גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הפסימיות חזרה לוול סטריט: מדד ה-S&P 500 איבד למעלה מ-3% בנעילה והדאו ג'ונס ירד ב-2.5%

[לחמ"ל גלובס - המשבר העולמי: כל החדשות, הנתונים והפרשנויות] בארה"ב חשפו חבילת חילוץ של אג"ח קונצרניות בסכום של 600 מיליארד דולר ; רווחי פייזר ו-3M גדלו, שרינג-פלאו, קטרפילר, בנק נשיונל סיטי ודופונט איכזבו ; סיטיגרופ ירדה ב-6% ; יאהו איבדה 3.5% במסחר הרגיל ועולה בכ-4% במסחר המאוחר

יום המסחר בוול סטריט ננעל בירידות שערים חדות, על רקע פרסום גל של דוחות רבעוניים מאכזבים מחברות מובילות. ואם לא די בכך, סטנדרד אנד פורס' העריכה כי בשנה הנוכחית, הדווידנים המחולקים על ידי חברות הנסחרות במדד S&P 500 יעלו ב-1.2% בלבד, בהשוואה ל-2007. אם תחזיות החברה יתממשו, יהיה זה הגידול המינורי ביותר מאז שנת 2001.

באשר לרבעון האחרון של השנה, חברת S&P צופה כי הדווידנים המחולקים על ידי החברות ירדו בממוצע ב-10% - הנסיגה החדה ביותר מאז שנת 1958.

נראה כי האופטימיות שאיפיינה את השווקים הפיננסים ברחבי העולם, עם השקת תוכניות החילוץ והתמריצים פיסקליים ברחבי העולם, הולכת ומתפוגגת, כשבורסות אסיה ננעלו היום במגמה מעורבת כמו גם הבורסות באירופה.

בהמשך לנאומו של ברננקי מאתמול, ה'פדרל ריזרב' הודיע היום (ג') כי בכוונתו לרכוש אג"ח קונצרניות לטווח קצר מקרנות השקעות במטרה לספק להן נזילות. בשל המשבר המחריף, משקיעים רבים מכרו אג"ח קונצרניות באמצעותן חברות משלמות שכר לעובדים ורוכשים ציוד.

דבריהם של קובעי המדיניות בארה"ב מאתמול מוסיפים לרכז עניין. יושב ראש הפדרל ריזרב, בן ברננקי, אמר כי הוא חוזה שנה כלכלית "חלשה" לכלכלה האמריקנית בשנה הבאה, ואף ניסה להאיץ בממשל לשקול חבילת תמריצים נוספת לאלו שכבר הוזרמו אל השוק. בתוך כך הביע נשיא ה'פד' את דאגתו מן העובדה כי כלכלת ארה"ב עלולה להתדרדא לכדי "מיתון מתמשך", וכי זהו הסיכון הנמצא לנגד עיניהם של קובעי המדיניות.

שר האוצר האמריקני, הנרי פולסון, אמר כי הממשל האמריקני הסית הצידה מספיק כסף בכדי לרכוש נתחים מכל חברה פיננסית, אשר עומדת בתנאי תוכנית הסיוע בהיקף של כ-125 מיליארד דולר - עליה הכריז בשבוע שעבר משרד האוצר, במטרה להפשיר את קיפאון האשראי בשוק. מספיק הון הוקצה למטרה זו, בכדי שבנקים ומוסדות פיננסים נוספים יוכלו "להשתתף" בתוכנית, אמר פולסון.

הדאו ג'ונס ירד ב-2.5% ל-9,033 נקודות, מדד ה-S&P 500 איבד 3.08% ל-954.99 נקודות בנעילה ומדד הנאסד"ק 100 נפל ב-4.66% ל-1,289 נקודות

היום לא פורסמו נתוני מאקרו

מחיר החוזים העתידיים על נפט גולמי למסירה בנובמבר, שתוקפם פג היום, איבדו 4.5% לרמה של 70.89 דולר לחבית בנעילה. המשקיעים לא התרשמו מהאפשרות שארגון יצואניות הנפט, אופ"ק, יוריד את קצב תפוקת הנפט במיליון חביות ליום. עפ"י דבריו של חליל, נשיא הארגון, תיתכן הורדה נוספת של המכסות במיליון חביות נוספות בדצמבר.

מחיר החוזים העתידיים על הזהב ירד ב-2.15% ל-773.3 דולר לאונקיה.

מניות בכותרות

בית ההשקעות גולדמן זאקס הוסיף את מניית סיטיגרופ לרשימת "חובת המכירה" שלו ועדכן מטה את מחיר היעד של המניה ל-11 דולר בששת החודשים הקרובים.

יצרנית התרופות אלי לילי הודיעה כי היא עלולה לשלם קנס של 1.4 מיליארד דולר על רקע חקירה פדרלית לגבי שיטות השיווק של התרופה האנטי פסיכוטית Zyprexa.

קירק קרוקריאן, בעל השליטה בחברת האחזקות טרסינדה, אמר היום כי הוא עשוי למכור את כל אחזקותיו בפורד מוטורס . קרוקריאן מחזיק ב-6% ממניות יצרנית המכוניות, עם שווי כולל של כ-300 מיליון דולר.

ביוג'ן דיווחה על עלייה של73% ברווחי הרבעיון השלישי, או 70 סנט למניה, מ-119 מיליון דולר, או 41 סנט למניה, בתקופה המקבילה אשתקד. ללא הוצאות חד פעמיות, החברה הרוויחה 98 סנט למניה - מעל תחזיות האנליסטים לרווח של 89 סנט למניה. המכירות של תרופת הטיסברי עלו ב-18%, בהשווה לעלייה של 35% ברבעון הקודם.

קונגלומרט 3M דיווח על רווחיו הרבעוניים. ההכנסות גדלו ב-6.5% ל-6.6 מיליארד דולר והרווח הנקי ב-10.1% ל-1.41 דולר למניה. האנליסטים ציפו להכנסות של 6.6 מיליארד דולר ורווח של 1.38 דולר למניה.

במגזר התרופות, פייזר הציגה גידול של 202.2% ברווחי הרבעון השלישי ל-2.3 מיליארד דולר, השווה ל-34 סנט למניה, לעומת 761 מיליון דולר, או 11 סנט למניה, ברבעון המקביל אשתקד. החברה הודיעה כי במכירות לא חל שינוי משמעותי והן נותרו בהיקף של 12 מיליארד דולר.

כמו כן, נרשמה ירידה של 23% נרשמה ברווחי הרבעון של שרינג-פלאו ל-551 מיליון דולר. המכירות זינקו ב-64.3% ל-4.6 מיליארד דולר, בחלקו הודות להכללת המכירות של אורגנון שנרכשה ע"י שרינג לאחרונה.

רווחי קטרפילר ירדו ב-0.1% ל-1.39 דולר למניה (האנליסטים חזו 1.42 דולר למניה). ההכנסות גדלו ב-13% ל-12.98 מיליארד דולר. החברה מעריכה כי תצליח להציג רווח שנתי של 6 דולר למניה כפי שחזתה קודם, אולם צופה קיפאון בשורת ההכנסות ב-2009.

לאחר הנעילה, אפל תציג את תוצאות הרבעון הפיסקלי הרביעי שלה, כשהצפי הוא לעלייה של 10% ברווחיה ל-1.11 דולר למניה. מנגד, רווחיה של יאהו צפויים לרדת ב-18.2% ל-9 סנטים למניה.

בנק נשיונל סיטי דיווח לפני הפתיחה על זינוק פי 38.37 בהפסד הנקי ל-729 מיליון דולר, השווה ל-5.86 דולרים למניה. הבנק יקצץ 4,000 משרות.

תאגיד הכימיקלים, דופונט , דיווח היום לפני הפתיחה על נפילה של 30% ברווחי הרבעון השלישי ל-367 מיליון דולר, או 40 סנט למניה. ללא פריטים, דופונט היה מרוויח 56 סנט למניה, לעומת צפי האנליסטים ל-52 סנט. התאגיד חתך את תחזיותיו ל-2008 כולה.

רווחי אמריקן אקספרס , שדיווחה אמש לאחר הנעילה, נפלו ב-24% ברבעון השלישי ל-815 מיליון דולר, או 70 סנט למניה, אך הכו את תחזיות האנליסטים, שדיברו על 59 סנט למניה.

טקסס אינסטרומנטס דיווחה אמש על ירידה של 26% ברווחי הרבעון השלישי ל-563 מיליון דולר, או 43 סנט למניה. בכך החמיצה במעט החברה את קונצנזוס האנליסטים, שעמד על רווח של 44 סנט למניה. החברה העלתה את התחזיות לרבעון הרביעי לרווח של 36 סנט למניה, על הכנסות של 3.07 מיליארד דולר.

סנדיסק דיווחה עם נעילת המסחר אמש על מעבר להפסד של 155.2 מיליון דולר, או 69 סנט למניה, ברבעון השלישי. אנליסטים צפו כי החברה תעבור להפסד של 27 דולר למניה בלבד.

סאן מיקרוסיסטמס פרסמה תוצאות ראשוניות לרבעון השלישי, הכוללות הפסד צפוי של 25-35 סנט למניה.

ישראליות מעבר לים

טבע מרכזת עניין, לאחר שהודיעה אתמול על כך שקיבלה אישור ממנהל המזון והתרופות האמריקני (FDA), לשיווקה של תרופת הפנטניל, שמטרתה לטפל בכאבים כרוניים במינונים שונים, באמצעות הצמדתם של מדבקות לעור. תרופה זו הינה הגירסה הגנרית לתרופת הדורג'סיק של חברת אורתו-מק'ניל, שמכירותיה בשנה שהסתיימה ב-30 ביוני הסתכמו ב-1.2 מיליארד דולר בארה"ב.

גיוון אימג'ינג הודיעה היום כי שני מחקרים גדולים הוכיחו את ערכה של גלולת PillCam SB ככלי אבחון.

אמדוקס הודיעה כי חברת ITC, אחת מספקיות ה-CMDA הגדולות באוקראינה, בחרה בפתרונותיה. היקפו הכספי של החוזה לא פורסם.

סינרון , שתדווח ב-11 בנובמבר, פרסמה אתמול אזהרת רווח והכנסות: ההכנסות צפויות לרדת ל-29-33 מיליון דולר והרווח הנקי הנובע מהן - ל-11-13 סנט למניה, מחצית מהרווח המקביל. האנליסטים חזו רווח של 27 סנט למניה הנובע מהכנסות של 35.8 מיליון דולר.

עוד כתבות

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: "פרודוקטיביות איטית" בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים