גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכניסה של פרטנר לשוק התקשורת הקווית ולאינטרנט כבר מטרידה את המתחרים ואת ספקיות האינטרנט

אלון ברמן, סמנכ"ל האינטרנט והתקשורת הקווית בפרטנר, מי שינהל את מהלך החברה לקראת כניסתה לתחום התקשורת הנייחת, מספר בראיון ראשון על המינוי, על אסטרטגיית המחירים, ועל הערך המוסף שתביא החברה: הבית המחובר החדש

פרטנר תיכנס השנה לשוק התקשורת הקווית ולאינטרנט. הכניסה שלה כבר עושה רעש בדמות התגובות של החברות המתחרות ושל ספקיות האינטרנט. אך האם היא תעשה בנוסף לרעש גם כסף? זו השאלה הגדולה, וגם מה תהיה התרומה של המהלך לחיזוק עסקי הסלולר - שאלה שרק הזמן ייתן עליה תשובה.

כך או כך, עם שאלות גדולות פתוחות, הצליח מנכ"ל פרטנר, דוד אבנר, לרתום את התלהבות עובדי החברה למהלך האסטרטגי ולגרום להם להאמין שזהו המהלך הכי נכון וטוב לחברה. להובלת המהלך מונה אלון ברמן. ברמן ינהל את פעילות התקשורת הקווית והאינטרנט בפרטנר ועליו הוטלה האחריות להוכיח שחברה סלולרית יכולה לשנות את האסטרטגיה שלה ולהתחיל לעסוק גם בתקשורת קווית ועוד להרוויח מזה.

איך פרטנר מתכוונת להצליח במהלך שהוא במהותו מנוגד לתחומי התמחותה - תקשורת קווית לעומת תקשורת אלחוטית. אין הרבה דוגמאות כאלה בעולם?

ברמן: "לא מדויק. אנחנו רואים מגמה אצל חברות תקשורת מכל הסוגים, כולל סלולר, שנכנסות לתחומים חדשים - אחת לתחומי רעותה. סוג של התלכדות. מה שקרה הוא שהטכנולוגיה פתאום איפשרה למפעילים עם יכולות מסוימות לתת שירות בתחומים אחרים. במקרה שלנו, זו היכולת להעביר שיחות על האינטרנט, ואז לא חייבים תשתית עד בית הלקוח כדי להביא שירותים. זו מגמה כלל עולמית ולא חסרות דוגמאות.

"פרטנר עשתה תהליך אסטרטגי שבו שאלה את עצמה האם היא נשארת חברה סלולרית נטו או שהיא הולכת לפריסה רחבה יותר ונותנת מענה רחב יותר ללקוח. ההחלטה התקבלה".

רציתם לרכוש את HOT ?

"היו גישושים, ובסוף נפלה ההחלטה לעשות את הצעד הראשון בכניסה לעולם של ISP של אינטרנט ותקשורת קווית בצורה אורגנית דרך גידול מהבית, והקמת חטיבה ייעודית לנושא".

פעם ראשונה בבית הלקוח

מה היתרון בכניסה עצמאית?

"יש בעיות כשמקימים ביזנס כזה בתוך אירגון. הרי למה קונים? למה מקימים חברות-בנות? כי רוצים משהו חדש, אז כדי לא להפריע לביזנס העיקרי להמשיך להיות ממוקד במה שהוא, וכדי שאלה יצליחו להרים את מה שהם צריכים, אז עושים את זה לחוד. דוד אבנר חשב שאנחנו מספיק חזקים מבחינת התרבות הארגונית כדי לעשות את זה גם מבפנים, וכך הוחלט שתהיה חטיבה שיינתנו לה קצת יותר סמכויות, כדי שבאמת תוכל לעשות את הדברים בעצמה, אבל מתוך פרטנר. היא תישען על היכולות של פרטנר בתחום השיווקי והלוגיסטי. אבנר התחיל לחפש סמנכ"ל חיצוני לחטיבה הזאת, ואז בשיחה בינינו אמרתי לו שאני מחפש קצת גיוון. הרגשתי שכסמנכ"ל טכנולוגיות מיציתי את עצמי. הגעתי לסוג של תקרת זכוכית".

אתה צריך להקים אופרציה עצמאית שבה אין לפרטנר התמחות. לא הייתם בבית לקוח אף פעם, איזו אסטרטגיה יש לכם?

"אנשים לא יודעים מה יש מתחת למכסה מנוע, אבל היה פה תהליך של הקמת תשתיות, של פיתוח מוצרים, של הקמת מערך חדש לגמרי לפרטנר - הכול בתוך פחות משנה. עבדנו עם ספקים מצוינים ברוב הזמן בלי חוזה בכלל. לקחתי סיכונים גדולים, אבל זה השתלם. אף אחד לא ברח באמצע גם הלכנו ללא מעט סטארט-אפים ישראליים. מבחינתי, ברמה האישית, השנה הזאת הייתה חווייה מדהימה. פתאום אני צריך להסתכל על 360 מעלות של ביזנס חדש. נעזרתי בכל הגורמים בפרטנר. שיווק מאוד חזק, לוגיסטיקה, לקוחות, כספים. אבל בסוף האחריות יושבת במקום אחד. הייתי צריך לראות שכל הפינות נתפרות".

מערכת כזאת לא מחייבת מנכ"ל? אתה לא צריך סמנכ"ל שיווק שלך?

"הפעילות היא פעילות פרטנרית תחת מותג אורנג'. זו הייתה החלטה שקיבלנו די בהתחלה. מותג אורנג' מספיק חזק ורחב כדי להכיל תחתיו עוד פעילות - לא צריך עוד מותג. דבר שני, אמרנו שגם מבחינת התפיסה השירותית, אנחנו רוצים שיהיה לקוח אחד. לא שיש לקוח סלולר ולקוח ISP. זה אומר שהלקוח מקבל חשבונית אחת על הכול. לדעתנו, זה יתרון מאוד גדול. אנשים רוצים לדעת, שיש מקום אחד לעבוד מולו".

לא מורידים מחירים

אנשים יכולים לחשוש, פתאום הם יקבלו חשבון אחד גדול.

"זו החלטה שלכאורה לא תמיד מטיבה איתנו. עכשיו אנשים יראו את חשבון הסלולר משולב עם האינטרנט והטלפון והסך הכול יהיה גדול יותר מאשר קודם. זה לא עובד בהכרח לטובתנו אך למרות זאת, חשבנו שזה יותר נכון ללקוח".

אתם נכנסים לשוק האינטרנט כשיש כבר חברות שמתמחות בתחום. איזה ערך מוסף אתה מביא?

"אחרי שקיבלנו את ההחלטה להיכנס השאלה הייתה איך. 018 אקספון נכנסה לאחרונה באסטרטגיה פשוטה של לואו קוסט - הכי פשוטה. משקיעים מעט, נותנים שירות כנראה מינימלי, אבל גם מבקשים מעט כסף. זכותם. זו אף פעם לא היתה הדרך של פרטנר. זה לא ב-DNA שלנו.

"פשטות, כן. אבל גם חדשנות טכנולוגית למשל. וגם גישה שיווקית אחרת. לכן, אנחנו הולכים על כיוון של הצעת ערך. אנחנו נבקש מחיר הוגן. זה אומר, שלמנוי בבזק למשל, איך ההצעה שלנו תיראה משתלמת, עוד לפני שנתחיל בהסברים. נציע מחיר הוגן, אבל לא מחיר רצפה".

לא תתפתח תחרות מחירים?

"האסטרטגיה שלנו היא לא תחרות מחירים. זה מה שעשו המתחרים. אנחנו הולכים באסטרטגייה של ערך. בכל מקום שנכנסנו אליו, לא חיקינו מישהו אחר. נגדיר מחדש את השימוש בתחום או שנוביל אותו עם אג'נדה חדשה בענף. זה לאו דווקא להיות עם מספר הלקוחות הכי גדול, ועשינו תהליך יסודי של הבנת התחום, של מה הלקוחות צריכים, ואיפה יש ערכים שחסרים להם.

"אחד הקונספטים החשובים שזיהינו זה של הבית המחובר, שפעם קראו לו הבית החכם. זה אומר שהבית החדש מחובר לאינטרנט בפס רחב ובתוך הבית יש הרבה מחשבים והתקנים אלקטרוניים אחרים שמחוברים בינם לבין עצמם ואל האינטרנט.

"אנחנו הולכים על התפיסה הזאת. לשם אנחנו מכוונים. זה לא יהיה רק חיבור לאינטרנט, לא רק טלפון קווי, זה יהיה תפיסה של בית מחובר שמקבל מגוון של שירותי תקשורת בבית, לצד השירותים הסלולריים שהם מסביבנו. ומקיפים אותנו. זה הכיוון".

עוד כתבות

כוונת SMASH X4 של סמארט שוטר מותקנת על נשק / צילום: אתר החברה

היזמית יוצאת רפאל שמביאה לבורסה כוונת חכמה שמסוגלת ליירט רחפנים

סמארט שוטר, שנוסדה ומנוהלת בידי מיכל מור, תנסה לנצל את הגאות במניות הביטחוניות כדי לגייס 200 מיליון שקל ● בחברה הצומחת, שעדיין לא מרוויחה, מחזיקים גם הפניקס ואלטשולר שחם

משרדי פאלו אלטו / צילום: Shutterstock

כפי שנחשף בגלובס: פאלו אלטו רוכשת את KOI הישראלית בכ-400 מיליון דולר

פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi), שגייסה קרוב ל-50 מיליון דולר בלבד מאז הקמתה ● סכום העסקה לא נמסר, אך הוא מוערך בכ-400 מיליון דולר

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות קלות; נמשכו הירידות במניות התוכנה

נאסד"ק עלה ב-0.1% ● צים זינקה לאחר שנחתמה באופן רשמי עסקת הרכישה מול ענקית הספנות הפג לויד ● איטורו זינקה בעקבות הדוחות הכספיים ● פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi) ● וורנר ברדרס מחדשת את המו"מ עם פרמאונט ●  אורמת חתמה על הסכם רכישת חשמל עם NV Energy, שיתמוך בפעילות של אלאפבית ● פאלו אלטו תדווח אחרי הנעילה

אוניית משא של צים / צילום: ליאור פטל עבור צים

"עסקה רגישה, שיש לה שיקולים פוליטיים": מניית הפג־לויד צנחה בעקבות רכישת צים

התגובה המיידית בשווקים להכרזה כי החברה תרכוש את צים הייתה שלילית ● אנליסטים מיהרו להסביר בתקשורת הגרמנית כי ישנה מגמת קונסולידציה כעת בשוק התובלה הימית, וכי רכישות ומיזוגים הם רוח התקופה

פרויקט ישע של אנלייט / צילום: באדיבות Belectric Israel

חברת האנרגיה המתחדשת אנלייט עוקפת את התחזיות, המניה זינקה

אנלייט, חברת האנרגיה המתחדשת הגדולה בבורסת ת"א, עקפה את התחזיות שלה לשנת 2025, זאת הודות להקמה מהירה מהצפוי של פרויקטים בדרום-מערב ארה"ב והתחזקות השקל מול הדולר ● בנוסף מדווחת החברה על התקדמויות בפרויקטים נוספים בארה"ב ובאירופה, וצופה צמיחה של 32% בהכנסותיה ב-2026

מניות הבנייה מזנקות / צילום: Shutterstock

המומחים לא מאמינים לנתוני הלמ"ס. אז למה מניות הבנייה זינקו, ומה יקרה למחירים?

בעקבות המדד הנמוך, המשקיעים בת"א מתמחרים הורדת ריבית בשבוע הבא, מה שמשפיע לחיוב על מניות הנדל"ן, שזינקו בחדות בבורסה ● רונן מנחם ממזרחי טפחות: "מדד המחירים לצרכן, שהפתיע למטה, מגביר את הסיכוי להורדת ריבית" ● יובל אייזנברג, מנכ"ל בית ההשקעות אם אס רוק: "נתוני הלמ"ס לעליות מחירים משובשים לחלוטין. להפך - רואים קבלנים קטנים שפושטים רגל"

משאבות נפט באזור קלגרי, אלברטה / צילום: Reuters, Todd Korol

בעידוד הבית הלבן: המחוז הקנדי העשיר שדורש להתנתק מהמדינה ולקבל עצמאות

אלברטה, "טקסס של קנדה", מאסה בשלטון הליברלי באוטווה ובמיסוי הכבד, והיא דוהרת למשאל עם על היפרדות ● בעוד שהרוב הקנדי מזועזע מהרעיון להפוך ל"מדינה ה-51 של ארה"ב", הבדלנים במחוז עשיר הנפט רואים בדונלד טראמפ ובמקורביו בני ברית אסטרטגיים

אילן רביב, מנכ''ל מיטב / צילום: רמי זרנגר

לאחר שזינקה 1,200% בשלוש שנים: ההמלצה שנותנת רוח גבית לבית ההשקעות הגדול בישראל

בג'פריס צופים שבית ההשקעות הגדול בישראל ימשיך ליהנות מהרוח הגבית שמספק לו שוק החיסכון הארוך וקצר הטווח ● שווי המניות של משפחות סטפק וברקת - כמעט 6 מיליארד שקל

סניף דלתא / צילום: יח''צ דלתא

מניית האופנה שצנחה וגררה איתה את שאר הענף

ההכנסות של רשת האופנה הישראלית דלתא מותגים אומנם עלו מעט ברבעון האחרון של 2025, אך הרווח הנקי נשחק ● מניות אופנה נוספת נפלו היום בבורסה

מוצרי מזון בסופרמרקט / צילום: Shutterstock

הסקר שמגלה: הישראלים מתוסכלים מהמחירים, אבל לא מפסיקים לקנות

רוב מוחלט של הישראלים מרגישים את יוקר המחיה כמעט בכל תחומי החיים, במיוחד במזון, ומעידים כי הם מצמצמים רכישות - כך עולה מסקר חדש של מועדון הצרכנות הוט ● "למרות זאת", אומרת המנכ"לית גנית הראל, "בפועל הם לא מוותרים על תענוגות וחיים טובים"

דנה עזריאלי / צילום: אריק סולטן

דנה עזריאלי מתיישבת על כס המנכ"לית עם שכר משודרג

דנה עזריאלי תהפוך למנכ"לית הקבועה של חברת הנדל"ן המניב ● השף יוסי שטרית ישתף פעולה עם מותג הרכב הסיני זיקר ● אחד המטוסים בארקיע יישא את שמו של הזמר יהורם גאון ● וזה המינוי החדש בקרן ההון סיכון של האחים ברקת ● אירועים ומינויים

פולימרקט על הכוונת של רשות המסים

עד 50% מהרווחים: רשות המסים בדרך למסות את המהמרים בפולימרקט

הרשות נערכת לגבות מס על רווחי פלטפורמת החיזוי, שעלתה לכותרות בפרשת הדלפת מידע צבאי ● על הפרק: מיסוי של 35% על הזכייה, ובנוסף מס רווחי הון על עליית ערך הקריפטו ● המומחים מזהירים: "המהמרים עלולים לשלם מס על עליית ערך המטבע גם אם הפסידו את כספם בהימור"

אילוסטרציה: Shutterstock

המרוויחים של ולנטיינ'ס דיי: ענפי התכשיטים, הקוסמטיקה והפרחים

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי רוב התכשיטים נרכשו בשבוע החולף בחנויות, בעוד קוסמטיקה נרכשה בעיקר באונליין

מנכ''ל אפל, טים קוק / צילום: ap, Richard Shotwell

"חוויית אפל ייחודית": יצרנית האייפון הודיעה על אירוע השקה חריג – בשלוש מדינות שונות במקביל

אפל הכריזה על אירוע השקה חריג שיתקיים ב-4 במרץ וייערך במקביל בניו יורק, בלונדון ובשנגחאי ● עפ"י ההערכות, החברה צפויה להשיק באירוע מספר מכשירים: אייפון 17e מוזל, מקבוק פרו עם שבבי M5 פרו ומקס, אייפד אייר ועוד

נתוני הלמ''ס / צילום: Shutterstock

בשוק וברשות ני"ע לא מאמינים יותר לנתוני הדיור של הלמ"ס

ברשות ני"ע מחמירים את חובות הדיווח של יזמיות המגורים הציבוריות, מחשש שהמחירים בפועל נמוכים יותר בשל המבצעים ● זאת, בעוד שהשבוע דיווחה הלמ"ס על חודש שני ברציפות של עליות במחירי הדירות ● רשות ני"ע: "צריך להבין שכל מבצעי הקבלן מגלמים ירידה במחיר האפקטיבי"

חוות שרתים / אילוסטרציה: Shutterstock

שתי החברות שיקימו במשותף חוות שרתים בישראל בשל מהפכת ה-AI

במסגרת ההסכם בין חברת דוראל לאמפא, יקבלו דוראל זכות הצעה ראשונה להפוך לספק החשמל של כל חוות שרתים שהתאגיד המשותף יקים ● מבחינת שתי החברות מדובר ביוזמה מסוג חדש ביחס לפעילות הקיימת שלהן, והיעד הוא חוות שרתים פעילות עד סוף העשור הנוכחי

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בתל אביב; אנלייט זינקה ב-12%, דלתא מותגים נפלה ב-16%

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.3% ● דלתא מותגים הפילה גם מניות אופנה אחרות ●  טבע עלתה בעקבות ניסוי מוצלח ● אלביט טיפסה בקרוב ל-3%, לאחר שהודיעה על עסקאות בגובה 435 מיליון דולר ● לאחר שזינקו אתמול, מניות הבנייה והנדל"ן ירדו, מדד מניב חו"ל נפל במעל 4%

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: ap, Alex Kolomoisky

גורם ישראלי: נערכים לאפשרות של קריסת המגעים

סבב השיחות השני בין ארה"ב ואיראן הסתיים;  באיראן הביעו אופטימיות, בארה"ב מצננים את ההתלהבות ● הרמטכ"ל זמיר התריע בפני הדרג המדיני על פוטנציאל לערעור היציבות ביהודה ושומרון בחודש הרמדאן ● מחאות באיראן לקראת השלמת 40 ימי האבל מאז הטבח שביצע המשטר במוחים ● דיווחים שוטפים

אלי גליקמן, נשיא ומנכ''ל צים / צילום: איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

מכירת צים במעל 4 מיליארד דולר - מכה לשורטיסטים ולאנליסטים שלא האמינו בה

פרמיה משמעותית של כמעט 60% על מחיר השוק שישלמו קרן פימי והפג-לויד עבור חברת התובלה הימית, צפויה להסב הפסדים כבדים לשורטיסטים שהימרו נגדה ● אבל גם אנליסטים שמסקרים את צים "פספסו" את האפסייד במכירה: אף אחד מהם לא המליץ לקנות את המניה

הרצל חבס / צילום: רוני שיצר

כעשור לאחר מכירת קרקע ברעננה: משפחת חבס חויבה במע"מ בהיקף מיליוני שקלים

ביהמ"ש המחוזי דחה את ערעורה של חברת נוף נאה שבבעלות משפחת חבס וקבע כי מכירת קרקע חקלאית ברעננה ל-80 רוכשים שונים ב-15 עסקאות היא פעילות עסקית החייבת במע"מ - זאת למרות שהחברה החזיקה בקרקע במשך 60 שנה מבלי לעשות בה כל שימוש