכוכבות הסדרה, כסיפור הצלחה, אך מצד שני, בתוך תוכה היא חשה שכשלה ובגדול, לעשות לביתה שלה.

הסדרה של בראון וזלצר שמלווה דמויות שונות שנולדו עם המדינה, משרטטת את המהלך שעברו לאורך השנים. "ההתחלה של המדינה ושלי הייתה דומה", אומרת דולן במרירות. "התחלנו תמימים וצודקים. המדינה הזו היא נס, אבל גם ניסים צריך לתחזק. ישעיהו לייבוביץ ז"ל, ראה את הנולד. 'הכיבוש ישחית אותנו', הוא אמר וצדק. לפני מלחמת ששת הימים המצב הכלכלי בארץ היה קשה והמורל הלאומי היה בשפל. ישראלים רבים עזבו את המדינה ונפוצה בדיחה ש'האחרון שיוצא מלוד שיסגור את האור בשדה התעופה'. אנחנו מתקרבים למצב הזה. העשירון העליון יברח ראשון, ומי שיישאר פה יהיו הדתיים והעניים".

האם את מאוכזבת מהמדינה שלך?

"אני די מיואשת. הייתי רוצה להאמין שנתעשת, שהמנהיגים יתעשתו, שהמוני הנפגעים יעלו על בריקאדות. אני מתה לעשות מהפכה חברתית. הייתי רוצה לראות כאן מפלגת שמאל חזקה, שתתחיל לעשות כאן שינוי אמיתי, ערכי ומעשי".

מוסר תשלומים ירוד

לאחר שסיימה תואר בפילוסופיה ובסוציולוגיה, עבדה דולן כעובדת-סוציאלית, ולמדה ציור במדרשה. אך זה לא סיפק אותה. היא כתבה לכל משרדי הפרסום, והציעה את עצמה כקופירייטרית. "באותו יום פיטרו במקרה במשרד א. טל את מנחם זילברמן שהיה קופירייטר", משחזרת דולן, "עשיתי קופיטסט והתקבלתי לעבודה. אחרי שלושה חודשים, כששתיים מהמודעות שעשיתי התפרסמו, הציעו לי מ'אריאלי' לעבור אליהם.

"הקמפיין הראשון שלי באריאלי היה 'בוא לגדול איתנו, בנק הפועלים'. אחר-כך עשיתי את 'סניו, האיינשטיין של יפן' ו'טמבור. תראה מה שצבע יכול לעשות', סיסמה שהיום, אחרי 15 שנה, אנשי טמבור חזרו אליה. ואז עזבתי את אריאלי וכתבתי את ספרי הראשון. רציתי להקדיש את זמני לכתיבה, ועבדתי כמה שנים כפרילנסרית. זה גמר אותי לגמרי. בגלל מוסר התשלומים הירוד, הייתי חייבת לרוץ חודשים אחרי כל צ'ק, והבנתי שאני צריכה לחפש עבודה מסודרת".

וזה אומר במושגים של אז לנטוש את עולם הפרסום?

"כנראה שכן, אבל לא השכלתי לעשות את זה. דוד פוגל חיפש באותה תקופה מנהל קריאייטיב. שמי הלך לפני, והתקבלתי מיד. עבדתי בפוגל-לוין שבע שנים, ובשנים האלה קטף המשרד שבע פעמים ברציפות את הפרס הראשון באוסקר של הפרסום. זה קרה בזכות המחלקה הקריאטיבית המצוינת, אבל גם בזכות האסטרטגיות המשובחות שיצרנו, עוד בשלב הבריף. אנשים חושבים שקריאטיביות מתחילה במחלקה הקריאטיבית, וזו טעות. קריאייטיב חייב להתחיל כבר בשלב האסטרטגיה. זה החלק הכי חשוב והכי קשה בפרסום. זו לא חוכמה להמציא בדיחה עילגת ולבנות סביבה את הפרסום. להכריז "המוצר שלי הכי טוב" זו לא אסטרטגיה. כשאין אסטרטגיה יצירתית הקמפיין כולו נדון לבינוניות".

קורבן של הטיפשות שלי

שכרה של דולן באוניברסיטה הוא 700 שקל נטו. כדי לחסוך תשלום עבור זכויות סוציאליות, מפטרים אותה בסוף השנה, ומגייסים אותה מחדש בתחילת השנה. "אני זועמת. זועמת על מה שקרה לנו, על מה שקרה למדינה. האמנתי שאנחנו נהיה אור לגויים, אבל נעשינו אטומים, נצלנים ושקרנים. הכול נעשה כאן בעורמה ובתחבולות. המדינה השתחררה מכל מחויבויותיה לאזרח, פוגעת ללא הרף בחלשים, מתעלמת משכבות שלמות של אוכלוסייה, ומוכרת את נכסיה לחוג נבחר ומצומצם של מיליונרים.

"אין שום חשיבה לטווח ארוך. הפערים החברתיים אדירים, הידרדרות החינוך, השחיתות, מסוכנים הרבה יותר מהחמאס. זה מה שיביא להתפרקות המדינה. אנשים יגידו 'אנחנו לא רוצים ללכת לצבא של מדינה שלא עושה בשבילנו כלום'. זה התחיל בבדואים שמסרבים היום לשרת בצה"ל, אבל זה לא יסתיים שם. איזה סיכוי יש למדינה במצב ביטחוני כמו שלנו, כשאין לכידות חברתית ואין ערבות הדדית".

האם את מרגישה כקורבן?

"לא. אם אני קורבן אני רק קורבן של הטיפשות שלי. איכשהו לא למדתי שכסף מאוד חשוב. אם הייתי יודעת את זה, הייתי מתנהלת אחרת. אבל נודע לי על זה מאוחר מדי. הקורבן האמיתי הוא החברה הישראלית כולה".

עשית טעות שעזבת את תחום הפרסום?

"מבחינה כלכלית, כן. מכל בחינה אחרת לא. אני מאושרת שפניתי לכתיבה. אלא שבכתיבה אין דד-ליין, אתה עובד כמיטב יכולתך. היום לא הייתי שורדת בפרסום. העולם הזה נעשה רע, כוחני ושקרני הרבה יותר. בתקופה שעבדתי הייתה אמת בפרסום. לא שאמרו את כל האמת, ואך ורק את האמת, הגזימו בסופרלטיבים, אבל לא היו כל-כך הרבה עורמה ושקר. היום על כל צעד ושעל מנסים ל'סדר' אותך.

"בגיל 60, על אף שנפטרתי מכל 'מחלות הילדות', כמו הצורך להוכיח שאני שווה, ולמרות הניסיון העצום שצברתי, שלא לדבר על הכישרון שרק לוטש במשך השנים, אני זקנה מדי למשרד פרסום. איזה בוס בן 40 ירצה לקבל אישה בת 60 שתגיד לו מה לעשות. בשביל זה יש לו את אימא שלו".

אז איך בכל-זאת את רואה את עצמך חוזרת לפרסום?

"היום אני רואה עצמי בצד של המפרסם. אין לי ספק, שאני יכולה לחסוך הרבה כסף לכל מפרסם גדול. אחת האנקדוטות המפורסמות בתחום מספרת על מפרסם שאמר שהוא יודע ש-50% מתקציב הפרסום שלו הוא תקציב מבוזבז. הבעיה היא, שהוא לא יודע איזה מה-50% הוא המבוזבז. הטענה הזאת מהווה 'כיסוי תחת' הן למפרסם והן לפרסומאי.

"מפרסם גדול משקיע עשרות מיליוני שקלים בפרסום, אבל בתוך כל מהומת היצירה והדיונים והמפגשים אין מי שיגיד לו היכן מצויים האחוזים המבוזבזים של התקציב. משרד הפרסום רוצה למכור את הקמפיין שהגה. איש השיווק של החברה, או מנהל המותג עומדים הרבה פעמים חסרי אונים מול הפרסומאים. יש איזה סוג של רגש נחיתות שחשים המפרסמים מול הפרסומאים, והם לא יודעים תמיד להתווכח בנקודות המהותיות.

כלומר?

"כמו בחיים וכמו בפוליטיקה, גם בפרסום, תהליך קבלת ההחלטות אינו חף משיקולים זרים, לא מקצועיים. לפעמים אני נתקלת בפרסומות שהושקע בהן מיליונים, ואני לא מבינה איך המפרסם הסכים לבזבז כך את כספו. לשם כך נחוץ אדם מהחוץ - אדם שאין לו מניעים אחרים פרט לייעול ההשקעה של המפרסם בפרסום. אדם שמטרתו להבטיח, שכל שקל שיוצא על פרסום ינוצל אם לא ב-100% אז ב-80%-90% לפחות".

זרמון מבדר את הצפונים

מעבר לקמפיינים מתוקשרים שעשתה לחברות שונות במשק הישראלי, דולן שמגדירה את עצמה כאדם פוליטי, לא ניערה את חוצנה גם ממערכות הבחירות. "אני סוציאליסטית מאז שעמדתי על דעתי. הקמפיין הראשון שעשיתי לבחירות אחרי שעזבתי את אריאלי, היה קמפיין של רצ, הסיסמה שלו הייתה 'אתה רצ או הולך לאיבוד'. שולמית אלוני שילשה בזמנה את כוחה בכנסת. אנחנו הסכמנו לעבוד חינם, ולקבל סכום כסף נכבד על כל מנדט שהיא תכניס לכנסת, כשלא היה ברור אם רצ תעבור את אחוז החסימה. היה לי חשוב לעבוד עבור רצ, והייתי רוצה לראות היום מפלגת שמאל חזקה. אם מרצ יגידו לי 'בואי תעשי לנו קמפיין בלי כסף', אני הולכת לעשות את הקמפיין עם אותו הסדר.

"בבחירות האחרונות יצא לי לעבוד בתעמולת הבחירות של העבודה. גם אני האמנתי בעמיר פרץ. הקמפיין היה בינוני ומטה, לא בגלל שקופירייטרים ואנשי הארט לא היו טובים. אלא שהניהול הקריאטיבי וניהול הקמפיין בכלל היה גרועים. מנהלי הקמפיין חשו ביטול עצמי כלפי היועצים מחו"ל שקיבלו מן הסתם הרבה כסף, ולא היו מסוגלים להציג אסטרטגיה חזקה".

איך אמורה להתנהל אסטרטגיה של קמפיין בחירות?

"אסטרטגיה בכלל ואסטרטגיה של בחירות בפרט, חייבת להיות אגרוף בבטן. היא לא יכולה להיות 'הצהרת כוונות', כמו שהייתה האסטרטגיה של העבודה. לא פלא שאף אחד לא זכר מהי סיסמת העבודה, גם כשהשלטים היו מונפים עדיין בכל רחבי העיר.

"תראי היום את משרד הפרסום זרמון-גולדמן. זרמון הפך לגיבור תרבות. הוא עשה את הבחירות האחרונות של מרצ, שהיא מפלגה שאמורה לצעוק חמס ולא לבדר את צפון ת"א. אבל במקום זה, זרמון ואחריו יוסי ביילין ומי שהיה מעורב בקמפיין, החליטו שעדיף לבדר את הנוער הצפוני עם כל מיני בדיחות מתוחכמות".

האם את מרגישה שנכשלת בקריירה?

"לא, אני מרגישה טיפשה שלא הבטחתי את עתידי. הייתי עסוקה יותר מדי בהווה. בתקופה שעבדתי בפוגל-לוין הציעו לי פעמיים להיכנס לשותפות במשרדי פרסום, אבל הייתי בטוחה שאני או-טו-טו עוזבת את התחום. אם הייתי עושה את זה, ולא עושה לביתו של דוד פוגל, אז הייתי יוצאת אחרת. בעבר אף פעם לא חשבתי על כסף, אבל בשנים האחרונות אני חושבת על כסף כל הזמן. וזה נראה לי די דוחה לבזבז את המחשבות שלך על זה".

עוד כתבות

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח

חשד לפיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח: ארה"ב לא תטיל סנקציות על נצח יהודה • בשל ההפגנות הפרו-פלסטיניות: אוניברסיטת דרום קליפורניה הודיעה על ביטול טקס הפתיחה • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה  ● כל העדכונים

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד