גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סמנכ"ל השיווק של נענע10: "היו טעויות בהשקה, אך נסיים את 2009 בחיוך ענק; נוויל ברודי היה ונשאר אליל"

בנענע10 מתקשים להתרומם מההשקה מחדש של האתר: הגולשים זועמים והטראפיק ירד ; בועז שובל, סמנכ"ל השיווק של האתר, מסביר מדוע המהלך היה נכון, אילו תיקונים נמצאים בדרך, ולמה העיצוב החדש שווה מיליון שקל

2008 הייתה שנת התארגנות מחדש בקרב האתרים הישראליים, ומרבית הפורטלים בחרו בדרך של השקה מחודשת של האתר ובעיצוב שונה של ממשק המשתמש. בין האתרים השונים שבחרו לעשות כך, כדוגמת ynet nrg ו-וואלה, בלט במיוחד הפורטל נענע10, שבחר להשיק מחדש את האתר, ולהציג לגולשים גרסה שונה לגמרי מהגרסה הקודמת.

האתר החדש, שהושק ביולי, לווה בקמפיין טלוויזיוני ואינטרנטי, ועורר ביקורות לא מעטות, הן בקרב בכירי התעשייה והן בקרב הגולשים שכתבו טוקבקים זועמים בפורומים רבים. מרבית הביקורות נבעו מהעיצוב החדשני של האתר, שעיצב נוויל ברודי, ו"זכה" לרקע אפור, צבע חריג בנוף האתרים הלבנים בישראל.

יש שיגידו שהייתה זו החלטה אמיצה. לעומתם, יש שיגידו שהייתה זו הטעות העיקרית של נענע10. בכל מקרה, בכירי נענע10 בחרו בשתיקה תקשורתית, ולא הסבירו את השיקולים שהובילו אותם לעיצוב הרדיקלי של האתר. בינתיים, התנהל מתחת לפני השטח דיאלוג עם הגולשים במטרה להרגיע אותם ולשמוע מהם ישירות את הביקורת.

שלושה חודשים לאחר ההשקה, בועז שובל, סמנכ"ל השיווק והמסחר של נענע10, שובר שתיקה בראיון ל"גלובס".

"השנה האחרונה הייתה קשה מאוד ואינטנסיבית, שבה התמקדנו בתפעול שתי מערכות במקביל", הוא אומר. "לתחזק אתר קיים ובו-זמנית לעבוד על אתר חדש זו משימה לא פשוטה, אבל בסופו של דבר הוצאנו אתר חדשני ושונה, שנמצא רק בתחילת דרכו".

- יד על הלב, ציפיתם לכזו ביקורת?

"התגובות היו פחות או יותר כפי שציפינו, אבל בעוצמות הרבה יותר חזקות ממה שחשבנו בתחילה. לא ציפינו שכולם יאהבו את האתר מהרגע הראשון, אבל אנחנו בתקופת בטא, וכשמה כן היא: היא נתונה לשינויים, ובשבועות הקרובים נעלה עם גרסה חדשה יותר".

- איך מתמודדים עם ביקורת כה חריפה?

"מיום ההשקה ועד היום, אנחנו מנהלים דיאלוג מלא עם הגולשים, מנטרים דעות בפורומים ובחלק מהמקרים אני שוחחתי ישירות עם הגולשים במטרה לשמוע מהם הצעות לשיפורים, ואפילו השארתי את הטלפון האישי שלי בפורומים. בסופו של יום, נראה שהרעש הגדול כבר מאחורינו. גם פייסבוק השיקה עכשיו גרסה מחודשת, ועל אף שמדובר במקרה שלה בשינויים מינוריים, עלתה צעקה אדירה מצד הגולשים".

- ובכל זאת, הביקורת השלילית הייתה חזקה יותר מהחיובית.

"ראשית, אנשים לא אוהבים שפוגעים להם בהרגלים, ושנית, אנחנו חיים במדינה שבה אנשים לא אוהבים לפרגן. חשוב לזכור שהיו גם תגובות טובות על האתר החדש, וחלק מהפניות של הגולשים סייעו לנו להבין מה יש לתקן. ידענו שזה לא יעבור חלק, שכן לא מדובר במתיחת פנים, אלא בשינוי רדיקלי ובשינוי קונספט".

- הולכים להיות שינויים בעקבות הביקורות?

"אנחנו שוקלים שיפורים ולא מתביישים להודות שטעינו בדברים מסוימים", מודה שובל. "אם היה משהו שטעינו בו זה שעלינו עם אתר שהביצועים שלו בעייתיים, ואת זה תיקנו במהרה. מעבר לזה, מוקדם מדי להגיד שטעינו לגמרי, וחשוב לציין שכל שינוי נעשה בשיתוף הגולשים. הם הצרכנים שלנו ואנחנו מקשיבים להם. עצם העובדה שהפנמנו שחייבים לעשות שינויים זה גם משהו, יש כאלו שהיו בוחרים לטמון את הראש באדמה. לגבי הרקע האפור - זה עתיד להשתנות, לצד שיפורים ושינויים נוספים".

ירידה בטראפיק

במהלך 2008, על-פי סקר TIM, אתר נענע10 לא מצליח לשפר ממש את מעמדו. מצד אחד, נענע10 כן הצליח להתרחק מהפורטלים הבינוניים כדוגמת nrg ותפוז, אך מצד שני, הוא לא מצליח עדיין להדביק את האתרים הישראליים המובילים: ynet ו-וואלה.

למרות זאת, שובל בטוח שנענע10 בדרך למעלה. "המטרה שלנו הייתה ועודנה להתרחק ממקומות 4 ודרומה, ולהתקרב למקומות 1-2 (לא כולל גוגל, נ' פ'), וזה מה שאנחנו עושים. אי אפשר לשנות את ההום-פייג' של מיליון גולשים ביום אחד, אבל אני מאמין כי ברבעון השני של 2009 נהיה קרובים יותר למספר 2".

עם זאת שובל לא מנותק מהמציאות ומודה כי "לא נעקוף את ynet בשנה הקרובה. היעד שלנו הוא להגיע ל-450 אלף גולשים שונים ביום".

בינתיים נאלצת הנהלת נענע10 להתמודד עם מציאות עגומה של ירידה בטראפיק, על רקע ההשקה המחודשת של האתר. "הייתה ירידה של בין 10% ל-15% בטראפיק שנבעה משני טעמים: הביצועיות של האתר לקתה בחסר וכן בשל העיצוב החדשני. בחודש וחצי האחרונים הסחף נעצר והאתר התייצב, לצד עלייה משמעותית בזמן השהייה של הגולשים. חשוב לזכור, שבספטמבר 2007 מספר הגולשים השונים עמד על 220 אלף ביום, ובערב ההשקה כבר הגענו ל-320 אלף".

* אולי היה כדאי לשנות את האתר בהדרגה כדי שלא להרתיע גולשים?

"אנחנו האמנו שצריך משהו חדש ורצינו להביא לגולש את כל הבשורה בבת אחת. אני מאמין, שאם הביצועיות הייתה טובה יותר מההתחלה היינו מצליחים יותר".

* לגבי השירות naname, שמאפשר לגולשים לעשות פרסונליזציה למידע שמעניין אותם ולהתקין וידג'טים שונים, הרי שהוא לא כל-כך צלח.

"זה עוד לא תפס כמו שציפינו. יש כמה אלפי משתמשים אבל המאסה עוד לא שם. מדובר בשירות חדש וגם יאהו עתידה להשיק מוצר דומה, כך שזה מהווה עבורנו מעין הוכחה לכך שהחשיבה שלנו הייתה מאוד מתקדמת וחדשנית. כנראה, יש עוד דברים שלגולש הישראלי קשה לאמץ".

עיצוב במיליון שקל

כשבוחנים את הביקורות השונות המושמעות בפורומים השונים נראה כי הגולש הישראלי נהנה להאשים את שובל ואת זאב חספר, מנכ"ל האתר, במהלך האחרון, אולם שובל סבור כי הכול נובע מאי-יכולת לפרגן. "באינטרנט כל אחד יכול להגיד מה שהוא רוצה. אני קורא את זה ושואל את עצמי: מתי האנשים הללו לקחו החלטות מהותיות במישור המקצועי והובילו כאלו מהלכים. להשיק אתר חדש בעידן של אינטרנט מתקדם, זה לא פשוט. להסתתר מאחורי טוקבקים זה נחמד", הוא אומר, ושולח ביקורת מרומזת למתחריו. "רק אנשים קטנים מגיבים בעילום שם דברי הבל או השמצות".

שובל מצליח גם לראות בביקורת הזו סימן חיובי. "זה מחמם את הלב שלכל כך הרבה אנשים אכפת מנענע10. אם לא הייתה ביקורת היינו חושבים שהכול בסדר. העובדה שהרבה אנשים מגיבים מעידה על כך שמדובר במותג חזק שלגולשים אכפת ממנו".

גם ההודעה של רותי רודנר, סמנכ"לית פיתוח התוכן של האתר, על עזיבתה בשבוע שעבר לא מדאיגה אותו, אף שיש שמפרשים זאת כעדות למצוקתו של הפורטל. לטענת שובל: "רותי לא עזבה: היא נשארת עם הטלפון והמייל של נענע10, היא נשארת חברת הנהלה ותגיע למשרד. יש לה דברים אישיים שהיא רוצה לעשות ואין לזה קשר להשקה או לביקורת".

- איך האווירה במסדרונות נענע10?

"האווירה מעורבת. בכל חברה יש רגעים פחות טובים ויותר טובים. גם אם עכשיו מדובר בתקופה פחות נעימה, אנחנו מסתכלים קדימה". לגבי הפיטורים שנערכו כשבוע אחרי ההשקה, שובל אומר כי "זה חלק טבעי מסיום פרויקט גדול, וכן נערכנו לקראת התקופה השחונה שאנחנו רואים היום".

- מה לגבי הפרסום באתר? ישנה תחושה שאתם במצוקה ומפרסמים מפחדים לפרסם אצלכם.

"בצד המסחרי אין פאניקה. יש מציאות עגומה של דואופול (וואלה ו-ynet) שחייבים לפרק אותו, ונענע10 מציע אלטרנטיבה טובה מאוד. למפרסמים נוח לבחור בהם, אבל אין שום סיבה נראית לעין לכך, וברגע שיהיו לנו יותר גולשים - מאזן האימה הזה ישתנה, שכן הוא לא נכון לשוק ולא עבור המפרסמים".

"ברודי היה אליל ונשאר אליל"

שובל מוסיף, כי "הנהלת נענע 10 שמה לעצמה מספר מטרות ל-2009, שאחת מהן היא שינוי מודל המסחור: יותר מכירה ב-CPM (עלות פר 1,000 חשיפות, נ' פ') ופחות מכירה של זמן פר-מיקום פר-רוטציה. במקביל, נחזק את מכירת הווידיאו על-ידי שילוב מערכות מתקדמות לפרסום בשידורים חיים ו-VOD, וכן נעשה מאמצים לייצר כלים לפילוח קהלים מדויק. אני בעד מחירון גלוי ושקוף לכולם, שיקל בהבנת פריסת המדיה, כלי הפרסום והתוצאות".

שובל מודה כי היה מפרסם אחד שנבהל מהעיצוב החדש ודרש להפסיק את הקמפיין באתר, ולקבל את הכסף בחזרה, אולם "למעט המקרה הזה, כל מפרסם שהביע חשש כבר נרגע, ואף אחד לא נפגע מפרסם בנענע10. המילה פרגון היא משהו זר להרבה מאוד אנשים, והיו מפרסמים שניזונו מהשמועות, אך רוב המפרסמים נשארו ואלו שבחרו לעזוב כבר חזרו".

על עיצוב האתר חתום נוויל ברודי, מעצב האתרים שמרבים לשבח אותו, ושהיה אחראי, בין היתר, על עיצובו הפופולרי של ynet, ובחו"ל היה אחראי על עיצוב אתרים גדולים כדוגמת "הגארדיאן". תמורת העיצוב החדש קיבל ברודי כמיליון שקל.

"עבור קהילת המעצבים, ברודי היה אליל ונשאר אליל", מגן שובל על הבחירה במעצב האתר. "הוא קיבל את הסכום שדרש ושמגיע לו. גם כשהוא עיצב את ynet לא מעט אנשים הרימו גבה, כולל אני, והיום כבר אי אפשר להתווכח עם ההצלחה שלהם. לבנות מותג זו עבודה קשה והעבודה עם ברודי היא רק השלב הראשון בדרך ליצירת מותג מוביל".

מה חושב שובל על המתחרים?

על msn: "אני מקווה שהם יחזרו למשחק כי זה טוב לתחרות, אבל אני לא רואה אותם חוזרים למקום שבו הם היו, שכן צרכנים מחפשים תוכן ייחודי, בעוד שלאתר יש שותפויות תוכן. לדעתי זה היה מועד לכישלון כבר לפני 5 שנים - זה פשוט לקח יותר זמן".

על תפוז: "יהיה להם מאוד קשה להתמודד עם מה שהם מציעים היום. לולא חטיבת הסלולר שלהם לא ברור לי איזו זכות קיום יש להם. אני מעריך שבמהלך 2009 אחד מהשניים יקרה: או שתפוז תימכר או שהיא תתמזג לתוך אתר אחר".

על וואלה: "זו תופעה בעיני. וואלה נהנה בעיקר מראשוניות ומייל חזק. מוזר לראות כיצד בעזרת "הארץ", הופך האתר האליטיסטי להיות העיתון של העם מבלי שישימו לב. לא יהיה פשוט לפגוע במעמד שלה, אבל אפשר להגיד שפעילות הווידיאו שלהם לא מספיק טובה וזה פוגע בחוויית הגלישה".

על Ynet: "לא מעוניין להגיב" (שכן בעברו תיפקד כסמנכ"ל שיווק ומסחר של האתר במשך כ-5 שנים (נ.פ).

על קשת: "מה שמטריד אותי בקשת זו העובדה שיש לה הנהלה נחושה, אבל יהיה להם קשה מאוד לצאת מהתדמית של אתר עם שיאים. אני מניח שהם יישארו באותו המקום שבו הם נמצאים היום, ובכל מקרה אני לא רואה אותם מתברגים לחמישייה הראשונה. אני לא מכיר שם יותר מדי אנשים שגדלו באינטרנט".

על רשת: "מדברים הרבה אבל עושים מעט. הם אמנם מצהירים על ראייה של 360 מעלות, אבל בפועל הם עושים אולי 120: אין להם נוכחות אמיתית באינטרנט או בסלולר, והם חייבים להחליט מה הם רוצים לעשות באינטרנט".

על נענע10: "במהלך השנה האחרונה גדלו ההכנסות שלנו ב-40%, ולהערכתי זה גם בא על חשבון המתחרים שלנו. אני צופה שנגיע לאיזון במהלך החציון הראשון של 2009 ונסגור את השנה הבאה עם חיוך ענק. בכל מקרה, אין לנו חרטות".

עוד כתבות

מטה בנק ישראל בירושלים / צילום: בר לביא

בגלל הסיכוי למלחמה עם איראן: הנגיד הותיר את הריבית על כנה

בנק ישראל השאיר את הריבית ללא שינוי ברמה של 4% ● השיקול המרכזי: העלייה באי־הוודאות הגאו־פוליטית ● סמוטריץ': "החלטה שגויה. קורא לנגיד לחזור מהחלטתו ולהמשיך במגמת הפחתת הריבית" ● בתחילת השבוע שעבר גילמו השווקים הסתברות של כ-80% להפחתת ריבית, אלא שרוחות המלחמה מול איראן טרפו את הקלפים, ורוב אנליסטים צפו את הותרת הריבית על כנה

בית זיקוק אשדוד / צילום: רפי קוץ

האסון בבית הזיקוק באשדוד: נעצר חשוד ברצח באדישות

לאחר מותן של שתי עובדות בית הזיקוק ממחסור בחמצן, המשטרה עצרה שותף בחברה המספקת בלוני חמצן בחשד לרצח באדישות ● מנהל הבטיחות במשרד העבודה הזהיר משימוש במיכלי החברה, כ-15 אלף מהם עדיין בשוק

ליאור אלג'ם, מנהל מחלקת מחקר ניירות ערך בבנק דיסקונט / צילום: ישראל הדרי

המניות שהגיעו ל"תמחורים גבוהים", והאלטרנטיבה

ליאור אלג'ם, מנהל מחלקת מחקר ני"ע בבנק דיסקונט, צופה שהמגמה החיובית בשוקי המניות בת"א ובוול סטריט תימשך השנה, ומסמן את הסקטורים שיובילו את המהלך ● למשקיעי אג"ח הוא ממליץ להתמקד בממשלתיות ובקונצרניות בדירוג גבוה: "סיכון חפשו באפיק המנייתי"

בנייה / אילוסטרציה: Shutterstock

מדד תשומות הבנייה למגורים עלה ב־0.6% בינואר, השכר ממשיך להיות המרכיב הדומיננטי

מדד תשומות הבנייה המשיך לעלות גם בחודש הראשון של 2026, אם כי בשיעור מזערי ● ללא העלייה בשכר העבודה, ירד המדד ב־0.2%

פאנלים סולאריים מעל שדה חקלאי / צילום: אמיר טרקל

האיום החדש על שדות סולאריים חקלאיים עוד לפני שהוקמו

בדיון בכנסת התגלה שהקמת פאנלים סולאריים מעל שטחים חקלאיים יגרור חיוב בהיטל השבחה, מכיוון שבוטלה הדרישה בהליך תכנוני חדש לשדות ● משרדי הממשלה חלוקים, והחקלאים חושבים מחדש אם הפרויקט משתלם

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: דוברות שר האוצר

מכה לסמוטריץ': הכנסת ביטלה את הצו להרחבת הפטור ממע"מ

רק 25 ח"כים הצביעו בעד הצו של שר האוצר סמוטריץ' הפוטר צרכנים ממע"מ ביבוא אישי עד לסכום של 150 דולר ● 59 ח"כים התנגדו, לאחר שראש הממשלה נתניהו החליט על חופש הצבעה לקואליציה

תעשיות ''מלח הארץ'' / צילום: אתר החברה

מדנקנר, דרך אריסון ועד סוגת: הרווח הנאה שיניבו קרקעות המלח באילת

חברת המזון סוגת מעדכנת כלפי מעלה את הרווח שתרשום מההסכם לפינוי בריכות המלח שלה בעיר הדרומית, מ־70 לעד 105 מיליון שקל ● הקרקע תשמש לבניית דירות, מסחר ומלונאות

כוחות מקסיקניים ברחובות מקסיקו סיטי / צילום: ap, Ginette Riquelme

השוטר שהפך לברון סמים: החיסול הדרמטי במקסיקו, וההשלכות

מנהיג קרטל חליסקו "אל מנצ'ו" חוסל במבצע נועז של צבא מקסיקו, שהביא לסיומו של מצוד בינלאומי ממושך ● מותו הצית גל נקמה הכולל חסימות כבישים ומהומות אלימות - שהפכו ערי נופש לאזורי קרב ● הכאוס הביא לביטולי טיסות ולאזהרות מסע למדינה

לורד פיטר מנדלסון / צילום: ap, Ben Birchall

פרשת אפשטיין בבריטניה מסתעפת: גם השגריר לשעבר בארה"ב נעצר

לורד פיטר מנדלסון, לשעבר שגריר בריטניה בארה"ב, נעצר בחשד שהדליף לג'פרי אפשטיין פרטים על המדיניות הכלכלית של בריטניה ● פיטר מנדלסון הוא אחת הדמויות הבכירות ביותר במפלגת הלייבור ● במסגרת חקירת הפרשה, בשבוע שעבר נעצר בממלכה הנסיך לשעבר אנדרו

סדרת הדרמה ''הבת'' / צילום: אוהד רומנו

לראשונה: קשת מוכרת סדרת מקור לאפל טיוי

פלטפורמת הסטרימינג אפל טיוי רכשה לשידור את סדרת הדרמה "הבת" של קשת 12, בעסקה שהוגדרה מהגדולות שביצעה זרוע ההפצה של הקבוצה • דורון שליט יעמוד בראש השלוחה הישראלית של חברת התרופות באייר ● ומינויים חדשים בלי קופר וב-PTC ● אירועים ומינויים

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

נגיד בנק ישראל מגיב לסמוטריץ': "אני לא קם בבוקר, פותח חלון ומחליט מה גובה הריבית"

אמיר ירון התייחס בראיון לגלובס להחלטה להשאיר את הריבית ללא שינוי על רמה של 4%, וכך לקטוע רצף של שתי הפחתות ● הוא התייחס למצב הכלכלה ול"רוחות המלחמה" שהיוו שיקול מרכזי בהחלטת הוועדה, הגיב בתקיפות לדרישתו של שר האוצר בצלאל סמוטריץ' לחזור בו מהחלטתו, וגם סיפר איפה הוא מוכן להתגמש בדיונים בכנסת על רפורמת הבנקים הקטנים

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות עקב מכסי טראמפ; מניות התוכנה והבנקים נפלו

וול סטריט הגיבה לראשונה להעלאת המכסים הגלובליים של טראמפ מ-10% ל-15% ● ה-S&P 500 ירד בכ-1% ● מחירי המתכות היקרות עלו, תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב ירדו ● נובו נורדיסק צללה במעל 15%, לאחר שדיווחה על תוצאות מאכזבות בניסוי של זריקת הרזיה חדשה שלה ● הביטקוין ירד ונסחר סביב רף ה-64 אלף דולר

ספינה של צים / צילום: Lior Patel/jצים

הקלה בשביתה בעקבות מכירת צים: ועד העובדים עובר לעיצומים

יו"ר ועד עובדי צים, אורן כספי, אמר לגלובס כי המנכ"ל אלי גליקמן קיבל מהרוכשת הפג-לויד את המנדט לנהל מו"מ עם העובדים: "לא רצינו למוטט את החברה – זו לא המטרה שלנו" ● בוועד פרסמו הבהרה ולפיה בחברת "צים החדשה" שתהיה בבעלות קרן פימי ייקלטו קרוב ל-100 עובדים - "גם הם ללא כל ביטחון תעסוקתי אמיתי"

חוששים מהשתלטות הימין? לגארד ונשיא צרפת מקרון / צילום: ap, Francois Walschaerts

"צעד פוליטי מכוער": דיווח על פרישה של כריסטין לגארד מעורר סערה באירופה

דיווח על פרישה מוקדמת של הנגידה כריסטין לגארד מעורר סערה, בשל הערכות שהתזמון נועד לאפשר לעמנואל מקרון להשפיע על מינוי היורש לפני הבחירות בצרפת ● המהלך מציף שאלות לגבי עצמאות הבנק המרכזי, בעוד המועמדים לתפקיד חלוקים לגבי סוגיית החוב המשותף

ברק רוזן, צחי ארבוב וזיו יעקובי / צילום: ינאי אלפסי, אלכס פרגמנט

הנתון שיכריע אם המיזוג הענק בין אקרו לישראל קנדה יצליח

המיזוג הצפוי בין יזמיות הנדל"ן המובילות ישראל קנדה ואקרו צפוי ליצור את החברה הגדולה בענף ● בשוק מנתחים את היתרונות והסיכונים שלקחו על עצמם בעלי ישראל קנדה, את הסיבות שהביאו למכירתה של אקרו, ואת הנתון שעליו תקום או תיפול הצלחת העסקה

עלי חמינאי / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

"נטביע נושאות מטוסים": האיום האיראני מאחורי החשש בארה"ב

נשיא ארה"ב: מעדיף עסקה, אך אם לא נגיע להסכם, זה יהיה יום רע מאוד עבור איראן ● דוברת ממשלת איראן: "איראן מעדיפה דיפלומטיה על פני מלחמה, אך גם הדיפלומטיה וגם ההרתעה הן שתי אסטרטגיות לשמירת הכבוד הלאומי והאינטרסים הלאומיים" בעקבות הערכת מצב עדכנית: ארה"ב מפנה מלבנון חלק מאנשיה ● בצל פריסת הכוחות האמריקאים: בישראל משלימים היערכות לפתיחת זירות נוספות ● דיווחים שוטפים

שמן זית / צילום: דרור מרמור

סמל יוקר המחיה משנה כיוון, ומחירו מאבד 35%

בזמן שסל הקניות הישראלי מתייקר כמעט בכל קטגוריה, מחיר שמן הזית יורד בעקביות בזכות הקטנת המכסים ● למרות עונת מסיק מקומית דלה ומחסורים, התחרות אילצה את היצרניות הגדולות להוריד מחירים ● כדי לאפשר זאת, המדינה סבסדה את החקלאים ב־30 מיליון שקל

נחשון קיויותי, יו''ר ומבעלי ב.ס.ר הנדסה / צילום: באדיבות החברה

בסר הנדסה בדרך להנפקה לפי שווי של עד 1.5 מיליארד שקל

לגלובס נודע כי החברה מתכננת להנפיק כ-20% ממניותיה לפי שווי של בין 1.3 ל-1.5 מיליארד שקל לפני הכסף ● בספטמבר האחרון, פועלים אקוויטי רכשו 10% ממניות החברה לפי שווי של כמיליארד שקל אחרי הכסף

איפה יש הזדמנויות? / צילום: Shutterstock

המניות שהפכו ללהיט, דווקא כי אין להן קשר לבינה מלאכותית

ההימור הנוכחי של וול סטריט הוא על חברות שנתפסות כחסינות מפני איומי הבינה המלאכותית ● אלו מגיעות מסקטורים מפתיעים וכוללות למשל את מקדונלד'ס ויצרנית הטרקטורים ג'ון דיר

דינה בן טל-גננסיה, מנכ''לית אל על הפורשת / צילום: גיא כושי ויריב פיין

המוסדיים נתנו ברקס: מנכ"לית אל על הפורשת לא תקבל פיצויי פיטורים

המנכ"לית היוצאת בן טל-גננסיה ביקשה לקבל פיצויי פיטורים מלאים על 18 שנות עבודתה באל על בהיקף של מיליון שקל, אך המוסדיים מתנגדים ● היא מסיימת את דרכה בחברה עם שכר בעלות של כ-30 מיליון שקל