גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"לים בכירים ממליצים: מהם המהלכים שיעזרו לצלוח את המשבר

[לחמ"ל גלובס - המשבר העולמי: כל החדשות, הנתונים והפרשנויות] ; המשבר הנוכחי מחייב להתוות אסטרטגיות ניהול ארוכת טווח ; "גלובס" פנה אל יגאל ברייטמן, אורי יהודאי, אורנה ברי, יעקב שיינין, פרופ' דן גלאי, דב קוטלר, אברשה בורשטיין ושרגא ברוש - כדי לברר מהם לדעתם המהלכים האסטרטגיים שיכולים לעזור לצאת מהפלונטר ולמזער את הנזק

"שנו את שיטת התגמול למנהלים"

יגאל בריטמן, יו"ר ומנהל עסקים ראשי בפירמת ראיית-החשבון והייעוץ דלויט-בריטמן-אלמגור-זוהר

"הפתרונות האסטרטגיים ליציאה מן המשבר העולמי בשווקים נגזרים מתוך הבנת הבעיה לאשורה. זו להערכתי התפתחה, בין השאר, משני גורמים מרכזיים. בשעה שהעולם הפך גלובלי בהיבטים רבים, כגון זרימת כספים או זרימת אינפורמציה, הרי שהרגולציה נותרה לוקאלית. כך נוצר מצב שאמריקה מתעטשת, ומדינות אחרות בקצה השני של העולם מקבלות שפעת. הגורם המרכזי השני שתרם למשבר הוא שיטות התגמול קצרות הטווח של מנהלים, המתוגמלים על ביצועים ברמה שנתית, והאנליסטים מודדים אותם מרבעון לרבעון. מדדים קצרי טווח כאלה, דוחפים את המנהל ללכת על השקעות מסוכנות בעלות סיכויים גבוהים עם פוטנציאל להניב מהר והרבה, במקום לאמץ מהלכים אסטרטגים שמבשילים לאורך זמן.

"מתוך ההבנות הללו, הייתי ממליץ על שני מהלכים אסטרטגיים מרכזיים: האחד, שינוס מותניים עם המדינות הגדולות בעולם לצורך יצירת אחדות רגולטיבית. בנוסף, הייתי תומך במהלך של שינוי שיטת התגמול למנהלים - מפרקי זמן של רבעונים או שנים בודדות למדידתם על-פי ממוצע הביצועים שלהם בחמש השנים האחרונות של כהונתם. שיטה כזו תכניס לשקלול גם שנים של הפסד או BREAK EVEN, ותוציא החוצה מן המערכת הבנקאית והעסקית אופורטוניזם קצר טווח. שיטת תגמול כזו עשויה למתן את המהלכים של המנהל ולהביא אותו לחשיבה אסטרטגית מדודה ואחראית יותר".

"שחקו לפי חוקי 'העולם של מחר'"

אורי יהודאי, מנכ"ל פרוטרום

"ניהול המשבר הנוכחי דומה מאוד לניהול משבר של חברה עסקית. בהקשר זה אני סבור שקברניטי המשק בארה"ב מנהלים אותו כראוי: מעבירים החלטות מהירות יחסית כדי לעצור את הסחרור האקוטי, ופועלים בתעוזה כשהם משליכים מאחור תפישות דוגמטיות שכתובות בספר ומלאימים בנקים (רעיון מוטרף לפי התפישה המסורתית של כלכלה חופשית). גם במצבי משבר של ארגון עסקי, מנהל חייב להיות קשוב וזמין למציאות ולחוקים המשתנים שלה - במקום לפעול על-פי הספר או על-פי מה שנכון היה בעבר. המשימה הבאה שמוטלת על כתפיהם של ראשי המשק היא לנתח את המצב החדש, לחשוב על 'העולם של מחר', להמציא חוקים חדשים ולהתוות רגולציות חדשות שתמנענה משבר חדש. לא מומלץ שהממשלה עצמה תהפוך ל'בנקאי' בפועל.

"את המהלך של הזרמת הכספים לבנקים (שלדעתי טרם הגיע לשיאו), כדאי לגבות בהכנסת קבוצות הנהלה מוכשרות עם ניסיון מוצלח בניהול בנקים, כאשר קבוצות אלו תנהלנה את הבנקים מטעם הממשל ותשמורנה על האינטרסים שלו".

"תנו למשברים קטנים 'להרים ראש'"

פרופ' דן גלאי, מנהל תוכנית ניהול סיכונים בלהב אוני' ת"א, ומנכ"ל משותף בקב' סיגמא

"הכתובת היתה על הקיר. בשנת 2000, לנוכח ניצני האטה הראשונים, גרינספן הוריד את הריבית באופן דרסטי מ-5% ל-1% ומנע את המיתון במחיר של ספקולציה בנדל"ן. באופן זה הוא דחה את המשבר במספר שנים, רק כדי לגלות שעוצמתו התגברה והפכה בלתי נשלטת כמעט. זוהי שגיאה אסטרטגית גדולה, כיוון שאין תיקון ללא משבר.

"משבר כלכלי דומה למחלה: לעתים עדיף לקבל אותה, לתת לה להתבטא באופן קל, ולאפשר לה לקמול מאליה. פחות נכונה היא האלטרנטיבה של דיכוי המחלה עם תרופות במינוני יתר, רק כדי לחטוף ריקושטים בעוצמה גדולה יותר בהמשך. נכון לעכשיו, הלאמת הבנקים החלה בשלב מאוחר מדי וללא תוכנית סדורה. בשלב זה הייתי מציע להמשיך עם ההלאמה ולהזרים נזילות למערכת הבנקאית, אבל בו בזמן לזכור שנאומים והכרזות על תקציב של 700 מיליארד דולר חייבים להיות מגובים בתרגום הסכום הזה לתוכנית אסטרטגית מסודרת, בת פעולה. בהקשר זה, יש להחליף את אותן הנהלות שנכשלו בצורה טוטאלית ומחפירה, ובמקומם להביא מנהלים מוכשרים עם קבלות".

"הוציאו את האוויר מהבלון הנפוח"

אורנה ברי, יו"ר איגוד קרנות הון סיכון ושותפה עצמאית בקרן ג'מיני

"מאז שנת 2000 המשק האמריקני הסיט את הפוקוס שלו לכיוון של שירותים, במקום להתמקד במחשבה על פריון, תחרות, אפקטיביות ומהלכים מניבים ברי-מדידה. כך קרה, שמנהלים קיבלו שכר נפוח של מיליוני דולרים על כישלונות צורמים, בבחינת 'בלוף על פשע'.

"המהלך הראשון שהייתי ממליצה עליו הוא שינוי התנהגותי וחשיבתי מן היסוד: ללכת BACK TO BASIC, לערוך בדק בית יסודי: לנקות הנהלות כושלות, להוציא את האוויר מהבלון הנפוח ולהתמקד בפריון, צמיחה ותעסוקה (במקום להמשיך לממן ולהזין שירותים עקרים שאין בצדם צמיחה או פריון ממשי). זה מתחיל כבר בהחזרת האיזון להכשרה האקדמית, וכאן ראוי לתת את הדעת על פילוח נושאי הלימוד באוניברסיטאות כתשתית לטווח הארוך. הייתי מעודדת יותר מקצועות יצרניים במדעים ובהנדסה (באמצעות מכשירים כמו מלגות, שכר לימוד מופחת וכדומה), לעומת מקצועות שירותיים נפוחים שלא מניבים, כמו לימודי MBA, ייעוץ או עריכת-דין (למה שכלכלן ישתכר היום פי-שלושה מבעל מקצוע יצרני? אין לכך הצדקה). בהקשר זה כלכלה בריאה וצדק חברתי חוברים ממש יד ביד.

"במקביל הייתי ממליצה לקברניטי הכלכלה בארה"ב על מהלך ניהולי אחר: להתמקד בנקודות החוזק של המשק. גם ארה"ב וגם ישראל הן מדינות שבהן הנושא של יזמות מהווה מרכיב חזק המבדל אותן משאר השווקים בעולם. לדוגמה תעשיית הרכב בארה"ב, גם כשהיא 'בדיכאון מוחלט', הרי שהצטבר סביבה המון ידע סגולי ברובוטיקה, בפסי ייצור, בייצור סדרתי ועוד. הייתי מציעה בהקשר הזה ליטול את החוזק הזה של הידע ולמנף אותו".

"פעלו בתיאום עם הסביבה"

אברשה בורשטיין, מנכ"ל מירס

"כאשר מתחולל משבר בארגון עסקי יש לפעמים למנהל נטייה אינסטינקטיבית להסתגר, לקחת על עצמו את כל האחריות, לפעול לבד ולהינעל על דרך שהתווה מבלי לשתף גורמים אחרים בסביבה העסקית כמו מנהלים אחרים בצמרת, בנקים, ספקים וכו'.

"הייתי ממליץ להימנע מנוקשות מחשבתית כזו גם בניהול המשבר הכלכלי העולמי. קברניטי הכלכלה בארה"ב חייבים לתאם את מהלכיהם ראשית בתוך הבית, אבל גם עם מדינות אירופה ומדינות אחרות בעולם. הפתיחות הזו מייצרת תמיכה ופתרונות אפקטיביים ומהירים יותר. הסביבה הכאוטית שבה פועלים היום מנהלי המשבר מאופיינת ממילא ברמות אי-ודאות גבוהות. אף אחד לא מבטיח להם שמהלך כלשהו שהותווה יספק את התרופה לבעיה. ריסון הגאווה (לאף אחד אין מונופול על החוכמה) ותיאום מהלכים עם גורמים אחרים מחוץ לארה"ב, מחזקים את סיכויי ההצלחה".

"אל תחנקו את המגזר העסקי"

שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים

"הזרמת הכספים הממשלתית למערכת הבנקאית היתה מהלך נכון, אבל היא עדיין לא מבטיחה היחלצות ממיתון או מסטגנציה. ראשי הכלכלה בארה"ב חייבים להבטיח שהכספים הללו לא ייעצרו בקופות המערכת הבנקאית, אלא יחלחלו הלאה אל השוק הריאלי, אל הסקטור העסקי.

"נכון להיום, כשהממשל האמריקני הוא במידה מסוימת בעל הבית של הבנקים שהולאמו, יש לו Say לגבי מדיניות ניתוב הכספים. בהקשר זה הייתי מציע לוודא שהבנקים מנהלים מדיניות אשראי אחראית, מבוקרת ומפוקחת, ובו-בזמן לא חונקים את המגזר העסקי. קברניטי הכלכלה חייבים לשמור על איזון ולהישמר מן הקצוות, כדי שהשוק הריאלי ימשיך לתפקד".

"לימדו מישראל וממשבר 1929"

יעקב שיינין, מנכ"ל מודלים כלכליים

"המהלכים שעשו קברניטי המשק האמריקנים היו איטיים, מסורבלים ומאוחרים מדי. במקום להזרים את הכסף ישירות אל הבנקים תמורת מניות, הם 'התבחבשו' באופן שלומיאלי בהכרזה על תוכנית 700 מיליארד הדולר (תוכנית שיישומה עשוי היה לארוך זמן ממושך), ובדרך איבדו את אמון הציבור. באופן ההתנהלות השלומיאלית הזו הם הפסידו זמן יקר, כאשר מהלך הזרמת 250 מיליארד הדולר ישירות לבנקים נעשה באיחור של שבועיים (זמן משמעותי). הם לא השכילו להבין שמשבר פיננסי חייב להיעצר באיבו, בטרם יהפוך למשבר כלכלי ריאלי (מיתון, ירידת תפוקות ואבטלה). במצבי חירום מהירות הפעולה קריטית ורק אחר-כך, כשהמערכת מתייצבת, יש מקום 'לסגור חשבונות'. בהקשר זה, ישראל הקטנה שימשה כמו 'מעבדה' עבור ראשי המשק בארה"ב. ראוי היה להם ללמוד מהפתרון שישראל נתנה למשבר הבנקים לפני 25 שנה.

"מהלך נוסף שניתן לאמץ הוא להתבונן על Great Depression של 1929. היציאה בזמנו מן המשבר, ערב מלחמת העולם השנייה, נולדה הודות לביקושים האדירים לאוניות ולמטוסי קרב. במילים אחרות, תעשיית המלחמה היתה הקטליזטור ליציאה מאותו מיתון היסטורי. בדומה לכך, הייתי מציע לקברניטי המשק בארה"ב להתמקד בצורכי האנושות בעתיד הנראה לעין (כמו על הצורך בטכנולוגיות של אנרגיה/אנרגיה ירוקה), ולהגדיל את ההשקעות היצרניות במגזרים הללו. זהו המקום שממנו המשק יידחף קדימה. למה להמתין למלחמה? אפשר ללכת הפעם בכיוון החיובי, ולשים את הפוקוס על השקעות ששייכות לעולם המחר".

"צרו שקיפות מלאה, שיטתית ומסודרת"

דב קוטלר, איש עסקים ולשעבר מנכ"ל בנק איגוד

"כשמנהלים משבר אמון בארגון עסקי, הדרך היעילה ביותר היא Management by walking around. הווה אומר, פגישות אינטנסיביות ומסודרות של המנהל או המנכ"ל עם הלקוחות, העובדים והספקים, כשהוא משתף אותם ומדווח להם על המצב Live ובגובה העיניים. לא ניתן לנהל משבר אמון דרך מסכי הפלזמה. במקביל, עוד לפני שנכנסים לעוביים של הפתרונות הכלכליים במשבר העולמי הנוכחי, צריך להבין שבראש ובראשונה מדובר במשבר אמון/משבר מנהיגות. מכאן גם נדרש מהלך אסטרטגי, שייצב את המערכת.

"הייתי ממליץ לראשי המשק בארה"ב לבחור דמות ציבורית דומיננטית אחת (לא בצורה ספוראדית כל פעם דמות אחרת, כפי שנעשה בארה"ב), שתדווח לציבור בצורה שיטתית ומסודרת, אחת לכל מספר ימים, ותספק לו שקיפות מלאה של המצב. יש גם לומר באותו דיווח מתי יחול הדיווח הבא, כדי לחבר את הציבור לשיטה. זהו מהלך בונה אמון, שהבריטים אגב השכילו להשתמש בו (ראש הממשלה בראון מופיע בתדירות קבועה מול העם ומדבר על המשבר), כמו שגם אצלנו עשה האלוף יריב במהלך מלחמת יום כיפור. בן-גוריון, אגב, התייחס פעם לסוגיית המנהיגות ואמר כי מנהיג יודע להעביר לעם שדר שמחר יהיה 'טיפ טיפה' טוב יותר מהיום".

עוד כתבות

בית משפט / אילוסטרציה: Shutterstock

עוד לפני הירושה: מאבק משפחתי הגיע לבית המשפט - וההשתלטות על הרכוש נבלמה

פסק דין שניתן השבוע מדגים כיצד פעולה משפטית בזמן אמת, עוד בחיי הקשיש, יכולה למנוע נישול יורשים ● בית המשפט ביטל העברת דירה לאחת הבנות, הורה על השבת כספים וחייב אותה בפיצוי לעיזבון, לאחר שנקבע כי ניצלה את מצבה של האם והרחיקה ממנה את אחותה במשך שנים

דניאל שרייבר (למונייד), מיכה קאופמן (פייבר), יקי פייטלסון (ורוניס) / צילום: דור מלכה, רמי זרנגר, תומר פולטין

הישראליות בוול סטריט מככבות: דוחות חזקים לורוניס ופייבר

חברת אבטחת הסייבר ורוניס דיווחה על צמיחה של 26.9% בהכנסות וסיפקה תחזית חיובית לרבעון השני ● חברת התוכנה פייבר עקפה את תחזיות האנליסטים גם בשורת ההכנסות וגם בשורת הרווח ● למונייד צופה רווחיות עוד השנה ומעלה את תחזית ההכנסות

משרדי פלייטיקה / צילום: איל יצהר

הרכישה שהצליחה יותר מדי והפכה לבעיה גדולה של פלייטיקה

רכישת סופרפליי הייתה אמורה להיות מנוע הצמיחה של פלייטיקה, והיא אכן עלתה על הציפיות ● אלא שההצלחה מקפיצה את התשלום לכמעט פי שניים מהמחיר ההתחלתי, והחברה הזהירה שייתכן שלא יהיה לה מספיק מזומן, מה שעלול להוביל לסיכון תזרימי ממשי

מיכאל אורן, מייסד ומנכ''ל KEYZ / צילום: טל רביב

בכיר לשעבר ביד2 משיק את KEYZ: לוח לקנייה ומכירה של דירות ורכבים

מיכאל אורן, לשעבר המשנה למנכ"ל יד2, משיק פלטפורמה חדשה לניהול, קנייה ומכירה של רכבים ודירות בשם ● הפלטפורמה, שתיקרא KEYZ, מציעה מרקטפלייס דיגיטלי המלווה את המשתמש לאורך כל התהליך ומשלב מערכות AI שישמשו להשוואה ויסייעו בתהליך קבלת ההחלטות

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

תשכחו מכל מה שידעתם על חודש מאי בשווקים

אסטרטגיית ההשקעות הוותיקה של וול סטריט קוראת לצאת מהשווקים במאי לקראת חולשה מתמשכת שתועדה עד אוקטובר ● אך יש מי שמאמינים שהפעם השווקים דווקא בדרך לעליות, ואלה הסיבות

מטוסי וויזאייר / צילום: יח''צ

כאל, מקס ובנק לאומי במרוץ להקמת המועדון של ענקית התעופה וויזאייר

לגלובס נודע כי לצד כאל ו־MAX, גם בנק לאומי צפוי להתמודד על בלעדיות בהקמת מועדון הלקוחות שחברת התעופה וויזאייר מתכננת להקים בישראל ● כאל, שלאחרונה נאלצה להיפרד ממועדון "הנוסע המתמיד" של אל על שעבר למתחרה ישראכרט, ניסתה לחתור לביטול המכרז העתידי, בין היתר על בסיס הניסיון שצברה בשנים האחרונות

מיכאל כהן / צילום: תמונה פרטית

"רוב הזמן אני מתחרט שקניתי מניות בפחות כסף או שחיכיתי יותר מדי"

מיכאל כהן, בן 29, התחיל להשקיע בזמן הקורונה ● הרוויח מהשקעה בפלנטיר ובגוגל, הפסיד ב־AMD ו"חטף כאפה" משער הדולר ● וגם: איך הוא צורך מידע, ומה הוא חושב על הסולידית? ● המשקיעים החדשים, מדור חדש

דיון בוועדת הכספים בנושא מתווה פיצויים בעקבות המלחמה / צילום: דני שם טוב-דוברות הכנסת

מתווה הפיצויים לעסקים על "שאגת הארי" יוצא לדרך: מתי הכסף יגיע ומי זכאי?

ועדת הכספים אישרה אתמול (ד') את מתווה הפיצויים לעסקים שנפגעו ב"שאגת הארי", בעלות כוללת של כ-7 מיליארד שקל ● מי זכאי לפיצוי, על איזה סכום הוא עומד ואיך פתרו את המחלוקת העיקרית? ● גלובס עושה סדר

פרויקט גת רימון (וויי בוקס ארט) / צילום: משה צור אדריכלים

פנטהאוז בפארק המסילה בתל אביב נמכר ב-55 מיליון שקל

עשרות הצעות הוגשו למכרז מחיר מטרה בבית שמש, ברקע הקיפאון היחסי במכרזי הקרקעות מתחילת המלחמה ● הממשלה תחלק מעל 230 מיליון שקל ל־14 רשויות מקומיות על קידום היתרי בנייה - קריית גת בראש ● מצפה רמון חתמה על הסכם פיתוח להקמת כ־3,000 דירות ● ובת"א: פנטהאוזים נמכרו בעשרות מיליוני שקלים ● חדשות השבוע בנדל"ן

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson

חזרה למלחמה? הדיווח שמקפיץ את הנפט ל-126 דולר לחבית

על פי הדיווח פיקוד המרכז של ארה״ב יציג לנשיא טראמפ תוכנית לחזרה למלחמה אקטיבית

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה במגמה שלילית; אינטל זינקה ב-10%, זאת הסיבה

נאסד"ק ללא שינוי, דאו ג'ונס השיל 0.5% ● הפד הותיר את הריבית ללא שינוי ● פייבר מזנקת בעקבות הדוחות, גם ורוניס וטבע, למונייד נסוגה למרות תוצאות טובות ● הלילה: מגה־אירוע של עונת הדוחות, במסגרתו ידווחו אלפאבית, מטא, אמזון ומיקרוסופט ● מניית Pershing Square של ביל אקמן החלה להיסחר הרבה מתחת למחיר ההנפקה ● בורסות אירופה ננעלו בירידות זה היום השמיני ברציפות

שר השיכון, חיים כץ / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

8,000 דירות בהמתנה: משרד השיכון מחפש פתרון יצירתי להגרלה שהוקפאה

הפסיקה הדרמטית של בג"ץ בעניין חובת הגיוס הובילה להקפאת הגרלת "מחיר מטרה" ● במשרד השיכון מנסים לפעול להוצאתה לפועל בנימוק שהיא בשלבים מתקדמים, בייעוץ המשפטי מסתייגים

נדב צפריר, מנכ''ל צ׳ק פוינט / צילום: מנש כהן

הצמיחה בהכנסות של צ'ק פוינט אכזבה את המשקיעים; המניה צונחת בטרום מסחר

חברת אבטחת הסייבר הציגה צמיחה של 5% ברבעון הראשון של השנה, כ-5 מיליון דולר פחות מתחזיות השוק ● מניית צ'ק פוינט נופלת בכ-10% במסחר המוקדם בוול סטריט ● המנכ"ל נדב צפריר: "עולם אבטחת הסייבר עובר שינוי מהותי. השנים הקרובות יהיו כאוטיות"

מנכ''ל סופרגז פאוור, דניאל ספיר / צילום: ענבל מרמרי

תמורת 395 מיליון ש': אלומה רוכשת את פעילות הגז הטבעי של סופרגז

קרן ההשקעה בתשתיות תרכוש את קווי אספקת הגז הטבעי של סופרגז, שתתמקד בפעילות הליבה שלה ● בעקבות העסקה, החברה בניהולו של דניאל ספיר, תרשום רווח של כ-20 מיליון שקל

צחי נחמיאס / צילום: ורד פיצ'רסקי

איך צחי נחמיאס השאיר אבק לחברות הכי גדולות בבורסה

מי עקף את תשובה ושטראוס ● ההצעה שמדלגת מעל הבלגן ● והשיא שנשבר השבוע ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מתקן של מקורות / צילום: בר - אל

מקורות ו-nT-Tao יקדמו הקמת מתקן פיילוט לבחינת היתוך גרעיני לתשתיות מים חיוניות

חברת המים הלאומית וחברת ההיתוך הישראלית חתמו על מזכר הבנות לבחינת הקמת מרכז מחקר ופיתוח ומתקן פיילוט, לבחינת אספקת חשמל רציפה לתשתיות מים ושפכים בתנאי אמת

קומת האוכל של קניון רמת אביב / צילום: ערן לביא

קניון רמת אביב משיק את הקומה השלישית

קומת הקולינריה בקניון רמת אביב נפתחת לקהל הרחב בהשקעה של כ-100 מיליון שקל, עם מסעדות שף, רשתות מזון ורוף טופ לאירועים ● וגם: משרד פרסום ישראלי גורף פרסים בפסטיבל קליאו הבינלאומי ● אירועים ומינויים

קשישים / אילוסטרציה: Shutterstock

חשד נוסף לעוקץ קשישים: חברי חוליה נעצרו בגין מרמה בהיקף של מיליון שקל

המשטרה עצרה אתמול 11 חברי חוליה שעפ"י החשד פעלו באופן שיטתי ומתוחכם ברחבי הארץ כלפי כ-70 קורבנות בני הגיל השלישי ● הקורבנות דיווחו על דפוס פעולה זהה: שיחת טלפון מ"נציג שירות" של חברת תקשורת, בקשה למסירת פרטים מזהים באמתלות שונות, וזמן קצר אח"כ - גילוי של חיובים בעשרות אלפי שקלים בכרטיסי האשראי

מוחמד בן זאיד, נשיא איחוד האמירויות

אצבע בעין הסעודית ועקיפת המצור: הסיבות מאחורי המפץ האמירותי בשוק הנפט

המאבק הגיאו־אסטרטגי בין אבו דאבי לריאד עולה שלב עם עזיבת המפיקה הרביעית בגודלה בקרטל אופ"ק ● בזכות תשתיות שעוקפות את מצר הורמוז, האמירותיים הופכים לשחקני מפתח שיכולים לאזן את מחירי האנרגיה העולמיים ולשרת את האינטרס של וושינגטון מול טהרן

שמואל רופא, מנכ''ל ריט 1; שמואל סלבין, יו''ר וממייסדי סלע קפיטל; שרון שוופי,  יו''ר מניבים / צילום: נטי לוי, איל יצהר, נועה זני

מיליארדים יזרמו לשוק: קרנות הריט רוצות להיכנס לתחום החם של חוות השרתים

חוק חדש יאפשר לקרנות הריט להגדיל משמעותית ייזום ובניית פרויקטים של נדל"ן מניב ● בריט 1 מציינים כי היתרון הוא רווחיות גבוהה יותר מברכישת נכסים קיימים והיכולת להיכנס לענפים חדשים, כמו חוות שרתים, "שלא עומדות למכירה או שידרשו עבורן מחיר גבוה מאוד"