גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גם לוי קושניר תובע את גאידמק - הפעם על 78 מיליון שקל

קושניר ואיש עסקים אסייתי, שמכרו בעבר את אמריס לגאידמק, תובעים את האחרון בגין אופציית מכירה שניתנה להם ולא מומשה ; בנק הפועלים סירב לקבל כספים דרך חשבון נאמנות של עו"ד יוסי שגב, מיופה-כוחו של גאידמק

בנק הפועלים סירב לקבל ולהעביר את הסכום וביקש שיועבר ישירות לחשבונכם ולפיכך הכסף הועבר חזרה לחשבון של גאידמק בבנק מזרחי-טפחות עם הוראה להעבירו ישירות אליכם" - כך הסביר עורך הדין יוסי שגב לחברת אוסיף במכתב מדוע לא קיבלו עדיין את ה-30 מיליון דולר שגאידמק הבטיח להם.

מדובר בתשלום מקדמה שאוסיף העבירה לגאידמק בגין עסקה לרכישת קרקע בוונוקובו שברוסיה תמורת 100 מיליון דולר מידי חברה פרטית שבבעלותו. בעקבות הביקורת מצד מחזיקי האג"ח על העסקה והדרך שבה הועבר הכסף ללא ערבות, הסכים גאידמק להחזיר את הכסף עד שיוחלט סופית האם לבצעה.

עו"ד שגב הסביר ל"גלובס" כי בנק הפועלים התלונן על מבנה החשבון המשמש להעברת כספים תוך זמן קצר. עד כה העביר גאידמק באמצעות החשבון 16.6 מיליון דולר לבית"ר ירושלים וגורמים אחרים, אך 7 מיליון דולר שהועברו במטרה להגיע לחברת אוסיף נחסמו.

שגב ציין כי מדובר בחלק מסכום של 37 מיליון דולר שגאידמק התכוון להעביר לחשבון הנאמנות בבנק הפועלים ולאחר הסירוב של בנק הפועלים העביר את ה-7 מיליון דולר בחזרה לחשבון של ארקדי גאידמק בבנק מזרחי-טפחות וביקש שיעביר משם לאוסיף.

בשבוע שעבר מונה עורך הדין יוסי שגב למיופה כוח של מניות גאידמק בחברות הציבוריות שבשליטתו בישראל. גאידמק הטיל על שגב את האחריות למכירת אחזקותיו בחברות: אוסיף, פטרו גרופ, ויליפוד וגילאון ושגב מחזיק בחשבון נאמנות בבנק הפועלים עבור גאידמק.

נזכיר כי בחודש יולי האחרון זימנה הפרקליטות את גאידמק לשימוע, לפני הגשת כתב אישום בחשד להלבנת 50 מיליון דולר שמקורם במרמה לכאורה. לאחר שלוש שנים וחצי של חקירה הוחלט בפרקליטות להעמיד לדין את גאידמק ואת חברת פועלים שירותי נאמנות, הנמצאת בבעלות מלאה של בנק הפועלים, באשמת הלבנת הון של כספים שמקורם בעבירת מקור וכן באשמת קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות. כאמור, ההחלטה הסופית כפופה לשימוע שייערך להם.

לגבי הרומן של גאידמק עם בנק מזרחי-טפחות נציין שמחר עלול להיכנס לתוקף צו כינוס נכסים של הבנק למניות אוסיף שבשליטת גאידמק. הבנק טוען שגאידמק חייב לו 100 מיליון שקל בתוספת קנס פרעון מוקדם בגובה של 22 מיליון שקל.

אם לא די בכך, המייסדים ובעלי השליטה הקודמים בחברת האחזקות שלו אמריס , קיטאל החזקות (של לוי קושניר) ואיש העסקים בלרם צ'יינרי מהונג קונג, תובעים מגאידמק כ-78 מיליון שקל, בגין אופציית מכירה שניתנה להם.

גאידמק רכש מקיטאל וצינראי את השליטה (65%) באמריס, כך שבידיהם נותרו 35%. בהסכם ניתנה להם אופציית מכירה ("Put"), שבה גאידמק מתחייב לרכוש את יתרת מניותיהם באמריס תמורת 22.75 מיליון דולר.

באמצעות עוה"ד אלקס הרטמן ויאיר דיסני ממשרד ש. הורוביץ טוענים קושניר וצ'יינרי, שגאידמק גם חתם על שטר חוב כלפיהם בסכום האמור. בנוסף, נחתם הסכם למזג לתוך אמריס חברה רוסית שבבעלותו, העוסקת בהפקה ומכירה של נפט גולמי, כך שחלקם באמריס ידולל ל-25% יחד.

לפני כחודשיים הם הודיעו על מימוש האופציה, ולאחר שגאידמק הודיע שאין בידו מזומנים בסכום הנדרש, הם הסכימו לקבל ממנו אג"ח או ני"ע סחירים בשווי 22.75 מיליון דולר, עד ל-21 ביולי. בהסכם נאמר שאם אלה לא יועברו עד מועד זה, גאידמק יעביר את הסכום במזומן בתוך 14 יום. אלא שגאידמק סירב להעביר את התמורה, ובדיעבד אף התברר שהאג"ח שהציע להם היו ברובן משועבדות וממילא לא ניתן היה לשלם באמצעותן עבור האופציה.

מאחר שהתביעה הוגשה בהליך של סדר דין מקוצר (שכן היא מבוססת על סכום קצוב המגובה במסמכים בכתב), גאידמק יצטרך לבקש רשות להגיש כתב הגנה. (ת.א. 2039/08).

עוד כתבות

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, מייסדת ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

נשיא טורקיה, רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Achmad Ibrahim

גם עצירת המלחמה לא בולמת את שנאתו של ארדואן כלפי ישראל. זו הסנקציה החדשה

אחרי המסלול העוקף דרך הרשות הפלסטינית והפריקה והטעינה מחדש בנמלים זרים, אנקרה מהדקת את החנק הכלכלי: הופסקה הנפקת "תעודות העדפה" (יורומד) המאפשרות פטור ממכס לסחורות טורקיות המגיעות לישראל דרך צד שלישי ● הנפגע הצפוי העיקרי: ענף הרכב

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנופלות בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נופלת בחדות במסחר המוקדם ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה מגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

עליות בוול סטריט; הישראלית שמזנקת, וזו שנופלת ב-40%

אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● מחירי הנפט מזנקים, הדולר מתחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי מזנקת בעקבות הדוחות, סולאראדג' נופלת ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שהן ימשיכו בהמשך השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

דני מירן, תושב יסוד המעלה ואביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

דני מירן: "מה שהמדינה נותנת לשורדי השבי לא מספיק"

"לא רק לשבים יש בעיות כלכליות, גם למשפחות החטופים, ולא רק במעגל הראשון אלא גם במעגל השני והשלישי" - כך סיפר דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי מי שחזר לקריית שמונה זו אוכלוסייה שצריכה חיזוק, עידוד ותמיכה

חנות בגדים / צילום: Shutterstock

שוק האופנה בישראל מגלגל 25 מיליארד שקל, אבל נתון אחד חושף משבר שקט

תעשיית האופנה הישראלית מתמודדת עם שורת אתגרים לא פשוטים, בין השאר בגלל התחזקות האונליין ומבנה השוק ● מבדיקת גלובס עולה כי מדד ההלבשה צנח ב־34% בעשור החולף

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

קופות החולים / צילומים: איל יצהר, דוברות לאומית. עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אילו קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד?

דוח חדש של משרד הבריאות חושף: מיהן קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד? ● בנוסף חושף הדוח שינוי דרמטי ברמת האלימות כלפי הצוותים הרפואיים

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

מטוס Ryanair / צילום: ryanair

החל מ-120 דולר: החברות שהסתערו על הקו הרווחי של החברה שנטשה את ישראל

בקיץ הקרוב היצע הטיסות לאיטליה יגדל בזכות תחרות גוברת של חברות התעופה על היעדים ● החברות זיהו את הפוטנציאל, בין היתר בזכות היעדרה של ריינאייר, והחלו בהשתלטות על הקווים ליעדים שהפעילה בעבר ● וגם: חברת הלואו קוסט שתגביר את התחרות בטיסות לגרמניה

כרמיאל. זינוק ברכישת דירות חדשות / צילום: Shutterstock

בין הריסות מטולה לצמיחה בכרמיאל: מה קורה עם מחירי הדירות בצפון?

שוק הנדל"ן ליד הגבול הצפוני יכול לשמש כברומטר לחוסן: בעוד שבקריית שמונה ובכרמיאל נרשמת חזרה של משפרי דיור מקומיים, מטולה וצפת עדיין נאבקות בחורבן ובקיפאון ● ניתוח של נתוני 2025 מגלה היכן המחירים כבר החלו לטפס מחדש

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק