גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכסף הקטן של הטיול הגדול: כמה עולה סל אביזרים לציוד תרמילאים בחו"ל?

גורמים בענף מעריכים כי עלות סל כזה תסתכם ב-2,000-4,000 שקל, לא כולל תרופות שעלותן כ-400 שקל וחיסונים שעלותם מאות שקלים ; "גלובס" בודק אילו מכל המוצרים באמת חיוניים וכיצד אפשר להוזיל עלויות

40 אלף ישראלים יוצאים מדי שנה, על פי ההערכות, לטיולי תרמילאים ברחבי העולם. לא מעט הכנה מוקדמת כרוכה בנסיעה כזו, וכמובן לא מעט כסף. המלאכה קשה לא פחות בהתחשב בהיצע הענק הקיים היום בחנויות - לא רק שלל מוצרים שונים שאמורים לסייע יותר או פחות לצלוח את הטיול בבטחה ובנוחות, אלא גם טווח מחירים רחב ושורת מותגים מוכרים יותר ופחות מכל מוצר ומוצר.

האם ישפיע המיתון על מספר התרמילאים שיוצאים לטייל בעולם? מנכ"ל למטייל, יובל לימון, סבור שלא: "הצעירים שנמצאים מחוץ למעגל העבודה הקבוע ומסתמכים ממילא על עבודות מזדמנות, לרוב יגשימו את חלומם וייסעו לטייל בכל מחיר - תוך התאמה לתקציב במקרה הצורך. הקהל המבוגר שרגיל בטיולים בעולם גם לא יוותר כל כך מהר על התענוג, והנישה הקטנה שתיפגע בקלות היא דווקא זו של ההורים המצטרפים לילדים - ושאולי בתקופה זו, כשהחרב מונחת על הצוואר, לא יוכלו לעזוב את עבודתם בארץ לתקופה ארוכה".

3,000 שקל ואתם בשאנטי

אילו נתונים צריך לקחת בחשבון בטרם הרכבת סל רכישה אולטימטיבי - וכמה, בסופו של דבר, זה אמור לעלות? יש להבדיל כמובן בין ציוד בסיסי - נעליים וביגוד מתאימים, שק שינה, מגבת לייבוש מהיר (שנחשבת אף היא מוצר חובה למטיילים), חגורות כסף וכדומה, לבין אמצעים לשיפור התנאים שאפשר לצמצם במידת הצורך.

רשימת ציוד טיפוסית, אומרים ברשת המחנאות והסקי "מסעות", תכלול נוסף לפריטי החובה הבסיסיים (כמו נעליים, שק"ש וביגוד מתאים) פריטים שונים: אמצעי אבטחה שונים לתרמיל, סוללות ופנס, לדרמן או אולר הישרדות אחר, גזיות לבישול, אמצעים לאיטום הנעליים בסביבה רטובה (משחה או שקיות מיוחדות), גרבי הליכה, סנדלי טיולים, כובע, מעיל פליז או שכמייה, מכנס טיולים, מגבת טיולים, תיק כלי רחצה, ערכת תפירה וסיכות ביטחון, פותחן שימורים, נרות, מצתים וגפרורים, מצפן, כילה נגד יתושים, מצלמה והאביזרים הנדרשים לה (כולל כמובן נרתיק טוב שיגן עליה - והיד עוד נטויה.

בכמה תסתכם, בסופו של דבר, עלות סל אביזרים לציוד תרמילאים? מנהל אתר "למטייל", טל קארו, מעריך זאת ב-2,000-3,000 שקל. "אם קונים את כל הציוד מאל"ף עד ת"ו היא יכולה בקלות להגיע ל-3,000-4,000 שקל", נותן גלעד אבני, מנכ"ל ריקושט, הערכה מעט גבוהה יותר, "אלא אם משאילים חלק מהציוד מחברים - וגם זו, צריך לזכור, אפשרות לא רעה".

זה המקום להזכיר שגם השכרת ציוד היא אלטרנטיבה לא רעה לחיסכון בהוצאות. כך למשל משכירים בחברת "מסעות" ציוד תרמילאות לתקופות שונות: תרמילים, כיסוי תרמיל אוהלים, מקלות הליכה, אמצעי אבטחה לתרמיל וגזיות - וחיפוש פשוט ב"גוגל" יעלה אפשרויות דומות נוספות.

הקשר בין איכות למחיר

עד כמה קשורים פערי המחירים בין מותגים שונים לאיכותם? אבני סבור שקשר הדוק: "המחיר הוא אכן פונקציה של איכות", הוא אומר, "השאלה אם צריך את האיכות - תלוי מה המטרות ומה השימושים. גם עם תיק זול אפשר לטייל בכל מקום, השאלה אם הוא גם נוח ובריא. הבדלי משקל בשק השינה הם גם עניין של נוחות שבוחרים לשלם עליה או לא. אני ממליץ לחשוב במה יש סיכוי גבוה להשתמש גם אחר כך - ולפי זה להשקיע. מי שמטייל הרבה גם בארץ ודאי ישקיע בתיק טוב; אם צריך גם בהמשך פליז, אפשר להשקיע יותר. מי שמתחיל מאפס יכול להגיע גם לקנייה של 10,000 שקל, אבל זה לרוב מיותר".

"השאלה הראשונה שצריך לשאול", מזכיר אבני, "היא מה יעד הנסיעה ובעיקר מה אופי הטיול. אין הרבה שבאמת עושים טרקים, לא כל טיול למזרח הוא טיול תרמילאים. הרבה נוסעים לשבת בכל מיני מקומות, עוברים קצת ממקום למקום - בלי הרבה ציוד שהם צריכים באמת לסחוב". כך, למשל, אוהלים הם ציוד הנדרש בעיקר בדרום אמריקה ופחות במזרח, שם הלינה היא לרוב בגסט-האוסים הפזורים בשטח לרוב.

במזרח מומלץ על שימוש בכילה נגד יתושים. שק השינה, בהתאם, דורש יותר השקעה כשהלינה היא בתנאי שטח (לעתים קשים) ופחות במקום סגור. נחיצותו של ביגוד תרמי משתנה גם היא בהתאם לתנאי האקלים וגם איכותן של הנעליים תלויה לא מעט במה שהן עתידות לעבור. מובן שקיים קשר ישיר בין טיול אתגרי יותר והוצאה כבדה יותר לקראתו.

זה לא הגיל

מחוזות רחוקים כבר מזמן אינם נחלתם של בני הדור הצעיר. טיול שחרור הוא עדיין נורמה מקובלת, אך יותר ויותר אנשים מנצלים דווקא את שנותיהם המאוחרות להשלמות מסביב לגלובוס - גם כאלה מהסוג המאתגר יותר. "הטרנד רק הולך וגובר", אומר טל קארו, מנהל אתר "למטייל" המדווח כי כ-15% אחוז מהגולשים הם בני הגיל השלישי ולא מעט משתתפים באופן פעיל בפורום הרלבנטי באתר. "זה התחיל מהמטיילים בעקבות הילדים שלהם, והמשיך עם לא מעט אנשים שפרשו לפנסיה ושכוחם עוד במותניהם. הם אולי יבחרו בפחות מסלולים מסוכנים, ויעדיפו למשל לטוס מעל דרך המוות בבוליביה ולא לנסוע בה, אבל הם בהחלט מטיילים לא מעט".

קארו מציין כמה מאפיינים המבדילים את קהל המטיילים המבוגר מזה הצעיר: בראש ובראשונה - תקציב יותר גבוה המשפיע גם על תהליך ההצטיידות. "הם משקיעים יותר בציוד", הוא אומר, "קונים מותגים יקרים ואביזרי נוחות. הם הרבה יותר טוטאליים ואומרים לא פעם: 'אם כבר, נפנק את עצמי'". לרוב הם גם מתוכננים יותר, הוא מציין, יודעים מראש מתי חוזרים, נעזרים לא מעט בטיסות פנים וגם לנים יותר במלונות ופחות בשטח - "אם כי הרבה 'זורמים' ולא אכפת להם לישון במקומות זולים כמו כולם". המשמעות מתבטאת כמובן בסל הקניות - בצורך בשק שינה, בבגדים תרמיים וכד'.

"המבוגרים ישלמו לרוב על מלונות, גם אם לא ברמת חמישה כוכבים, ולכן יזדקקו לפחות חפצים, אומר מנכ"ל הרשת יובל לימון, "ואילו הצעירים מביאים את כל הבית בתוך התרמיל. הם לא מסתמכים על אירוח מקומי ומעדיפים להתנייד עם כל הציוד".

לרשימת הציוד הסטנדרטית, על ההתאמות לתנאי הלינה והשטח הצפויים, נוספים מוצרים המיועדים ספציפית למטיילים מבוגרים. כך למשל מקלות הליכה שונים, שנרכשים לא מעט על ידי טיילנים בגילים המתאימים. ב"למטייל" למשל מציעים מקל הליכה טלסקופי מאלומיניום עם בולם זעזועים במחירים המתחילים מ-99 שקל. עוד מוצעים למבוגרים מדרסים מיוחדים (החל מ-178 שקל ב"למטייל") וגרביים מיוחדים להפחתת נפיחות בקרסוליים (החל מ-150 שקל).

כמה יעלה הציוד?

* ציוד כללי:

תרמיל גדול - 400-2,000 שקל

ספר טיולים - 20-150 שקל

פנס ראש - 100-400 שקל

חגורת כסף - 15-120 שקל

גרביים מנדפות זיעה - 40-120 שקל

ביגוד מנדף זיעה - 150-300 שקל

שקית אטומה למים - 20-100 שקל

סך-הכול: 745-3,190 שקל

* ציוד נוסף לדרום אמריקה:

שק שינה - 500-1,500 שקל

תרמיל גב לטרקים: 200-800 שקל

ביגוד תרמי - 100-350 שקל לפריט

מעיל פליז - 100-500 שקל

אוהל דו-שכבתי - 380-2,000 שקל

נעלי טרקים - 420-1,100 שקל

סך-הכול: 1,700-6,250 שקל

* ציוד נוסף למזרח:

שק שינה קטן וקל - 150-600 שקל

סנדלי מטיילים - 220-470 שקל

כילה נגד יתושים - 100-150 שקל

ביגוד מנדף זיעה - 150-400 שקל

נעלי הליכה נוחות - 300-700 שקל

כרית לצוואר - 15-120 שקל

סך-הכול: 935-2,440 שקל

עלות התרופות והחיסונים - 700-1,400 שקל

החיסונים המקדימים שנדרשים לפני הטיול כרוכים בעלות לא מבוטלת. "הרכבת סל חיסונים שכזה מורכבת מפרמטרים כמו אזור הטיול", מסבירה ד"ר מיכל חוברס, מנהלת יחידה למחלות זיהומיות בבי"ח מאיר ומרפאת "מאיר לדרך" של שירותי בריאות כללית. "גם במזרח הרחוק יש הבדל בין אזורים, כשהודו נחשבת המסוכנת ביותר. בדרום אמריקה ובאפריקה נדרש חיסון מפני קדחת צהובה, ובאפריקה גם חיסון מפני דלקת קרום המוח. יש גם משמעות לאופי הטיול - פגישות עסקים או טיול ספארי".

נתון חשוב אחר הוא משך הביקור: ככל שהתקופה ארוכה יותר, נדרשת התחסנות מקיפה יותר. מצבו הרפואי של המטייל ומצבת החיסונים שלו משחקים תפקיד, וגיל המטייל הוא פרמטר מכריע, כשחיסון כמו חצבת למשל נדרש לבני 30 ומעלה.

המחירים אינם אחידים ומשתנים בין לשכת הבריאות הממשלתית, קופות החולים (שמעניקות לבעלי ביטוחים משלימים החזרים של כ-70%-80%), ובתי החולים, שנחשבים יקרים מעט יותר. "עניין המחירים נזיל", מסבירה חוברס, "לפעמים אוזל חיסון של יצרן מסוים, וחיסון של יצרן אחר עולה אחרת". הטיול "היקר ביותר", לדבריה, יהיה מהבחינה הזו טיול ממושך להודו, המחייב חיסון מפני קדחת מוח יפנית. סל חיסונים בסיסי יכלול חיסוני טטנוס, צהבת A, טיפוס הבטן וחצבת (בהתאם לגיל).

כמה זה בכל זאת עולה? מאות שקלים, ולעתים קרוב ל-1,000 שקל, ללא הביטוח המשלים (בעלי כללית "מושלם", למשל, זכאים להנחה של 75%).

לצד הציוד הסטנדרטי חשוב לזכור לקחת מלאי תרופות לגיבוי בעת הצורך. אילן שקד, מנהל שיווק בית מרקחת וטבע ברשת סופר-פארם, ממליץ על רשימת מוצרים שכדאי לקחת לטיול תרמילים:

תרופות כנגד שלשול (כ-20 שקל), משחות לחיטוי פצעים ומכות יבשות (כ-20 שקל), טיפות עיניים ליובש ולעיניים מגורות (כ-20 שקל), פלסטרים (10-20 שקל), משחות לשפשפות ולפטרת (30-60 שקל), תרופות להורדת חום (10-40 שקל), חומרים לכאבי בטן ובחילות (כ-30 שקל), חומרים על בסיס טבעי למניעת בחילה (כ-70 שקל), מטליות לחות (5-12 שקל), טבליות לכאבי גרון (25-35 שקל) ומוצרים לטיפול באלרגיה קלה (20-30 שקל). כדורי הרגעה על בסיס טבעי (30-40 שקל) עשויים לתרום, למעוניינים, לתנומה במשך הטיסה. בסך הכל, מעריך שקד, מסתכמת עלותו של סל כזה בעד 400 שקל.

כמה יעלו החיסונים?

טטנוס: 52 שקל

צהבת A (שתי זריקות): 180 שקל לזריקה

צהבת B: (שלוש זריקות): 24 שקל לזריקה

טיפוס הבטן: 120 שקל

חצבת, חזרת, אדמת: 32 שקל

דלקת מוח יפנית (3 זריקות): 120 שקל לזריקה

סך-הכל: 996 שקל

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: (AP (Vincent Thian ,Armando Franca ,Steve Helber

"השוק מתפוצץ": 8 מניות מומלצות בזמנים של מלחמה

מסוקים, סימולטורים ומערכות תקשורת: בבנק ההשקעות מורגן סטנלי הצביעו לאחרונה על 8 מניות של יצרניות ביטחוניות בחו"ל שצפויות ליהנות מהעלייה בביקושים בעקבות חוסר היציבות הגאו-פוליטית ● בבית ההשקעות הורייזן טוענים כי המלחמה באוקראינה משפיעה על הביקושים בשוק הביטחוני יותר מאשר המערכה בעזה: "מדינות באירופה מגדילות את תקציבי הביטחון בגלל האיום הרוסי"

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר אבנר גולוב, סגן נשיא Mind Israel / צילום: אלן ציפלסקי

שוקלים לרכוש מכונית חשמלית? את האזהרה הזו אתם חייבים לשמוע

שיחה עם ד"ר אבנר גולוב, סגן נשיא Mind Israel ● על הסדר העולמי החדש, הבחירה בין המחנה האמריקאי לזה הסיני, מה מסוכן במכוניות החשמליות שמגיעות מסין ועתיד יחסי ישראל-ארה"ב ● האזינו

תצוגה מקדימה למכירת תיקי בירקין בלונדון. המחיר מגיע למאות אלפי דולרים / צילום: Reuters, Yui Mok

ההשקעה המפתיעה שזינקה יותר מזהב בעשור האחרון

מי חשב שלקוחות נובורישים יסכימו להוכיח שהם ראויים לרכוש תיק, לחכות ברשימה המתנה אינסופית ולשלם עשרות אלפי דולרים? אלא שזה לא תיק, זה בירקין, והוא עשוי להתגלות כהשקעה הכי משתלמת בשוק

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: Shutterstock

"האייל הזומבי": מחקר חדש מוכיח כי המחלה לא מסוכנת לבני אדם

OpenDNA חתמה על הסכם שיווק עם מקסון, והמנכ"ל סוגר מעגל ● מחקר חדש בארה"ב: "תסמונת האייל הזומבי" לא מסוכנת כרגע לבני אדם ● השבוע בביומד 

השגריר גלעד ארדן. גורס את אמנת האו''ם בעצרת הכללית / צילום: צילום מסך מתוך UNTV

ישראל והאו"ם: מה כדאי לזכור לפני שגורסים

ב–29 בנובמבר 1947 הכריז נציג סוריה באו"ם בעקבות החלטת החלוקה: "היום האו"ם נרצח" ● בזכות היום ההוא הגענו אל השבוע הזה

ברק עילם, גיא ברנשטיין, צבי אלון / צילומים: שלומי יוסף, יח''צ, טיגו

כך הגיבה מניית נייס בוול סטריט לעזיבה של המנכ"ל

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● מג'יק נסחרה בסוף השבוע במחיר הנמוך בכ-48% מהשיא בעקבות הדוחות ● נייס צללה על רקע עזיבת המנכ"ל ● וטיגו נפלה בחדות לאחר פרסום הדוחות למרות שפרסמה תחזית חיובית

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בנק ישראל נגד רשות ני"ע: לא לאפשר לגופים חוץ בנקאיים להתחייב על ריבית

ד"ר יוסי סעדון, מנהל האגף הפיננסי בבנק ישראל, שלח מכתב לרשות ניירות ערך בבקשה שלא תאשר את תזכיר חוק התשלומים, הכולל הוראה שמאפשרת לגופים החוץ בנקאיים להתחייב בפני הלקוחות בריבית קבועה על הפיקדונות ● לדבריו, מדובר בהוראה העלולה "לסכן את היציבות במערכת הפיננסית"

מערכות הגנה אוויריות בתרגיל פולני. ורשה חתמה על הסכמי רכש בעשרות מיליארדים / צילום: Reuters, Kacper Pempel

עם הסכמים בעשרות מיליארדים: המדינה שמתכננת להקים את הכוח הצבאי הגדול ביותר באירופה

פולין מתכננת להכפיל את מספר החיילים שלה והיא אף הזמינה את מדינות נאט"ו לאחסן נשק גרעיני בשטחה ● בנוסף לכך חתמה ורשה על הסכמי רכש צבאי בעשרות מיליארדי דולרים בשאיפה לבנות את הצבא הגדול באירופה ● צעדים אלו מסמנים את המתיחות באירופה מאז פלישת רוסיה לאוקראינה: "צריך להבין שהתחיל עידן חדש - העידן שלפני המלחמה"

טיילור סוויפט. השפעה של 330 מיליון דולר על ה־NFL / צילום: ap, Lewis Joly

השיעור הכלכלי שחברות המדיה יכולות ללמוד מטיילור סוויפט

שוק המדיה חווה האטה שתחייב את שלושת מנועי הצמיחה הגדולים שלו - רשתות חברתיות, חברות סטרימינג וחברות גיימינג - לשנות אסטרטגיה ולשתף פעולה ביניהם, כך עולה מדוח חדש של פירמת הייעוץ דלויט ● הסיפור של סוויפט ובן הזוג כוכב ה־NFL מוכיח עד כמה מהלך כזה יכול להיות רווחי

ירון מורגנשטרן, מנכ''ל גלאסבוקס / צילום: יח''צ

אחרי הפסד של 60% למשקיעים: גלאסבוקס נמכרת בחצי מיליארד שקל

גלאסבוקס, הפועלת בתחום ניתוח נתונים באינטרנט, תימכר לקרן השקעות, זאת לאחר נפילה חדה במניה ולאחר שדחתה מספר פעמים את יעדי ההכנסות החוזרות שלה ופיטרה כ-20% מכוח-האדם ● בחברה שתהפוך לפרטית, בונים על תחום ה-AI כמנוע לעתיד

עו''ד דן גבע, שותף במשרד מיתר / צילום: איל יצהר

משרד עורכי הדין מיתר ממזג אליו את משרד הפטנטים קליגלר

עורך הדין ועורך הפטנטים דניאל קליגלר ינהל את תחום הפטנטים של מיתר, ויחד איתו יצורפו למשרד שותפו יובל שלום ועורכי פטנטים נוספים ● בעקבות המיזוג יכלול צוות הפטנטים של מיתר 18 עורכי פטנטים ועורכי דין

אלונה בר און, מו''לית גלובס / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און: "לתקשורת יש תפקיד בקישור בין מגזרים"

בפתח כנס פוטנציאל החברה הערבית של גלובס, התייחסה מו"לית העיתון לתפקידה של התקשורת בתקופה זו ועל השאיפה לסקר את כל חלקי החברה בעיתון ● בר און: "מטרת העיתונות לספק גיוון, לא להבליט את מי שהכי קיצוני או רק את מי שדומה לי"

בנייה ברמת גן / צילום: פביו טרופה

התוכנית של רמת גן במקום תמ"א 38: עד 10 קומות ברחובות המסחריים

תוכנית מחליפה לתמ"א 38 שגיבשה העירייה בראשות כרמל שאמה הכהן, מספקת פתרון ביניים בין הגישה המרחיבה שנקטו ראשי העיר הקודמים, לבין הגישה הקמצנית שנקט כרמל שאמה הכהן, שזכתה לביקורת מצד בית המשפט

ד''ר קלאוס בוגסו / צילום: מהאלבום הפרטי

המדען שהמציא את הציפרלקס מודה: "היה רגע שבו התרופה נגד דיכאון כמעט נגנזה"

ד"ר קלאוס בוגסו, כימאי רפואי שנחשב "בעל ידי הזהב" בפיתוח תרופות נוגדות דיכאון, הוא בין האחראים הבולטים למהפכה בטיפול במחלה שלוותה בבושה ובסטיגמות ● רק במלחמה הנוכחית זינק מספר המטופלים בתרופות נוגדות דיכאון ב־10%־20% ● בראיון לגלובס, הוא מספר למה לקח כל כך הרבה זמן להוציא את התרופה לשוק ומדוע קשה לפתח מוצר שיעזור לכולם

יחידת המודיעין של צה''ל וסימני השאלה / צילום: איל יצהר

התחקיר עוד לא הושלם, אבל המינויים כבר מעוררים סערה: מה עובר על היחידה היוקרתית של חיל המודיעין

יחידת המודיעין מתמודדת עם לא מעט סימני שאלה שטרם זכו למענה מאז 7 באוקטובר ● בכירים לשעבר בצבא מתארים אותה כחבולה ומפולגת ברקע הכישלון המודיעיני הקשה והפרסומים על אודותיה בתקשורת הזרה ● בשלב זה, תחקיר רשמי ומלא טרם נערך ובכירי 8200 לא הודיעו על פרישתם בעקבות המחדל, אולם כבר כעת זהות יורשיהם מעוררת סערה חדשה בצמרת הצבא

נתיבות. בעיגול: מירי רגב / צילום: דייגו מיטלמן, מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט)

בלי תוכנית, ללא תקציב ובניגוד לדעת אנשי מקצוע: רגב מקדמת עוד תחנת רכבת בנתיבות

במשרד התחבורה בוחנים הקמת תחנה בעיר הדרומית במרחק 5 ק"מ בלבד מזו הקיימת ● גורמי המקצוע מתנגדים בגלל תחזית נוסעים נמוכה ופגיעה בציבור שזמן נסיעתו למרכז מתארך ● השבוע נחשף בגלובס שגם במוסד רוצים רכבת ישירות למטה הארגון בניגוד לתוכניות המטרו

נתי אמסטרדם, Country Director, אנבידיה ישראל / צילום: ניב קנטור

הילד שמכר קרח בנתניה הוא היום מנהל בכיר בחברה הלוהטת בעולם. כך הוא עשה זאת

להייטק הוא הגיע כמעט בטעות, וב־2017 הציעו לו לבנות מאפס את הפעילות העסקית של אנבידיה ● כיום נתי אמסטרדם מלא בגאווה על הדרך שעבר, ולא מודאג ממצב הענף הישראלי: "יש פה הרבה טאלנטים ורעב גדול להצלחה. זה לא ישתנה לעולם" ● שיחה קצרה עם נתי אמסטרדם, Country Director, אנבידיה ישראל

יו''ר המחנה הממלכתי, בני גנץ / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

גנץ באולטימטום לנתניהו: "תוכנית פעולה חדשה עד ה-8.6 או שנפרוש מהממשלה"

יו"ר המחנה הממלכתי תקף את רה"מ בהצהרה ואמר: "בתקופה האחרונה דבר מה השתבש. החלטות חיוניות לא התקבלו. מעשים מנהיגותיים הנדרשים כדי להבטיח ניצחון לא נעשו" • ראש האופוזיציה לפיד: "גנץ צריך להודיע הערב שהוא פורש מהממשלה האיומה בתולדות המדינה, שהוא לא יסייע עוד לנתניהו להישאר בשלטון, ושהוא קורא לבחירות"

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

הזכויות בקרקע בנווה צדק הוכרעו בלי כל היורשים. מה קבע ביהמ"ש?

ביהמ"ש העליון פסק כי קרקע בנווה צדק תירשם על שם בנו של בעל קרקע שהלך לעולמו - אך הדיון הוסתר מצאצאים נוספים שלו ● אישה ביקשה להרות מזרעו של בן זוגה המנוח, אך משפחתו הציבה בפניה תנאי לפיו עליה לוותר על זכויות ממוניות ● אדם ערך הסכם להחלפת קרקעות עם המדינה, אך קיבל פחות משליש מהשטח שהתחייבה לו

רכבי טויוטה חונים בשכונת מגורים. מכת גניבות רכב / צילום: טלי בוגדנובסקי

עלייה של 64% במחירי הביטוח: זה הרכב הנגנב ביותר בישראל מתחילת המלחמה

פוסט שפורסם ברשתות החברתיות גילה כי כדי לבטח את אחד הרכבים הגניבים בישראל, טויוטה RAV4, נדרשה בעליו לשלם סכום המגיע כמעט לשישית משווייו ● "זו אמירה חד-משמעית ללקוח, שאת הדגם הזה החברה לא רוצה לבטח", אומרים בלשכת הסוכנים ● בשוק ממליצים לרוכשי מכוניות לכלול את עלות הביטוח בשיקולים בעת רכישת רכב חדש