גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"למה אני זה שצריך להיות הסאקר של מקצוע העיתונות?"

לקראת תחילת העונה החדשה של "תיק תקשורת" אותה הוא יגיש, עמנואל רוזן מדבר על הריקבון בתקשורת הישראלית, על מניעת מידע ועל חיסולי חשבונות. בדרך הוא גם אומר שרשת עשתה טעות כשהורידה את התוכנית שלו, "השורה התחתונה", מספר איך בערוץ 10 כמעט נפסלה כתבה שלו על בנק לאומי בזמן שהבנק היה הנושה המרכזי של הערוץ, וגם מדבר על העבודה העתידית לצד ניסים משעל. ראיון

על אף שרוב הקריירה המקצועית של עמנואל רוזן נבנתה על סיקור ועל פרשנות פוליטית, מחר, יום חמישי, יתיישב רוזן על כיסא המגיש של "תיק תקשורת", התוכנית הנשכנית של הטלוויזיה החינוכית, שמטרתה להאיר את הנעשה מאחורי הקלעים של עולם התקשורת. רוזן, 30 שנה במקצוע ומתוכן 15 שנה בטלוויזיה, אומר שמבחינתו, הרדיו הוא עדיין המדיום המועדף. וכן, גם כשארקדי גאידמק היה זה ששילם לו את השכר, שעלותו הסתכמה על-פי הערכות ב-50 אלף שקל לחודש.

רוזן לא מתכוון להצטדק על השכר שקיבל מגאידמק, להיפך. "כשאני נכנסתי לרדיו, גאידמק לא היה פוליטיקאי אלא איש עסקים. בדיוק כמו רון לאודר, מוזי ורטהיים וסמי עופר, שהם אנשי עסקים שמחזיקים בכלי תקשורת. ברגע שגאידמק הפך לפוליטיקאי, ממילא נגזר עליו לעזוב את הרדיו. אנשים מבלבלים, בכוונה או שלא, את היוצרות. גאידמק לא היה יכול לרכוש רדיו אם היה פוליטיקאי, הוא הפך לכזה במהלך הזמן".

*מה אתה חושב על הסאגה שהתרחשה סביב הסרט "שיטת השקשוקה"?

"הסאגה היא טרנד, היא סוג של עדר. בשלב מסוים אנשים רוצים להרגיש 'אין' אז הם הולכים לראות את 'שיטת השקשוקה' ומדברים על הסרט. אני שמח עבור מיקי רוזנטל שמדברים על זה. הוא עיתונאי חשוב, אמיתי ומיוחד, שבגלל האומץ שלו הוא משלם מחיר. מגיע לו שתהיה לו עדנה כלכלית, ציבורית ועיתונאית.

"ישנם הרבה מקומות בתקשורת, גם הכתובה וגם האלקטרונית, שבהם עיתונאים לא מקיימים כלפי עצמם את מה שהם דורשים מאחרים, מהמרואיינים שלהם. יש עיתונאים שלא יפסלו מידע אמיתי, גם אם הוא פוגע בקרובים להם או במעסיקים שלהם. מנגד, ישנם הרבה 'פאוולים' בעניין הזה שבאים לידי ביטוי במניעת מידע ובחיסול חשבונות, והצנזורה הזו קיימת בהרבה מאוד מקומות. טוב מאוד שמיקי עם הסרט שלו הצליח לפרוץ את המחסומים ששמו לו. אלה לחצים שקיימים אצל כל עיתונאי, ופשוט במקרה הזה הלכו איתם עד הסוף".

אתה חושב שבמקרה דומה היית מתקפל?

"הייתי נוהג אותו הדבר אף שזה לא פשוט ומפחיד, במיוחד בתקופה הזו שאיש לא מרגיש בטוח בכיסאו. כשעבדתי בערוץ 10 הכנתי כתבה ב'זה הזמן' שהציפה את נושא כספי ניצולי השואה. במוקד הסיפור עמד בנק לאומי, שהישעה את כספי הנאצים שהיו אמורים לעבור לניצולים. באותה תקופה ערוץ 10 היה בקשיים כלכליים חמורים. בנק לאומי היה הנושה המרכזי שלו, והוא הפעיל לחצים אדירים על דירקטוריון הערוץ בעניין הכתבה, וניסה למנוע את שידורה.

"הלחצים הגיעו עד אלי, וכשהגעתי לחדר העריכה ביום שידור התוכנית מצאתי שם את סמנכ"ל בנק לאומי צופה בכתבה. ביקשתי ממנו לצאת. כשנכנסתי לאולפן בשעה 21:00 אמר לי עורך התוכנית באוזנייה שלא אתחיל בשידור הכתבה, כי עדיין לא יודעים אם היא תשודר. היה לי ברור שאם הכתבה לא תשודר, אסיים את התוכנית ב-21:45 כמתוכנן, וב-21:50 אניח מכתב התפטרות על שולחן המנכ"ל, ואלך הביתה.

"הכתבה שודרה, ייאמר לזכותו של מודי פרידמן, המנכ"ל דאז. עמדתי בלחצים ולא חששתי לעשות כתבה על אנשים שהייתה להם שליטה ישירה על המשכורות שלי, על הכסף שלי. אצלי אין שאלה בדברים האלה, אך זו סיטואציה בעייתית, והיו הרבה רגעים שהיה לי חשש גדול וזיעה קרה, ולא פעם שאלתי את עצמי למה אני זה שצריך להיות הסאקר של מקצוע העיתונות. את המבחן ההוא עברתי, ואני מקווה להיות חזק במבחנים הבאים, אם יהיו".

*החוזה שלך עם רשת הסתיים באוגוסט, מה הלאה? "תיק תקשורת" יספק אותך או שתנסה להרים בנוסף תוכנית מובילה בערוץ מסחרי?

"'תיק תקשורת' זה דבר שאעשה בשוליים. זו הרפתקה חדשה שאני מקווה שאני איהנה ממנה. היום אני עושה את הכתבות המרכזיות של 'אולפן שישי', בכל שבוע בנושא אחר שאני בוחר. מבין כל העשיות הטלוויזיוניות שלי, זו העשייה שאני הכי אוהב. בנוסף, בקרוב אשתתף באופן קבוע בתוכנית החדשה של רשת וניסים משעל, שבה אגיש לצידו של משעל את התוכנית. נראה לי שזה מספיק עבור בן-אדם אחד".

אוזל הכסף לחדשות

רוזן טוען כי על אף שנכנס מגיש חדש לתוכנית, אין צורך לשנות את הפורמט של "תיק תקשורת": "אני לא חושב שצריך לשנות את 'תיק תקשורת'. זה לא ריאליטי, זו תוכנית פשוטה, ראויה, בפורמט שצריך לעלות בכל שבוע סוגיות כאלה ואחרות. היא נבחנת על איכות הנושאים, המרואיינים והראיונות והיכולת לדבר על הכול בלי לעשות חשבונות מה נעים ומה לא".

*אתה מתחיל להגיש את "תיק תקשורת" בטלוויזיה החינוכית כאשר איום הסגירה רובץ עליה כמו על השידור הציבורי בכלל. לדעתך, יש מקום לשידור הציבורי או שצריך לסגור אותו?

"חס וחלילה. אני חושב שבתקופה כזו הולך ואוזל הכסף לחדשות, לאקטואליה וליצירה דוקומנטרית, והטלוויזיה הופכת להיות תחנה של בעיקר בידור, שעשועונים וריאליטי. חשוב מאוד שיישאר שידור ציבורי גם במסגרת ערוץ 1 וגם במסגרת החינוכית שבהם ניתן לעשות תוכניות שיהיו בהן לא רק שיקולי רייטינג. לצערי, אין שידור ציבורי של ממש ועדיין אין מישהו שמוכן לממש תוכנית כמו '60 דקות', אין באמת דברים כאלה בארץ. אם הייתה תקופה ב-15 השנה האחרונות שבה אסור היה לסגור את השידור הציבורי, אז זו התקופה".

*מדוע התוכנית "השורה התחתונה", שבשלה עברת מערוץ 10 לרשת, ירדה? היא לא עמדה בציפיות של רשת?

"'השורה התחתונה' הורדה משידור כי רשת עברה לשדר בימי רביעי-שבת, לאחר שבמרבית תקופת שידור התוכנית שודרה בימי ראשון-שלישי. ברגע ששונו ימי השידור היא אמורה הייתה לרדת לפעמיים בשבוע (רביעי-חמישי) ולכן כבר לא הייתה מוגדרת כרצועה. רשת עשו טעות חמורה בהורדה שלה. התוכנית הזו הייתה הרבה יותר מסתם תוכנית מוצלחת. היא הביאה 13%-14% רייטינג ב-23:00 בלילה, ומתוך 125 פעמים ששודרה גברה על המתחרה ממול, 'היום שהיה' (המשודרת בערוץ 10, י' ג'), שהיא תוכנית מצוינת.

"עד היום שואלים היכן 'השורה התחתונה'. זו הייתה תוכנית מקורית של רשת בתקופה שאין הרבה תוכניות מקור. אני מצטער מאוד שהיא ירדה, ומקווה שהיא תחזור בעתיד. קיבלתי ממנכ"ל רשת הרבה יותר ממחמאות עליה, ממש מכתבי צל"ש. התוכנית האריכה לרשת את הפריים. לכן, כולם חושבים שההורדה שלה הייתה טעות, ואני אשמח לחזור ולעלות את התוכנית בעתיד".

*מה יש ב"מה קורה?" של קשת שלא היה ב"שורה התחתונה"?

"'מה קורה' זו תוכנית אחרת לגמרי. מעבר לזה שהיא משודרת בשעה דומה, אין מה להשוות בין השתיים. 'מה קורה' מצליחה בתנאים הרבה פחות קשים. היא משודרת אחרי תוכניות כמו 'האח הגדול', ואנחנו שידרנו אחרי תוכניות הרבה יותר צנועות, וברוב הזמן שידרנו מול 'הישרדות' ומשחקי כדורגל ששודרו בערוץ 10, ועדיין גברנו על המתחרות. מעבר לרייטינג, זו הייתה תוכנית שדיברו עליה".

*הצטרפת לרדיו של גאידמק בתקופה שבה התחנה עשתה הכול כדי לאתר ולהחתים טאלנטים. אתה מרגיש שהיית חלק מהעדר?

"הצטרפתי לתחנה משתי סיבות עיקריות: האחת, הגעתי למיצוי אחרי 12 שנה ברדיו 102; והשנייה הייתה רם לנדס, שהיה יו"ר הדירקטוריון של רדיו 99, שפנה אלי. את לנדס הערכתי מאוד ועשיתי איתו דרך מאוד ארוכה בטלוויזיה מחדשות ערוץ 2 דרך חדשות ערוץ 10, וחשבתי שזה אתגר לאדם כמוני שמאוד-מאוד אוהב רדיו. בכלל רדיו, מבחינת הנאה נטו הוא הרבה יותר מטלוויזיה עבורי".

*פחות משנה אחרי, הגשת בקשת פירוק לחברת כ.א.ן תקשורת של גאידמק המחזיקה ברדיו 99. למה, בעצם? זה רק עניין של כסף?

"אני חתום יחד עם כל עובדי 99, מהש.ג. ועד המנכ"ל, על בקשת פירוק, כדי לראות את הכסף שמגיע לנו ביום מן הימים. לא הגשתי תביעה נגד גאידמק, לא אעמוד מולו בבית-משפט, והוא לא מה שמעניין אותי. אין לי קרב אישי במובן הזה מולו".

*הרגשת את גאידמק בתחנה?

"ממש לא. מעולם לא עבדתי במקום עבודה שבו כל-כך לא הרגשתי את הבעלים. אגב, מעולם לא פגשתי ולא דיברתי איתו. הוא היה ישות וירטואלית ובתוכנית הספציפית שלי, בשתי פעמים נפרדות, אף מתחתי עליו ביקורות והסתלבטתי עליו בשידור חי, ואפילו אמרתי שהוא מתנהג בטיפשות. איש לא דיבר איתי על זה, לא לפני ולא אחרי. יש לי הרגשה שבכלי תקשורת אחרים תהיה לעיתונאים בעיה למתוח ביקורת על בעלי-הבית שלהם.

"אני תוהה אם בערוץ 10 יכולים בעלי שכר גבוה או נמוך למתוח ביקורת דומה או אפילו מרוככת יותר על בעלי-הבית שלהם. אני גם חושב, שרביב דרוקר דווקא הוא מכולם יודע בדיוק איפה בתקשורת הישראלית מצויות הבעיות האמיתיות של סתימת פיות, ותקני אותי אם אני טועה, אני חושב ש'שיטת השקשוקה' עדיין לא שודר בערוץ 10 אנד איי וונדר ווי".

*ואתה נשאר שם, ברדיו, גם אחרי החלפת הבעלים?

"כן, אני מגיש בימים אלה תוכנית בוקר יומית, ארבע פעמים בשבוע מ-7 עד 9, ואחרי שבוע אחד אני יכול להגיד לך שאני נהנה בטירוף. פשוט כיף לי. רדיו זה קתרזיס אמיתי".

גאידמק שילם לכם הרבה מאוד כסף. לא נראה שאלי עזור ודודי ויסמן, הבעלים החדשים, יסכימו לשלם סכומים כאלה.

"לא במקרה שלי. יש הרבה מיתוסים וכותרות לא מדויקות. מה שקיבלתי מגאידמק היה שכר שמקובל לשלם למגישי תוכניות מרכזיות ברדיו, ועלות שכרי כיום לא שונה בהרבה מעלותו בתקופת גאידמק".

מערוץ 2 לערוץ 10 - ובחזרה

המעבר של רוזן מערוץ 2 לערוץ 10 הוגדרה בזמנה כ'עריקה'. רוזן עצמו לא מסכים להגדרה וטוען כי "יש לי הרגשה שכמה מהמגדירים עשו את זה בעצמם, ולא פעם. אם אני עריק, אז כנראה יש מספר מצומצם מאוד של אנשי תקשורת שהם אינם עריקים. לעולם ובכל מקום שהייתי בו לא נטשתי מקום עבודה באמצע חוזה, או בלי שהשלמתי את כל המחויבויות שהיו לי. לפעמים מגיעים למצב שבו רוצים לעשות דבר אחד, ואילו מקום העבודה רוצה שתעשה דבר אחר, ואז צריך לבחור, ובחרתי. לכנות את זה כצעד חריג זה קצת מוזר".

אחרי חמש שנים בערוץ 10 חזרת לערוץ 2, יותר נוח לך שם?

"לא. מי שמחפש נוחות בעבודה הזו כדאי שיתעשת. אחרי 15 שנה בטלוויזיה וכמעט 30 שנה בעיתונות בכלל, לא בודקים כל בוקר את מדד הרייטינג כדי לדעת אם טוב לך או לא. עשיתי תוכניות שהגיעו ליותר מ-20% רייטינג, והיו כאלה שעשו רק 3% רייטינג. אך באמצע, בין מדדי הרייטינג יש הרבה מאוד.

"היום אני, כעמנואל רוזן, נהנה ממה שאני עושה כעיתונאי. האם אני משפיע, מרגש, מעצבן? התשובה היא כן. יש תקופות יותר טובות ופחות טובות ולפעמים אתה מתמלא קנאה כשמסתכלים על אישה מוכשרת כמו אילנה דיין שעושה כבר 15 שנה אותו דבר כמעט באותו מקום. אך יש גם יתרונות לטעימה מהז'אנרים השונים.

"התחלתי את דרכי בטלוויזיה ככתב תחום ספציפי, ואחרי 7 שנים נפתחתי לשורה של אין סוף נושאים. טעמתי וחוויתי, ובגדול אני נהנה ומתפרנס, וזו פריבילגיה. אין הרבה אנשים שמצליחים ליהנות ולהתפרנס, או שמצליחים להפוך תחביב למקצוע, ועל זה אני מתפלל כל יום מחדש, שלא ייגמר".

כשאתה מסתכל היום על "אולפן שישי", אתה מתגעגע לימים שבהם הגשת את המהדורה?

"לא. זה נורא נחמד להגיש. סוקניק ואני המצאנו את התוכנית הזו 'אולפן שישי', ואז החלק באולפן היה יותר רחב ומשמעותי. היום זה יותר מגזין ואין דבר שאני נהנה לעשות מאשר לביים סרטים וסדרות, ואחרי זה לערוך אותם ולהגיש אותם. האולפן זה מקום נחמד, מקום שמתפלספים בו, מפלרטטים בו, אך סדר העדיפויות שלי הוא קודם כול שטח, ואחרי זה אולפן, ואני שמח שיש לי הזדמנות להיכנס כל שבוע לנושא חדש ולכתבה חדשה. כל שבוע הוא עולם בפני עצמו, וזו חוויה אישית ועיתונאית לברוא כל שבוע מחדש". *

עיתונאי או פרזנטור?

למרות הטרנד והסכומים הגבוהים, עמנואל רוזן לא עובר לפרסומות

התנדבת לככב בקמפיין לצמצום השימוש בשקיות פלסטיק של המועצה לישראל יפה. מה אתה חושב על עיתונאים ותיקים שעושים הסבה לפרסום כמו גדי סוקניק וחיים יבין. זו דרך לצאת החוצה מהעיתונות?

"אין קשר בין הקמפיין הזה לפרסום. לא קיבלתי עליו גרוש וזה לא למטרה מסחרית. זה כמו לככב בקמפיין לעזרה לילדים במצוקה. לא עשיתי פרסום אף פעם על אף שקיבלתי הצעות. סוקניק ואני קיבלנו הצעה לפרסם את 'ביסלי' וסירבנו. לי באופן אישי לא מפריע שעיתונאים עושים פרסומות, בעיקר לגופים שהם לא מושאי הסיקור שלהם. הרבה יותר מדאיג אותי הקשרים הסמויים של עיתונאים עם גורמים מסחריים.

"כשעיתונאי מפרסם בנק הוא כבר גלוי, כולם יודעים שיש לו קשר מסחרי עם הבנק, ולכן ברגע שהוא יעשה פאוול הכי קטן זה יהיה ברור לכולם. כך שדווקא במקרה זה אותו עיתונאי נמצא תחת הזרקור ואין מה לחשוש. עם זאת, לא עשיתי פרסומות כי יש מוסכמות, ובקטע הזה אני קונפורמיסט אף שזה עולה לי הרבה כסף הקונפורמיסטיות הזו.

"בכל מקרה, אני לא שותף להתחסדות הזו. בישראל יש לנו הצטיינות בצביעות ולפני שמתנפלים על עיתונאים שעושים פרסומות בואו תבדקו איזה עיתונאים יושבים עם מי בלילות שבת, ומי הבכירים בעיתונאים שלא מפרסמים דברים מסוימים. היסודות אצלנו רקובים, זו הבעיה". *

עוד כתבות

ייפוי-כוח מתמשך. זה ההליך שיחליף אותו / אילוסטרציה: Shutterstock, REDPIXEL.PL

חקיקה חדשה: תומך החלטות לקשיש או בעל מוגבלות - במקום אפוטרופוס

השבוע נחקק המוסד של "תומך החלטות" ● מה זה אומר, מה ההבדל בין התומך לבין אפוטרופוס, ולמה בעצם צריך מינוי פורמלי מבית המשפט רק כדי לסייע לאדם קשיש או מוגבל?

אילוסטרציה: shutterstock

החשש מחלחל לשווקים: פרמיית הסיכון של ישראל בשיא של 11 שנים, ומרווחי האג"ח ממשיכים להתרחב

מדד ה-CDS הישראלי, המגלם את עלות הסיכון שמדינת ישראל לא תצליח לשלם את חובותיה, עלה ב-18% בשבוע האחרון ● במקביל, המרווחים של איגרות החוב הדולריות של ישראל מול ארה"ב קופצים

עומר אלפרן, מנהל השקעות ושותף בחברת רובי קפיטל / צילום: דין אהרוני רולנד

"עד עכשיו יזמי נדל"ן לא יצאו עם פרויקטים שכבר מוכנים, מכאן נראה מבול"

חברת המימון החוץ־בנקאי רובי קפיטל משיקה קרן השקעות שנייה, במטרה לגייס חצי מיליארד שקל לפחות ● עומר אלפרן, מנהל השקעות ראשי ושותף בחברה: "בקרוב הרבה מאוד יזמים בתחום ההתחדשות העירונית יוציאו הרבה מאוד פרויקטים לשוק"

יו''ר בית הנבחרים, מייק ג'ונסון / צילום: ap, J. Scott Applewhite

4 מיליארד דולר לכיפת ברזל: חבילת הסיוע האמריקאית בדרך להצבעה

בוושינגטון, סוגיית חבילת הסיוע לישראל, אוקראינה וטייוואן עשויה להתקדם כבר בימים הקרובים ● יו"ר בית הנבחרים מייק ג'ונסון בשיתוף רפובליקנים נוספים הציגו אמש חבילת סיוע הכוללת 26.4 מיליארד דולר לישראל ● דיווח: ארה"ב הסכימה לתמרון ישראלי ברפיח, בתמורה לתגובה לא נרחבת נגד איראן

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים / איורים: גיל ג'יבלי

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים

הממשלה פרסמה את יעדיה השנתיים לשנת 2024, אך הפירוט הארוך כולל אינספור דוגמאות להתחמקות מהצגת יעדים קודמים, שינויי מתודולוגיה חשודים, מניפולציות במספרים או תוכניות לא ריאליות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה ננעלה בעליות חדות אבל ירדה ב-1.1% בסיכום שבועי; מדד הבנקים זינק ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-1.3% ● סיכום השבוע: מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ- 1.1% ובכ-0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ-7.6% ● ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל ושופרסל, יגרעו קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי ● תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

פיצוחים / צילום: תמר מצפי

הגרעינים של חממה בדרך החוצה מהבורסה - מי ייכנס במקומם?

חברת חממה סחר קיבלה הצעה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה ● בעקבות מלחמת חרבות ברזל לחברה חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל מתושבים מרצועת עזה

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

מירב בן ארי, יש עתיד טוויטר, 23.5.21 / צילום: שלומי יוסף

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד של בן גביר חריג ביחס למקובל?

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד אבשלום פלד הוא חריג? צללנו להיסטוריה ● המשרוקית של גלובס

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

איך המוסדיים מחליטים איפה תשב הפנסיה שלכם / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

הבכיר שחושף באופן נדיר את הסודות על איך משקיעים את הפנסיה שלכם

הצצה אל מאחורי הקלעים של דיוני ועדת ההשקעות של גוף מוסדי: היכן להגדיל סיכון, כמה פיצוי נדרש עבורו, עד כמה משפיעים השווקים העולמיים על החוסך הישראלי, ואילו אתגרים ייחודיים עומדים בפני מנהלי קופות הגמל וקרנות הפנסיה וההשתלמות המקומיים

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?

בנק ישראל מכר 8 מיליארד דולר, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר מזנק לשיא של חמישה חודשים. אלה הסיבות

המתיחות הביטחונית בין ישראל לאיראן לצד התחזקות הדולר בעולם הובילה לתיסוף חד מול השקל ● שער הדולר-שקל נסחר ברמה של כ-3.8 שקלים, שיא של חמישה חודשים

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: עופר חג'יוב

מזרחי טפחות משקיע את התקציב הגדול ביותר, ומתברג במקום השני בזכירות

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק לאומי, עם גל תורן והשיר "יש מוצ"ש" - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הופעה קצרה של אירנה בקמפיין קטן ורזה מספיקה לשופרסל כדי להתברג בדירוג ולזכות באהדה