גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נשיא CA מגיע לישראל - גם כדי לחפש רכישות מקומיות

החברה התאוששה מהשערורייה החשבונאית והיא כיום אחת מ-4 חברות ניהול הנתונים הגדולות

חברות התוכנה הוותיקות מתמודדות בתקופה הנוכחית עם סביבה מאתגרת, ולא רק מצד המשבר הכלכלי. המרחב המוכר של עולם המחשוב משתנה ללא היכר והמגבלות הפיננסיות שנוטלים על עצמם חלק מהלקוחות, רק מאיצות את השינויים. מונחים כגון וירטואליזציה, ענן מחשוב ותוכנה כשירות (SaaS), יהפכו בסוף המשבר להיות חלק אינטגרלי מחייו של כל מנהל מערכות מחשוב, וספקיות התוכנה נאלצות להתאים את עצמן להתפתחויות האלו.

אחת החברות הגדולות שנדרשת להתמודד עם ניהול עולם המחשוב החדש היא CA (Computer Associates). החברה, שנסחרת כיום לפי שווי של כ-9 מיליארד דולר בוול סטריט, היא חברת התוכנה החמישית בגודלה בעולם והגדולה ביותר בתחום ניהול תשתיות מחשוב. הדינמיות של השינויים והתהליכים בעולם ה-IT לא עומדים להשתנות בעתיד הנראה לעין. מה שכן עתיד להשתנות הוא האופן בו CA - והמתחרות שלה בתחום - ישנו את עסקיהן, כך שיתאימו יותר לעולם החדש.

השבוע יגיע לישראל נשיא CA וסמנכ"ל התפעול שלה מייקל כריסטנסון, שאחראי גם על הצד האסטרטגי בחברה. אמנם, ל-CA בכלל ולכריסטנסון בפרט מחכים אתגרים לא פשוטים בישראל (ראו מסגרת) אך מה שמעניין לא פחות הוא לראות לאילו כיוונים תיקח CA את המעורבות האסטרטגית שלה בישראל.

מסע רכישות

הביוגרפיה של כריסטנסון מבטיחה כי בתקופה הקרובה נראה אותו מעורב בחברה. מאז הצטרף ל-CA ב-2005 כסגן נשיא לאסטרטגיה ולפיתוח עסקי, הוביל כריסטנסון מסע רכישות של כ-15 חברות תמורת כ-1.8 מיליארד דולר.

אפשר להניח שכריסטנסון לא הגיע לישראל רק כדי לבלות.

את רוב הקריירה שלו - עד לשנת 2004 - בילה כריסטנסון כבנקאי השקעות בסיטיגרופ. "ראיתי את התפקיד שלי ב-CA כהזדמנות גדולה לעשות משהו יוצא דופן. זאת חברה גדולה, לא סטארט-אפ או חברה הממומנת על-ידי קרנות. החברה רק הייתה צריכה כוונון עדין", אמר כריסטנסון לאחרונה בראיון לאתר Vnunet.com. הכוונון הזה לא היה טריוויאלי כלל ונדרש הרבה מזל כיום בכדי ש-CA תמשיך לעמוד על הרגליים. ב-2004 עתידה לא היה ברור כלל.

CA עברה בשנים האחרונות זעזוע עמוק בעקבות אחת השערוריות הפיננסיות הגדולות בהיסטוריה של וול סטריט, ואולי המשמעותית ביותר בקרב חברות היי-טק שאחרי התפוצצות הבועה. בשנת 2004 הואשם המנכ"ל והיו"ר בעבר - סנג'אי קומר - בחשבונאות אגרסיבית בהיקפים של כמה מאות מיליוני דולרים, שאיפשרה לחברה לנפח את הרווחים בין 1995-1998. קומר הורשע ונידון ל-12 שנות מאסר אותן החל לרצות ב-2007.

מאז החלה CA לבצע שינוי משמעותי בארגון ובאסטרטגיה בעקבות התביעה של משרד המשפטים האמריקני, מצב פיננסי בעייתי וכן מאבק שליטה מכוער. ב-2004 מינתה החברה את ג'ון סווינסון למנכ"ל ואת לו רניירי ליו"ר (מי שבעבר היה בעל מניות בבנק הפועלים) ולאט לאט ביצעה שינויים ארגוניים בכל מערכי המכירות והאסטרטגיה שלה.

על כריסטנסון, שנכנס לתפקיד ב-2005, הוטל להחזיר את החברה להובלה גם במישור הטכנולוגי בטווח הארוך. כיום מתייצבת CA, והיא מצפה לגידול של 1%-2% בשנה כולה, כלומר מקווה להשיג השנה הכנסות של 4.2-4.3 מיליארד דולר, מעל לציפיות בוול סטריט. רווחיה השנה צפויים להסתכם ב-695-754 מיליון דולר (GAAP), או 800-846 מיליון דולר (Non-GAAP).

האסטרטגיה של החברה בנויה כיום סביב רעיון ה-EITM - ניהול IT ארגוני, התשובה של CA למיקוד הצרכים והנושא העסקי סביב פתרונות המחשוב בארגונים. זאת, לצד התחזקות פתרונות ניהול ה-IT המבוססים על הצרכים העסקיים (BSM), שהובילה המתחרה BMC. כריסטנסון ביצע מספר רכישות בכדי לחזק את האסטרטגיה הזו וחיזק את תחום ניהול ביצועי האפליקציות ותחום האבטחה, עם פתרונות זיהוי כשל יוריקיפיי ו-IDFocus הישראליות שנרכשו באוקטובר-נובמבר האחרונים.

חברות נוספות פוזלות לתחום

כריסטנסון הודה לאחרונה בראיון כי מגמת הרכישות של החברה מעט הואטה בשנה האחרונה, גם בכדי לעכל את הרכישות שהתבצעו לפני-כן. אולם לדבריו, זו לא עתידה לעצור, להיפך. "אנחנו מאוד פעילים בנושא הזה. לאחרונה התחלנו לראות כמה דברים מעניינים מהעולם של קרנות ההון סיכון, וזה שוק טוב להיות בו קונה. אם זו חברה עם הכנסות של 50-100 מיליון דולר היא יכולה מאוד להועיל ל-CA". לחברה יש כיום כ-2.4 מיליארד דולר בקופה.

כריסטנסון ציין בראיון ל-Vnunet כי CA נמצאת במשא ומתן עם 3-4 חברות נוספות. מאז שאמר את הדברים בסוף השנה, הספיקה CA לרכוש את Orchestria, שהכניסה אותה לתחום ה-DLP (מניעת זליגת נתונים).

בשוק חברות הניהול, CA אינה הרוכשת היחידה. השוק עובר קונסולידציה מהירה כך שגם חלק מהקטנות יותר מתאגדות והשוק יכיל בסופו של דבר יותר חברות מהארבע שהכיל עד לא מכבר: CA, BMC, HP ו-IBM.

בין החברות שמנסות להיכנס מבצעות מיקרוסופט, אורקל, ו-SAP צעדים ברורים באמצעות רכישות ואינטגרציה עם ספקי משנה. גם סיסקו פוזלת לתוך השוק, כמו EMC ונט-אפ, שרכשו בשנים האחרונות חברות עם פתרונות לניהול ואבטחת מידע ברמה הארגונית. כריסטנסון משוכנע ש-CA רק תתחזק מהמשבר הנוכחי והקונסולידציה וטוען כי "אנחנו צריכים להתכונן למיתון של שנתיים. CA תהיה מי שתרוויח מרוב הקונסולידציה שתתרחש בין ספקי התוכנה".

עוד כתבות

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל״ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג, ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת ועל ההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

בורסת ת''א זינקה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מגמה ירוקה בבורסה המקומית; מדד ת"א בנקים 5 קופץ בכ-2%

מדד ת"א 35 עולה ב-1.4% ות"א 90 מטפס בכ-1.5% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה ירוקה בוול סטריט; נאסד"ק קפץ ב-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עלתה בכמעט 6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו מזנקת הבוקר ביותר מ-23% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש על סף מכירת השליטה גם באלרון

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● סכום העסקה המשוער: כ-90 מיליון דולר