גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל בבילון: "אני מעדיף להיות כרגע מחוץ לרדאר של גוגל וענקיות האינטרנט, שייתנו לי לגדול בשקט"

שנה עברה מאז נכנס לתפקידו, ואלון כרמלי מסרב להנמיך ציפיות ; בראיון ראשון ובלעדי ל"גלובס" הוא אומר: "האג'נדה שלנו היא לעשות בבבילון 10 פעמים על הכסף, ולדעתי זה אפשרי"

אז איך בדיוק נעשה את זה?", שואל אותנו אלון כרמלי, מנכ"ל בבילון , מספר דקות לאחר שאנו נכנסים לחדרו הצנוע במשרדי החברה באור יהודה, ונערכים לקראת הראיון הראשון שלו כמנכ"ל מפתחת תוכנות התרגום. "אני אשאל שאלות ואתה תענה תשובות", אני עונה בפשטות והוא מחייך במבוכה.

כרמלי (44) הוא כמעט ההיפך הגמור של גיסו, נועם לניר, יו"ר בבילון ובעל השליטה בחברה. הוא רגוע יותר, עונה באריכות גם לשאלות מעיקות, ואולי הכי חשוב - מרגיש בבית, ולא בגללנו. כרמלי, שנשוי לאחותו של לניר, נורית, נכנס לתפקידו לפני כשנה, מיד לאחר רכישת השליטה בחברה בידי לניר ושותפיו, אך את בבילון הוא מכיר מזה שבע שנים. מ-2002 ועד סוף 2007 כיהן כרמלי כסמנכ"ל בכיר בחברה, עד פרישתו שלוותה בטונים מעט צורמים.

לניר, בעל השליטה בליוורמור השקעות, רכש לפני שנה את גרעין השליטה בבבילון (33.9%) מידי פורמולה ויז'ן ומוניטין עיתונות תמורת 11 מיליון דולר. אל לניר הצטרפו חבריו משכבר הימים, אבנר יסעור (בעבר סמנכ"ל השיווק של אמפייר אונליין) ושי בן יצחק, ממייסדי ענקית ההימורים המקוונים 888. לניר תרם כמחצית משווי ההשקעה, והשאר שמו את היתר. בבילון נסחרת לפי שווי של 42 מיליון דולר, 30% מעל המחיר לפיו נרכשה בה השליטה.

לכרמלי, אגב, יש ייחוס משפחתי נוסף. אביו הוא העיתונאי, איש הטלוויזיה והרדיו, עמוס כרמלי. כרמלי האב החל את דרכו ככתב ספורט, ואז עבר לערוץ הראשון, בו העביר שלושה עשורים מחייו. לפני שמונה שנים זכה כרמלי בפרס סוקולוב לעיתונות, ולפני ארבע שנים הוענק לו פרס יקיר העיר חיפה (עיר הולדתו) עבור תרומתו לטלוויזיה הישראלית. אחיו היחיד של מנכ"ל בבילון, הצעיר ממנו בשבע שנים, הוא הבמאי והתסריטאי רן כרמלי.

"חודשיים אחרי שעזבתי את בבילון, אחד הגופים המוסדיים שהשקיעו בהנפקת החברה, הציעו לי לעזור לנועם לרכוש את השליטה בחברה. ישבתי איתם בבית קפה ברחוב רוטשילד בת"א, יצאתי החוצה, חייגתי לנועם, ותוך דקה שכנעתי אותו", מספר כרמלי בראיון בלעדי ל"גלובס".

*כשחזרת כמנכ"ל, הרגשת כאילו מדובר בנקמה מתוקה?

(מחייך) "לא. למען האמת, כשעזבתי עשו לי מסיבת פרידה מאוד מרגשת. עזבתי עם דמעות, והייתה לי תחושה כאילו קיבלתי את ההזדמנות להשתתף בלוויה של עצמי. כשחזרתי כמנכ"ל, נוצרה מעט מבוכה אך די מהר היא חלפה".

"נותנים שירות טוב יותר"

מיד עם כניסתו לתפקיד, ותוך גיבוי מוחלט מלניר, הבין כרמלי שהוא צריך לעשות סדר בחברה, וכמה שיותר מהר. חלק ניכר משדרת הניהול של בבילון הוחלפה, והיום מאכלסים אותה, בין השאר, בכירים לשעבר מאמפייר אונליין ומרנדום לוג'יק, זרוע המו"פ של 888. "אפילו דוביק (דב פאר, קודמו בתפקיד של כרמלי, ט.צ.) אמר לי ששינוי הבעלות הוא הדבר הטוב ביותר שקרה לבבילון", מגלה כרמלי.

בבילון, שכבר חיה ובועטת מזה 11 שנה, מפתחת את תוכנת התרגום הנושאת את שמה, אשר מאפשרת לתרגם מונחים וטקסטים בכמעט 75 שפות, תוך כדי לחיצה בודדת על עכבר המחשב (Translation @ a click). התוכנה אחראית לעיקר הכנסות החברה, אם כי בשנה האחרונה מיקדה בבילון את מאמציה גם בתחום הפרסום מבוסס החיפוש באינטרנט, וחברה לענקית החיפוש גוגל, ולספקית האינטרנט האמריקנית AOL.

"לא ביצענו מהפכות מאז שנכנסנו לחברה", אומר כרמלי כשאנו שואלים בדבר השינויים שחלו בבבילון בשנה האחרונה. "האתגר העיקרי בבבילון הוא להעלות את שווי הלקוח, וזה מתחיל ונגמר במדידה של עלות רכישת הלקוח, והתהליך כולו כולל טיפול נקודתי בהרבה חוליות שהיו חלשות", הוא מסביר ומדגים במחשבו האישי. "נניח שאני תושב טורקיה ואני נכנס לאתר של בבילון כדי לרכוש את התוכנה. אני מחפש את הלירה הטורקית כמטבע לרכישה, לא מוצא, ואז אני מבזבז זמן, משתהה ומתחרט. לכן, כדי לא לאבד לקוח כזה, גייסנו רק ברבעון האחרון 30 איש, דוברי 7 שפות, שמאיישים עמדות של Live Chat - פרו-אקטיב וגם רה-אקטיב - 24 שעות ביממה, וכך אנחנו נמצאים בקשר רציף עם הגולש ומקלים עליו את תהליך הרכישה".

לדברי כרמלי, לאתר של בבילון נכנסים מדי יום 300 אלף גולשים, 100 אלף מתוכם מורידים את התוכנה, 40 אלף מתוכם נרשמים כמנויים, ורק כ-400 מבצעים רכישה בפועל, 1% מהנרשמים. "ולא מדובר באנשים שנקלעו בטעות לאתר של בבילון. הם חשבו ורצו בבילון, אך התחרטו כי גילו שהתוכנה יקרה מדי או שתהליך הרכישה לא ידידותי למשתמש, כמו במקרה שהדגמתי".

כרמלי מתאר את חוויית המשתמש שהזכיר כ"נכות אחת מני רבות שהיינו צריכים לתקן. לכן, לא המצאנו כאן כלום ובכל זאת הרווחנו, ואפילו פעמיים. בראשונה, אנו נותנים שירות טוב יותר, ובשנייה, הגדלנו את ההכנסות של החברה". לדבריו, אותו 1% גדל בינתיים ל-1.5%.

ואכן, את תשעת החודשים הראשונים של 2008 סיימה בבילון עם הכנסות של 47.8 מיליון שקל (צמיחה שנתית של 34%), רווח תפעולי של 8.8 מיליון שקל (לעומת 972 אלף שקל בתקופה המקבילה של 2007), ועם רווח נקי של 7.7 מיליון שקל (שולי רווח של 16.1%) לעומת 4.1 מיליון שקל בתקופה המקבילה של 2007. "ההצלחה של בבילון לא נובעת מזה שיש לה מילונים טובים יותר. היא נובעת מחוויית משתמש טובה יותר", מדגיש כרמלי.

"חיפשתי סיפור טוב"

כרמלי, טייס קרב במילואים, החל את חייו האזרחיים בחברת בי.וי.אר מערכות, המפתחת ומייצרת סימולטורים ומערכות לאימון למטוסי קרב, ונסחרת בבורסה שמעבר לדלפק בארה"ב לפי שווי של 24 מיליון דולר. "הייתי בין העובדים הראשונים בחברה, עוד לפני שהונפקה". לאחר מספר שנים כמנהל חטיבת הסימולטורים בבי.וי.אר החליט כרמלי להתנתק מהתחום הצבאי, והצטרף לחברת Vizrt (אז RTset), שהפכה עם השנים לאחת החברות המובילות בעולם בפיתוח פתרונות IT לעיצוב, עיבוד, אחסון, שידור וניהול של גרפיקה ותכני וידיאו עבור תחנות טלוויזיה, וכיום נסחרת בבורסת פרנקפורט לפי שווי של 188 מיליון דולר.

ב-Vizrt שימש כרמלי כסמנכ"ל שיווק ופיתוח, והיה אחראי על תחום המיזוגים והרכישות של החברה, כשהוא מתגורר עם משפחתו בניו-יורק. לאחר שלוש שנים, ובמקביל למיזוג החברה עם Peak Broadcast Systems הנורווגית, חזר כרמלי לארץ ("נורית כבר הייתה בהיריון עם התאומים").

"חיפשתי חברה עם סיפור ישראלי טוב", מתאר כרמלי את החיפוש אחר קריירה חדשה בארץ, "ואיכשהו הגעתי לבבילון. זאב זילבר, שכיהן אז כיו"ר החברה, ראיין אותי וכבר בשנייה הראשונה נדלקתי בטירוף על החברה". מספר חודשים אחרי הנחיתה שלו בנתב"ג, בתחילת 2002, ורגע לפני שבבילון החלה לגבות תשלום עבור התוכנה שפיתחה, הצטרף כרמלי לחברה בתור סמנכ"ל שיווק, ויותר מאוחר מונה לסמנכ"ל תחום תוכנות התרגום. "בבילון הקדימה אז את זמנה. מפרסמים לא השקיעו אז בפרסום באינטרנט, ואם היא לא הייתה מתחילה לגבות תשלום עבור התוכנה, היא הייתה נסגרת".

אחרי שנתיים הרגיש כרמלי מספיק בטוח כדי להציע עצמו לתפקיד המנכ"ל. "החברה החלה להתפזר לכיוונים שונים, ובחרה להתמקד פחות בתחום ה-On Line, והבנתי שאין לי יכולת השפעה על כך. אלכס אזולאי, שהיה אז המנכ"ל, פרש מתפקידו וקפצתי על המציאה. ניגשתי לבעלי המניות ואמרתי להם 'הוכחתי את עצמי. תנו לי את ההזדמנות'".

*זה מהלך שמצריך לא מעט אומץ.

"נכון, אך לי זה היה ברור שזה הדבר הכי נכון עבור החברה".

בעלי המניות של בבילון (אז פורמולה ויז'ן ומוניטין עיתונות) חשבו אחרת, ומינו לתפקיד את דב (דוביק) פאר, אביה של הטניסאית שחר פאר. "קיבלתי את ההחלטה בהבנה והתחלתי לעבוד עם דוביק. תגמלו אותי בהתאם, וכבר לא עניין אותי להיות המנכ"ל. היה לי יותר חשוב שהחברה תצליח", מודה כרמלי.

אחרי שנה של עבודה צמודה התהפכה הקערה. "בבילון בחרה לבצע הנפקה בבורסה של ת"א, ואת רוב הרוד שואו עשינו אני ואילן רוזן, סמנכ"ל הכספים. לדעתי, דוביק הציץ ונפגע, ואז נוצרו בינינו עימותים והבנתי שזה הזמן ללכת". כחצי שנה אחרי ההנפקה, בקיץ 2007, פרש כרמלי מהחברה, והשאר, כפי שקראתם, היסטוריה.

מחשב במקום אדם

בבילון מעסיקה כיום כמעט 100 אנשים, גידול נטו של 15 עובדים בשנה האחרונה. במהלך השנה, נאלצו לעזוב את החברה 15 לשונאים (Linguists) שהיו כותבים בעצמם את מילוני החברה. "זה הפך ללא יעיל", אומר כרמלי. "עד שהייתי מוצא לשונאי טורקי, למשל, כזה שמסוגל לתרגם מעברית לטורקית ולהיפך, היו יכולים לעבור חודשים, אם לא שנים. לכן, האלטרנטיבה היא למצוא את מחברת המילונים המקומית הטובה ביותר, לחתום עימה על הסכם חלוקת הכנסות, ותוך חודש לעלות לאוויר".

*כשנכנסת לתפקיד, הגדרת לעצמך מטרות שנתיות או אף רב שנתיות?

"כן, בניתי תוכנית עבודה מספרית, אך אני לא רוצה לפרט כי אז אני עלול להסתבך עם רשות ני"ע..."(מחייך).

ואם מניחים את המספרים בצד, כרמלי טוען כי יותר חשוב לו לבנות חברה נכונה, ולא להקריב איכות על חשבון כמות. "בחרנו בדרך הביניים. מצד אחד, לא ויתרנו על גידול של הרווח הנקי, תוך התייעלות, ומצד שני, לא ויתרנו על בנייה של עסק לטווח ארוך. אנו לא רצים לשום אקזיט. מבחינתי, ההישג הגדול שלי הוא שבבילון נמצאת כרגע במקום השביעי בתוצאות החיפוש של גוגל למילה 'Translation', במקום 70, ובמקום ה-12 למילה 'Dictionary', כשפעם אפילו לא נכללנו בין מאה הראשונות".

*הזכרת את המילה אקזיט. לניר הוא איש עסקים, ואם מישהו יבוא ויניח לו הצעה מפתה למכירת החברה, קשה לחשוב שהוא לא ישקול אותה לפחות.

"את צודקת, אך האג'נדה שלנו היא לעשות בבבילון 10 פעמים על הכסף, ולדעתי זה אפשרי".

כרמלי לא מתעלם גם מהאפשרות כי אותה אג'נדה תיושם באמצעות רכישות ומיזוגים. "כמעט מדי יום פונים אלינו עם הצעות M&A, ואנו שוקלים אותן. בעיקרון, אני מחפש עסק שיהווה מבחינתי Life Changing, במובן של תנועת הגולשים (Traffic) שהוא יספק לי".

*ועדיין, בבילון פועלת בתחום של ענקיות כמו גוגל ואחרות, והתרחיש לפיו היא תימכר לאחת מהן הוא לא דמיוני. אתה רואה את זה קורה?

"יכול להיות שאת צודקת, אך כל עוד בבילון בוערת בעצמותינו, זה לא רלוונטי, ואם זה יקרה מוקדם מדי, אני ארגיש שפספסתי משהו. לכן, אני מעדיף להיות כרגע מחוץ לרדאר של אותן ענקיות. שייתנו לי לגדול בשקט".

לבסוף, רגע לפני שאנו מכבים את הטייפ הדיגיטלי וכשבחוץ מנשבות רוחות חזקות, שמזכירות לו את הסערה הכלכלית, אומר לנו כרמלי, כמעט בדרך אגב, "לא הייתי רוצה לנהל עכשיו אף עסק אחר חוץ מבבילון. זה די מפחיד שם בחוץ".

עוד כתבות

הדגם OMODA 5 של צ'רי / צילום: יח''צ

האם הסיניות יתחילו להגיע אלינו מאירופה? צ'רי תייצר כלי רכב בספרד, יצרנים נוספים בדרך

כך מתכוונים הסינים לעקוף את המכס האירופי ● ג'יפ אוונג'ר משיקה בישראל דגם היברידי ● ​נחשף הקרוס־אובר החשמלי החדש של GEELY ● ועוד חדשות מענף הרכב

פיצוחים / צילום: תמר מצפי

הגרעינים של חממה בדרך החוצה מהבורסה - מי ייכנס במקומם?

חברת חממה סחר קיבלה הצעה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה ● בעקבות מלחמת חרבות ברזל לחברה חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל מתושבים מרצועת עזה

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

מאחורי הציפייה לאירועים שליליים / צילום: Shutterstock

מדעי האימה: מה קורה למוח שלנו כשאנחנו מחכים לטיל איראני, או אפילו לזריקה

לא נרדמתם בציפייה לטילים האיראניים? מחקרים שעוסקים בציפייה לאירועים שליליים מגלים מה מתרחש במוח בזמן המתנה מורטת עצבים, מה הקשר בין ציפייה לזריקה להתנהגות כלכלית לא רציונלית, וגם איך מתמודדים עם תחושת האימה וחוסר השליטה

חנות Hַ&O kids בקניון עזריאלי מודיעין / צילום: יח''צ

רשת H&O משיקה תת־רשת חדשה לאופנת ילדים, עם כ־20 סניפים

הרשת תאגד את המותגים האמריקאים Carters ,Oshkosh ו־Skip Hop ואת מותג הבית H&O Kid, ותציע אופנת ילדים מניו בורן ועד גיל 12 ● הקבוצה מתכננת לפתוח כ־20 חנויות בקונספט החדש, בעיקר בקניונים ובמרכזי קניות

עגלת קפה הקבינה בכפר הס / צילום: שני בריל

ארבע הצעות לטיולי יום שרק המקומיים מכירים - ומשהו טעים ליד: מדור מיוחד לפסח

תצפית מרהיבה אל המדבר בשקיעה, פארק שמרגיש כמו ההיי ליין בניו יורק, האחות הקטנה של מקדש הבשרים משוק הכרמל וקרם לימון ומסקרפונה לקינוח ● יצאנו לארבעה מקומות שונים בארץ כדי לשמוע מהתושבים מהי פינת החמד שרק הם מכירים ומה יש לאכול שם, שגם כשר לפסח

נטפליקס / צילום: Shutterstock, Vantage_DS

נטפליקס עקפה את הציפיות; המניה יורדת במסחר המאוחר

ענקית הסטרימינג דיווחה על הכנסות של 9.37 מיליארד דולר לעומת צפי של 9.28 מיליארד דולר ● הרווח זינק ב-86%, לעומת צפי לעלייה של 56% ● החברה הוסיפה כ-9.3 מיליון מנויים ברבעון, ב-80% יותר מהצפי ● למרות התוצאות המדהימות, התחזית המאכזבת של החברה מפילה את המניה במסחר המאוחר

איראן נערכת למתקפת תגמול ישראלית/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כך נערכת איראן למתקפת תגמול ישראלית

ארה"ב ומדינות אירופה לוחצות על ישראל למתן כל תגובה למתקפה שביצעה איראן בסוף השבוע, בתקווה לצנן את המתיחות ● משמרות המהפכה וחיזבאללה צמצמו את נוכחות הקצינים הבכירים שלהם בסוריה ● עפ"י דיווח c"וול סטריט ג'ורנל", ישראל תזהיר את בעלות בריתה הערביות לפני שתגיב, ותגביל את התקפותיה למתקנים בסוריה הקשורים לאיראן

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נאסד"ק ננעל בירידות יום שישי ברציפות; מניית אנבידיה צנחה ב-10%

ה-S&P 500 רשם את השבוע השישי ברציפות של ירידות - ברצף ההפסדים הארוך ביותר שלו מזה למעלה משנה, הנאסד"ק סגר יום שישי ברציפות של ירידות לראשונה מאז אוקטובר 2022 ● הדיווחים על תקיפה ישראלית באיראן שלחו את בורסות אסיה לירידות: הניקיי ננעל בירידה של כ-2.5% ושנזן ננעל בירידה של אחוז ● הזינוק במחירי הנפט התמתן ● בורסות אירופה ננעלו במגמה מעורבת

משפחות חטופים חוסמות את כביש 1 בדרך לירושלים

משפחות חטופים חסמו את כביש 1: "כל חטוף חייב לשוב"

שרי החוץ של מדינות ה-G7: נמשיך לפעול למניעת הסלמה של הסכסוך בין ישראל לאיראן • הקרמלין: "קוראים לצדדים להפגין איפוק" • דיווח: ביידן שוקל לשלוח סיוע ביטחוני בסך מיליארד דולר לישראל • בפעילות סמוך לטול-כרם: ארבעה לוחמים נפצעו בינוני וקל, מפקד גדוד טולכרם של גא"פ חוסל • עדכונים בולטים 

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

שכונת בית וגן ירושלים / צילום: אוריה תדמור

לא תמיד ניתן להגיע לחלוקה שוויונית בפרויקט תמ"א 38

כל תכנון פרויקט מסוג תמ"א 38 כולל אילוצים תכנוניים, אולם בפרויקטים מסוג חיזוק ועיבוי, האילוצים התכנוניים רבים, שכן הבינוי נעשה על גבי הבניין הקיים, על מגבלותיו ● כך דחתה ועדת הערר המחוזית בירושלים התנגדות של שני דיירים לתכנון של פרויקט

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' וראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

לא רק בגלל איראן: S&P קנסו את ישראל גם על סימני השאלה בתקציב הביטחון

אם עד לפני התקיפה האיראנית על ישראל עוד הייתה תקווה מסוימת במדינה שהדירוג הגבוה יישמר, זו התמוססה בשבוע האחרון עם התרחבות מפת האיומים ● אלא שלא רק האיומים על ישראל נלקחו בחשבון בהורדת הדירוג ● מה נכתב בין השורות של הודעת S&P והאם ישראל עומדת בפני סכנה של הורדה נוספת?

מיכאל כגן / צילום: כדיה לוי

הדרך של מיכאל כגן ממשרד ישן ביקנעם לצמרת החברה הלוהטת בעולם

מיכאל כגן, סמנכ"ל טכנולוגיות עולמי באנבידיה, סיכם 25 שנה במלאנוקס עד שהחברה נמכרה לענקית השבבים ● "מצד אחד, רצינו לבנות חברה ישראלית, אך מצד שני הבאנו לארץ השפעה בינלאומית" ● בראיון בלעדי לגלובס, הוא מדבר על תחילת דרכו במלאנוקס, מתייחס לחשש מהיעדר תחרות בשוק שבבי ה־AI ונותן טיפ ליזמים צעירים בישראל: "אל תהיו כבולים לעבר"

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית