גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שלמה איזנברג וישרס זכו בהתמחרות על אוסיף תמורת 135 מיליון שקל

העסקה משקפת לאוסיף שווי חברה של 212 מיליון שקל, בעוד היא נסחרת בבורסה לפי שווי של 155 מיליון שקל ; ישרס רכשה מניות בשיעור של 63.8% שהיו משועבדות לבנק, וגאידמק ימשיך להחזיק כ-3.6% מהחברה ; ערב החג עוד ניסו גאידמק ופרקליטו, יוסי שגב, לטרפד את ההתמחרות

הפתעה בהתמחרות על חברת הנדל"ן אוסיף של ארקדי גאידמק. חברת הנדל"ן ישרס , שבשליטת שלמה איזנברג, זכתה בהתמחרות שנערכה הבוקר (ד') על מניות השליטה של גאידמק באוסיף, תמורת 135 מיליון שקל. כ-120 מיליון שקל ישולמו לבנק מזרחי-טפחות לכיסוי חובו של גאידמק, ואילו היתרה תועבר לכיסו הפרטי. העסקה כפופה עדיין לאישור בית המשפט ולאישורים רגולטוריים שונים.

ישרס רכשה למעשה מניות בשיעור של 63.8% שהיו משועבדות לבנק, מתוך 67.43% שמחזיק גאידמק באוסיף, כלומר הוא ימשיך להחזיק כ-3.6% מהחברה. העסקה משקפת לאוסיף שווי חברה של 212 מיליון שקל, כאשר כיום היא נסחרת בבורסה לפי שווי של 155 מיליון שקל.

ההתמחרות נערכה במשרדו של כונס הנכסים שמונה על-ידי בית המשפט מטעם הבנק, עו"ד פיני יניב מקנטור-אלחנני-טל. בהתמחרות השתתף רק גורם אחד נוסף - קבוצת משקיעים אמריקנית בשם Bay Shore Trading, בראשות יזם הנדל"ן החרדי אבי דן מניו-יורק. קבוצה זו פרשה מההתמחרות כשהצעתה האחרונה עמדה על 134 מיליון שקל. ישרס יוצגה בהתמחרות על-ידי עוה"ד אריאלה להב ויוסי בנקל. קבוצת ביי-שור יוצגה על-ידי עו"ד גיל הירשמן.

גאידמק ופרקליטו, עו"ד ד"ר יוסי שגב, עוד ניסו בערב החג לטרפד את ההתמחרות, באמצעות מכתב ששיגרו לבנק מזרחי-טפחות ולכונס מטעמו. עו"ד שגב הודיע במכתב כי הוא פודה את המשכון מהבנק, באמצעות קיזוז החוב של גאידמק לבנק אל מול נזקים שלדבריו הבנק גרם לגאידמק, וששיעורם עולה על שיעור החוב.

כזכור, חובו של גאידמק לבנק עמד על 120 מיליון שקל, בגינו מונה עו"ד יניב ככונס. המינוי הושעה לשבוע כדי לאפשר לגאידמק לפדות את המשכון, ולבסוף הפתיע עו"ד שגב כשהודיע כי הוא רוכש בעצמו תמורת 110 מיליון שקל. לאור טענות שונות על ניגוד עניינים מצד שגב ועל הצעות גבוהות יותר, בוטלה העסקה ובית המשפט החליט על עריכת התמחרות.

בהליך ההתמחרות היום נכחו עו"ד שגב ו-3 עורכי דין ממשרדו, אך לא כמציעים אלא כמשקיפים מטעמו של גאידמק. עו"ד אופיר נאור ממשרד שגב אמר היום ל"גלובס", כי "העסקה של ישרס פחות טובה מהעסקה של שגב שבוטלה, משום ששגב הציע 110 מיליון שקל עבור אוסיף וכן 23 מיליון דולר נוספים בגין ביטול עסקת וונוקובו, שישולמו בתנאים כאלה ואחרים. העסקה כיום פחות טובה לגאידמק", טוען עו"ד נאור, "ופחות טובה לאוסיף".

בסביבתו של גאידמק טוענים כי הודיעו על פדיון השעבוד, לאור הנזקים שגרם הבנק לגאידמק בעומדו על הליך הכינוס ובדחיקת הלקוח לפינה. "ניסינו לצמצם את הנזק על-ידי מכירה שניהל עו"ד שגב ועל-ידי ההצעה שהוא ירכוש בעצמו", הסבירו. כעת שוקלים בסביבת גאידמק האם לבקש את ביטול ההתמחרות בנימוק שלא היה לכונס מה למכור, משום שגאידמק כבר פדה לפני כן את המשכון לכאורה.

שלמה איזנברג מחזיק גם בבעלות על חברת מלם-תים . בשנת 2005 ריצה עונש מאסר בפועל, לאחר שהורשע כי השיג במירמה את אישור האסיפה הכללית למכירת מניות ישרס לחברת ערד בשנת 1997.

איזנברג: "העסקה יותר מתכפיל את היקף הפעילות של ישרס בתחומים הקיימים"

חברת ישרס פועלת בתחום הבנייה למגורים, ופרויקט הדגל שלה הוא "כתר דויד" בירושלים, מול מלון המלך דוד. עוד היא פועלת בתחום הנדל"ן המניב בעיר, עם בנייתם של שלושה פארקים לתעשיות עתירות ידע. בעלי השליטה בישרס הם: שלמה איזנברג, אברהם גזונטהייט ויורי שפיצר, המחזיקים יחד ב-85.3% ממניותיה. החברה נסחרת בבורסה בתל אביב לפי שווי של 505 מיליון שקל, לאחר שאיבדה בשנה האחרונה כ-32% מערכה.

עם היוודע דבר זכייתה בהתמחרות על השליטה בחברת אוסיף, הופסק המסחר במניות ישרס ובמניות אוסיף, בשל אי הבהירות ששררה בעניין.

ביקשנו להבין משלמה איזנברג, המשמש גם כמנכ"ל ישרס, את ההגיון שבכניסה להשקעה באוסיף, חברה שעברה מספר בעלויות בשנים האחרונות.

מחיר המניה של אוסיף בבורסה הבוקר שיקף לחברה שווי שוק של 155.6 מיליון שקל. אתם קניתם לפי שווי חברה של כ-212 מיליון שקל.

איזנברג: "שווי השוק של אוסיף בבורסה בכלל לא רלוונטי, אלא רק ההון העצמי שלה, שעומד על 450 מיליון שקל. העסקה תביא ליותר מהכפלת היקף הפעילות של ישרס בתחומים בהם אנו עוסקים כבר עשרות שנים".

* אנו נמצאים בתקופה של מחנק אשראי. מניין המימון לעסקה?

"קיבלנו מימון בתנאים מאוד טובים. זה מוכיח שגם בתקופה קשה, כשיש נכס טוב ולווה טוב - יימצא הבנק שיתן את המימון".

* ישרס ואוסיף דומות?

"שתי החברות בוחרות פרויקטים בפינצטה. אני שמח גם שאנחנו מקבלים את אוסיף כאשר מרבית הפעילות שלה בחו"ל כבר חוסלה, למעט פרויקט ברומניה. לישרס לא הייתה מעולם פעילות בחו"ל, ובכוונתנו להמשיך בכיוון הזה של התמקדות בישראל".

* האם צפויים פיטורים בעקבות השתלבות אוסיף בישרס?

"אין שום פיטורים. לא דיברנו עם איש מהנהלת אוסיף עדיין, ונעשה זאת רק לאחר אישור בית המשפט לעסקה. בעבר היו לי עסקים משותפים עם החברה, כשהייתה בבעלות משפחת אביב, ולמעשה יש כאן שתי חברות מאוד דומות, הפועלות בתחום של בנייה למגורים בישראל ונכסים מניבים".

* מה תעשו עם עסקת וונוקובו, לרכישת קרקע פרטית מגאידמק ברוסיה תמורת 100 מיליון דולר?

"אין לי מושג בשלב זה. אני רק יודע שחברת אוסיף שכרה את שירותיו של עורך הדין פיני רובין".

* מה לגבי העסקה לרכישת חברת ארנסון, במחיר שנחשב בשוק לגבוה?

"אנו לוקחים זאת כעובדה גמורה. ארנסון היא אחת החברות המובילות בביצוע בישראל, כשלישרס אין שום פעילות בתחום, אנחנו חברה יזמית. זה לא סוד שארנסון עוברת תקופה של הפסדים ניכרים, אך זאת נחלתן של כל חברות קבלני הביצוע, בשל התייקרות חמרי הגלם. ארנסון היא נכס ולא נטל, יש לחברה מוניטין יוצא מן הכלל".

* עו"ד שגב מתנגד לעסקה איתכם.

"אז שיסביר למה. הכונס יגיש בתוך ימים אחדים את העסקה לאישור בית המשפט והגורמים הרלוונטיים".

עוד כתבות

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

אחרי פחות משנה: מנכ"ל חדשות 13 פורש מתפקידו

עפ"י הודעת רשת 13, אור צלקבוניק פורש על רקע "התוכנית המתגבשת לשינויים במודל פעילותה של חברת החדשות" ● רק לאחרונה דווח על שורת מהלכים שתכנן צלקובניק לבצע בחטיבת החדשות, כמו למשל קיצוץ מהדורת שישי לשעה בלבד; המהלך אומנם נותר על כנו, אך לא ברור מה יקרה בהמשך

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת ועל ההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

בורסת ת''א זינקה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מגמה ירוקה בבורסה המקומית; מדד ת"א בנקים 5 קופץ בכ-2%

מדד ת"א 35 עולה ב-1.3% ות"א 90 מטפס בשיעור דומה ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש על סף מכירת השליטה גם באלרון

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● סכום העסקה המשוער: כ-90 מיליון דולר

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

וול סטריט ג'ורנל: ישראל רוצה להיכנס לרפיח, וזה יכול להיגמר רע

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר, היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: "פרודוקטיביות איטית" בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית טרונג מיי לאן הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע