גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ועדה בלי שיניים

כיצד יכול אזרח, שזכה בפסק-דין לטובתו, בוועדות הערר לתכנון ובנייה, לגבות את חובו מרשות מקומית, המתחמקת מתשלום חובה? הוא לא כל-כך יכול, מסתבר. רשויות רבות מנצלות לאקונה בחוק ומצפצפות על פסקי דין של ועדות ערר, שניתנו מכוח סעיף 197 לחוק התכנון והבנייה. לעורכי דין בתחום נמאס מהמצב והם יוצאים למאבק

לביורוקרטיה ולטופסולוגיה ברשויות המקומיות יצא כבר מזמן שם רע. אזרחים רבים שנקלעים למאבק מול רשות מקומית, חשים שלרוב, במובן של התשתם לפחות, ידה של הרשות על העליונה. הליכים מתמשכים, תשובות שניתנות לאחר חודשים או שנים, תורים מתארכים, טפסים רבים ומסובכים שצריך למלא, ומקרים רבים שבהם האזרח נותר תלוי באוויר - אלו מנת חלקם של רבים.

לעיתים, הדרך היחידה שנותרת לאזרחים למצות את זכויותיהם היא פנייה לבתי המשפט או לוועדות רלבנטיות שהוסדרו בחוק לטיפול בנשוא עניינם כדי לשים קץ לסחבת. אולם מתברר, שגם שם לא תמיד ימצאו מענה הולם לבעיותיהם. תמונה עגומה זו היא מציאות מרה של אזרחים רבים שפנו לוועדות התכנון והבנייה ברשויות המקומיות.

הסיטואציה: "האזרח הקטן" פנה לוועדה המקומית, או הגיע כבר לוועדת הערר לתכנון ובנייה לקבלת פיצוי מכוח סעיף 197 לחוק התכנון והבנייה (המאפשר לבעל מקרקעין, או לבעל זכות בהם, לתבוע פיצויים מהרשות במקרה שבו נפגעו מקרקעיו עקב תוכנית שלא בדרך של הפקעה), זכה בפסק-דין לטובתו ונגד הרשות המקומית, אך הרשות מושכת זמן, מתחמקת ולא משלמת לו.

השאלה: כיצד הוא יכול לאכוף פסק-דין שלא הוגש עליו ערעור לבית המשפט המחוזי? התשובה: אין דרך לעשות זאת. אין הוראה המאפשרת לו לפנות לגביית החוב דרך לשכות ההוצאה לפועל, והוא נתון לגחמותיה ולטוב ליבה של הרשות המקומית שחויבה לשלם לו. כך מתלוננים היום עורכי-דין העוסקים במקרקעין ובתכנון ובנייה, ונאלצים לנהל מלחמות עקובות מנייר כדי להשיג ללקוחותיהם את הכספים המגיעים להם על-פי פסק-דין של ועדות התכנון והבנייה מהרשות המקומית.

"לוועדות המקומיות ולוועדות הערר לתכנון ובנייה אין שיניים בכל מה שקשור לאכיפת פסקי-דין שלהן שניתנו לטובת האזרחים", אומר עו"ד פז רימר, ממשרד עוה"ד רימר, ארנון, פלדה, המתמחה במשפט אזרחי-מסחרי, בנדל"ן ובתכנון ובנייה. בשבוע שעבר פנה עו"ד רימר לשר המשפטים, דניאל פרידמן, בבקשה לתקן את העיוות הזה בחוק (ראו מסגרת). לדבריו, לקוחותיו עוברים מסע תלאות מפרך בטרם יראו את כספם. "הרשות המקומית לא משלמת את הפיצוי שנקבע, אין אפשרות לאכוף את פסק-הדין בהוצאה לפועל והלקוח נמצא מול שוקת שבורה. אנחנו, עורכי-דינו, משיגים לו את הכסף בקומבינות, באיומים, במכתבים, באמצעות פניות למבקר המדינה. אבל די נמאס להתקמבן. חייבים לתקן את החוק".

איך גובים את הכסף בלי קומבינות?

"במקרים קיצוניים פונים לבתי המשפט ומקבלים 'פסק-דין על פסק-דין'. זה ממש אבסורד. לוקחים את פסק-הדין של ועדת הערר או של הוועדה המקומית, מגישים תביעה בסדר דין מקוצר על סמך אותו פסק-דין לבית המשפט. הרשות לא יכולה להתגונן נגד זה, כי זה פסק-דין חלוט שהיא לא ערערה עליו, ומקבלים פסק-דין שניתן לאכוף אותו בהוצאה לפועל.

"בפועל, האזרח משלם סתם עבור עוד אגרה. מה קורה כשזוכים ב-25 מיליון שקל פיצוי, מי יכול לשלם אגרה על סכומים כאלה? אלה חלכאים ונדכאים שאין להם שקל להוציא לשמאי או לאגרה, אז העיריות מנצלות את זה. הן יודעות שהן יכולות לסחוב אותם עוד ועוד. אני משתדל לא להגיע עם הלקוח לבית משפט, כי אין לו את הכסף, אבל לפעמים אין ברירה והולכים לבתי משפט".

רימר מעריך, כי מדובר בפסקי-דין בהיקפים עצומים. "יש מאות מיליוני שקלים שאמורים להיות משולמים כפיצוי לאזרחים, וקיימות עשרות תביעות עומדות ותלויות שהיקפן הכספי מיליארדי דולרים. זה מקומם".

מה שעוד יותר מקומם בעיני רימר זה שהמצב עבור העיריות הפוך לגמרי. להן, יש אמצעי אכיפה נגד האזרח, מה שמייצר אפליה פסולה לטובת הרשות. "אם המצב היה הפוך והיו דוחים את התביעה של האזרח בוועדות המקומיות ובוועדות הערר, ופוסקים הוצאות לטובת העירייה, אז לעירייה יש כלים לגבות את החוב. היא רשאית וזכאית לפעול באמצעי אכיפה וגבייה כדי לגבות את המגיע לה. לאזרח הקטן אין לא כלים ולא משאבים פיננסיים להתמודד עם הרשות המקומית, לאחר שעבר מסכת משפטית קשה עד לקבלת פסק-דין בוועדת ערר, ולרשות יש. לגבי העירייה, פתאום לוועדות התכנון והבנייה יש שיניים. לכן אנחנו מתרעמים".

ביניים

גם מירי דונין, המייצגת מאות בעלי קרקע בהליכי תכנון ובנייה, מתרעמת על התופעה. לדבריה, "רשויות לא מכבדות פסיקה של ועדות תכנון ובנייה ומושכות זמן. אני פונה אליהן עם דרישה, נותנת שיערוך של הסכום ואומרת אנא שלמו, והם מושכים, מושכים, מושכים. הן אומרות זה בבדיקה, בטיפול, אנחנו ניפגש ועוד. זה משחק מבחינתן. במקרה של כל חייב אחר, ברגע שהוא לא משלם את יכולה להפעיל הוצאה לפועל, וגובים בדרך שגובים. במקרה של האזרח, בפועל יש לי פסקי-דין, אך בלי כסף. זה אבסורד וזה מתסכל, אבל איש לא עושה כלום, כי יש מי שמגן על השלטון המקומי".

מי מגן על השלטון המקומי?

דונין: "משרד הפנים, שלא עושה כלום כדי לשנות את חוסר השוויון בינם לאזרח. גם בתי המשפט לא מתייחסים בדרך-כלל אל הרשויות באופן שונה כשמגיעה אליהם תביעה לחייב אותן לשלם את הפיצוי על-פי פסק-דין של ועדות תכנון ובנייה. בתי המשפט לא אומרים להן 'אינכן בסדר, איך עשיתן את זה? מדוע גרמתן לאזרח להגיע לבית המשפט כדי לקבל את מה שמגיע לו?'. השופטים שומעים את ההגנות שלהן ונותנים, במקרה הטוב, פסק-דין לטובת האזרח. הם לא אומרים 'מה קורה פה? זה לא אמור להגיע לסיטואציה הזאת'. לא עושים דרמה מהסיטואציה".

צריך לעשות דרמה?

"כן. יש פה עיוות. יש לי עכשיו לקוחות שנמצאים בסיטואציה הזאת. לפני שנים הם שילמו היטל השבחה לרשות, ונקבע שמגיע להם החזר בסך 2 מיליון שקל. בזמנם הם לקחו מימון בנקאי, בסכום לא קטן, לתשלום ההיטל. עכשיו הודעתי להם שצריך ללכת להליך משפטי כדי לקבל את הכסף מהרשות. זה יימשך עוד שנה, במקרה הטוב, ובינתיים הם מוציאים עוד ועוד כספים. אם הם היו חייבים כסף לרשות, היא הייתה מיד גובה אותו. כשמגיע לאזרח כסף אנשיה לא משלמים, אבל כשמגיע להם כסף - הגלגלים נעים מהר מאוד, והם גובים את הכסף בדרכים שונות. אז ברור שצריך לעשות 'דרמה' כדי לתקן את זה".

ביניים

עו"ד אייל מאמו, שכיהן 8 שנים כיו"ר ועדת הערר המחוזית לתכנון ובנייה של מחוז המרכז ומוביל היום (ביחד עם עו"ד פורטן) את מחלקת הנדל"ן והתכנון והבנייה במשרד עוה"ד אגמון, לא חושב שצריך לעשות דרמה. "נכון שאין דרך להגיש פסקי-דין של ועדות התכנון והבנייה להוציאה לפועל, אבל אין הרבה מקרים שבהם בסופו של דבר האזרח לא מקבל את כספו. אני מכיר מעט מאוד מקרים שהגיעו לבתי המשפט".

'בסופו של דבר' זה מספיק טוב?

"להערכתי, יש עיכובים של כמה חודשים מצד הרשויות. זה לא כל-כך נורא. ישבתי 8.5 שנים כיו"ר ועדת ערר, דנתי בהמון תביעות פיצויים, ואני מכיר רק שני מקרים שהגיעו לבתי המשפט לצורכי גבייה. אנשים כותבים לרשויות ומדברים עם מי שצריך, עד שהם מקבלים את כספם".

לדברי מאמו, במקרים רבים הרשות אינה אחראית בלעדית לעיכוב. "זה יותר מורכב מסתם סירוב של הרשות לשלם. במקרים רבים, בתביעות פיצויים לפי סעיף 197 יש חובת שיפוי של מי שיזם את התוכנית. כשיש החלטה של ועדת ערר, הוועדה המקומית אומרת ליזם 'נא תשלם, כי התחייבת לשפות אותנו'. ואז מתחילה התחשבנות של היזם עם הוועדה המקומית על הנושא של היטל השבחה ונושאים אחרים.

"היזם אומר לוועדה, 'או.קי אני צריך לשפות, אבל אתם חייבים לי על תשלום יתר ששילמתי על עבודות פיתוח ועל היטל השבחה שגביתם' ועוד כל מיני דברים. מתחיל ויכוח בין היזם לוועדה המקומית, ולכן הוועדה - מסיבות אלה - מתחמקת מהתשלום או מעכבת אותו לאזרח עד שלא תדע כמה היזם ישלם לה".

עם זאת, ולמרות שאינו חושב שהמצב חמור כפי שסבורים הקולגות שלו, גם מאמו סבור שצריך לתקן את החוק, כך שיאפשר אכיפת פסקי-דין של ועדות התכנון והבנייה. "היום המצב לא ראוי. לא ראוי שאזרח ירדוף אחר כספו. צריך לתקן את החוק. זה תיקון פשוט. צריך לגרום לכך שיהיה פשוט יותר, נוח, קל ונכון לגבות את תשלום הפיצוי המגיע לאזרח לאחר שנפסק תשלום חלוט וסגור. *

"אנו נערכים למאבק ממושך. אין ברירה"

במכתב ששיגר עו"ד פז רימר לשר המשפטים בשבוע שעבר, קרא רימר לתיקון חוק ההוצאה לפועל וחוק התכנון והבנייה, כך שיאפשרו אכיפת פסקי-דין של ועדות התכנון והבנייה. "קיים אבסורד מהותי בעובדה שעל-פי הוראות סעיף 197 לחוק התכנון והבנייה, הרשות המקומית היא גם הרשות השופטת, גם 'הגורם המפצה', גם הגורם המתכנן, גם אחראי על פרויקטים ארציים", כתב רימר והוסיף: "ייתכן ששורת המשפט אינה עולה בקנה אחד עם המונח 'צדק' , אך היא עולה בשורה אחת עם המונח שוויון - תיקון לאקונה זו בחוק, יוצרת דין אחד ושווה לאזרח מול הרשות".

לדברי רימר, זהו תיקון פשוט. "צריך להכניס להגדרה של בתי משפט והוצאה לפועל גם ועדות ערר לתכנון ובנייה, זה כל הסיפור".

עיתוי הפנייה לשר המשפטים, שבועיים לפני בחירות, בעייתי משהו, אך רימר סבור שהבעיה היא לא הבחירות הקרבות, אלא בעיה שורשית יותר. "הלובי של הרשויות המקומיות בגוף המחוקק, הכנסת, חזק, וניכר בהוראות החוק. מי הן העיריות? אלה ראשי ערים ומפלגות. הלובי הזה מנע כל הזמן את התפתחות סעיף 197, וביקש ללכת בכיוון של ביטול סעיף 197 כי הם ראו שהוא עושה להם נזק. מכיוון שלא הצליחו לבטל אותו, הם משתדלים למנוע את האכיפה של פסקי-הדין של הוועדות לתכנון ובנייה. עד שלא יקום מישהו אמיץ ויתקן את החוק, המצב יישאר כפי שהוא היום".

אז אתה לא מצפה ששר המשפטים יפעל לשינוי המצב בעקבות מכתבך?

"השר לא ישיב למכתב ולא יעשה דבר, ולא בגלל הבחירות. גם אחרי הבחירות הוא או מי שיחליף אותו, לא ישיב לי. מה שיקרה בסוף זה שנצטרך לפנות לבג"ץ, אבל גם בג"ץ לא יוכל לעשות כלום. אין לו סמכות להורות למחוקק לתקן את החוק. הוא יגיד להם 'תנמקו', 'תסבירו' וכו', אבל הלובי לא יעשה כלום".

אם גם בג"ץ לא יעזור, מה אתה מצפה שיקרה בעקבות פנייתך?

"אנחנו מצפים לעשות גלים ורעש, כך שהלובי של העיריות יתחיל לרחוש ואנחנו ניצור את הלובי הנגדי של כל אלה שהגישו תביעות במיליארדי שקלים, וננסה למצוא את הדרך לסדר את זה. אנחנו נערכים למאבק משמעותי בעניין הזה. אין לנו ברירה".

לדברי רימר, המצב המשפטי היום, המחייב בעל דין שזכה בהחלטה חלוטה של ועדה מקומית או ועדת ערר לפנות לבית משפט מוסמך ולשלם שוב אגרה למדינה - למרות שבגין אותה תביעה שילם כבר אגרה במועד פנייתו לגוף המעין-שיפוטי הדן בנושא, ועדת התכנון והבניה - הוא בלתי נסבל.

רימר רומז במכתבו לכיוון נוסף שאליו המאבק עומד להתרחב: הזירה הייצוגית. "תשלום כפל אגרות, שבו מחויב האזרח, יוצר אבסורד שיפוטי ואף פתח לתובענה ייצוגית נגד המשיבה בעניין השבת תשלום כפל אגרות בגין אותה תביעה", כתב רימר בפנייתו לשר. לדבריו, "זה רמז שיבינו מה אנחנו הולכים לעשות בהמשך. הם יחזירו את כל הכסף שהאזרח שילם סתם".

ייתכן שהבעיה תיפטר הרבה יותר מהר ממה שחשב רימר. לדברי עו"ד ענת בירן, ממשרד טויסטר, בירן, יגנס, "בהצעת החוק לתיקון מספר 90 לחוק התכנון והבניה ישנו תיקון, שלפיו תינתן האפשרות לאכיפת החלטות ופסקי דין של ועדות הערר לתכנון ובניה בלשכות ההוצאה לפועל".

עוד כתבות

מפגינים פרו-פלסטינים באוניברסיטת ''סיינס פו'' בצרפת מסמנים מתוך בניין של המוסד עליו השתלטו / צילום: ap, Jeffrey Schaeffer

העימותים עם מתנגדי ישראל בקמפוסים התפשטו לאירופה

בצרפת, בבריטניה, בברלין, בקופנהגן, באמסטרדם ועוד - מפגינים אנטי-ישראלים ופרו-פלסטינים מתעמתים עם המשטרה, עורכים תהלוכות ומקימים מאהלים מבוצרים ● מנכ"לית ICE, ארגון הקהילות הישראליות באירופה: "האוניברסיטאות לא יכולות להמשיך ולשבת על הגדר, ומדינת ישראל חייבת לפעול כבר היום ובאופן ממושך בקמפוסים"

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

יגאל דמרי מתכנן להקפיץ את שכרם של אשתו ובנו במיליוני שקלים לשנה

חברת הבנייה שבשליטת דמרי מבקשת לאשר מדיניות תגמול חדשה ממנה ייהנו גם חלק מבני משפחתו, שתאפשר להם לקבל תגמול הוני בהיקף של עד 1.5 מיליון שקל בשנה כל אחד

מכון בית יעקב. המסלול בפיקוח צמוד של המל''ג / צילום: באדיבות מכון בית יעקב

הסיפור המלא מאחורי ההצלחה הפנומנלית של תלמידות בית יעקב במבחני רואי החשבון

הסטודנטיות של סמינר בית יעקב מככבות שוב בראש טבלת הנבחנים בבחינות רואי החשבון, ולכן החלטנו לקדם מחדש את הכתבה שמתארת את דרכן להצלחה ● איגוד הסמינרים החרדי "בית יעקב" קיבל אישור להכשיר בעצמו רואות חשבון, מה שעד כה התאפשר רק באקדמיה ● הבוגרות הטריות צלחו את המבחנים באחוזים מטורפים והותירו את המוסדות האקדמיים מאחור ● בדרך עוררו שאלות על אופן שילוב החברה החרדית בשוק העבודה, אך גם על עתיד המקצוע

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה ירוקה בת"א; מדד הבנקים זינק בכ-3%, הדולר צלל מתחת ל-3.7 שקלים

מדד ת"א 35 עלה בכ-1.4% ● ירידה ביתרות מטבע החוץ של ישראל ● אילו הן המניות שמעניינות את המשקיעים? ● אודיוקודס לא עמדה בציפיות האנליסטים ● דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים פורש מתפקידו ● IBI: "חלון ההזדמנות להורדת ריבית בישראל הולך ונסגר" ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר"

הדרכת לוחמי אש של Civil Squads of Israel בזיקים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

החברים שמסייעים לכיתות הכוננות: מציוד ועד הדרכות כיבוי אש

ניר אלון חיפש דרכים לשיקום עצמי אחרי תשע שעות עם משפחתו בממ"ד בסופה, דניאל בוכן הוא הייטקיסט שעשה עלייה מאוסטרליה ורצה להתנדב ● יחד הם הקימו את Civil Squads of Israel ● ישראל מתגייסת

מייסדי נו ניים סקיורוטי שי לוי ועוז גולן / צילום: יח''צ יוסי זליגר

אחרי שקיבלה תג מחיר של מיליארד דולר: נו ניים הישראלית נרכשת רק ב-450 מיליון דולר

חברת התקשורת האמריקאית אקמאי הודיעה על סגירת העסקה לרכישת חברת הסייבר ● בדצמבר 2021, גייסה החברה 135 מיליון דולר, לפי שווי של מיליארד דולר אחרי הכסף, והרכישה מהווה ירידה של 55% בערכה של החברה הישראלית

יאיר כץ, יו''ר ועד עובדי התעשייה האווירית / צילום: איל יצהר

מה יעלה בגורל הבונוס של עובדי תע"א? דיל חדש עשוי לשחרר את הפלונטר

בתעשייה האווירית מבקשים לנתק את החיבור בין הדיבידנד שמשלמת החברה למדינה ובין חלוקת בונוס לעובדיה ● רשות החברות מעוניינת לנצל את המחלוקת כדי לרקום עסקה שתביא לפתרון כמה סכסוכים, ובראשם האשמות הממונה על השכר על חריגות שכר בתע"א

אסף רפפורט, מנכ''ל ומייסד שותף Wiz / צילום: עומר הכהן

וויז מציגה את הגיוס הגדול של חברה ישראלית אי פעם

חברת הסייבר בניהולו של אסף רפפורט מציגה קצב צמיחה מסחרר ושורת צעדים שאפתניים ● ארבע שנים בלבד אחרי הקמתה, הכריזה וויז על גיוס של מיליארד דולר ● בין המשקיעים: הקרן האמריקאית הגדולה אנדריסן הורוביץ ● בשוק תוהים: עד לאן היא יכולה לצמוח?

צילום: איל יצהר, איורים: גיל ג'יבלי, עיבוד תמונה: טלי בוגדנובסקי,

דב קוטלר נפרד מהפועלים: רווחי השיא, התחרות הצמודה עם לאומי והיורשים האפשריים

בתום כהונה של חמש שנים, מנכ"ל הפועלים הודיע במפתיע על פרישה ● דב קוטלר הצעיד את הבנק לשווי של כמעט 50 מיליארד שקל וכך הצליח להדביק את הפער מול לאומי, הוביל את ההיפרדות מישראכרט וסגר את פרשת הסיוע בהעלמות המס בארה"ב ● העזיבה שלו מצטרפת לגל גדול של שינויים במערכת הבנקאית

חסימת איילון דרום הערב / צילום: רוני שפירא

משפחות החטופים הפגינו הערב ברחבי הארץ: קוראות לעסקה מול החמאס

הנייה הודיע לקטאר ולמצרים: "מקבלים את תנאי הפסקת האש" • תיעוד: חגיגות בעזה אחרי הודעת חמאס • גורמים בישראל: זו הטעיה, חמאס הסכים למתווה מרחיק לכת שלא מקובל על ישראל • עדכונים שוטפים

אסתר חיות, לשעבר נשיאת בית המשפט העליון / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

התפקיד החדש של נשיאת העליון לשעבר אסתר חיות

מפעל הפיס הכריז על מינויה של נשיאת בית המשפט העליון בדימוס, השופטת אסתר חיות, ליו"ר ועדת פרס ספיר לספרות ● חיות תחליף בוועדה את העיתונאי אורן נהרי

פעילות כוחות צה''ל בשטח רצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

260 מיליון דולר: כל הפרטים על עסקת הנשק שארה״ב מעכבת לישראל

ממשל ביידן מעכב את אספקת התחמושת לתקיפה ישירה משום שהוא לוחץ על בעלת בריתו ישראל לא להיכנס לרפיח

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: יוסי גם זו לטובה, אורן דאי, אייל טואג, ראובן קפוצ'נסקי

אלו החברות שהכי מעניינות משקיעים בת"א

את בנק לאומי, חנן מור ואל על המשקיעים חיפשו הכי הרבה במאיה, כך עולה מנתוני הפעילות באתר הבורסה ● כ-20% מהחברות הנסחרות בת"א המתינו עם פרסום הדוחות השנתיים עד לרגע האחרון, ושיעור נמוך יותר תרגמו את הדיווחים לאנגלית ● וגם: מי החברה שאחריה עוקבים הכי הרבה משקיעים באופן קבוע

אתר בנייה. קצב מכירות הנדל''ן עלה / צילום: אייל פישר

קצב מכירות הדירות עלה, ובאוצר קוראים לעצור את מתווה הסיוע

תוכנית הסיוע לענף שאושרה בפברואר כללה מתווה שיעזור לקבלנים בשלב המכירה המוקדמת ● אולם לגלובס נודע כי קידום המתווה נעצר ונבחן מחדש, בין היתר בשל נתוני המכירות האחרונים

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

ראש ממשלת בלגיה: "לא יכולים להמשיך בעסקים כרגיל עם ישראל"

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות הכוללות איסור יבוא מוצרים מהתנחלויות, בשל הפעילות הישראלית בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית

דב קוטלר, מנכ''ל בנק הפועלים / צילום: תמר מצפי

אחרי חמש שנים: מנכ"ל בנק הפועלים דב קוטלר פורש

דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים, הודיע על החלטתו לסיים את תפקידו ● דירקטוריון הבנק החליט למנות ועדת דירקטוריון לאיתור מנכ"ל, בראשה יעמוד יו"ר הדירקטוריון ראובן קרופיק

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

אחרי הודעת חמאס: החלה "פעולה ממוקדת" במזרח רפיח

על רקע הודעת חמאס שהוא מקבל את ההצעה המצרית להפסקת אש, הקבינט הצביע הערב להמשיך בפעולה ברפיח ● עוד נמסר כי "ישראל תשלח משלחת למתווכות כדי למצות את ההיתכנות להגעה להסכם"

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

פרשת חברת הגמל סלייס מזכירה שיש תובענות ייצוגיות חשובות

המקרה של סלייס מלמד באופן מובהק כי גם באסדרה עתידית, מאוד לא כדאי לשפוך את התינוק עם המים ● תובענות ייצוגיות הן כלי של אכיפה פרטית, שבמסגרתו אזרחים יכולים לפעול במקומות שיש בהם ריק, או כאשר הרגולטור זקוק לדחיפה על מנת לפעול

רם בלינקוב, מנכ''ל משרד האוצר לשעבר / צילום: שלומי יוסף

ותיקי אגף תקציבים קיימו כנס נגד הממשלה. מי בלטו בהיעדרם?

כ-300 בוגרי אגף התקציבים במשרד האוצר התאספו היום (ג') למחות נגד המדיניות הנוכחית באגף ● גורמים באגף בתגובה: "צריך לתת לנו גב"

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים