גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שנה חדשה, סכסוך ישן: סאן טוענת כי תרו מתעלמת מהצעות פשרה ומטעה את המשקיעים

סאן שיגרה שתי הצעות חדשות לרכישת תרו, במחיר של 9 ו-9.5 דולר למניה ; מאשימה את תרו גם בפרסום נתונים פיננסיים לא נכונים ; תרו: "מהלכי סאן חסרי תום לב, הצעתה לוקה בחסר, והיא דחתה הצעתנו למפגש להסדרת הסכסוך"

השנה החדשה לא מביאה בשורות חדשות מכיוון החברות תרו וסאן, והשתיים ממשיכות להתכתש ביניהן באמצעות מכתבים. בית המשפט העליון הקציב בדצמבר לשתי החברות 30 יום להגיע להסדר ביניהן, ואלו יסתיימו בקרוב. בינתיים, סאן שלחה בסוף השבוע מכתבים לדירקטוריון תרו וליו"ר ועדת הביקורת של החברה, בהם מאשים היו"ר דיליפ שנגבי כי תרו מתעלמת מהצעות הפשרה ונוקטת טקטיקות עיכוב. יתרה מכך, הוא גם מביע חשש שטענות תרו על "מפנה מרשים" בביצועי החברה הינן חסרות בסיס.

תקציר האירועים הקודמים: לפני כשנתיים נחתם הסכם למכירת חברת התרופות תרו לסאן ההודית, לפי מחיר של 7.75 דולר למניה. במקביל, הזרימה סאן לתרו 60 מיליון דולר בהנפקה פרטית. לאחר שהתנגדות של משקיעה מוסדית בתרו, פרנקלין טמפלטון, לעסקה כבר הגיעה לדיונים משפטיים, תרו שינתה כיוון והודיעה במאי האחרון על ביטול המיזוג. כיום, ההליכים מתקיימים בין סאן לתרו.

באוגוסט פסק בית המשפט המחוזי לטובת סאן, שמבקשת את יישום הסכם האופציה שחתמה עם בעלי השליטה הנוכחיים בתרו. נקבע, כי סאן אינה מחויבת בהצעת רכש מיוחדת על מנת לרכוש את גרעין השליטה בתרו, מה שמאפשר לה למעשה לקבל לידה את מניותיהן של משפחות מייסדי תרו, לרבות מניותיו של יו"ר החברה הד"ר בארי לויט. תרו ערערה לבית המשפט העליון, שנתן לחברות הזדמנות להגיע להסדר.

במכתבו לדירקטוריון תרו כותב שנגבי, כי ב-22 בדצמבר הגישה סאן לתרו שתי הצעות פשרה, אך זכתה להתעלמות. "אנו פתוחים לדיון בשתי ההצעות, ואני מאמין ששתיהן מהוות פתרון מצוין לסכסוך ומציעות פרמיה משמעותית על-פני מחיר השוק של תרו, במיוחד על רקע הסביבה הפיננסית הנוכחית".

ההצעה הראשונה של סאן כוללת תיקון המחיר ל-9.5 דולר למניה (לעומת מחיר השוק שהוא 8.1 דולר), וכתוצאה מכך סאן תכיר בכך שלא ניתן לקיים את הסכם האופציה ותסיר את הצעת הרכש שלה. משפחות לויט ומורוס, בעלי השליטה בתרו, יעבירו מיידית את מניותיהן לנאמן חיצוני, והוא יעביר את המניות לסאן עם הסגירה הסופית של המיזוג. הדירקטורים מטעם משפחות לויט ומורוס יתפטרו מיידית מתפקידם, ויוחלפו בידי דירקטורים שתמנה סאן, ובמקביל נציגי משפחות לויט ומורוס בהנהלה יתפטרו.

עוד על פי ההצעה, לסאן תישמר הזכות לבטל את הסכם המיזוג במידה שצו המניעה שנתן בית המשפט בישראל לא ייכנס לתוקף בתוך 30 יום, או יבוטל בכל עת שהיא.

תרו הציעה מפגש

ההצעה השנייה מדברת על מחיר של 9 דולר למניה עבור כל המניות הרגילות של בעלי המניות שאינם ממשפחת לויט, כשמניות משפחת המייסדים יירכשו במחיר של 8.25 דולר. הצעת הרכש תיסגר תוך 10 ימי עסקים. לפי ההצעה, תרו והדירקטורים מטעמה יסכימו שלא נדרשת הצעת רכש מיוחדת לקיום הסכם האופציה, וימליצו לבעלי המניות למכור את מניותיהם בהתאם להצעת הרכש. כן, תרו תיסוג מכל ההליכים המשפטיים. גם כאן נדרשת העברה מיידית של מניות לויט ומורוס לנאמן חיצוני, והתפטרות מיידית של נציגי המשפחות מהדירקטוריון ומתפקידי ההנהלה.

כאמור, במכתב שני דוחה שנגבי את טענות תרו על שיפור מהותי בעסקיה, וטוען מצידו שהשיפור נובע ברובו מקיצוץ דרסטי במחקר ופיתוח חיוני, וכי החוב נטו לסוף הרבעון השלישי היה אמור להיות 146 מיליון דולר, ולא 123 מיליון דולר כפי שדווח.

מתרו נמסר בתגובה: "ברור כשמש כי כאשר בית המשפט העליון פסק כי על הצדדים לנהל מו"מ, הוא לא התכוון כי הם יעשו זאת באמצעות התקשורת. בסאן הבינו זאת היטב, ומתן הפומבי להצעותיה מנוגד להסכם בין הצדדים לפיו כל השיחות הנוגעות להסדר תהיינה סודיות. הצהרותיה הפומביות של סאן אינן משקפות במדויק את עמדת תרו והצעותיה, וכן את העובדה כי סאן דחתה הצעה של תרו שהועברה אליה לפני 24 שעות, בה הוצע כי הצדדים ייפגשו ביניהם להסדרת הסכסוך".

עוד טוענת תרו, כי ההפרה המכוונת של הסכם הסודיות בין הצדדים, וסירובה של סאן לפגישה, מעידים על חוסר תום לב מצידה של סאן. בכל הנוגע לטענות במכתב השני, תרו מציינת כי "אין כל שחר לטענותיה של סאן באשר לדו"חות הכספיים של תרו. עסקיה ורווחיותה של החברה ממשיכים להשתפר. ניסיונה של סאן להמעיט בערך הביצועים הכספיים של תרו הוא טקטיקה נוספת במאמציה המתמשכים לגנוב את החברה במחיר נמוך, כפי שעולה מהצעתה האחרונה, ולנעול את בעלי המניות של תרו במעמד של מיעוט, במטרה לרכוש את מניותיהם במחיר זול אף יותר מהצעתה האחרונה, הלוקה בחסר".

עוד כתבות

מבצע ההעברה. 263 פילים הוסעו במשאיות כ–400 ק''מ / צילום: ap, Thoko Chikondi

עשרות הרוגים וציד בלתי חוקי: מבצע להצלת פילים באפריקה הסתיים באסון

פרויקט שימור טבע על הגבול בין זמביה למלאווי השתבש קשות ● ניסיון להקל את צפיפות הפילים הביא לרמיסתם של עשרות אנשים למוות, להריסה של גידולים בשווי 4.5 מיליון דולר ולהתעוררותו של ציד בלתי חוקי ● כך ניצת אחד הסכסוכים הקטלניים בין בני אנוש לחיות בר באפריקה זה עשורים

נחל שרף / צילום: מולי אינהורן

קריאה אחרונה: מסלולי מים מיוחדים, רגע לפני שהם מתייבשים שוב

מהגבים הנסתרים שדורשים טיפוס אתגרי ועד הבריכות שהגישה אליהן קרובה ונוחה ● לאחר שנה גשומה במיוחד מאגרי המים במדבר חזרו להתמלא ● ארבע המלצות רותחות לטיולים רטובים

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

משרדי גוגל בארה''ב / צילום: ap, Jeff Chiu

מצבא איראן לחברת ענק: פרשת ריגול חמורה נחשפת

כתב אישום הוגש בסוף השבוע, נגד שלושה איראנים שחיו בעמק הסיליקון, עבדו בחברות ענק והדליפו על פי החשד סודות לאיראן ● התובעים טוענים כי שלושת הנאשמים ניצלו את תפקידיהם בחברות טכנולוגיה מובילות המפתחות מעבדי מחשב ניידים כדי להשיג מאות קבצים סודיים, כולל חומרים הקשורים לאבטחת מעבדים וקריפטוגרפיה

גלולות סטייל מטריקס. רעיון שמציע שחרור / צילום: Shutterstock

איך הפכנו לחובבי קונספירציות ומה הקשר למזג האוויר

השבוע מזג האוויר קיבל תיאוריות קונספירציה משלו: האובך אינו תופעה טבעית אלא "מבצע לעמעום השמש" ● זה נשמע מופרך, אבל גם מוכר למדי. הוליווד לימדה אותנו לחשוד בגרסה הרשמית ולהאמין שלכל תופעה יש יד מכוונת

קרקע חקלאית בגדרה. מה האינטרס הציבורי? / צילום: תמר מצפי

לפי הייעוד, בזמן החכירה או בהפקעה? הקרקע שהובילה למחלוקת של מיליוני שקלים

המדינה הפקיעה 35 דונם בגדרה מבעלי קרקע פרטיים וביקשה לשלם להם 1.6 מיליון שקל בהתאם לשווי הקרקע לפי הייעוד שבו רכשו את הקרקע ● אלא שבעלי הקרקע דרשו פיצוי של 24.5 מיליון שקל לפי הייעוד של הקרקע בזמן המכירה – תעשייה ומסחר ● מה קבע ביהמ"ש?

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש

חוות שרתים של אמזון / צילום: Reuters, Noah Berger for AWS

יזמי נדל"ן ואנרגיה רוצים נתח מהתעשייה הזו: האם יהיה מקום לכולם?

הבהלה לבינה המלאכותית הפכה את חוות השרתים לטרנד הלוהט ● עם זאת, המרוץ לבניית עשרות מתקנים חדשים מתנגש עם רשת חשמל מוגבלת ותחזיות צריכה שזינקו פי שניים ● כך, ניצבת ישראל בצומת, בין הפיכה למעצמת מחשוב לבין הסיכון שמבני הענק יפכו לפילים לבנים: "יהיה חשמל לכולם, הוא פשוט יהיה הרבה יותר יקר"

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

בזמן שהוא מתלבט בנוגע לאיראן, טראמפ חטף מכה בגובה 175 מיליארד דולר. לפחות

175 מיליארד דולר הוא הסכום המוערך שגבה ממשל טראמפ מיבואנים בגין תוכנית המכסים שבוטלה על ידי בית המשפט ● האם הממשל יידרש להחזירם?

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים? / צילומים: Shutterstock, AP, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים?

בית המשפט העליון בארה"ב קבע כי הנשיא טראמפ חרג מסמכותו, ועל כן מרבית המכסים הבינלאומיים שהטיל פסולים ● כעת, לא ברור מה יעלה בגורל 175 מיליארד דולר שכבר נגבו מיבואנים ● מה היו הטיעונים המרכזיים של השופטים, כיצד הגיב טראמפ ומה עלול להדאיג את השווקים?

הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר תומר פדלון / צילום: INSS

המומחה שמבהיר: הדולר היה חוף מבטחים, זה המטבע שיחליף אותו

שיחה עם ד"ר תומר פדלון, מומחה לכלכלה פוליטית מאוניברסיטת תל אביב ● על אובדן האמון בניהול המעצמה שמרעיד את המטבע, השפעת הבית הלבן על השוק והסיבות שהביאו להתחזקות השקל הרבה מעבר למגמה בעולם

משמרות המהפכה באיראן / צילום: ap, Vahid Salemi

תופי המלחמה באיראן: דיווח - משמרות המהפכה מקדמים כוחות לגבול עיראק

דיווח: מדינות המפרץ נערכות לעימות צבאי באיראן ● עוד מדינה אירופית קוראת לאזרחיה לעזוב את איראן ● מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו אמש מפקדות של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב בעלבכ שבעומק לבנון - על פי דיווחים לבנוניים, בהפצצות נרשמו נפגעים רבים ● דובר צה"ל: "עוקבים אחרי ההתפתחויות וערים לשיח הציבורי על איראן" • המשחתת האמריקנית "מהן" מקבוצת התקיפה של פורד נכנסה לאזור ● עדכונים שוטפים

הצ'אטבוט של קלוד / צילום: Shutterstock

אנתרופיק עושה זאת שוב: כלי ה-AI החדש שהפיל את מניות הסייבר

ההשקה של "קלוד קוד סקיוריטי" עוררה חשש מפגיעה בענף והובילה לירידות חדות בקראודסטרייק, קלאודפלייר וזיסקלר ● גם הישראליות התרסקו, ביניהן סנטינל וואן וג׳יי פרוג ● כעת, בשוק חלוקים אם מדובר באיום ממשי או בירידה חדה מדי ביחס להיקף המהלך

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירת 5 חדרים באחת השכונות המבוקשות בגבעתיים?

דירת 5 חדרים בשטח של 133 מ"ר עם מרפסת בשטח של כ־12 מ"ר, חניה ומחסן בגבעתיים נמכרה תמורת 4.9 מיליון שקל ● "שכונת בורוכוב בגבעתיים נחשבת לאחת השכונות המבוקשות והיוקרתיות ביותר בעיר" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

ד''ר ירון דניאלי / צילום: גבריאל בהרליה

"הרוכשים איראנים לשעבר, והיה חיבור": האקזיט של חברת המכשור הרפואי מישראל

חברת האבחון הישראלית Metasight נמכרה ב59 מיליון דולר עם אופצייה ל-90 מיליון דולר נוספים ● הרוכשת  גארדנט הלת' שהוקמה ע"י יזמים איראנים, תהפוך את מרכז הפיתוח של מטאסייט ברחובות לאתר שלה בישראל

ישראלים במקלט בזמן ירי טילים. מותר לעבור דרך חצר השכנים רק במצב חירום / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום? מותר לעבור בחצר השכנים רק בזמן אזעקה

המפקח על המקרקעין דחה תביעה של שכנים שביקשו להיכנס למקלט דרך החצר של שכניהם: מותר עד עשר דקות לאחר האזעקה

עמית אסרף / צילום: עומר הכהן

הילדות בטורקיה, החלום שהתנפץ ואקזיט הענק שרשם השבוע לפני גיל 30

"ישבנו בבית קפה ועלה הרעיון ליצור תוסף זדוני. עשר דקות אחרי ההתקנה מאות ארגונים בעולם רצו שנעזור להם. חברות ענק ביקשו את המוצר. OpenAI הפכה ללקוח הראשון" ● שיחה קצרה עם עמית אסרף, מייסד-שותף ומנכ"ל סטארט-אפ הסייבר KOI

מצב השווקים השבוע

היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT • יו"ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם ● מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין