גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בעל השליטה בבית ההשקעות הדס ארזים: "יש אנשים שלא מסוגלים להתאים את עצמם לסקטור הפרטי"

לפני כשנה אייזיק סיטון והמנכ"לית לינדה בן-שושן נראו כמו ההבטחה של שוק ההון. היום הם מתגוששים משפטית מבלי שעשו אפילו השקעה אחת ; בראיון ראשון מנסה סיטון להסביר מה קרה בבית ההשקעות

כעס לא הולם את אייזיק סיטון, בעל השליטה בבית ההשקעות הדס ארזים. הוא נצר לשושלת של כסף ישן, שיודע להקרין נינוחות וסגנון של איש העולם הגדול, יחד עם חום אישי והומור. אבל גם השפה המעודנת והגינונים אינם מצליחים להסתיר את העלבון ואת הזעם. סיטון נתון בעיצומו של מאבק עם אחת הדמויות הבולטות בנוף הבנקאות המקומי, לינדה בן-שושן, עד לפני כחודש המנכ"לית שהייתה אמורה להפוך את בית ההשקעות הישראלי שלו לשם דבר. "יש אנשים שאם אתה מעביר אותם מסקטור ציבורי ומוסדי לפרטי", הוא אומר, "לא מסוגלים להתאים את עצמם".

רק לפני קצת יותר משנה הטונים היו שונים. סיטון, יחד עם חברת ההשקעות C3 קפיטל (של הבנקאית לשעבר קתרין בנט) ועם איש העסקים מוונצואלה דוד יזרעאל, רצה להקים בישראל בית השקעות בסטנדרטים בינלאומיים. בן-שושן, אז סמנכ"לית בכירה בדיסקונט, הפנתה את השותפות לקופות הגמל של בנק מרכנתיל, והשליטה בהן נרכשה כבסיס הפעילות. כיום הדס ארזים מחזיקה 51% מהקופות (מרכנתיל ממשיך להחזיק 49%), המנהלות - לאחר ההתכווצות שעבר השוק - כ-3 מיליארד שקל.

זמן לא רב לאחר הרכישה עזבה בן-שושן את דיסקונט. הרקורד המרשים שלה, תחילה באוצר כסגנית הממונה על שוק ההון ואחר כך בבנק, והאישיות האנרגטית והשאפתנית שלה מצאו חן בעיניהם של סיטון ומנהלת קשרי המשקיעים שלו, עדינה ברנר, והיא מונתה למנכ"ל קבוצת הדס ארזים, תמורת חוזה העסקה נאה: כ-100 אלף שקל בחודש לשלוש שנים, ו-15% מהמניות. השמועות דיברו על כך שבעלי הדס ארזים קיוו גם שקשריה בבנק דיסקונט יועילו לבית ההשקעות הצעיר.

שנה אחר כך, בסוף דצמבר האחרון, התפוצצה החבילה, ובין הצדדים פרץ מאבק משפטי שהתגלגל לבוררות אצל השופט בדימוס בעז אוקון. המאבק כספי בעיקרו, אך נראה כי המעורבים מודעים להשלכותיו האפשריות על תדמיותיהם, בוודאי לאור הפרטים שנחשפו בדיונים. למשל, למרות ההצהרות והכוונות הראשוניות, שום עסקת רכישה, מיזוג או מיזם משותף לא נחתמו מאז נרכשו הקרנות ממרכנתיל. הצד של סיטון טען בדיונים כי הדבר נובע מניהולה של בן-שושן, שלא "הביאה את הסחורה". בן-שושן ענתה כי דווקא סיטון הכשיל עסקות שהביאה, בכך שלא עמד בהתחייבותו להזרים כסף. כך או אחרת, העיכוב היה בעל השפעה דרמטית על בית ההשקעות הצעיר, שכן כסף שניתן היה לגייס בסביבות יוני, לפני המשבר, קשה מאוד לגייס היום.

כאשר גייסת את בן-שושן, אמרת שהיא אינטליגנטית, מבינה דברים במהירות, ושבחים נוספים. שינית את דעתך?

"אנשים עושים טעויות, אבל תופסים את הטעות, מתקנים והולכים הלאה".

לפי אחת הטענות העיקריות שלה, היא יכלה לקדם פרויקטים עם האנשים הכי בכירים במשק, אבל כיוון שלא הזרמת כסף, היא לא יכלה לפעול.

"אני רוצה לשאול שאלה: לא טבעי שאראה תוכניות ודוחות לפני שאני מוציא כסף? אני אמור לזרוק כסף סתם? היא לא הגישה תוכניות למועצת המנהלים, ולכן לא הייתה לי שום חובה להביא כסף. מעולם לא הובאה להחלטת הדירקטוריון עסקה לאישור, וממילא מעולם לא נדחתה עסקה כזאת".

היא טוענת שכדי לבוא אליכם, ויתרה על הצעות עבודה אחרות, טובות.

"לא הכרחתי אותה לבוא".

לדורי דורות

מקורבים להדס ארזים הרבה פחות מנומסים כשהם מדברים על בן-שושן. לדבריהם, קיבלו הדים מאנשי עסקים מרכזיים, שלפיהם לאחר פגישה או ארוחת צהריים, בן-שושן ניתקה קשר ולא המשיכה את המגעים. הם טוענים שההתנהלות הזאת פגעה בבית ההשקעות ויצרה לו תדמית לא רצינית. הם גם מספרים על יחסי עבודה רעועים בין בן-שושן למנהל נושא הפרייבט אקוויטי בבית ההשקעות. לדבריהם, הוא התקשה לקבוע איתה פגישה, וגם כאשר ניאותה סוף-סוף להיפגש עמו, במשך מרבית הפגישה היא הייתה שקועה בשיחות טלפון. לפי אותם מקורבים, כשהוא ניסה לפנות לסיטון דרך עדינה ברנר, מנהלת קשרי המשקיעים של הדס ארזים, מנעה ממנו בן-שושן את הדבר, ואמרה לו "אתה תחת מרותי". מאוחר יותר אף פיטרה אותו.

איך בכלל נוצר הקשר עם בן-שושן?

ברנר: "חיפשנו קופות גמל. קראתי בעיתון שהיו בעיות במשא ומתן על קופות הגמל של דיסקונט. הרמתי אליה טלפון, והיא אמרה שהעסקה שם מתנהלת כסדרה. שאלתי, 'אולי נפלו פירורים?' וסיפרתי לה שאני מייצגת משקיעים בינלאומיים שרוצים להיכנס ארצה, ורוצים, על בסיס קופות גמל, לבנות בית השקעות בינלאומי. קבענו פגישה שבה היא סיפרה שבחברה הבת של דיסקונט, מרכנתיל, יש קופות גמל שהשליטה בהן עומדת למכירה".

היו הרמות גבה על ששכרתם לעבודה מישהי שהייתה מעורבת בעסקה עם הבנק.

סיטון: "נכון שהיא הייתה מעורבת, אבל אין קשר בין הדברים. היא עזבה את הבנק ביוני 2007, ואנחנו התחלנו לחפש מנהל לקבוצת הדס ארזים רק באוקטובר. דיברנו עם כמה מועמדים, שהיא הייתה אחת מהן. עליי לציין שכאשר המשא ומתן איתה התקדם, פנינו לשלמה זוהר, יו"ר דיסקונט, לשאול אם יש לו התנגדות, והוא אמר שאין בעיה". בן-שושן סירבה להגיב לגופן של הטענות: "אין בכוונתי להיגרר אחרי פרובוקציות. בהסכם שנתחם ביני לבין שותפיי, הסכם המחייב גם את מר סיטון, התחייבנו להימנע מלפרסם כל דבר בנוגע לחילוקי הדעות. באופן לא מפתיע, סיטון הפר התחייבות זו. בכוונתי לקיים את הוראות ההסכם ועל-כן אמנע מלהגיב לטענותיו".

אתם משקיעים לזמן קצוב?

"לא. אנחנו לא קרן בסגנון פרייבט אקוויטי שצריכה לצאת מההשקעה. אנו פה לטווח ארוך. אולי לדורי דורות. זה אחד הדברים שהדגשתי לממונה על שוק ההון כשבאתי לבקש רישיון".

מרכנתיל הוא הגוף היחיד שקיבל אישור להמשיך להחזיק חלק מהבעלות על קופות הגמל שלו, במסגרת הרפורמה בשוק ההון. לעסקה שני חלקים, שהראשון שבהם כבר בוצע - רכישת 51% מהקופות - והשני יתרחש בעוד כשנתיים: אז יש אופציית פוט המחייבת את מרכנתיל למכור את שארית האחזקה להדס ארזים. עד אז מקווים בבית ההשקעות שישלימו את בניית מערכי ההפצה העצמאיים, אומר רמי דרור, המנכ"ל החדש של הדס ארזים.

תכננתם להקים בית השקעות ברמה בינלאומית. בינתיים יש לכם רק האחזקה בקופות הגמל. מה אתם מתכננים לגביו לעתיד?

סיטון: "אנחנו רוצים לגדול אורגנית, גם בדרך של מיזמים משותפים ורכישות אסטרטגיות. אין לנו כוונה לרכוש רק במטרה לגדול, אלא רק מה שסינרגטי לעסקינו - התחום הפיננסי: סוכנויות, חברות ביטוח וכדומה".

יש לכם מדיניות ביחס לגודל הלקוחות?

"אנחנו מקבלים כל לקוח. זאת המדיניות. היה לי לקוח שבא עם 25 אלף דולר. ביקש שאקנה לו משהו, ואיבד את כל הכסף. אחרי חודשיים-שלושה הגיע עם רבע מיליון דולר ואמר, קח, אבל הפעם אתה בוחר במה להשקיע. אתה לא יכול לדעת מי קטן היום ויהיה גדול מחר. היום יש לו 2 מיליון דולר אצלי. אני היועץ שהוא מעדיף. הוא בא לספר לי צרות משפחתיות, יושב אצלי ובוכה".

אתה מעניק גם שירותים פסיכולוגיים?

"קוראים לזה בנקאות פרטית".

סיטון מסרב לנקוב במספרים, אולם אומר כי מידלגייט הוא גוף "לא גדול יחסית לענקים בשוק, קטן יחסית למריל לינץ', אבל עדיין גדול". בתיאור שפרסמה הדס ארזים לפני שנה על הגופים השותפים בה, היא מציינת כי מידלגייט מנהלת 3.5 מיליארד דולר. יש להניח כי כמו כל גוף המנהל כספים בארצות הברית, גם כאן מחזור העסקים קטן בשנה האחרונה.

מספרים עליך שכאשר התפוצצה פרשת מיידוף, לא ידעת מי זה.

"נכון. זה לא המעגל שלנו. הלקוחות של מיידוף זה המעגל של הקאנטרי קלאבים בחוף הצפוני ובחוף הדרומי של לונג איילנד. אני גר בברוקלין".

נפגעתם מהמשבר?

"בוודאי שמחזורי הפעילות שלנו ירדו, אולם נפגענו משמעותית פחות מרבים אחרים. אני לא עשיתי את ההשקעות המאוד רווחיות בסאב פריים, כי לא הבנתי בזה, למרות שזה היה מאוד קל למכור ומאוד רווחי. אני מוכר רק מה שאני מבין".

מה לא הבנת בזה?

"לא הבנתי איך מוצר השקעה יכול להיות גם נזיל, גם רווחי מאוד, וגם מדורג AAA. זה אוקסימורון. לא יכול להיות דבר שאין לו שום מגבלה. אני מבין ומוכן למכור מוצר שהוא נזיל, אבל לא AAA, או מוצר שהוא AAA אבל לא סופר רווחי. באו ואמרו לי, תמכור את זה, מה, אתה טמבל? אבל אמרתי שזה טוב מכדי להיות אמיתי".

לא איבדת לקוחות?

"לפעמים כן איבדתי לקוחות, אבל בדרך כלל לקוחות שמחים כשאתה יותר שמרני מהם. הם מרגישים שלא רק העמלה שתרוויח עומדת לנגד עיניך".

אז אתה לא לוקח סיכונים?

"סיכונים שאני מבין אני כן לוקח. נכנסתי, למשל, לרכישת פוליסות ביטוח חיים מאנשים מבוגרים. פה אני מבין בדיוק את העסק".

היו לך גם כישלונות?

"בוודאי. היו השקעות באיגרות חוב של תאגידים שפשטו רגל. אבל למזלנו ההצלחות עברו בהרבה את הכישלונות".

עוד תחום שמידלגייט נכנסה אליו, דווקא רחוק מאוד מעסקי הפיננסים המסורתיים שלה: קרן לתחום האנרגיה החלופית, וליתר דיוק לייצור חשמל בחוות רוח. בנוסף לחוות הרוח בישראל, מגייסת הקרן כסף כדי להקים חוות כאלה בטורקיה, בפורטוגל ובמקומות נוספים. בישראל המיזם נעשה בשותפות עם שלמה מילוא, בעל עבר עשיר בתחום האנרגיה (ואחיו של רוני מילוא). שתיים מהחוות בישראל - בערד וברמת הגולן - יהיו מוכנות עד תום 2010 וייצרו 200 מגוואט לשנה כל אחת.

עוד כתבות

סקטור השבבים יורד / צילום: Shutterstock

אנבידיה יורדת למקום החמישי בשווי שוק: מה עובר על הסקטור הלוהט בוול סטריט?

ביום אחד איבדה החברה הלוהטת של וול סטריט 10% מערכה, והיא רק דוגמה לסגמנט השלילי שאפיין את שוק השבבים כולו ● אנליסטים מנתחים את הסיבות: מנתוני מאקרו בעייתיים שמכבידים על השוק כולו ועד ל"תיקון" בתחום, שנהנה מפריחה משמעותית בשנה האחרונה

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין - ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

גבול לבנון / צילום: ap, Hassan Ammar

פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף

צה"ל: סוכל פיגוע ליד חברון, מחבלת חוסלה אחרי שהסתערה עם סכין לעבר כוח • פגיעה ישירה בלול במרגליות, חיזבאללה: "שיגרנו עשרות קטיושות" • תיעוד מהתקיפה הלילית בלבנון: מחבל שירד מאופנוע, נכנס למבנה - וחוסל מהאוויר • אלפי בני אדם מחו יחד עם משפחות החטופים מחוץ לקריה בת"א • הסנאט אישר את חבילת הסיוע לישראל, הנשיא ביידן בירך • עדכונים שוטפים

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

קשת שביט, חוקרת בפרויקט Candle של נאס''א / צילום: שמוליק עלמני

"ניצלתי בנס": הצעירה שהגיעה עד לפרויקט השאפתני של נאס"א

בגילה הצעיר במיוחד קשת שביט הספיקה להיות חתומה על מאמר פורץ דרך בשער מגזין Science היוקרתי, ועובדת בפרויקט של נאס"א על מחקר שעתיד לדייק את המידע שיש לנו על כוכבים ● ב-7 באוקטובר היא הייתה בביתה בקיבוץ בארי, כשמחבלים ניסו לחדור אליו: "הוא ספג הרבה כדורים, ניצלתי בנס" ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה חיובית בוול סטריט; טסלה איבדה כ-3%, אנבידיה עלתה בכ-4.3%

בורסות ארה"ב נצבעו ירוק ● מדד ההנג סנג זינק בכ-1.7% ● טסלה ירדה לאחר שפורסם כי הורידה את מחירי הרכבים החשמליים שלה ברחבי העולם; המניה ירדה מתחילת השנה בכ-40% ● ירידות במחירי הנפט והזהב ● האג"ח הממשלתיות בארה"ב נסחרו בעליות

במשרד המשפטים סבורים כי התיקון יעודד הגשה של תובענות ייצוגיות ראויות / אילוסטרציה: Shutterstock, Morakot Kawinchan

הסוף למסחרה? משרד המשפטים מקדם חוק שמבקש לטלטל את מוסד התובענות הייצוגיות

ברקע הסערה הציבורית בנוגע לתובענות ייצוגיות, משרד המשפטים הפיץ תזכיר חוק בנושא ● בתזכיר מוצע להגביל את מספר התובענות הייצוגיות שיכול אדם להגיש בשנה, לקבוע תקרות ברורות לגמול ושכר הטרחה, וגם לאפשר לשופטים לפסוק הוצאות משפט אישיות לחובתם של עורכי הדין במקרים של תביעות סרק

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העילית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"

הסופרקמפיוטר של חברת Cerebras בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

בחסות אלטמן ומשקיעים מישראל, המתחרה באנבידיה יוצאת להנפקה

סריבראס, יצרנית "השבב הגדול בעולם", בה מושקעים מייסדי OpenAI וכן ישראלים ואמירותים רבים, מתקדמת להנפקה ● בינתיים היא גייסה 723 מיליון דולר

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

קרית שמונה / צילום: אייל מרגולין

בערב החג: רצף אזעקות בגליל העליון והמערבי

מוקדם יותר: מטרה אווירית יורטה באזור קריית שמונה ● יותר מחצי שנה אחרי 7 באוקטובר - ראש אמ"ן חליוה פורש מצה"ל • "לעד אשא איתי את הכאב האיום של המלחמה", כתב לרמטכ"ל • אלוף פיקוד מרכז יסיים את תפקידו בקיץ ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן - אך היא נבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כאב הראש החדש של האחים אמיר בשופרסל

‎בבקשה לאישור תובענה ייצוגית, נטען כי האחים יוסי ושלומי אמיר ביקשו לרכוש את השליטה בשופרסל באופן שיפטור אותם מלשלם לציבור את מלא פרמיית השליטה, כדי לא להיקלע לתחרות על השליטה בחברה ● התובעים מעריכים את הנזק לבעלי המניות מהציבור בסכום הנע בין 146-232 מיליון שקל

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון הרצועה

אלכרישאת, גשש בן 42 מאבו רובייעה, נפל בקרב בעזה ● דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים

ראש אמ''ן, אלוף אהרון חליוה / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן האלוף אהרון חליוה הודיע על פרישה מצה״ל

חליוה הודיע היום על פרישה, חצי שנה אחרי המחדל המודיעיני העמוק של ה-7 באוקטובר ● במכתב שחיבר לרמטכ"ל, כתב כי "אגף המודיעין בפיקודי לא עמד במשימה עליה אנו אמונים. לעד אשא עימי את הכאב האיום של המלחמה"

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות