גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"לים בכירים ממליצים: מהם המהלכים שיעזרו לצלוח את המשבר

[לחמ"ל גלובס - המשבר העולמי: כל החדשות, הנתונים והפרשנויות] ; המשבר הנוכחי מחייב להתוות אסטרטגיות ניהול ארוכת טווח ; "גלובס" פנה אל יגאל ברייטמן, אורי יהודאי, אורנה ברי, יעקב שיינין, פרופ' דן גלאי, דב קוטלר, אברשה בורשטיין ושרגא ברוש - כדי לברר מהם לדעתם המהלכים האסטרטגיים שיכולים לעזור לצאת מהפלונטר ולמזער את הנזק

"שנו את שיטת התגמול למנהלים"

יגאל בריטמן, יו"ר ומנהל עסקים ראשי בפירמת ראיית-החשבון והייעוץ דלויט-בריטמן-אלמגור-זוהר

"הפתרונות האסטרטגיים ליציאה מן המשבר העולמי בשווקים נגזרים מתוך הבנת הבעיה לאשורה. זו להערכתי התפתחה, בין השאר, משני גורמים מרכזיים. בשעה שהעולם הפך גלובלי בהיבטים רבים, כגון זרימת כספים או זרימת אינפורמציה, הרי שהרגולציה נותרה לוקאלית. כך נוצר מצב שאמריקה מתעטשת, ומדינות אחרות בקצה השני של העולם מקבלות שפעת. הגורם המרכזי השני שתרם למשבר הוא שיטות התגמול קצרות הטווח של מנהלים, המתוגמלים על ביצועים ברמה שנתית, והאנליסטים מודדים אותם מרבעון לרבעון. מדדים קצרי טווח כאלה, דוחפים את המנהל ללכת על השקעות מסוכנות בעלות סיכויים גבוהים עם פוטנציאל להניב מהר והרבה, במקום לאמץ מהלכים אסטרטגים שמבשילים לאורך זמן.

"מתוך ההבנות הללו, הייתי ממליץ על שני מהלכים אסטרטגיים מרכזיים: האחד, שינוס מותניים עם המדינות הגדולות בעולם לצורך יצירת אחדות רגולטיבית. בנוסף, הייתי תומך במהלך של שינוי שיטת התגמול למנהלים - מפרקי זמן של רבעונים או שנים בודדות למדידתם על-פי ממוצע הביצועים שלהם בחמש השנים האחרונות של כהונתם. שיטה כזו תכניס לשקלול גם שנים של הפסד או BREAK EVEN, ותוציא החוצה מן המערכת הבנקאית והעסקית אופורטוניזם קצר טווח. שיטת תגמול כזו עשויה למתן את המהלכים של המנהל ולהביא אותו לחשיבה אסטרטגית מדודה ואחראית יותר".

"שחקו לפי חוקי 'העולם של מחר'"

אורי יהודאי, מנכ"ל פרוטרום

"ניהול המשבר הנוכחי דומה מאוד לניהול משבר של חברה עסקית. בהקשר זה אני סבור שקברניטי המשק בארה"ב מנהלים אותו כראוי: מעבירים החלטות מהירות יחסית כדי לעצור את הסחרור האקוטי, ופועלים בתעוזה כשהם משליכים מאחור תפישות דוגמטיות שכתובות בספר ומלאימים בנקים (רעיון מוטרף לפי התפישה המסורתית של כלכלה חופשית). גם במצבי משבר של ארגון עסקי, מנהל חייב להיות קשוב וזמין למציאות ולחוקים המשתנים שלה - במקום לפעול על-פי הספר או על-פי מה שנכון היה בעבר. המשימה הבאה שמוטלת על כתפיהם של ראשי המשק היא לנתח את המצב החדש, לחשוב על 'העולם של מחר', להמציא חוקים חדשים ולהתוות רגולציות חדשות שתמנענה משבר חדש. לא מומלץ שהממשלה עצמה תהפוך ל'בנקאי' בפועל.

"את המהלך של הזרמת הכספים לבנקים (שלדעתי טרם הגיע לשיאו), כדאי לגבות בהכנסת קבוצות הנהלה מוכשרות עם ניסיון מוצלח בניהול בנקים, כאשר קבוצות אלו תנהלנה את הבנקים מטעם הממשל ותשמורנה על האינטרסים שלו".

"תנו למשברים קטנים 'להרים ראש'"

פרופ' דן גלאי, מנהל תוכנית ניהול סיכונים בלהב אוני' ת"א, ומנכ"ל משותף בקב' סיגמא

"הכתובת היתה על הקיר. בשנת 2000, לנוכח ניצני האטה הראשונים, גרינספן הוריד את הריבית באופן דרסטי מ-5% ל-1% ומנע את המיתון במחיר של ספקולציה בנדל"ן. באופן זה הוא דחה את המשבר במספר שנים, רק כדי לגלות שעוצמתו התגברה והפכה בלתי נשלטת כמעט. זוהי שגיאה אסטרטגית גדולה, כיוון שאין תיקון ללא משבר.

"משבר כלכלי דומה למחלה: לעתים עדיף לקבל אותה, לתת לה להתבטא באופן קל, ולאפשר לה לקמול מאליה. פחות נכונה היא האלטרנטיבה של דיכוי המחלה עם תרופות במינוני יתר, רק כדי לחטוף ריקושטים בעוצמה גדולה יותר בהמשך. נכון לעכשיו, הלאמת הבנקים החלה בשלב מאוחר מדי וללא תוכנית סדורה. בשלב זה הייתי מציע להמשיך עם ההלאמה ולהזרים נזילות למערכת הבנקאית, אבל בו בזמן לזכור שנאומים והכרזות על תקציב של 700 מיליארד דולר חייבים להיות מגובים בתרגום הסכום הזה לתוכנית אסטרטגית מסודרת, בת פעולה. בהקשר זה, יש להחליף את אותן הנהלות שנכשלו בצורה טוטאלית ומחפירה, ובמקומם להביא מנהלים מוכשרים עם קבלות".

"הוציאו את האוויר מהבלון הנפוח"

אורנה ברי, יו"ר איגוד קרנות הון סיכון ושותפה עצמאית בקרן ג'מיני

"מאז שנת 2000 המשק האמריקני הסיט את הפוקוס שלו לכיוון של שירותים, במקום להתמקד במחשבה על פריון, תחרות, אפקטיביות ומהלכים מניבים ברי-מדידה. כך קרה, שמנהלים קיבלו שכר נפוח של מיליוני דולרים על כישלונות צורמים, בבחינת 'בלוף על פשע'.

"המהלך הראשון שהייתי ממליצה עליו הוא שינוי התנהגותי וחשיבתי מן היסוד: ללכת BACK TO BASIC, לערוך בדק בית יסודי: לנקות הנהלות כושלות, להוציא את האוויר מהבלון הנפוח ולהתמקד בפריון, צמיחה ותעסוקה (במקום להמשיך לממן ולהזין שירותים עקרים שאין בצדם צמיחה או פריון ממשי). זה מתחיל כבר בהחזרת האיזון להכשרה האקדמית, וכאן ראוי לתת את הדעת על פילוח נושאי הלימוד באוניברסיטאות כתשתית לטווח הארוך. הייתי מעודדת יותר מקצועות יצרניים במדעים ובהנדסה (באמצעות מכשירים כמו מלגות, שכר לימוד מופחת וכדומה), לעומת מקצועות שירותיים נפוחים שלא מניבים, כמו לימודי MBA, ייעוץ או עריכת-דין (למה שכלכלן ישתכר היום פי-שלושה מבעל מקצוע יצרני? אין לכך הצדקה). בהקשר זה כלכלה בריאה וצדק חברתי חוברים ממש יד ביד.

"במקביל הייתי ממליצה לקברניטי הכלכלה בארה"ב על מהלך ניהולי אחר: להתמקד בנקודות החוזק של המשק. גם ארה"ב וגם ישראל הן מדינות שבהן הנושא של יזמות מהווה מרכיב חזק המבדל אותן משאר השווקים בעולם. לדוגמה תעשיית הרכב בארה"ב, גם כשהיא 'בדיכאון מוחלט', הרי שהצטבר סביבה המון ידע סגולי ברובוטיקה, בפסי ייצור, בייצור סדרתי ועוד. הייתי מציעה בהקשר הזה ליטול את החוזק הזה של הידע ולמנף אותו".

"פעלו בתיאום עם הסביבה"

אברשה בורשטיין, מנכ"ל מירס

"כאשר מתחולל משבר בארגון עסקי יש לפעמים למנהל נטייה אינסטינקטיבית להסתגר, לקחת על עצמו את כל האחריות, לפעול לבד ולהינעל על דרך שהתווה מבלי לשתף גורמים אחרים בסביבה העסקית כמו מנהלים אחרים בצמרת, בנקים, ספקים וכו'.

"הייתי ממליץ להימנע מנוקשות מחשבתית כזו גם בניהול המשבר הכלכלי העולמי. קברניטי הכלכלה בארה"ב חייבים לתאם את מהלכיהם ראשית בתוך הבית, אבל גם עם מדינות אירופה ומדינות אחרות בעולם. הפתיחות הזו מייצרת תמיכה ופתרונות אפקטיביים ומהירים יותר. הסביבה הכאוטית שבה פועלים היום מנהלי המשבר מאופיינת ממילא ברמות אי-ודאות גבוהות. אף אחד לא מבטיח להם שמהלך כלשהו שהותווה יספק את התרופה לבעיה. ריסון הגאווה (לאף אחד אין מונופול על החוכמה) ותיאום מהלכים עם גורמים אחרים מחוץ לארה"ב, מחזקים את סיכויי ההצלחה".

"אל תחנקו את המגזר העסקי"

שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים

"הזרמת הכספים הממשלתית למערכת הבנקאית היתה מהלך נכון, אבל היא עדיין לא מבטיחה היחלצות ממיתון או מסטגנציה. ראשי הכלכלה בארה"ב חייבים להבטיח שהכספים הללו לא ייעצרו בקופות המערכת הבנקאית, אלא יחלחלו הלאה אל השוק הריאלי, אל הסקטור העסקי.

"נכון להיום, כשהממשל האמריקני הוא במידה מסוימת בעל הבית של הבנקים שהולאמו, יש לו Say לגבי מדיניות ניתוב הכספים. בהקשר זה הייתי מציע לוודא שהבנקים מנהלים מדיניות אשראי אחראית, מבוקרת ומפוקחת, ובו-בזמן לא חונקים את המגזר העסקי. קברניטי הכלכלה חייבים לשמור על איזון ולהישמר מן הקצוות, כדי שהשוק הריאלי ימשיך לתפקד".

"לימדו מישראל וממשבר 1929"

יעקב שיינין, מנכ"ל מודלים כלכליים

"המהלכים שעשו קברניטי המשק האמריקנים היו איטיים, מסורבלים ומאוחרים מדי. במקום להזרים את הכסף ישירות אל הבנקים תמורת מניות, הם 'התבחבשו' באופן שלומיאלי בהכרזה על תוכנית 700 מיליארד הדולר (תוכנית שיישומה עשוי היה לארוך זמן ממושך), ובדרך איבדו את אמון הציבור. באופן ההתנהלות השלומיאלית הזו הם הפסידו זמן יקר, כאשר מהלך הזרמת 250 מיליארד הדולר ישירות לבנקים נעשה באיחור של שבועיים (זמן משמעותי). הם לא השכילו להבין שמשבר פיננסי חייב להיעצר באיבו, בטרם יהפוך למשבר כלכלי ריאלי (מיתון, ירידת תפוקות ואבטלה). במצבי חירום מהירות הפעולה קריטית ורק אחר-כך, כשהמערכת מתייצבת, יש מקום 'לסגור חשבונות'. בהקשר זה, ישראל הקטנה שימשה כמו 'מעבדה' עבור ראשי המשק בארה"ב. ראוי היה להם ללמוד מהפתרון שישראל נתנה למשבר הבנקים לפני 25 שנה.

"מהלך נוסף שניתן לאמץ הוא להתבונן על Great Depression של 1929. היציאה בזמנו מן המשבר, ערב מלחמת העולם השנייה, נולדה הודות לביקושים האדירים לאוניות ולמטוסי קרב. במילים אחרות, תעשיית המלחמה היתה הקטליזטור ליציאה מאותו מיתון היסטורי. בדומה לכך, הייתי מציע לקברניטי המשק בארה"ב להתמקד בצורכי האנושות בעתיד הנראה לעין (כמו על הצורך בטכנולוגיות של אנרגיה/אנרגיה ירוקה), ולהגדיל את ההשקעות היצרניות במגזרים הללו. זהו המקום שממנו המשק יידחף קדימה. למה להמתין למלחמה? אפשר ללכת הפעם בכיוון החיובי, ולשים את הפוקוס על השקעות ששייכות לעולם המחר".

"צרו שקיפות מלאה, שיטתית ומסודרת"

דב קוטלר, איש עסקים ולשעבר מנכ"ל בנק איגוד

"כשמנהלים משבר אמון בארגון עסקי, הדרך היעילה ביותר היא Management by walking around. הווה אומר, פגישות אינטנסיביות ומסודרות של המנהל או המנכ"ל עם הלקוחות, העובדים והספקים, כשהוא משתף אותם ומדווח להם על המצב Live ובגובה העיניים. לא ניתן לנהל משבר אמון דרך מסכי הפלזמה. במקביל, עוד לפני שנכנסים לעוביים של הפתרונות הכלכליים במשבר העולמי הנוכחי, צריך להבין שבראש ובראשונה מדובר במשבר אמון/משבר מנהיגות. מכאן גם נדרש מהלך אסטרטגי, שייצב את המערכת.

"הייתי ממליץ לראשי המשק בארה"ב לבחור דמות ציבורית דומיננטית אחת (לא בצורה ספוראדית כל פעם דמות אחרת, כפי שנעשה בארה"ב), שתדווח לציבור בצורה שיטתית ומסודרת, אחת לכל מספר ימים, ותספק לו שקיפות מלאה של המצב. יש גם לומר באותו דיווח מתי יחול הדיווח הבא, כדי לחבר את הציבור לשיטה. זהו מהלך בונה אמון, שהבריטים אגב השכילו להשתמש בו (ראש הממשלה בראון מופיע בתדירות קבועה מול העם ומדבר על המשבר), כמו שגם אצלנו עשה האלוף יריב במהלך מלחמת יום כיפור. בן-גוריון, אגב, התייחס פעם לסוגיית המנהיגות ואמר כי מנהיג יודע להעביר לעם שדר שמחר יהיה 'טיפ טיפה' טוב יותר מהיום".

עוד כתבות

רוכשי הדירות מתעקשים על רכישת דירות ממוגנות (חדשות ויד שנייה), שיקרות יותר מדירות לא ממוגנות / צילום: Shutterstock

תל אביב וכל היתר: מה עומד מאחורי העלייה במחירי הדירות?

כשטילים מתעופפים מעל לראש, רוכשי הדירות מתעקשים על רכישת דירות ממוגנות (חדשות ויד שנייה), שיקרות יותר מדירות לא ממוגנות ● 80% מכלל הדירות שנרכשו במרץ היו ממוגנות - וזה להערכתנו הגורם העיקרי לעליית המחירים ● כשהציבור מתעדף רכישת דירות עם ממ"ד, הוא נתקל בהיצע קטן יחסית, והדבר גורר עימו עליות מחירים

ביל אקמן / צילום: ענבל מרמרי

ביל אקמן מחסל פוזיציה, ובונה אחת חדשה: "אטרקטיבית במיוחד"

המיליארדר היהודי ביל אקמן רוכש 5.6 מיליון מניות של מיקרוסופט לאחר שענקית הטכנולוגיה סובלת מביצועי חסר ביחס למתחרות • בפוסט מפורט לרשתות החברתיות הוא מפרק את החששות מתחרות, מגן על השקעות ההון הגדולות, ומבהיר לגבי היציאה מגוגל: "זה לא הימור נגד החברה, אלא מקור מימון"

מרטין סקורסזה בקאן 2023. ריאליזם כלכלי / צילום: Reuters, Frederic Pasquini

קאן נכנע לכוחות השוק ונתן לטיקטוק להשתלט על השטיח האדום

פסטיבל קאן, שהיה במשך שנים סמל ליוקרה קולנועית ולמאבק בסטרימינג, פותח השנה את שעריו ליוטיוב, טיקטוק ומשפיעני הרשת ● מאחורי המהלך עומדת המציאות הכלכלית: כדי לשמור על החסויות, גם המבצר האחרון של הקולנוע צריך לייצר טראפיק

האיום החדש של פוטין: הנשק החזק ביותר ייפרס עוד השנה

רוסיה מתחייבת לפרוס בקרוב את הטיל הגרעיני החזק ביותר שלה • שורת זוכי פרס נובל בדרישה חריגה מאיראן • והמונדיאל הוביל למחאה יוצאת דופן במקסיקו

צחי עירון / צילום: באדיבות פסגות

רואה החשבון שקנה את מה שנשאר מבית ההשקעות הגדול, ומנהל מיליארדי שקלים

"התחלתי ללמוד ביולוגיה ימית, אבל ביום הראשון, כשכל המרצים דיברו על מה אפשר לעשות בעתיד, הבנתי שלא אוכל להתפרנס מזה. לא באתי מבית מבוסס" ● שיחה קצרה עם צחי עירון, מנכ"ל בית ההשקעות פסגות

כך הפך ממשל טראמפ למשקיע אקטיביסט / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson

עם רווח של מיליארדים: כך הפך טראמפ למשקיע אקטיביסט

הממשל בארה"ב כבר הכריז על אחזקות ישירות בעשר חברות לפחות, בהן 10% מאינטל, מניית זהב ב–U.S Steel ונתחים מחברות מינרלים קריטיים ● התעשייה נסערת סביב המגמה ● לצד המברכים על תשומת לבו של טראמפ, יש מי שמודאגים ומתכוננים לרגע שבו יצטרכו להדוף את חיזוריו

מדד המחירים לצרכן בישראל / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

האינפלציה בחודש אפריל זינקה ב-1.2% - בהתאם לצפי; מחירי הדיור חזרו לעלות

הקצב השנתי של האינפלציה עומד על 1.9% ● עליות בולטות נרשמו בסעיפי פירות טריים ותחבורה ● מדד מחירי הדירות עלה ב-0.3% במרץ אחרי חודשיים של ירידות

תעלומה ושמה סאטושי / צילום: Shutterstock

שורה של תחקירים ניסו לפצח את החידה הזו, האם דווקא מנכ"ל של חברה ישראלית יעשה זאת?

15 שנה חלפו מאז נתן סאטושי נאקאמוטו אות חיים - וזהותו נותרה באפלה ● שורת תחקירים שפורסמו לאחרונה מציפים שוב את השאלה הגדולה בדבר הדמות המסתורית שמאחורי המטבע, שכבר נסק לשיא של 127 אלף דולר ● האם דווקא מנכ"ל של חברה ישראלית יתקרב לפיצוח התעלומה?

קים ג'ונג און ובתו קים ג'ו אה, בתרגיל צבאי שנערך בחודש מרץ האחרון / צילום: Reuters, KCNA

קים ג'ונג און ראה את טהרן בוערת ושינה את כללי יום הדין של צפון קוריאה

בעוד המזרח התיכון סוער, קים ג'ונג און מבצר את שלטון משפחתו: החוקה מבטיחה תגובה גרעינית אוטומטית לכל ניסיון התנקשות, חזון האיחוד עם הדרום נזנח, ובתו הצעירה הוצבה בקדמת הבמה ● האם הפחד מגורל הנהגת איראן יביא לשרטוט מחדש של גבולות העימות באסיה?

סר דייויד אטינבורו / צילום: Reuters

דיוויד אטנבורו ידע לרתום כל טכנולוגיה כדי לקרב את הציבור אל הטבע

האיש שהפך לסמל של חקר הטבע והגנת הסביבה, וחגג את יום הולדתו ה-100, הוא לא עוד מנחה טלוויזיה ● תרומתו למדע כה משמעותית שמעל ל-40 מיני בעלי חיים וצמחים קרויים על שמו ● העבודה שלו שינתה חוקים ואת דעת הקהל וגרמה לאנשים להבין שבכוחם לתקן

בדרך לפנסיה: זה החיסכון הראשון שכדאי למשוך ממנו

ההחלטה מאיפה למשוך כספים עשויה להיות שווה הרבה מאוד כסף ● מהו המוצר הראשון בתור למימוש, מתי כדאי להפוך את קופת הגמל לקצבה, ומה מומלץ לשמר עבור היורשים? ● מומחי פרישה עונים במדור חדש על השאלות הקריטיות כשיוצאים לפנסיה

השבוע בשווקים / צילום: יוסי כהן

כך ניתן לזהות בועה בשוק המניות – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

מנהלי קרנות הגידור על הראלי, המניות המועדפות ואלה שכדאי להתרחק מהן ● שבועיים לפני החלטת הנגיד, הבנקים כבר חותכים את הריבית על הפיקדונות ● כך באמת ניתן לזהות בועה בשוק המניות ● המשפחה שמאחורי ההנפקה הביטחונית הגדולה בת"א ● וגם: מדוע הפכו שבבי הזיכרון לטרנד החם בוול סטריט

סרן מעוז ישראל רקנטי ז''ל / צילום: N12

הותר לפרסום: סרן מעוז ישראל רקנטי נפל בקרב בדרום לבנון

טראמפ יכנס את יועציו הקרובים לדיון מכריע בנוגע לאיראן; בישראל נערכים לאפשרות של ימים עד שבועות של לחימה ● באיחוד האמירויות מתייחסים לראשונה לדיווחים על כך שתקפו באיראן במלחמה: "כל הפעולות היו הגנתיות" ● למרות ירי בלתי פוסק של חיזבאללה – ארה"ב הודיעה: "הפסקת האש בין לבנון לישראל תוארך ב-45 יום" ● חיל האוויר תקף שני מחבלים שפעלו ממבנה בדרום לבנון ● צה"ל חיסל שני מחבלי חמאס שפשטו לישראל ב-7 באוקטובר ●  הותר לפרסום: סרן מעוז ישראל רקנטי, בן 24 מאיתמר, נפל בקרב בדרום לבנון ● עדכונים שוטפים 

המלך צ'ארלס ומשפחתו מנופפים לשלום ממרפסתם בארמון בקינגהם / צילום: Shutterstock, Michael Tubi

הסוד וניסיונות ההסתרה: מה בית המלוכה הבריטי מבקש למחוק מהעבר שלו?

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: משפחת המלוכה עושה רושם אנגלו־סקסי לתפארת, אלא שזהו יח"צ שנועד להסתיר סוד

רחפן של איירובוטיקס שאותה רכשה אונדס / צילום: יוני בן חיים

רכב חמוש בלתי מאויש: ההשקה המשמעותית של אונדס

אונדס האמריקאית, שכבר רכשה חברות ישראליות וזכתה בחוזים מול משרד הביטחון, חשפה כלי רכב בלתי מאויש חדש בשם איירון ווייב ● הכלי נועד לפעול בשדה הקרב, לשאת מערכות שונות לפי הצורך ולצמצם את הסיכון ללוחמים בחזית

בלקברי עדיין קיימת, ואין לכם מושג כמה אתם מסתמכים על הטכנולוגיה שלה

לאחר שרבים כבר הספידו אותה, בלקברי רושמת רבעון רווחי רביעי ברציפות - לראשונה מאז המצאת האייפון ● זאת בזכות תוכנה המסתתרת ב־275 מיליון מכוניות בעולם ואחראית כיום למחצית מהכנסות החברה ● נשיא החטיבה: "אנחנו הבסיס, וכלום לא עובד בלי בסיס חזק"

טקס הריסה של פרויקט קוסטה ריקה בירושלים / צילום: עמית אוזנה

אשליית הפיזור: הבנקים, הפנסיה והבורסה שקועים עמוק בסיכון הנדל"ני

אולי אנחנו חושבים שנטשנו את שוק הנדל"ן, אבל הוא נמצא בכל: רבע משווי החברות שנסחרות פה הן מהענף, ונתח ניכר מכלל הגיוסים - למשל של בנקים או חברות פיננסים - זורם אליו ● וזו לא הדירה שמסוכנת ולא המניות שמסוכנות, אלא הפחד שהכל יקרוס יחד

מליאת הכנסת / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

הכנסת עומדת להתפזר? אלה השפעות המהלך - עוד לפני פתיחת הקלפיות

העלאת הצעת החוק לפיזור הכנסת צפויה להגביל את פעולת הממשלה עוד לפני שהיא מאושרת בשלוש קריאות ● אבל מה יקרה אם תיווצר הזדמנות להסכם עם לבנון, והאם הממשלה יכולה לנצל את התקופה לכלכלת בחירות? ● המשרוקית של גלובס עושה סדר בסוגיות שעל הפרק 

גרג אייבל, מנכ''ל ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

המחליף של וורן באפט מפתיע עם השקעה חדשה

שש שנים אחרי שבאפט מכר את כל אחזקותיה של ברקשייר האת׳ווי בחברות תעופה, חוזר המנכ״ל החדש להשקיע בתחום עם פוזיציה חדשה של 2.6 מיליארד דולר ● ומה קרה ליתר ההשקעות?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בירידות חדות; אלו המדדים שנפלו

בורסת ת"א ננעלה בירידות בצל האפשרות לחידוש המלחמה ● מחירי הנפט מזנקים ● החוזים העתידיים על וול סטריט נסחרים בירידות, הבורסות באסיה ננעלו בירידות ● מדד המחירים פורסם היום, האינפלציה בחודש אפריל זינקה ב-1.2% - בהתאם לצפי ● וקרן הגידור של ביל אקמן צפויה לחשוף בהמשך היום פוזיציה חדשה במיקרוסופט