גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לובש פוזה

ככל שגרף הביצועים של פריזמה הידרדר, גרף האזכורים של היו"ר במדורי הרכילות רק עלה

רון לובש, יו"ר פריזמה, חושב שהכותרות על פירוק בית ההשקעות אינן מציאותיות. או-קיי, אנחנו הולכים עם הראש של לובש. אולי נמתג (מלשון 'מיתוג', המילה הכה אהובה על פרסומאים) את מהלכי הפירוק של לובש כ'פיצול לצורך השבחת פריזמה', או 'פריזמה ממציאה את עצמה מחדש' או 'פריזמה יוצאת לדרך חדשה'. בקיצור, כעוזרים לרגע במיתוג החדש של פריזמה, אנו ממליצים לדמות את פריזמה לארץ עוץ שיש בה קוסמים: הוקוס-פוקוס, אברא-קדברא, רק רגע, יש לנו שפן בתוך הכובע, עכשיו ננסה עוד קסם אחרון, שנקרא פיצול-פירוק, ותראו איך נשביח (שוב) את הערך למשקיעים בימים טרופים אלה שבהם החובות מעיקים, הבנקים לוחצים, הערכים מתמוססים, הפדיונות מתגברים ועיתונאים רשעים כמונו חוגגים על הדם.

אפשר להמשיך ולהתייחס בציניות וברשעות לכל הסיפור העצוב והיומרני של פריזמה, אבל אנו החלטנו השבוע לסמן את המנצחים הגדולים מהרפתקת ליהמן ברדרס או גולדמן זאקס הישראלית (לובש, כידוע, היה מנהל הסניף הישראלי של ליהמן לפני שפרש לחיים עצמאיים), שקמה ברעש גדול לפני פחות משלוש שנים ועכשיו מנסה למצוא לנכסיה בית חם כדי לגאול אותה מייסוריה.

רון לובש ואמיר קס:

המנצחים הגדולים ביותר מהכישלון של פריזמה. כמנהלי קרן מרקסטון, זה ממש לא משנה אם הם נכשלו, הצליחו, קנו ביוקר או מינפו יתר על המידה את הרכישות שלהם. המגה-קרן שלהם, שגייסה מאות מיליוני דולרים, משלמת למנהליה דמי ניהול המקובלים בענף, של 1.5%-2% מדי שנה, לאורך כל שנות חייה של הקרן. בקיץ או בחורף, באש או במים, לובש וקס מקבלים את המיליונים שלהם בכל שנה. וזה האבסורד הגדול של שיטת התגמול בקרנות פרייבט אקוויטי וקרנות גידור. מנהל הקרן מרוויח גם אם הקרן מפסידה ובדרך כלל גוזר קופון נוסף ("עמלת הצלחה") אם הקרן משיגה תשואה חיובית. יש קרנות שהתרוששו וספגו הפסדים כבדים, אבל מנהליהן הפכו למולטי מיליונרים.

אבל ההישג של לובש וקס לא היה רק חומרי, אלא גם חברתי. לובש, במיוחד, הפך תוך זמן קצר ל'סלב-על' בסיטי של תל אביב. ככל שגרף הביצועים של פריזמה הידרדר, גרף האזכורים של לובש במדורי הרכילות רק עלה. אין כמעט מסיבה נוצצת שבה הוא לא השתתף והתמסר לתקתוק המצלמות. הוא נהנה מזה, רואים שהוא נהנה מזה. לשיאו הגיע לובש עם דאבל מסיבות לכבוד יום הולדת 50: האחת, רבת משתתפים לבכירי המשק, השנייה לחוג המקורבים. כחלק מהחגיגות, כך פורסם ולפחות תוכנן, אורגנה ללובש הצגת תכלית של גדוד גולני, שלובש מכבד אותו בתרומותיו. לוחמי הגדוד היו אמורים להסתער על אוטובוס אורחיו של לובש, שכביכול נחטף, ולהציג בפני האורחים, שחלקם הגיעו במיוחד בארה"ב, תוכנית חילוץ של בני ערובה.

התהליך שעבר לובש אופייני מאוד לעשרות ומאות מנהלים בסקטור העסקי: הם עובדים חזק מאוד על המיתוג האישי, הם עובדים קשה מאוד על המותג ששמו 'הם'. הביצועים שלהם לא בדיוק חשובים, מה שחשוב הוא הרושם שהם יוצרים, ה'פוזה' שהם מותירים בברנז'ה, הדימוי, ה'שארם', ההשפעה והמסיבות שבהן הם מסתובבים. ברגע שאתה ממותג כ'סלב ומנהל על', ההזדמנויות הגדולות הבאות יזרמו אליך, כי כנראה צחצחת מספיק את המוניטין שלך, כדי שאנשים ירגישו חובה לפנות אליך. במידה מסוימת, המיתוג האישי הוא חלק מהוולגריזציה של הכסף, הנפנוף סר הטעם בו, הזחיחות ושיכרון הכוח וההילה. זה עולם של דימויים, שבהרבה מקרים מנותק מכל היגיון או מציאות.

חלק מהקוראים חושבים בוודאי שחייו הפרטיים של לובש הם עניינו האישי, שאם הוא הרוויח ביושר את כספו, הוא רשאי לעשות בו ככל העולה על רוחו, אפילו פוזה. זו בדיוק הנקודה: כשאתה משקיע כל-כך הרבה ב'פוזה' ובמיתוג האישי, אין פלא שפריזמה הפכה גם היא ל'פוזה' שנפלה.

דב קוטלר:

לובש הביא את קוטלר לניהול פריזמה עם רקורד מוצלח כמנכ"ל בנק אגוד ולפני כן כמנכ"ל ויזה כאל. נישא על גלי ההצלחה קיבל קוטלר באפריל 2006 חוזה חלומי לשלוש שנים, חוזה שהוערך בכמה מיליונים לשנה. אחרי פחות משנתיים נפרדו השניים, על רקע הביצועים המגומגמים של פריזמה. במחווה סנטימנטלית נאה, כיאה למגה מנהלים, נקבע בחוזה שבמקרה שמר קוטלר יראה את הדלת, בין אם מרצונו הטוב ובין אם ביוזמת פריזמה, הוא ימשיך לקבל את שכרו עד תום חוזהו (כלומר, עוד שנה וחודשיים). וכך, מר קוטלר יכול היה לתכנן את הקריירה הבאה ולהמשיך לקבל את המשכורת שלו מפריזמה עד עצם היום הזה.

והנה, מר קוטלר קיבל השבוע את הג'וב החדש שלו, מנכ"ל ישראכרט, רק כדי להוכיח לנו שתחום הניהול שופע דוגמאות של כישלונות לא קטנים, שפדו את עצמם בהצלחה מסחררת בהזדמנות השנייה, או השלישית, או הרביעית וכיו"ב.

ענף הפרסום ואמצעי המדיה:

במהלך 2006-2007 עמד תקציב הפרסום של פריזמה על כ-20 מיליון שקל לשנה. הפרסום כלל מודעות מאירות עיניים בעיתונות הכלכלית וגם קמפיינים בטלוויזיה ושלטי חוצות. נו, טוב, זה חלק ממהלך ענק שאמור היה למתג את פריזמה. כפי ששמתם לב, 'מיתוג' הוא מילה "חביבה" עלינו ודרך אחרת של מנהלים ופרסומאים לומר: בואו נשפוך מיליונים כדי לייצר הזדהות רגשית של הלקוח עם המותג. כלומר, אם נשטוף ללקוח היטב את המוח, הוא יפרוץ למשרדי פריזמה, יזנק על יועץ ההשקעות הראשון שפגש וימטיר עליו את ערמות הכסף שחסך. כן, אבל יש רק בעיה קטנטנה לפתור: המותג הנהדר מהפרסומות פשוט לא סיפק את הסחורה.

עוד על הפוזה:

ורצינו עוד לספר לכם על הפוזה של פריזמה ולובש באירוע הגרנדיוזי בקיסריה ליועצי השקעות שאירח את ריטה ורמי קליינשטיין, ורצינו להרחיב על הפוזה של פריזמה ולובש בהצעות השכר המנופחות למנהלים בדרגי ביניים בשוק ההון, שהרוויחו 30 אלף שקל לחודש וקיבלו הצעות ל-80-70-60 אלף בפריזמה. והרהרנו, מוריקים מקנאה, ברכבי השטח מנקרי העיניים שחולקו לחבורת המנהלים.

רצינו לכתוב עוד על הפוזה, אבל זה מתחיל לשעמם אותנו וגרוע מכול, כנראה גם אתכם, הקוראים. זה בוודאי לא משעמם את הפנסיונרים של קליפורניה (בין המשקיעים של קרן מרקסטון) והפנסיונרים של תל אביב (המשקיעים בקופות של פריזמה), שמימנו את כל חגיגת הפוזה הזו.

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד