גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המגרשים המלאים לא משאירים לחברות הליסינג ברירה: הנחות של עד 25% על רנו מגאן, מאזדה 3 ויונדאי גטס משומשות

בדיקת "גלובס" - מחירים לדוגמה: רנו מגאן 2007 ב-64,000-68,000 שקל - לעומת 76,360 שקל במחירון ; דיהטסו סיריון 2007 ב-65,700-67,000 שקל - לעומת 73,000 שקל במחירון ; יונדאי גטס 2006 - 47,000-49,000 שקל - לעומת 55,000 שקל במחירון ; פורד פוקוס 2007 ב-73,800 עד 76,260 שקל לעומת 82,000 שקל במחירון

במה מתבטא רצונן של חברות הליסינג ללכת לקראת הצרכנים המבקשים בימים אלה לרכוש רכב משומש מודל 2006 ו-2007? בעיקר במבצעים, בהנחות ובהטבות נלוות. לפי בדיקת "גלובס", שיעורי ההנחות על רכב משומש שנרכש מחברות ליסינג עומדים כיום על כ-5%-25% - בכפוף למצב הרכב ולסוגו, ובכפוף כמובן ליכולות המו"מ של הצרכנים, שיעילותן גוברת בימי האטה כלכלית.

הבדיקה כללה חמש מכוניות - מזדה 3, טויוטה קורולה, פורד פוקוס, רנו מגאן, יונדאי גטס ודייהטסו סיריון, בארבע חברות - שלמה Sixt, אלבר, אוטו סנטר (הרץ) ואוויס. התנאים שהצבנו כקונים: מכוניות שלא עברו יותר מ-25,000 ק"מ בשנה, ללא תאונות. מתוך הרשימה שנבדקה, רנו מגאן הוא הרכב שעליו מוענקות ההנחות הגבוהות בקרב כל החברות, הנחות שמתחילות ב-14% בחברת אלבר ומגיעות ל-25% באוויס. מזדה 3 וטיוטה קורולה זוכות להנחות הנמוכות ביותר.

ההנחות משתנות לפי מידת הפופולאריות של הרכב - ולמרות המגמה הדומה, הן שונות בין החברות: כך למשל מציעה אוויס מזדה 3 מודל 2006 בהנחה של כ-12%, וטיוטה קורולה בהנחה של כ-11%, לצד אחריות של שנתיים (לעומת שנה אצל היתר). אוטו סנטר מציעה את המחיר הנמוך למזדה 3 מודל 2007 ולסיטרואן C4. את המחיר הנמוך באלבר מצאנו עבור דגמי פורד פוקוס ודייהטסו סיריון.

נדגיש כי מדובר ב"מחירי מדף" שעלולים להשתנות בין רכב אחד למשנהו - גם בתוך אותה חברה. בפועל, את המחיר הסופי ייקבע דו"ח בדיקת הרכב לפני קנייה, מספר הק"מ, מצב השלדה וכמובן - מו"מ.

נופלים לרגלי הלקוחות

בענף הרכב, ובתוכו ענף המכוניות המשומשות מליסינג, מדברים על מגרשי מכירה מלאים במכוניות הממתינות לקונים, ועל חברות ליסינג גדולות שהאטו את פעילותן העתידית מול לקוחות עסקיים, בעיקר בשל קווי המימון המוגבלים.

ניר גלילי, מנכ"ל חברת שלמה החזקות, מציין שהמצב שונה, וליתר דיוק, טוב יותר, בכל הנוגע למכירת רכב מיד ראשונה בשלמה Sixt: "כבר עכשיו חודש ינואר מוכיח שהצפי שלנו לגבי אי-האטה - מוצדק, כשמגרשי המכירה מתרוקנים בקצב משביע רצון". גלילי אינו צופה ירידה בביקושים, וטוען כי השוק מתנהל כשורה ובאופן זהה לשנה שעברה: "בחודש ספטמבר פורסם כי מחודש ינואר תחול ירידת מחירים משמעותית בענף הרכב - מה שגרם לעצירה מתבקשת. בסופו של דבר ההשערות הוכחו כשגויות עם ירידה של 2% בלבד. כעת מי שהמתין לעדכון המחירים - מממש את קנייתו".

* האם גל הפיטורין לצד ההאטה במשק השפיעו על כמות המכוניות במגרשים?

"המפוטרים הטריים ואלה שעלולים להתווסף אליהם דווקא תורמים להעלאת הביקושים לרכב משומש - מי שמשאיר את כלי הרכב בעבודה זקוק לכלי תחבורה - שלרוב יהיה רכב משומש. כך שגם אם יעמיק המיתון - היקפי המכירה של מכוניות משומשות לא תיפגע. מה גם שאנחנו נותנים אלטרנטיבה למי שכרגע לא יכול לרכוש רכב חדש מהיבואן, אלא יעדיף רכב משנת מודל גבוהה - מה שמציעות בעיקר חברות השכרה וליסינג".

ובכל זאת, ההיצע במגרשי חברות הליסינג גדול יותר בימים אלה, מספרים גורמים בענף. אמנם הלקוחות לא מתקבלים בשלטי ענק על מחירי רצפה, אך שלא לציטוט מספרים בענף כי נציגי המכירות נופלים לרגלי הלקוחות שמביעים ענייםן ברכישה. אם בעבר מכוניות במצב "לא אידיאלי" היו עוברות לידי סוחרים, היום הן מוצעות לצרכנים. הסיבה הפורמאלית: לתת מענה לטווח מחירים רחב, ובאופן בלתי פורמאלי: קיבולת הסוחרים הגיעה למקסימום.

שינויים בהרגלי הצריכה

ענף הליסינג צמח בקצב מרשים בשנים האחרונות. לפי נתוני משרד האוצר, נכון לשנת 2007, כ-180 אלף רכבי ליסינג צמודים לעובדים במשק. מדובר ביחס הגבוה משמעותית בהשוואה לארה"ב או למדינות אירופה.

אם עד לפני שש שנים הצרכן הישראלי נרתע במידה רבה מלרכוש רכב שברישיון הרכב שלו רשומה חברה כבעלים, היום רכישת רכב מחברת ליסינג היא אלטרנטיבה לגיטימית לגמרי. למעשה, מי שמחפש רכב משפחתי בן שנתיים מהדגמים הפופולאריים, יצטרך לרוב להתמקד בחברות ליסינג, שכן ההיצע מאנשים פרטיים כולל כלי רכב ותיקים יותר על הכביש.

גלילי מעריך כי 50% מעסקאות המכירה של רכב חדש ללקוחות פרטיים כוללות מימון. בארה"ב, ההערכות הן ש-90% מהעסקאות הפרטיות מתבצעות במסגרת ליסינג או מימון. בענף מנסים לחנך את הצרכנים לתפיסה שרכישת רכב אינה משולה לרכוש בעל ערך, אלא למענה תחבורתי.

חלק מהחברות מציעות התחייבות לטרייד אין עתידי במסגרת מימון או בלעדיו. רצוי כמובן לבדוק מה מציעות עסקאות ההמשך והאם הן מתנות את הצרכן להתחייבות כלשהי.

מה מציעות החברות?

* אוטו סנטר: החברה, המשמשת כזרוע המכירה של חברת ההשכרה "הרץ", מציעה את שיעורי ההנחה הגבוהים ביותר על המספר הרב ביותר של הדגמים, כאשר שיעורי ההנחה הם 8%-18%. רנו מגאן זוכה להנחה הגדולה. מודל 2007 נמכר ב-64 אלף שקל (לעומת מחיר מחירון של 76,670 שקל), פער לא מבוטל לעומת מחירו של דגם זה באוויס (68 אלף שקל). טווחי ההנחה על מזדה 3, טויוטה קורולה, פורד פוקוס ודייהטסו סיריון הם 8%-10%. המעוניינים בדייהטסו סיריון, מוטב שיחפשו אותה בחברות האחרות, כי כאן הוא יקר יותר (67 אלף שקל ל-2007 ו-58 אלף שקל ל-2006).

* אוויס: אוויס מציעה טווחי הנחה רחבים של 7%-25%, ומחיריה על דגמי 2006 מתגלים בשלושה מהמקרים כנמוכים ביותר. הנחה של 11%-12% מוצעת לרוב דגמי 2006, כשרנו מגאן מ- 2006 הוצעה בהנחה של 25% מהמחירון. להנחה הנמוכה ביותר זוכות מזדה 3 וטיוטה קורולה מודל 2007 - כ-7%.

העסקה כוללת אפשרות לטרייד אין עתידי ופריסת תשלומים של עד 60 ועד 100% מימון.

באוויס מדגישים כי כלי הרכב טופלו במוסכים מורשים בלבד ובמסגרת שקיפות מלאה, היסטוריית הרכב מוצגת ללקוח.

* שלמה Sixt: טווחי ההנחה ממחיר מחירון הם 5%-16% (5% על טויוטה קורולה 2007, 14% הנחה ליונדאי גטס ו-16% הנחה על רנו מגאן), כאשר מהבדיקה עולה כי אף אחת מהמכוניות שנדגמו לא נמכרת בחברה במחיר הנמוך ביותר. למעשה, דגמי 2006 ו-2008 של פוקוס, קורולה ומזדה 3 נמכרים שם בימים אלה במחירים גבוהים מאלה שבשאר החברות.

* אלבר: טווחי ההנחה כאן הם 8%-14%, כאשר אין שוני בין שיעורי ההנחה ובין שנת מודל הרכב. גם אלבר מעניקה את ההנחה הגבוהה לדגמי רנו מגאן. 8% על רכבי טיוטה קורולה ומזדה 3, 10% על פורד פוקוס ודייהטסו סיריון ו-12% על יונדאי גטס.

למעשה, מי שמחפש פורד פוקוס ימצא כאן את המחירים הנמוכים גם עבור מודל 2006 וגם עבור מודל 2007, וכך גם מי שמחפש דייהטסו סיריון.

* דביס: מתוך הרשימה, שלוש מכוניות בלבד מצויות כיום במגרשי החברה: יונדאי גטס 2006 1,300 ל' במחיר 48,000 שקל (לאחר הנחה של 12.7% מהמחירון), יונדאי גטס 2007 ב-57,000 שקל (הנחה של כ-14%) ופורד פוקוס 2007 ב-74,000 שקל (הנחה של 9.7%). גם כאן מדגישים את עניין השקיפות המלאה וכי כלי הרכב טופלו במוסכי היבואן.

כך בדקנו

ברשימה נכללו חמש מכוניות המוגדרות משפחתיות (בנפחי מנוע של 1,600 ל') - מזדה 3, סיטרואן C4, טויוטה קורולה, רנו מגאן, ושתי מכוניות בנישת הקטנות: יונדאי גטס ודייהטסו סיריון. את המחירים קיבלנו מהחברות עצמן.

מדדים קבועים: שנת מודל - חלק מהחברות, בהן אלבר, מציעות כלי רכב מהשנים 2006, 2007 ו-2008. בשלמה סיקסט ובאוויס כלי רכב ממודל 2008 ברובם אינם זמינים למכירה (היות והן בעיצומן של עסקאות ליסינג) - מכאן שלשם ההשוואה, התמקדנו במכוניות משנת 2006 ו-2007.

מכל החברות ביקשנו לקבל פרטים על מכוניות שעברו לא יותר מ-25,000 ק"מ בשנה. מכוניות מיד ראשונה לאחר ליסינג תפעולי ולא רכבי השכרה. הדגשנו כי נרצה רכב ללא עבר של תאונות. נדגיש כי נתונים "מפונקים" אלה מעלים באופן אוטומטי את מחיר הרכב - בכך שמצמצמים את מרווחי ההנחה ממחיר המחירון (לוי יצחק). למותר לציין כי רכב שעבר מספר רב של ק"מ, או לחילופין עם היסטוריה של תאונת דרכים - מוצע במחירים זולים מאלה המוצגים בטבלה.

ראוי לציין כי משימת קבלת המחירים מחברות הליסינג - לא הייתה פשוטה. רוב החברות הביעו התנגדות בתחילה - חלקן התרצו חלקן לא. בין אלה שהתחמקו ממתן מחירים לצורך ההשוואה: אמפא ליס וקל אוטו, שלאחרונה יצאה בהכרזה כי תעניק 30% הנחה ממחיר המחירון על דגמים מסוימים. גם מחברת אלדן משימת השגת המחירים לא צלחה. בניסיון להשיגם כלקוח סמוי הסבירו נציגי המכירות במגרשים ברחבי הארץ, כי כמעט כל הדגמים המשומשים של המכוניות שברשימה, נמכרים באלדן כרכבי השכרה ולא מליסינג - כולם ממודל 2007 או 2008.

עוד כתבות

נשיא איראן, מסעוד פזשכיאן / צילום: ap, Vahid Salemi

על רקע המו"מ - נשיא איראן במסר למעצמות: "לא נרכין את ראשנו"

דיווח: מדינות המפרץ נערכות לעימות צבאי באיראן ● עוד מדינה אירופית קוראת לאזרחיה לעזוב את איראן ● מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו אמש מפקדות של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב בעלבכ שבעומק לבנון - על פי דיווחים לבנוניים, בהפצצות נרשמו נפגעים רבים ● דובר צה"ל: "עוקבים אחרי ההתפתחויות וערים לשיח הציבורי על איראן" • המשחתת האמריקנית "מהן" מקבוצת התקיפה של פורד נכנסה לאזור ● עדכונים שוטפים

מסמכי אפשטיין

גלובס צולל למסמכי אפשטיין ומציג את ההסתבכות של האנשים העשירים והמקושרים בעולם

פרסום מיליוני מסמכים חושף את עומק הקשרים של העולם העסקי עם ג'פרי אפשטיין ● כשגם מייל בודד עלול להוות כאב ראש יחצ"ני, חברות מעדיפות להיפרד ממנהלים בכירים ● היועצת שקיבלה מתנות יוקרתיות, המיליארדר שאפשטיין היה לו "פותר בעיות חשאי" וטייקון הנמלים מדובאי שהחליף עמו אלפי מיילים מטרידים: גלובס נכנס למאורת הארנב כדי ללמוד עד כמה משפיעה הפרשה על הכלכלה העולמית ועל דמויות מפתח בה

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים? / צילומים: Shutterstock, AP, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים?

בית המשפט העליון בארה"ב קבע כי הנשיא טראמפ חרג מסמכותו, ועל כן מרבית המכסים הבינלאומיים שהטיל פסולים ● כעת, לא ברור מה יעלה בגורל 175 מיליארד דולר שכבר נגבו מיבואנים ● מה היו הטיעונים המרכזיים של השופטים, כיצד הגיב טראמפ ומה עלול להדאיג את השווקים?

נושאת המטוסים האמריקאית אברהם לינקולן / צילום: ap, Brian M. Wilbur

דריכות למתקפה: עוד משחתת אמריקאית נכנסת לאזור

טראמפ נתן אתמול דדליין לאיראן: 10 ימים או 15 ימים • דובר צה"ל אפי דפרין: "אנחנו עוקבים אחר ההתפתחויות האזוריות וערים לשיח הציבורי בנושא איראן" ● טראמפ בהצגת מועצת השלום: "אסור שיהיה לאיראן נשק גרעיני" • איראן במכתב למזכ"ל האו"ם: אם נותקף - נגיב נגד בסיסים אמריקניים באזור ● עדכונים שוטפים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

בזמן שהוא מתלבט בנוגע לאיראן, טראמפ חטף מכה בגובה 175 מיליארד דולר. לפחות

175 מיליארד דולר הוא הסכום המוערך שגבה ממשל טראמפ מיבואנים בגין תוכנית המכסים שבוטלה על ידי בית המשפט ● האם הממשל יידרש להחזירם?

מצב השווקים השבוע

המניות שנותרו מחוץ לחגיגה בבורסה - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT • יו"ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם ● מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

נחל שרף / צילום: מולי אינהורן

קריאה אחרונה: מסלולי מים מיוחדים, רגע לפני שהם מתייבשים שוב

מהגבים הנסתרים שדורשים טיפוס אתגרי ועד הבריכות שהגישה אליהן קרובה ונוחה ● לאחר שנה גשומה במיוחד מאגרי המים במדבר חזרו להתמלא ● ארבע המלצות רותחות לטיולים רטובים

מבצע ההעברה. 263 פילים הוסעו במשאיות כ–400 ק''מ / צילום: ap, Thoko Chikondi

עשרות הרוגים וציד בלתי חוקי: מבצע להצלת פילים באפריקה הסתיים באסון

פרויקט שימור טבע על הגבול בין זמביה למלאווי השתבש קשות ● ניסיון להקל את צפיפות הפילים הביא לרמיסתם של עשרות אנשים למוות, להריסה של גידולים בשווי 4.5 מיליון דולר ולהתעוררותו של ציד בלתי חוקי ● כך ניצת אחד הסכסוכים הקטלניים בין בני אנוש לחיות בר באפריקה זה עשורים

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

בתחילת השבוע ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

מה שהתקיים רק בראש העובד נעשה ממוסד / אילוסטרציה: Shutterstock

אנשים חוששים שה-AI תגזול את עבודתם, אבל היא כבר גוזלת את מה שיש להם בראש

השאלה אינה האם AI תחליף את העובדים - השאלה היא מי ישלוט בידע שהחברות אוספות מהם ● בעולם של בינה מלאכותית ארגונית, גם כשעובד עוזב את העבודה, הוא משאיר את הידע ואת הניסיון שלו מאחור - לבוט או למי שיחליף אותו, אם יהיה צורך במחליף בכלל

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירת 5 חדרים באחת השכונות המבוקשות בגבעתיים?

דירת 5 חדרים בשטח של 133 מ"ר עם מרפסת בשטח של כ־12 מ"ר, חניה ומחסן בגבעתיים נמכרה תמורת 4.9 מיליון שקל ● "שכונת בורוכוב בגבעתיים נחשבת לאחת השכונות המבוקשות והיוקרתיות ביותר בעיר" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Harun Ozalp

"חרפה": וול סטריט ננעלה בירוק לאחר ביטול המכסים. ואיך הגיב טראמפ?

המדדים עלו אחרי ההחלטה הדרמטית של העליון לבטל את מכסי טראמפ - שהגיב: מתבייש בבית המשפט ובהחלטה, לא היה להם את האומץ לעשות מה שטוב למדינה ● קצב צמיחה מאכזב של 1.4% לכלכלה האמריקאית ברבעון הרביעי; הצפי המוקדם עמד על 3% ● מחירי הנפט נסחרו קרוב לשיא של שישה חודשים, בעקבות אזהרת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לאיראן כי "דברים רעים באמת" יקרו אם לא יושג הסכם ● נעילה חיובית בבורסות אירופה

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

הממשלה עסוקה במילה "טבח", אך יש לה משימות הנצחה ממשיות

הממשלה עוסקת בשינויים טקסטואליים של חוק ההנצחה לשבעה באוקטובר ● אבל היא כבר הייתה אמורה לבצע שלל משימות לטובת העניין: מהקמת מאגר ארכיוני ועד קידום הפקות תכנים ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מורשת והנצחה ל־7 באוקטובר