גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הגאווה עירונית, הכסף פרטי

אחרי עשרות שנים שהוא היה תלוי כמעט לחלוטין בחסדי העירייה או העומד בראשה, הכדורגל הישראלי חי עם הרבה פחות כסף מכיסו של משלם המיסים העירוני. רק 2% מכלל התקציבים של קבוצות ליגת העל הגיעו בשנה האחרונה מתמיכות עירוניות, ובעלי הקבוצות הגדולות מתחילים להפנים שהם נשארו לבד בעסק הזה. ולפעמים הם אפילו צריכים לשלם לעירייה כדי להחזיק את הקבוצה

יש בכל זאת דברים שהשתנו כמעט כליל בכדורגל הישראלי. זה שנוטים תמיד להשמיץ ולהגיד שהוא הולך רק אחורה. למשל קץ הימים שקבוצות הכדורגל הבכירות תלויות רק בכסף של משלם המסים העירוני כדי לשרוד. או לחלופין שרק חסדיו של ראש העירייה, אם הוא אוהד כדורגל או לא אוהד, חורצים את גורלן בתחילת העונה. עידן הבעלות הפרטית בכדורגל שיחרר מהעיריות את הצורך שלהן לממן את קבוצות הכדורגל הבכירות. רובן סגרו את הברז כמעט לחלוטין עבור הכדורגל. בחלק מהמקרים הן החליטו להפנות את ההקצאות לספורט עממי על חשבון האגודות התחרותיות.

לא רק זה. ברוב המקרים התשלומים שגובות העיריות מהקבוצות עבור מיסים וארנונה בגין נכסים שהיא עצמה משכירה להם, עולים בהרבה על כספי התמיכה. "בסופו של דבר אנחנו משלמים היום את המחיר של המעבר של הקבוצות לידיים פרטיות", אומר גורם בכיר באחת מקבוצות ליגת העל.

כמה בעצם שוות היום העיריות לקבוצות ליגת העל בישראל? מבדיקת "גלובס" עולה כי התמיכה בשנת 2008 של העיריות בקבוצות הבכירות הסתכמה בפחות מ-10 מיליון שקלים. כלומר, העיריות אחראיות לכ-2% בלבד מהתקציבים של קבוצות הליגה.

האם יש מדיניות ברורה של העיריות לגבי קבוצות ספורט? מתברר שלא. לכל עירייה יש קו אחר לחלוטין, ומה שהיה נגזר מהמדיניות של ראש עירייה אחד שונה במהותו אצל ראש עירייה אחר. וכאן נשאלת השאלה האם העיריות בכלל צריכות להיות שותפות למרדף של הבעלים הפרטיים אחרי תואר אליפות. בקבוצות טוענים שכן, מאחר שאותם בעלים למעשה דואגים באגודות מסוימות לפעילות שוטפת של מאות ילדים ובני נוער, ומייצרים הכנסות עקיפות לעירייה ולגורמים אחרים בימי משחק.

מתנ"ס משופר

הנה כמה דוגמאות לשוני בין הקבוצות השונות. מכבי חיפה של יעקב שחר מקבלת מעיריית חיפה סכום של 46 אלף שקל בשנה בלבד, כסף שמועבר לקבוצות הנוער של המועדון ולא לקבוצה הבוגרת. ההסבר של עיריית חיפה: "המדיניות היא השקעה בספורט עממי". בית"ר ירושלים של ארקדי גאידמק לא מקבלת אגורה מהעירייה, אבל העירייה מאפשרת לה להשתמש באצטדיון טדי שעלות השימוש בו לשנה מוערכת ב-440 אלף שקל. בסכנין מודים שהכדורגל הוא הנכס הכי חשוב של העיר, "אבל מצבה הגרוע של העירייה גרם לכך שאנחנו מקבלים אפס שקלים", מסביר מאזן גנאים, ראש העירייה הנכנס שמבטיח ב-2009 "שהמצב ישתנה ואני מקווה שנוכל להעביר לקבוצה לפחות מיליון שקלים".

מי שזוכה לסכום הגבוה ביותר היא מ.ס. אשדוד, שמקבלת מעיריית אשדוד 2.9 מיליון שקלים, מתוך זה 500 אלף שקל לקבוצת הנוער. בנוסף העירייה גובה מהקבוצה רק 500 אלף שקל עבור השימוש במתקנים, למרות שעלות השימוש מוערכת בסכום גבוה פי שלושה. "אנחנו אמנם מקבלים את הסכום הגבוה ביותר ביחס לקבוצות אחרות, אבל לצערי התמיכה הולכת וקטנה עם השנים", אומר הבעלים של הקבוצה, ג'קי בן זקן. "לפני 6-7 שנים, התמיכה בקבוצות העיר אשדוד לפני האיחוד בין הפועל לעירוני היתה 5 מיליון שקלים לכל קבוצה, ומאז שאני נמצא במועדון המדיניות היא של הקטנת המשאבים לקבוצות".

* אבל עדיין תומכים בכם יותר מכל מקום אחר.

"צריך לזכור שהתמיכה הזאת נובעת גם מהעובדה שמבחינה סוציואקונומית אנחנו לא דומים לקבוצות באזור השרון או בתל אביב. אנחנו מבינים שאצלנו למשל לא יכולים לגבות 80 שקלים לכרטיס, והכרטיס הממוצע אצלנו עומד על 30 שקלים. בזכות זה שהעירייה תומכת יחסית בנדיבות, אנחנו יכולים לסבסד את מחירי הכרטיסים. אם תשים את ההקצבות מהעיריות אנחנו אמנם במקום גבוה, אבל אם תחבר לזה את ההכנסות מקהל ומכרטיסים, אנחנו נעמוד במקום נמוך מאוד. הקריטריונים לחלוקת הכסף הם פונקציה של נפח פעילות. באשדוד יש עשרה מתנ"סים, ואני יכול להגיד שהמתנ"ס שמפעילה מ.ס אשדוד בכדורגל מייצר נפח פעילות גדול יותר מכל 9 המתנ"סים האחרים של העיר יחד. אנחנו המעסיק הכי גדול של בני נוער, לכן אנחנו מקבלים יותר".

אגב, יש עיריות שאין להן אולי קבוצות בליגות הבכירות, אבל הן בכל זאת סימנו את קבוצות הספורט של העיר כיעד ששווה להשקיע בו. עיריית ראשון לציון למשל, שאפילו לא מחזיקה קבוצה בליגה הבכירה אלא בליגה השלישית בלבד (ארצית), מעניקה לאגודה סכום כולל של 3.68 מיליון שקלים, בין היתר "בגלל שבאגודת הכדורגל של עירוני ראשון לציון פעילים כ-1,000 ילדים". וזה עוד לפני הסכום הנדיב שבו היא תומכת בכדורסל. קבוצת הכדורסל מכבי ראשון לציון נתמכת על ידי העירייה בסכום של 3.86 מיליון שקלים - הסכום הגבוה ביותר שניתן לאגודת ספורט בישראל. ההסבר להקצבה הנדיבה דומה: "אגודת מכבי ראשון לציון בכדורסל היא אגודת הנוער הגדולה בישראל, במסגרתה פעילים כ-1,500 ילדים ובני נוער".

המלכ"רים של תל אביב

אם בפריפריה התלות של הקבוצות בעיריות היא גדולה, מעניין לבדוק מה קורה במרכז הארץ. עיריית פתח תקווה שילמה העונה למכבי פתח תקווה סכום של 1.25 מיליון שקלים ולהפועל פתח תקווה 750 אלף שקל, ובנוסף רכשה לכל אחת מהקבוצות מנויים לילדים ולנוער בשווי 300 אלף שקל. מלבד זה, העירייה נותנת לשתי הקבוצות שימוש חופשי באצטדיון העירוני.

עיריית תל אביב-יפו מחלקת אמנם סכום של כ-2.7 מיליון שקלים לקבוצות ליגת העל, אבל הסכום מתחלק על פני שלוש הקבוצות של העיר - מכבי תל אביב, הפועל תל אביב ובני יהודה. דווקא מכבי תל אביב שמוחזקת בבעלות פרטית בידי אלכס שניידר מקבלת כמעט 45% מהסכום הכולל. עם זאת, במועדון טוענים שהמצב הוא אבסורדי כי הסכומים שגובה העירייה מהמועדון עבור ארנונה ומסים עולים על גובה התמיכה שהיא מעניקה. ההוצאות של מכבי ת"א על ארנונה ומסים כפי שהגיע לידי "גלובס" עומדות בשנת 2008 על 1.46 מיליון שקלים. המשמעות: התמיכה שמעניקה העירייה מכסה בסביבות 80% מהכסף שמכבי תל אביב מחזירה אליה עבור שימוש במתקנים ותשלומי מיסים. בנוסף, משלם המועדון לחברה חיצונית עוד 400 אלף שקל עבור מים.

"הכדורגל הוא בסופו של דבר מלכ"ר, הרי אין קבוצה שמרוויחה כסף", אומר אביב בושינסקי, יו"ר מכבי תל אביב. "מאחר שהכדורגל בסופו של דבר הוא טוב לעיר, וזו תעשייה שמייצרת הכנסות - העיריות צריכות לתמוך בכדורגל".

* למה שיתמכו בכם אם אתם קבוצה פרטית?

"כי בסופו של דבר כל תעשיית הכדורגל מכניסה הרבה כסף לעירייה. אם יש משחקים בינלאומיים ואנשים מגיעים לבלומפילד, ואם זה אנשים מחוץ לעיר שמגיעים ביום משחק ובתי עסק שנהנים מזה. בימי חמישי למשל כשיש משחק של מכבי כדורסל ביורוליג בהיכל נוקיה, העירייה מכניסה יופי מדו"חות חנייה ביום של משחק. חוץ מזה, ברמה העקרונית קבוצות הספורט מוסיפות המון לעיר. אחד הסמלים של העיר תל אביב זו מכבי כדורסל, ובארץ גם הכדורגל. אם מוזיאון הוא סמל, ודאי שקבוצת כדורגל היא סמל. אני חושב שלפחות מגיע לנו שהעירייה לא תגבה מאיתנו מסים כמו שהיא גובה".

הקבוצה עליכם, האצטדיון עלינו

עניין אחד שראוי לציין אותו ואותו נוטים בעלי הקבוצות להצניע, הוא העובדה שלאף מועדון אין נכסים משל עצמו, ובסופו של דבר העיריות הן אלו שמחזיקות את הנכסים.

מן הסתם, אף בעלים שהגיע לכאן לא היה רוכש קבוצת כדורגל בליגת העל אילו היה צריך לרכוש גם את האצטדיון בו היא משחקת.

חלק מהם אפילו ייהנו במהלך תקופת הבעלות שלהם ממעבר לאצטדיון חדש (נתניה, חיפה, אולי פתח תקווה). יותר מזה, את כל השיפורים באצטדיונים הקיימים עושה העירייה מכספה שלה. הפועל ומכבי תל אביב משחקות היום במתקן ברמה גבוהה בגלל השקעה של מיליוני שקלים של העירייה. בהקשר הזה, מכבי חיפה ויעקב שחר הם המועדון היחיד שיוצא דופן עם השקעה משמעותית מאוד בתשתיות - גם בשיפורים בקרית אליעזר וגם מיליוני שקלים שהוציא הבעלים של מכבי חיפה מכיסו לטובת מתקני האימונים של הקבוצה ושל קבוצת הנוער.

בכדורסל - המצב טוב בהרבה

דווקא בכדורסל אפשר לראות תמיכה מאסיבית הרבה יותר של העיריות. מלבד עיריית ראשון לציון, שכאמור מעניקה 3.86 מיליון שקל למכבי ראשון לציון, עיריית אשקלון מעניקה לקבוצת אליצור אשקלון תמיכה שוטפת בסך 3.18 מיליון שקל. רמת גן מעניקה לקבוצת הכדורסל עירוני רמת גן סכום של כ-1.5 מיליון שקלים. עיריית נהריה מעניקה סכום דומה, ובנוסף מאפשרת שימוש חופשי באולם בעין שרה שמוערך בעוד כחצי מיליון שקלים. עיריית חיפה, שמעניקה לקבוצת הכדורגל 46 אלף שקלים בלבד, מעניקה לקבוצת הכדורסל של העיר מכבי היט חיפה סכום של 450 אלף שקל, ובנוסף העבירה לקבוצה בונוס עלייה לליגת העל של 200 אלף שקלים.

הפועל ירושלים, הקבוצה השנייה הכי משמעותית בכדורסל הישראלי, מקבלת מהעירייה שימוש חופשי באולם מלחה שמוערך ב-220 אלף שקלים בשנה, אבל שום דבר נוסף מעבר.

מי שנהנה מאיחוד בין שתי רשויות היא קבוצת בני השרון, שבזכות האיחוד בין בני הרצליה למכבי רעננה מקבלת מכל אחת מהעיריות סכום של כ-1.7 מיליון שקלים.

גם האיחוד בין גליל-גלבוע עשה טוב לקופת המועדון. לאחר שבשנה שעברה הפועל גליל עליון קיבלה 100 אלף שקלים בלבד מהמועצה האזורית שלה, הבטיחה המועצה האזורית גלבוע לקבוצה המאוחדת 2 מיליון שקלים לשנתיים הקרובות. תקציב שגרם לכך שהקבוצה עזבה את כפר בלום ועברה לשחק בגן נר.

חלק מהקבוצות לא מקבלות תמיכה באופן ישיר, אבל נהנות מתמיכות עקיפות. למשל מועדון הכדורסל של מכבי תל אביב זוכה לתמיכה מעיריית תל אביב רק עבור קבוצת הנוער, בסך 127 אלף שקלים לשנת 2008. עם זאת העירייה מאפשרת לקבוצה הבוגרת המוחזקת בבעלות פרטית להשכיר את תאי הצפייה בהיכל נוקיה מהם מכניסה מכבי מדי שנה בין 6-6.5 מיליון שקלים, ובתמורה התחייב המועדון לשלם לעירייה מדי שנה כ-2.5 מיליון שקלים עבור שיפוץ ההיכל, לתקופה של 10 שנים.

הירשם לניוזלטר והתראות ספורט

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת וההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

עפרי ביבס, אחותו של החטוף ירדן ביבס, בהפגנה למען שחרור החטופים בהאג, בשבוע שעבר / צילום: ap, Martin Meissner

גנץ ל"גורם המדיני": לא להיכנס להיסטריה משיקולים פוליטיים

מקור בכיר בחמאס: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה • גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות • במקביל לדיווחים, המלחמה בעזה נמשכת - מטוסי קרב תקפו תשתית טרור בחאן יונס שבה זוהה שיגור לעוטף • בלינקן לראש ממשלת קטאר: לסלק את בכירי חמאס מדוחה אם ימשיכו להתנגד לעסקה • עדכונים בולטים

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

כטב''מים / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים