גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רפי ברזילי, מיועצי הקמפיין של ליברמן: "כשיש מותג מנצח - השיווק נעשה קל יותר"

את ליברמן לא היה צורך להמציא אלא רק להפיץ - כך לפי רפי ברזילי, האיש מאחורי הסיסמה "בלי נאמנות אין אזרחות" ; על קמפיין ההפחדה שיצר הוא אומר: "המציאות היא קיצונית ומפחידה, איווט רק שם עליה את האצבע"

אחרי שהצליחו להוביל את ליברמן למקום השלישי, יועציו כבר נערכים ליום שאחרי. את הבונוס כבר שכחו, ובכלל - רפי ברזילי, האיש שיצר את הסלוגן המנצח, "בלי נאמנות אין אזרחות", אומר שבמקרה שלו מדובר בהכנסה ש"תועיל לשיפוץ האמבטיה", לא יותר.

ברזילי הוא עוף מוזר בנוף התקשורתי-פוליטי: את חייו המקצועיים החל בגרעין המייסדים של תנועת השמאל "דור שלום", שנוסדה בעקבות רצח רבין ונתמכה על-ידי דב לאוטמן. בשנת 2001 חבר לקמפיין הבחירות של אהוד ברק וב-2005 החליף צדדים שוב - לצוות המייעץ של בנימין נתניהו.

במקביל, היה פעיל בקמפיינים הבינלאומיים שטל זילברשטיין ושמעון שבס הריצו בארצות מתפתחות באירופה. באחרונה, למשל, הוזכר כחבר בצוות הבחירות שזילברשטיין גייס לטובת הקרב על הנשיאות בבולגריה. בצוות הזה חברים גם ארתור פינקלשטיין ודליה שינדלן, שסייעה בבחירות האחרונות (בהתנדבות) למר"צ.

אבל ברזילי נחשב לחריג גם בחבורה הצבעונית הזו. כל זאת משום שפיתח באחרונה מעורבות פוליטית עמוקה באג'נדה שהובילו הקליינטים הימניים שלו, ובראשם - אביגדור ליברמן. "אני אומר לך", הוא אומר, "ליברמן הוא ראש הממשלה הבא".

* אבל כדי להיות ראש ממשלה צריך לכבוש את מרכז המפה הפוליטית, ואתם "שרפתם אותו" עם הקמפיין הקיצוני שלכם.

"זה לא הקמפיין - זו המציאות שהיא קיצונית ומפחידה. זה לא שלט החוצות של המפלגה - זה עזמי בשארה שטיווח טילים במלחמת לבנון. איווט רק שם על זה את האצבע. ככה עושים מנהיגים".

"keep Ivet Ivet"

ברזילי הפתיע לא מעט אנשים כשעבר במהלך השנים האחרונות מהשמאל הרמת-אביבי לחיקו של ליברמן. אפשר כמובן לתהות האם זה קשור בהזדהות יתר עם הלקוח, או שמדובר בדבר אחר. ברזילי אגב, מתכנן לכתוב על זה דוקטורט.

* זזת מעט ימינה מאז "דור שלום". להיכן נעלמו החלומות על השמאל החברתי ועל חזון השלום?

ברזילי: "התפכחתי. אני עדיין חושב שעוני זה דבר לא רצוי ואני רוצה שלום. אבל קצבאות לא פותרות את העוני והחזרת שטחים לא מביאה שלום. השמאל לא מבין זאת, ולכן הוא מאבד קולות מרגע לרגע".

* למה איווט ולא ביבי?

"איווט הוא 'מה שאתה רואה - זה מה שתקבל'. יש לו כל מה שצריך כדי להיות ראש ממשלה בישראל. הוא מדבר ברור ומתכוון למה שהוא אומר".

* הופתעתם מהתוצאה?

"אפילו קצת התאכזבנו. מה שדפק אותנו זה סוף השבוע האחרון, בו הגענו ל-19-20 מנדטים שהפחידו לא מעט אנשים".

* בוא נחזור אחורה, להתחלת הקמפיין.

"איווט הוא לא רק המותג הכי טוב בישראל - אלא המוצר הפוליטי המשובח שקיים כאן. ומוצר לא צריך עטיפות, ולא אריזות. איווט הוא איווט. את זה גם ארתור הדגיש: keep Ivet Ivet הוא אמר. במובן הזה, יותר משבנינו מערכת שיווק עשינו מערכת הפצה. הוא לא כמו סבא, ולא אבא - אלא רק איווט כמו שהוא. הראינו אותו בתשדירים כמו שהוא".

* אלא שאף לא קול אחד לא זז כאן בעקבות התשדירים.

"קול אחד אולי דווקא כן".

"זה לא חרדה מהקמפיין, זה חרדה מבשארה"

האיש שייצג את ליברמן בקמפיין הוא שלום שרון. חתנו של דוד לוי שהתמחה בייעוץ תקשורת אצל מוטי מורל, אבל עבר לצד העסקי של המפה וניהל עסקים של דן גרטלר בקונגו, גם כאלה שליברמן היה מעורב בהם. שלום הוא האיש ששכר את שירותיו של ברזילי.

ברזילי: "הוא האיש ששמר שלא נשחית את החומר הגולמי: איווט. שנעביר אותו איכשהו, בלי לזייף. שרון הוא מאוד חריף".

* נחזור לדיון על ההשלכות ארוכות הטווח של הקמפיין הזה. הפסדתם את לב המפה הפוליטית. אפשר שהאנשים הללו לא יסלחו לכם לעד.

"את ראשות הממשלה לא כובשים ביום אחד. איווט ימצא בהמשך את הדרך למרכז".

* אבל כרגע הוא ממוצב שם כאיש שהכי מעורר חרדה בישראל.

"זה לא חרדה מהקמפיין, זו חרדה מעזמי".

* אתה רוצה להגיד שלא התלבטתם אם ללכת כל-כך קיצוני?

"ברגע שהחלה המלחמה ופרצו ההפגנות של ערביי ישראל - הדברים דיברו בעד עצמם. איווט הוא איווט. אלה העמדות. לא מתנצלים כשמחליטים לפתע לזמנו לחקירה. לא מנסים לשאת חן. איווט לא אומר כן עשיתי, לא עשיתי... הוא מגיב לכל העניינים האלה בשלווה. כי הוא כזה".

* אתה רוצה להגיד שעניין החקירה לא הלחיץ?

"האמת שזה לא הלחיץ. זו חקירה של 13 שנה. ולא גילו דבר חדש".

* אלא שעכשיו ישנו את שיטת הבחירות - ובזה תם סיפורכם הפוליטי. שום קמפיין לא יושיע.

"לא נכון. איווט מדבר כבר שנים על משטר נשיאותי".

* אתה רוצה להגיד שליברמן יכול להשיג למעלה מ-40%?

"מסע פוליטי זה מסע ארוך. וכן, הוא ישיג זאת. ראי את הדוגמה של בגין".

יכולנו לקחת עוד מצביעים מקדימה

* בראייה לאחור, מאיפה יכולתם לינוק מצביעים נוספים ולא הספקתם?

"יכולנו לקחת עוד רובד מקדימה. אני מתכוון לאותם אנשים שהלכו פעם אחרי טומי לפיד והצביעו לשינוי. זה נניח חמישה מנדטים שהלכו בשלבים מסוימים גם למר"צ. יכולנו לקחת אותם בזכות האג'נדה האזרחית שליברמן מוביל".

* אבל לו היו מצביעים לכם - היו מצביעים למעשה נגד פרקליטות המדינה.

"והם לא היו מצביעים לאריאל שרון לו היה כאן?"

* האמת היא שליברמן אינו כה קיצוני בצד המדיני ואנחנו עשויים ללמוד זאת בקרוב. ידעתם את זה במהלך הקמפיין. האם הפער בין הקיצוניות של הקמפיין למה שנקבל בפועל לא יאיים על האמינות של איווט בבחירות הבאות?

"אזרח צריך להיות נאמן. עזמי מקבל 7,000 שקל בחודש פנסיה מהכנסת".

* ולא היה איש שתהה בקשר לזה בקמפיין?

"לא. כי כזה הוא איווט".

* בחייך, זה לא איווט. זה ארתור פינקלשטיין.

"ממש לא".

* בוא נבדוק את התזה הבאה: ארתור לא חי כאן, וגם לא באירופה. הוא מגיע למקומות האלה ומריץ קמפיינים שסוחטים את המיץ מהנקודות הכי רגישות של החברה, ומנצח בזכות זה. האם יתכן שהוא יכול לעשות זאת בכל פעם מחדש משום שהוא נעלם למחרת הבחירות ומשאיר את הדייסה הרעילה שרקח מאחוריו?

"היה די ברור שבגלל המלחמה - זה הנושא ללכת עליו. הביטי, הגדולה של ארתור זו היכולת להתמקד.

"הניסיון האדיר והיכולת לחשוב פשוט התאים מאוד לאיווט. כל מי שעשה קמפיין בחיים שלו מבין את שלושת העקרונות: מיקוד, עקביות ופשטות. כל אחד מבין את התיאוריה הזו. אבל משום מה, לכולם קשה ליישם את זה בפועל. אבל פינקלשטיין יכול. ואיווט? הוא כזה מטבעו".

"היתה חבילת חוצות פנויה ב-200 אלף שקל"

במערכת הפוליטית בוודאי יסכימו שהנכס העיקרי של הקמפיין של ליברמן בשלב האחרון היתה מנטרת "בלי נאמנות אין אזרחות" שטבע ליברמן בקמפיין.

* איך נולדה הסיסמה "בלי נאמנות - אין אזרחות"?

ברזילי: "בהתחלה זו הייתה רק כותרת תמימה לפלאייר שרצו להוציא על חוקים שקשורים בערביי ישראל. משהו שהתבסס על הסלוגן המסורתי שליברמן הריץ 'בלי שירות לאומי - אין ביטוח לאומי'. אבל אז הבנו שיש כאן משהו נוסף. שרון (שלום) דיבר על זה עם איווט שאהב את הכיוון. אחר-כך דיבר עם ג'ורג' ועם ארתור ואז התחלנו לזוז".

* כמה מהר זזת?

"השפה כבר הייתה קיימת מהסלוגן של 'ליברמן - אני מאמין לו'. דניאל נרדי, המעצב, המשיך משם".

* ואז היה צריך למצוא את המדיה המתאימה כדי להריץ זאת במהירות.

"הייתה בדיוק חבילה פנויה, פילר, לשבוע - שחברת המדיה יוניון הביאה מחברת שילוט החוצות רפיד בתקציב של כ-200 אלף שקל, ופריסה של 200-300 שלטים. זהו, אלה הדברים הצנועים שעשו את העבודה".

* כשעולים עם קמפיין כזה ברור שהוא ילהיט יצרים. אולי יהיו הפגנות. אולי יהיו נפגעים. מישהו אפילו עלול למות בגלל זה. פחדת?

"לא. כשאת עובדת כך, את לא במקום של לפחד. זו עבודה מקצועית ואת מנסה להיות הכי נאמנה לקמפיין. והמסר היה המענה לדבר המפחיד באמת".

* זה מזכיר את אותם מנכ"לים של חברות ציבוריות שעובדים על תוצאות לטווח קצר, כי בטווח הארוך הם כבר לא יהיו שם לאסוף את השברים.

"כשהמוצר טוב - המאמץ השיווקי צריך להיות פחות אגרסיבי".

* וככה אפשר לנצח בחירות? עם שלטי חוצות ב-200 אלף שקל?

"האפקט שקיבלנו במדיה היה בגלל שנגענו במשהו אמיתי - וזה שווה מיליונים".

כל אנשי הקמפיין

הקמפיין של ליברמן היה קטן וממוקד. הוא הופעל על-ידי ליברמן ממשרד בן 4 חדרים במגדל אביב ברמת-גן. המבנה הארגוני היה היררכי מובהק. המשמעת - מצמררת.

בראש המערכת עמד ליברמן. הוא ורק הוא קיבל את ההחלטות. הכול התיישר על-פיו. חברי הכנסת והשרים לעתיד הורחקו ממערך קבלת ההחלטות. ליברמן ניהל את המערכת באמצעות יועצו הותיק, שרון שלום. האיש הזה פעל כמנהל קמפיין ריכוזי וחזק במיוחד. זבוב לא זז שם בלעדיו.

שרון שכר את אנשי המקצוע של הקמפיין והם נותרו מחויבים לו באורח טוטאלי. החל מארתור פינקלשטיין ושותפו הישראלי, ג'ורג' בירנבאום, וכלה בחברת פיתוח הבאנרים לאינטרנט.

שלום גייס לקמפיין את רפי ברזילי ולצידו שני יועצי תקשורת נוספים. הראשון הוא העיתונאי רון לוין, לשעבר כתב ודובר פוליטי, שפרש לפני כשנה מ"מעריב" והקים משרד יחסי ציבור שהתמקד עד לאחרונה בלייף סטייל ובתרבות. לוין פעל בקמפיין כאיש מקצוע ללא שייכות מפלגתית. הקמפיין הזה הפך אותו ל"סחורה חמה" בשוק.

אירנה אטינגר, הדוברת הותיקה של המפלגה, גויסה אף היא לקמפיין. אטינגר מזוהה פוליטית עם ליברמן, ונחשבת לדוברת אפקטיבית במיוחד. דניאל נרדי היה מעצב הקמפיין (עם שותפו אבי חלטורסקי). נרדי עבד בארץ עם רשתות הטלוויזיה הגדולות והיה מעורב בקמפיינים פוליטיים בארצות כמו אוקראינה, אלבניה ורומניה. הפעילות האינטרנטית של הקמפיין בוצעה באמצעות חברת איקון לפיתוח ולעיצוב באנרים עם רועי רון כיועץ. תשדירי הטלוויזיה הופקו על-ידי עידו צוקרמן. רכש המדיה בוצע מהמטה או באמצעות חברות חיצוניות.

עוד כתבות

השקל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר יגיע ל-3.8 שקלים? איך תשפיע כניסה לרפיח על שער השקל

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים: "האירועים הביטחוניים החזירו את הדולר במהירות לרמה גבוהה; אולם על רקע היצעי המט"ח של יצואנים לתשלומי שכר ומסים, הרי שפוטנציאל הפיחות בטווח המיידי נותר מוגבל" ● גם יונתן כץ, כלכלן ראשי בלידר שוקי הון, מסכים כי השקל לא יגיב בעוצמה רבה מדי

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות באירופה; וולוו: זינוק חד במכירות המכוניות החשמליות

שנגחאי עולה ב-1% ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

בורסת תל אביב. הנבואה ניתנה לשוטים, לתינוקות ולאינטרסנטיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעקבות ההתחממות בדרום ובצפון, ירידות בבורסה; מדד הבנקים יורד ב-1%

ת"א 35 יורד ב-0.3% ●  הדולר מזנק מול השקל, 3.74 שקלים ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין, המניה מזנקת ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% ● באופנהיימר ממליצים על הבנקים בארה"ב, "נסחרים בחסר עמוק"

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

פלסטינים עוזבים את מזרח רפיח לאחר קריאות צה''ל להתפנות מהאזור / צילום: Reuters, Hatem Khaled

בכיר בחמאס לרויטרס: פינוי רפיח מצד ישראל הוא "הסלמה מסוכנת"

גורם ישראלי בכיר ל"ניו יורק טיימס": "היינו קרובים לעסקה, חמאס הקשיח עמדות - בגלל נתניהו"; לשכת רה"מ בתגובה: "שקר מוחלט" • דיווח: התקדמות בדרך להקמת כוח שמירת שלום ערבי בעזה • אחרי תקיפה בעומק לבנון: אזעקות בגולן ובגליל העליון • לקראת פעולה: צה"ל החל בפינוי האוכלוסייה ברפיח • עדכונים בולטים

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

נשק, כסף ורכבים: הסודות האמיתיים של רפיח נמצאים מתחת לעיר

ישראל החלה בפינוי אוכלוסייה אזרחית מהשכנות המזרחיות ברפיח לקראת כניסת צה"ל לאזור ● מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

ההפגנות בקמפוסים בארצות הברית העירו את תעשיית הפייקים

המחאות בקמפוסים הפכו לוויראליות. אבל לא כל מה שפרסמו עליהן נכון ● המשרוקית של גלובס

שרוול אשפה לפינוי שיפוצים / צילום: תמר מצפי

הקבלן איחר במסירת דירה בפרויקט תמ"א. זה פיצוי הענק שיקבלו הרוכשים

ביהמ"ש קבע כי סעיף 5א לחוק המכר, הנוגע לאיחור במסירת דירה, חל גם על פרויקטי תמ"א 38, אף שבעבר נקבע בפסיקה כי בפרויקטים כאלה מדובר בהתקשרות למתן שירותי בנייה, שעליה חל חוק חוזה קבלנות

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל"ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

מפעילי כטב''מים בצה''ל / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם