גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל אוסקר גרוס ל"גלובס": "לא מעודד לחשוב שאותם אנשים שהכניסו אותנו למשבר אמורים להוציא אותנו ממנו; פולסון אשם אישית בהידרדרות השוק"

עכשיו בשווקים: קריסה בבורסות אסיה ; ירידות חדות בבורסות אירופה ובבורסה של תל-אביב ; הדולר מזנק ; מייקל שאול, בראיון בלעדי ל"גלובס": "לא מן הנמנע שהנפט יגיע שוב ל-30-40 דולר לחבית" ; "אני בלונג על הדולר בטווח הקצר ובטווח הארוך. הכסף מתחיל לחזור לארה"ב, שהיא השוק הטוב ביותר להשקיע בו כעת" ; "לא אופתע אם בישראל יפרוץ משבר נדל"ן"

תוכנית החילוץ האמריקנית טרם יצאה לפועל במלואה, ובציבור האמריקני כבר פתחו במשפט שדה למציאת האשמים במשבר הנוכחי העובר על המעצמה הגדולה בעולם, בינתיים. מחוץ לבורסה בוול-סטריט מתקבצים עשרות אזרחים מודאגים ומפנים את האצבע המאשימה לעבר האישיות המרכזית האחראית, לדעתם, למצבם הנוכחי. כותרות שלטי המפגינים מכריזות על "פולסון השועל", תוהות מהיכן יביא את ה"כסף לביטוח בריאות", ומלוות בקריאות מודאגות המבטאות את החשש, כי המשבר עתיד לזלוג מתעשיית הכסף של וול-סטריט לחברה האמריקנית כולה.


"זה לא מעודד לחשוב שאותם אנשים שהכניסו אותנו למשבר הנוכחי הם אלו שאמורים להוציא אותנו ממנו. מדובר בשערורייה של ממש כאשר העומד בראש מחלקת האוצר האמריקני, הנרי פולסון, זה שאמור לסדר כעת את הבלאגן, היה במסגרת תפקידו בגולדמן זאקס, התומך הנלהב והאגרסיבי ביותר בשמירה על דירוג האשראי ללא פיקוח. הוא האשם העיקרי, באופן אישי, במצב אליו הידרדר השוק בעקבות המכשירים הפיננסים האלו", אומר בראיון בלעדי ל"גלובס", מייקל שאול, מנכ"ל בית ההשקעות אוסקר גרוס.

ממרומי משרדי החברה הממוקמים בלב מנהטן, מרגיש מייקל שאול בנוח עם הביקורת הנוקבת שלו על התעשייה בוול-סטריט ועל המערכת הפיננסית בכללותה, שכן במבט לאחור, התבררו שתיים מנבואות הזעם שלו כמדויקות: הוא חזה את הזינוק במחירי הנפט לפני למעלה משנתיים, טרם הזינוק של הנפט לרמת ה-80 דולר לחבית, ולפני מספר חודשים צפה את התיקון האגרסיבי והתרסקות מחיר הנפט, מהשיא שקבע ביוני האחרון ברמת ה-147 דולר, אל מתחת לרמת ה-90 דולר לחבית. הוא בז להתלהבות של התעשייה בוול-סטריט סביב האג"ח מגובות המשכנתאות, סירב לקחת חלק בחגיגות הרכישה וההנפקה של אג"ח אלו, ולדעתו, כולם אשמים במשבר הנוכחי: "המכשירים המסוכנים כמו ה-CDO's נקנו בדיוק כפי שנמכרו, מדובר באשמה של המערכת כולה".

לשאול יש עוד הרבה מטעמים מסוג זה, ואת ביקורתו הוא לא חוסך גם כשהוא יוצא מגבולותיה של ארה"ב, ובייחוד בכל הקשור להחלטות הריבית של יו"ר הבנק המרכזי באירופה, ז'אן קלוד טרישה, טרם החלטתו על הורדת הריבית בקרב מדינות האיחוד. "אני לא יכול לכנות את מהלכיו של יו"ר ה-ECB אחרת מאשר אידיוטיים, ואני לא מבין איך עד עכשיו הוא לא פוטר. מנהיגותו הציגה את הסוג הגרוע ביותר של עקשנות, אשר הביאה לכרסום העצמאות של הבנק המרכזי על ידי התערבות הממשלות באירופה. המשבר הנוכחי רק מחדד את הפער הברור בין מדיניות הפד האמריקני שנוקט בכל הצעדים הדרושים על מנת לבלום את התדרדרות, לבין העמדה המוטעית שאימץ טרישה".


"משרד האוצר כבד"

במבט על המצב הנוכחי בו נמצאת ארה"ב ועל אופן ההתנהלות של מקבלי ההחלטות בה, מבקש שאול להבחין בין פעולות הממשל בהובלת פולסון ותוכנית החילוץ עליהן יש לו ביקורת רבה, לבין מהלכי הפד. "למרות שאני חושב שמדובר בבעיה שהשוק לא יכול לפתור בעצמו, מתנהל משרד האוצר בכבדות ובאופן מסורבל. לא ברור לי בדיוק איך מנגנון התמחור של התוכנית הזו אמור לעבוד בפועל, ואם בכלל תהיה לכך השפעה מהותית". את פעולותיו של הפד רואה שאול באור חיובי: "בשלושת השבועות האחרונים הגדיל הפד את המאזנים שלו (Balance Sheets) בכ-570 מיליארד דולר ל-1.5 ביליון דולר מ-900 מיליארד דולר בהם עמדו בספטמבר האחרון, כך שבזמן שכולם היו עסוקים באישור תוכנית החילוץ, הפד כבר לחץ על הכפתור, הוא כבר הזרים כסף לשווקים, וסופג את הנכסים המסוכנים מתוך המערכת".

שאול סבור כי המשקיעים נמצאים עדיין במצב של פאניקה, שאחד משלביה הוא הכחשה כי עשוי להתרחש שינוי אמיתי. אך עם זאת, הוא סבור כי "הפד יוסיף, ללא קשר לתוכנית החילוץ, להזרים כספים לשוק עד שנראה יציבות במערכת האשראי, למשל כאשר מחירי הסוופ ירדו.

"הכוונה ביציבות היא מצב שלא יהיה גרוע יותר ממה שאנו עדים לו כעת, אך אנשים צריכים להבין שתהליך שכזה לא קורה ביום אחד. להערכתי מדובר בפרק זמן של כחצי שנה, כאשר הבעיה העיקרית תהיה ירידה משמעותית בנכונות של גופים פיננסים להלוות אשראי לסקטורים וחברות בעייתיים בכלכלה.

"אנחנו צפויים להגיע למצב שבו האשראי יהיה זמין רק לאותם גופים שיוכיחו שהם לא באמת זקוקים להלוואה באופן הכרחי. הבעיה תהיה עבור אותן החברות אשר זקוקות לאשראי כעניין של חיים או מוות. חברות שכאלו לא יוכלו לקבל הלוואה מסחרית לבנייה בארה"ב במשך חמש השנים הקרובות, כך שלמעשה התחום של הנדל"ן המסחרי אשר זקוק לאשראי כאוויר לנשימה, יגיע להערכתי למצב של התכה מלאה".

התערבותו המאסיבית של הפד ותוכנית החילוץ של הממשל האמריקני כבר שינו את פני התעשייה הפיננסית בוול-סטריט. בתוכנית הבוקר "Good Morning" המשודרת בשידור חי בכיכר הטיימס סקוור, כבר היטיבו לתאר את המצב בפתיחת המהדורה כשהודיעו: "Wall Street will never be the same".

"קרנות גידור ייעלמו"

מייקל שאול (42), עובד באוסקר גרוס כבר כ-12 שנה, ועבר בה לא מעט תפקידים. למרות התקדמותו המהירה הספיק לחוות לא מעט משברים, אך הפעם הוא סבור כי השינוי אשר עובר על וול-סטריט הוא הכרחי, "התעשייה הפיננסית בארה"ב צועדת לעבר שוק עם רגולציה מוגברת, בו ייסחרו מוצרים פשוטים שיאפשרו למשקיעים דרכי השקעה פשוטות יותר, ושקיפות יתרה בין קונה למוכר".

בנשימה אחת מונה שאול את המכשירים והדפוסים שנעלמים עתה ואלו שעתידים להיעלם בתעשייה, לטובת דפוסי השקעה פחות מתוחכמים ממה שהכרנו, אך ידידותיים יותר למשתמש: "שוק השימוש במינוף במטרה להגדיל את התשואה מהחזרים קטנים ייעלם, וכך גם השוק של מכירת ה-Volatility ליצירת יציבות.

"מודל קרנות הגידור הגיע לשיא מחזור ההשפעה שלו במחצית 2008, הבועה של קרן של קרנות גידור פשטה את הרגל, ומעולם לא הייתה בעיניי בעלת חשיבות כלשהי לשוק. אני צופה כי קרנות גידור רבות ייעלמו מהנוף, ובכך יתחדד עוד יותר הפער בין הקרנות הגדולות לקרנות קטנות כמו אוסקר גרוס למשל. אנחנו נחזור למתכונת שראינו ב-2003, של קרנות גידור פשוטות יותר, בעלות אסטרטגיה אחת מובילה, המתמחות בתחום מסוים. סביר להניח כי לא נחזה עוד בהשקה יחצ"נית רועשת ובגיוסים של מיליארדי דולרים.

"הבנקים הגדולים לא ייעלמו מהנוף הפיננסי והם יצליחו לשרוד את המשבר, ולמרות זאת הרווחיות שיציגו לא תהיה קרובה בכלל למה שהייתה ב-2007. אך השינוי המשמעותי ביותר יבוא לידי ביטוי במשכורות שיספקו בנקי ההשקעות, כאשר משכורת שנתית של 5 מיליון דולר תהפוך לדבר יוצא דופן. המשכורות שהתרגלו אליהן בוול-סטריט היו מנופחות מידי".

"הכסף יחזור לארה"ב"

שאול סבור כי דווקא המשבר הנוכחי אשר התברר כבעיה גלובלית ולא אמריקנית מקומית, מעלה מחדש את חשיבותו של השוק האמריקני. "עד לפני 5-6 שנים הופנה כסף מהשוק האמריקני החוצה, לעבר שווקים אחרים, דבר אשר הפך את שוק ההון האמריקני לשולי ביחס לשוק העולמי. אך ההפסדים הכואבים שספגו המשקיעים בשווקים המתעוררים, שהתגלו כמאכזבים, יחד עם ההפסדים בשוק הסחורות, מפנים כבר כעת את הכסף חזרה לארה"ב".

*מה פירוש הדבר מבחינתו של הדולר?

"אני בלונג על הדולר בטווח הקצר ובטווח הארוך. אם היינו עורכים בדיקה, רק ביוני האחרון, לגבי ההערכות ביחס למגמה של הדולר, סביר להניח שרוב האנליסטים היו אומרים לך שהמטבע האמריקני עשוי להיחלש, אבל הדולר הציג התרוממות של מעל 15% ביחס לאירו, וזינוק דרמטי עוד יותר ב-12 השבועות האחרונים, מול המטבעות של השווקים המתעוררים.

"בשנים 2005-2007 היינו מאוד ביקורתיים לגבי מדיניות הריבית של הפד אשר הסבה נזק לשוק, אבל ב-2008 הוכיח בן ברננקי כי המהלכים בהם בחר התבררו כנכונים, ומעבר לכל הוא הבהיר כי הוא הבנק המרכזי היחיד בעולם שיעשה כל שיידרש על מנת לבלום את הידרדרות הדולר. זאת, בניגוד מוחלט לטרישה אשר סירב לראות את כל הסימנים הברורים בשטח להורדת ריבית, כמו היחלשות הנדל"ן, ירידת הנפט והמוסדות הבנקאיים שנעלמים. במרחב האירו עשו ההפך ממה שנעשה בארה"ב, כאשר הצילו מוסדות טרם הפחתת הריבית.

"לכן, להערכתי השוק הטוב ביותר להשקיע בו עתה הוא ארה"ב וזאת בשל ארבע סיבות עיקריות: ארה"ב הייתה הראשונה להיכנס למשבר ולכן סביר להניח כי תהיה הראשונה לצאת ממנו, המדיניות המוניטארית בה נקט הפד הייתה אגרסיבית יותר משאר העולם, העולם מושקע בארה"ב בחסר, ולבסוף, המשקיעים צריכים לזכור כי הדולר הוא חבר ולא אויב".

*מהן, אם כן, ההמלצות שלך למשקיעים בשוק האמריקני?

"מדד ה-S&P אשר נפל למעלה מ-30% ב-12 החודשים האחרונים, נמצא בדרך לתיקון כלפי מעלה, והדבר יבוא לידי ביטוי גם במדדים אחרים כמו בסחורות ובשווקים המתעוררים, אך מדובר על ראלי בטווח הקצר בלבד, ועל כן אני מזהה פה הזדמנות מכירה, לנצל את העלייה ולהיפטר ממניות הקשורות במדדים אלו (שווקים מתעוררים וסחורות), לפני הירידות הבאות.

"באוסקר גרוס אנחנו ממליצים לקנות מניות של בנקים אשר סביר להניח כי ישרדו את המשבר. באופן כללי, הייתי מתרחק ממניות הקשורות בתחום המותרות (Luxury), כמו מלונות למשל".

בתחום הנדל"ן מבדיל שאול בין נדל"ן למגורים (Home Builders), אותו הוא רואה באור חיובי, לבין נדל"ן מסחרי, שלגביו הוא צופה, כאמור, משבר נוסף. "כמה שזה עשוי להישמע מוזר, בתחום נדל"ן המגורים אנחנו במצב סביר ועוד רחוקים מהתחתית. שוק הבתים החדשים שונה במקצת, הוא בעל דינמיקה אחרת, בעיקר משום שבית מתומחר במקרה זה על פי ערך הקרקע. אך הירידה של כ-25% במלאי הדירות החדשות מסמנת עבורנו את התחתית של שוק זה, דבר המוסיף לעניין שאני מוצא בו".

שאול מזכיר כי לפני ארבע שנים כשמחיר הנפט עמד סביב ה-40 דולר, ניהלו נגדו דיון נוקב, כאשר היה בין הבודדים שצפו כי מחירו יזנק לעבר ה-80 דולר.

"הרבה טיעונים מנסים לחזק את ההתרוממות של הנפט כמו ההתרחבות הדמוגרפית הסינית או המכוניות הגדולות של האמריקנים, אבל כשאני רואה את הנפט מזנק ל-147 דולר ביוני האחרון, אני מבין שמדובר במתכון בטוח להתרסקות. הנפט כבר צנח אל מתחת ל-89 דולר, ואני סבור שימשיך במגמה הדובית בירידה בטווח של 50%-80% מהשיא שקבע ביוני, כך שלא מן הנמנע שייגע שוב ברמת ה-30-40 דולר לחבית".

"לא אופתע אם בישראל יפרוץ משבר נדל"ן"

מייקל שאול רואה את השוק הישראלי כחלק מהחבילה הגלובלית של יתר שוקי העולם, ועל כן הוא צפוי, לדעתו, לעבור את אותם קשיים. עם זאת, הוא סבור כי "לסקטור הפיננסי בישראל חשיפה גדולה יותר למשבר העולמי ממה שדווח עליה עד כה באמצעי התקשורת".

"רוב השווקים, וביניהם גם ישראל, יאבדו לפחות שחקן פיננסי אחד חשוב במהלך המשבר. אין בבשורה זו דבר מפתיע, זה פשוט בלתי נמנע. אך יש לזכור שאפשר לאבד שחקן לא רק בדרך של פשיטת רגל, אלא בכל מיני דרכים אחרות, כמו רכישה, מיזוג בכוח או הלאמה ממשלתית".

הדבר נכון מבחינתו של שאול גם בתחום הנדל"ן הישראלי, "לא אופתע אם גם בישראל יפרוץ משבר נדל"ן". להערכתו, הבעיה העיקרית של חברות הנדל"ן הישראליות היא חשיפתן הגלובלית לשוק מגורי היוקרה, וזאת כאשר חברות אשר נקטו באסטרטגיה שמרנית יותר, ישרדו את המשבר, לעומת חברות בעלות מינופים גבוהים אשר ימצאו את עצמן בעתיד הקרוב מאוד בבעיה קשה.

יחד עם זאת, מפנה שאול ביקורת ספציפית לגבי התנהלותו של שוק ההון הישראלי בתקופה האחרונה, בייחוד בכל הנוגע למשקלה הגדול יחסית של חברת הדשנים הישראלית במדדים המרכזיים בבורסת אחד העם. "השוק הישראלי אשר איפשר לחברת דשנים לתפוס חלק כה גדול מבחינה יחסית במדד ת"א 100, עשוי להיקלע לבעיה בתקופה הקרובה, כאשר הסקטור החקלאי כולו צפוי לספוג ירידות כואבות.

"כבר הרבה זמן שמספרים לנו את הסיפור על אוכלוסיית העולם שגדלה, ועל כן צורכת יותר מזון שפירושו מבחינה כלכלית, התפתחות הסקטור החקלאי יחד עם תעשיית הדשנים. אך כמה שהסיפור הזה נכון תיאורטית וקל להבנה, ככה רבה מידת הסיכון שבו, שכן הוא גורם להערכת יתר של חברות הקשורות בסקטורים אלו.

"אני דווקא סבור שהסיפור המעניין בישראל הוא התחום הטכנולוגי, שנראה כי אצלכם מגלים בו עתה פחות עניין מבעבר. בישראל חל מחקר ופיתוח מעמיק בתחום טכנולוגיית הסוללות, ביניהן גם המכונית החשמלית, ואני סבור כי לשם מכוונים פני הדברים". *

עוד כתבות

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

לקבל את המשכורת באמצע החודש: המהלך המפתיע של קשת טעמים

מכללת גל נבחרה להוביל את תוכנית "צומחים" לחוסן תעסוקתי, התוכנית כוללת ייעוץ אישי למעסיקים וסדנאות לעובדים ● הסטארט-אפ Payro מודיע על שיתוף פעולה עם קמעונאית המזון קשת טעמים, שתאפשר לעובדיה למשוך עד 2,000 שקל או  30% משכרם במהלך החודש

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר ועד העובדים בכללית מזהיר: "אם משרד הבריאות ימנה מנהל מטעמו - כל העובדים ישבתו"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

שלי הוד מויאל / צילום: חן מזרח

הכרישה החדשה: הדרך של היזמת שהייתה מעורבת כבר ב-27 אקזיטים

לפני 15 שנה אבא של שלי הוד מויאל נפטר בפתאומיות, והיא החליטה לעזוב את הקריירה בניו יורק ולחזור לארץ ● מאז היא הספיקה להקים קרן הון סיכון ובקרוב גם נראה אותה על המסכים בתוכנית "הכרישים": "במשך שנים הרגשתי שהיה לי הרבה מזל כשאנשים מסביבי העצימו אותי ודאגו לי - ורציתי לתת את זה גם לאחרים"

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

הלחצים על הנגיד ובית ההשקעות שמעריך: "הריבית עשויה לרדת מחר"

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית מחר (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה מחר עומד על 65%

חרדים בלשכת גיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

צה"ל מסיר כפפות: המהלך הדרמטי לגיוס משתמטים - והאכיפה

עשרות אלפי צווי הגיוס שיישלחו, והמחסומים שיוקמו בכניסה לאזורים מיושבים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● בקטאר מדווחים: סבב המשא ומתן העקיף בין חמאס לישראל החל בדוחה ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

הפגנה לשחרור החטופים בדרך בגין בירושלים / צילום: יעל גדות

בכיר ישראלי - התקבלה ההחלטה על יציאת משלחת לקטאר

ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה הערב (שבת) על יציאת משלחת ישראלית לקטאר • טראמפ: "חמאס הגיב ברוח חיובית, אולי תהיה עסקה עד השבוע הבא" ● לראשונה: שני עובדי סיוע אמריקנים נפצעו בפיגוע של חמאס בעזה ●  50 חטופים - 638 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"