גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המגרשים המלאים לא משאירים לחברות הליסינג ברירה: הנחות של עד 25% על רנו מגאן, מאזדה 3 ויונדאי גטס משומשות

בדיקת "גלובס" - מחירים לדוגמה: רנו מגאן 2007 ב-64,000-68,000 שקל - לעומת 76,360 שקל במחירון ; דיהטסו סיריון 2007 ב-65,700-67,000 שקל - לעומת 73,000 שקל במחירון ; יונדאי גטס 2006 - 47,000-49,000 שקל - לעומת 55,000 שקל במחירון ; פורד פוקוס 2007 ב-73,800 עד 76,260 שקל לעומת 82,000 שקל במחירון

במה מתבטא רצונן של חברות הליסינג ללכת לקראת הצרכנים המבקשים בימים אלה לרכוש רכב משומש מודל 2006 ו-2007? בעיקר במבצעים, בהנחות ובהטבות נלוות. לפי בדיקת "גלובס", שיעורי ההנחות על רכב משומש שנרכש מחברות ליסינג עומדים כיום על כ-5%-25% - בכפוף למצב הרכב ולסוגו, ובכפוף כמובן ליכולות המו"מ של הצרכנים, שיעילותן גוברת בימי האטה כלכלית.

הבדיקה כללה חמש מכוניות - מזדה 3, טויוטה קורולה, פורד פוקוס, רנו מגאן, יונדאי גטס ודייהטסו סיריון, בארבע חברות - שלמה Sixt, אלבר, אוטו סנטר (הרץ) ואוויס. התנאים שהצבנו כקונים: מכוניות שלא עברו יותר מ-25,000 ק"מ בשנה, ללא תאונות. מתוך הרשימה שנבדקה, רנו מגאן הוא הרכב שעליו מוענקות ההנחות הגבוהות בקרב כל החברות, הנחות שמתחילות ב-14% בחברת אלבר ומגיעות ל-25% באוויס. מזדה 3 וטיוטה קורולה זוכות להנחות הנמוכות ביותר.

ההנחות משתנות לפי מידת הפופולאריות של הרכב - ולמרות המגמה הדומה, הן שונות בין החברות: כך למשל מציעה אוויס מזדה 3 מודל 2006 בהנחה של כ-12%, וטיוטה קורולה בהנחה של כ-11%, לצד אחריות של שנתיים (לעומת שנה אצל היתר). אוטו סנטר מציעה את המחיר הנמוך למזדה 3 מודל 2007 ולסיטרואן C4. את המחיר הנמוך באלבר מצאנו עבור דגמי פורד פוקוס ודייהטסו סיריון.

נדגיש כי מדובר ב"מחירי מדף" שעלולים להשתנות בין רכב אחד למשנהו - גם בתוך אותה חברה. בפועל, את המחיר הסופי ייקבע דו"ח בדיקת הרכב לפני קנייה, מספר הק"מ, מצב השלדה וכמובן - מו"מ.

נופלים לרגלי הלקוחות

בענף הרכב, ובתוכו ענף המכוניות המשומשות מליסינג, מדברים על מגרשי מכירה מלאים במכוניות הממתינות לקונים, ועל חברות ליסינג גדולות שהאטו את פעילותן העתידית מול לקוחות עסקיים, בעיקר בשל קווי המימון המוגבלים.

ניר גלילי, מנכ"ל חברת שלמה החזקות, מציין שהמצב שונה, וליתר דיוק, טוב יותר, בכל הנוגע למכירת רכב מיד ראשונה בשלמה Sixt: "כבר עכשיו חודש ינואר מוכיח שהצפי שלנו לגבי אי-האטה - מוצדק, כשמגרשי המכירה מתרוקנים בקצב משביע רצון". גלילי אינו צופה ירידה בביקושים, וטוען כי השוק מתנהל כשורה ובאופן זהה לשנה שעברה: "בחודש ספטמבר פורסם כי מחודש ינואר תחול ירידת מחירים משמעותית בענף הרכב - מה שגרם לעצירה מתבקשת. בסופו של דבר ההשערות הוכחו כשגויות עם ירידה של 2% בלבד. כעת מי שהמתין לעדכון המחירים - מממש את קנייתו".

* האם גל הפיטורין לצד ההאטה במשק השפיעו על כמות המכוניות במגרשים?

"המפוטרים הטריים ואלה שעלולים להתווסף אליהם דווקא תורמים להעלאת הביקושים לרכב משומש - מי שמשאיר את כלי הרכב בעבודה זקוק לכלי תחבורה - שלרוב יהיה רכב משומש. כך שגם אם יעמיק המיתון - היקפי המכירה של מכוניות משומשות לא תיפגע. מה גם שאנחנו נותנים אלטרנטיבה למי שכרגע לא יכול לרכוש רכב חדש מהיבואן, אלא יעדיף רכב משנת מודל גבוהה - מה שמציעות בעיקר חברות השכרה וליסינג".

ובכל זאת, ההיצע במגרשי חברות הליסינג גדול יותר בימים אלה, מספרים גורמים בענף. אמנם הלקוחות לא מתקבלים בשלטי ענק על מחירי רצפה, אך שלא לציטוט מספרים בענף כי נציגי המכירות נופלים לרגלי הלקוחות שמביעים ענייםן ברכישה. אם בעבר מכוניות במצב "לא אידיאלי" היו עוברות לידי סוחרים, היום הן מוצעות לצרכנים. הסיבה הפורמאלית: לתת מענה לטווח מחירים רחב, ובאופן בלתי פורמאלי: קיבולת הסוחרים הגיעה למקסימום.

שינויים בהרגלי הצריכה

ענף הליסינג צמח בקצב מרשים בשנים האחרונות. לפי נתוני משרד האוצר, נכון לשנת 2007, כ-180 אלף רכבי ליסינג צמודים לעובדים במשק. מדובר ביחס הגבוה משמעותית בהשוואה לארה"ב או למדינות אירופה.

אם עד לפני שש שנים הצרכן הישראלי נרתע במידה רבה מלרכוש רכב שברישיון הרכב שלו רשומה חברה כבעלים, היום רכישת רכב מחברת ליסינג היא אלטרנטיבה לגיטימית לגמרי. למעשה, מי שמחפש רכב משפחתי בן שנתיים מהדגמים הפופולאריים, יצטרך לרוב להתמקד בחברות ליסינג, שכן ההיצע מאנשים פרטיים כולל כלי רכב ותיקים יותר על הכביש.

גלילי מעריך כי 50% מעסקאות המכירה של רכב חדש ללקוחות פרטיים כוללות מימון. בארה"ב, ההערכות הן ש-90% מהעסקאות הפרטיות מתבצעות במסגרת ליסינג או מימון. בענף מנסים לחנך את הצרכנים לתפיסה שרכישת רכב אינה משולה לרכוש בעל ערך, אלא למענה תחבורתי.

חלק מהחברות מציעות התחייבות לטרייד אין עתידי במסגרת מימון או בלעדיו. רצוי כמובן לבדוק מה מציעות עסקאות ההמשך והאם הן מתנות את הצרכן להתחייבות כלשהי.

מה מציעות החברות?

* אוטו סנטר: החברה, המשמשת כזרוע המכירה של חברת ההשכרה "הרץ", מציעה את שיעורי ההנחה הגבוהים ביותר על המספר הרב ביותר של הדגמים, כאשר שיעורי ההנחה הם 8%-18%. רנו מגאן זוכה להנחה הגדולה. מודל 2007 נמכר ב-64 אלף שקל (לעומת מחיר מחירון של 76,670 שקל), פער לא מבוטל לעומת מחירו של דגם זה באוויס (68 אלף שקל). טווחי ההנחה על מזדה 3, טויוטה קורולה, פורד פוקוס ודייהטסו סיריון הם 8%-10%. המעוניינים בדייהטסו סיריון, מוטב שיחפשו אותה בחברות האחרות, כי כאן הוא יקר יותר (67 אלף שקל ל-2007 ו-58 אלף שקל ל-2006).

* אוויס: אוויס מציעה טווחי הנחה רחבים של 7%-25%, ומחיריה על דגמי 2006 מתגלים בשלושה מהמקרים כנמוכים ביותר. הנחה של 11%-12% מוצעת לרוב דגמי 2006, כשרנו מגאן מ- 2006 הוצעה בהנחה של 25% מהמחירון. להנחה הנמוכה ביותר זוכות מזדה 3 וטיוטה קורולה מודל 2007 - כ-7%.

העסקה כוללת אפשרות לטרייד אין עתידי ופריסת תשלומים של עד 60 ועד 100% מימון.

באוויס מדגישים כי כלי הרכב טופלו במוסכים מורשים בלבד ובמסגרת שקיפות מלאה, היסטוריית הרכב מוצגת ללקוח.

* שלמה Sixt: טווחי ההנחה ממחיר מחירון הם 5%-16% (5% על טויוטה קורולה 2007, 14% הנחה ליונדאי גטס ו-16% הנחה על רנו מגאן), כאשר מהבדיקה עולה כי אף אחת מהמכוניות שנדגמו לא נמכרת בחברה במחיר הנמוך ביותר. למעשה, דגמי 2006 ו-2008 של פוקוס, קורולה ומזדה 3 נמכרים שם בימים אלה במחירים גבוהים מאלה שבשאר החברות.

* אלבר: טווחי ההנחה כאן הם 8%-14%, כאשר אין שוני בין שיעורי ההנחה ובין שנת מודל הרכב. גם אלבר מעניקה את ההנחה הגבוהה לדגמי רנו מגאן. 8% על רכבי טיוטה קורולה ומזדה 3, 10% על פורד פוקוס ודייהטסו סיריון ו-12% על יונדאי גטס.

למעשה, מי שמחפש פורד פוקוס ימצא כאן את המחירים הנמוכים גם עבור מודל 2006 וגם עבור מודל 2007, וכך גם מי שמחפש דייהטסו סיריון.

* דביס: מתוך הרשימה, שלוש מכוניות בלבד מצויות כיום במגרשי החברה: יונדאי גטס 2006 1,300 ל' במחיר 48,000 שקל (לאחר הנחה של 12.7% מהמחירון), יונדאי גטס 2007 ב-57,000 שקל (הנחה של כ-14%) ופורד פוקוס 2007 ב-74,000 שקל (הנחה של 9.7%). גם כאן מדגישים את עניין השקיפות המלאה וכי כלי הרכב טופלו במוסכי היבואן.

כך בדקנו

ברשימה נכללו חמש מכוניות המוגדרות משפחתיות (בנפחי מנוע של 1,600 ל') - מזדה 3, סיטרואן C4, טויוטה קורולה, רנו מגאן, ושתי מכוניות בנישת הקטנות: יונדאי גטס ודייהטסו סיריון. את המחירים קיבלנו מהחברות עצמן.

מדדים קבועים: שנת מודל - חלק מהחברות, בהן אלבר, מציעות כלי רכב מהשנים 2006, 2007 ו-2008. בשלמה סיקסט ובאוויס כלי רכב ממודל 2008 ברובם אינם זמינים למכירה (היות והן בעיצומן של עסקאות ליסינג) - מכאן שלשם ההשוואה, התמקדנו במכוניות משנת 2006 ו-2007.

מכל החברות ביקשנו לקבל פרטים על מכוניות שעברו לא יותר מ-25,000 ק"מ בשנה. מכוניות מיד ראשונה לאחר ליסינג תפעולי ולא רכבי השכרה. הדגשנו כי נרצה רכב ללא עבר של תאונות. נדגיש כי נתונים "מפונקים" אלה מעלים באופן אוטומטי את מחיר הרכב - בכך שמצמצמים את מרווחי ההנחה ממחיר המחירון (לוי יצחק). למותר לציין כי רכב שעבר מספר רב של ק"מ, או לחילופין עם היסטוריה של תאונת דרכים - מוצע במחירים זולים מאלה המוצגים בטבלה.

ראוי לציין כי משימת קבלת המחירים מחברות הליסינג - לא הייתה פשוטה. רוב החברות הביעו התנגדות בתחילה - חלקן התרצו חלקן לא. בין אלה שהתחמקו ממתן מחירים לצורך ההשוואה: אמפא ליס וקל אוטו, שלאחרונה יצאה בהכרזה כי תעניק 30% הנחה ממחיר המחירון על דגמים מסוימים. גם מחברת אלדן משימת השגת המחירים לא צלחה. בניסיון להשיגם כלקוח סמוי הסבירו נציגי המכירות במגרשים ברחבי הארץ, כי כמעט כל הדגמים המשומשים של המכוניות שברשימה, נמכרים באלדן כרכבי השכרה ולא מליסינג - כולם ממודל 2007 או 2008.

עוד כתבות

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

נשימה / צילום: Shutterstock

מחקרים מגלים: איזה איבר עשוי להחליף את הריאות

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

הגפנים. המשפחה היא הציר של הסיפור / צילום: ענת אגמון

אורנה לב נותנת שיעור בהתמדה, דיוק ותשוקה לעשייה

הקצינה ב–8200 שיצאה לגמלאות ממש לא פנטזה על ייננות, ורק לפני כעשור נטעה משפחת לב את הגפנים ברמת צבאים ● מדי שנה מייצרת לב ביקב אדם 4,000 בקבוקים בסך הכול, שבהם טמונים הקשר שלה לאדמה, ההיכרות עם הכרם ועבודת הכפיים

נחל שרף / צילום: מולי אינהורן

קריאה אחרונה: מסלולי מים מיוחדים, רגע לפני שהם מתייבשים שוב

מהגבים הנסתרים שדורשים טיפוס אתגרי ועד הבריכות שהגישה אליהן קרובה ונוחה ● לאחר שנה גשומה במיוחד מאגרי המים במדבר חזרו להתמלא ● ארבע המלצות רותחות לטיולים רטובים

קיה ספורטאז' ''לונג'' הייבריד / צילום: יח''צ

החל מ-190 אלף שקל: הרכב שלא מפסיק להשתדרג

הספורטאג' הוותיק, קיה ספורטאז' "לונג" הייבריד, מקבל חיים חדשים בזכות עיצוב עדכני ● הוא משמר את מערכת ההנעה ההיברידית החסכונית שלו ויש לו תא נוסעים שלא נופל מזה של מותגי פרימיום. לא בטוח שזה יעזור מול הסיניות בטווח הארוך

לא נסוג ולא התנצל. באד באני מופיע בסופרבול השבוע / צילום: Reuters, Imagn Images

הכינוי של הזמר באד באני ניתן לו לאחר אירוע שחווה. מהו?

איזה שחקן NBA הפך לאחר פרישתו להיסטוריון וסופר, בכמה נמכר השבוע קלף פוקימון נדיר, ואיזה שיר הלחין מתי כספי לסרט "חגיגה בסנוקר"? ● הטריוויה השבועית

עמית אסרף / צילום: עומר הכהן

הילדות בטורקיה, החלום שהתנפץ ואקזיט הענק שרשם השבוע לפני גיל 30

"ישבנו בבית קפה ועלה הרעיון ליצור תוסף זדוני. עשר דקות אחרי ההתקנה מאות ארגונים בעולם רצו שנעזור להם. חברות ענק ביקשו את המוצר. OpenAI הפכה ללקוח הראשון" ● שיחה קצרה עם עמית אסרף, מייסד-שותף ומנכ"ל סטארט-אפ הסייבר KOI

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מסמכי אפשטיין

גלובס צולל למסמכי אפשטיין ומציג את ההסתבכות של האנשים העשירים והמקושרים בעולם

פרסום מיליוני מסמכים חושף את עומק הקשרים של העולם העסקי עם ג'פרי אפשטיין ● כשגם מייל בודד עלול להוות כאב ראש יחצ"ני, חברות מעדיפות להיפרד ממנהלים בכירים ● היועצת שקיבלה מתנות יוקרתיות, המיליארדר שאפשטיין היה לו "פותר בעיות חשאי" וטייקון הנמלים מדובאי שהחליף עמו אלפי מיילים מטרידים: גלובס נכנס למאורת הארנב כדי ללמוד עד כמה משפיעה הפרשה על הכלכלה העולמית ועל דמויות מפתח בה

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

בתחילת השבוע ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

בכיר בצבא ארה"ב: לא פונו חיילים מהבסיסים בקטאר ובבחרין

דובר צה"ל: "עוקבים אחרי ההתפתחויות וערים לשיח הציבורי על איראן" • המשחתת האמריקנית "מהן" מקבוצת התקיפה של פורד נכנסה לאזור • שר החוץ האיראני: "ארה"ב לא דרשה מאיתנו במשא ומתן אפס העשרה. ביומיים שלושה הקרובים נגבש הצעת טויטה להסכם גרעין" ● עדכונים שוטפים

נשיא סין שי ג'ינפינג / צילום: Reuters

חיזור שקט בארץ, מתקפה פומבית בבייג'ינג: המשחק הכפול של סין מול ישראל

בעוד שבזירה הבינלאומית סין משמרת קו ביקורתי נגד ישראל כדי להתבדל מוושינגטון, בשטח היא מנמיכה להבות ● המטרה, לפי המומחית קאריס וויטי: ליהנות מהיכולות הישראליות בלי לשלם את המחיר הפוליטי הכרוך ביחסים גלויים ● במקביל, היא ממשיכה לחבק את טהרן

נושאת המטוסים האמריקאית אברהם לינקולן / צילום: ap, Brian M. Wilbur

דריכות למתקפה: עוד משחתת אמריקאית נכנסת לאזור

טראמפ נתן אתמול דדליין לאיראן: 10 ימים או 15 ימים • דובר צה"ל אפי דפרין: "אנחנו עוקבים אחר ההתפתחויות האזוריות וערים לשיח הציבורי בנושא איראן" ● טראמפ בהצגת מועצת השלום: "אסור שיהיה לאיראן נשק גרעיני" • איראן במכתב למזכ"ל האו"ם: אם נותקף - נגיב נגד בסיסים אמריקניים באזור ● עדכונים שוטפים

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר