גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פרה-רולינג: החלטות המיסוי החדשות מדגימות את חשיבות הפנייה לרשות המסים

מתי לא כדאי לבקר בישראל, איך לחלק עיזבון, מדוע ייחשבו מכירות לסוכן בישראל כייצוא, והאם ניתן לפצל חלק מפעילות נדל"נית ; "גלובס" מנתח רולינגים נוספים בקובץ החלטות המיסוי - כתבה שנייה בסדרה

קובץ החלטות המיסוי לשנת 2007 כולל מגוון רחב של החלטות, אשר ניתוחן מאפשר בחינת אפיקים לתכנון מיטבי של הפעילות לחיסכון במס, תוך שימוש בהיקשים הדרושים. מרבית ההחלטות בקובץ מיישמות פרשנות ליברלית וכלכלית ראויה, אשר תסייע לבחינת תוצאות המס במקרים דומים, כמו גם ניסיון להחיל עקרונות שעולים מהחלטת מיסוי ספציפית במסגרת פנייה להחלטת מיסוי על מקרים פחות דומים.

יצוין עם זאת, כי פרסום החלטות המיסוי נעשה רק בתמצית, של עיקר הדברים, ואינו כולל את כל תנאיהן, מגבלותיהן וניסוחיהן. כלומר, הרשות יכולה "לצאת לחופשי" מגדר החלטות מיסוי קודמות בעסקאות עתידיות שיובאו בפניה, תוך התייחסות לתנאים ולמגבלות שלא פורסמו, או העלאת טענות של "הבחנה בין שונים" (להבדיל מ"אפליה בין שווים"), או נגד לגיטימיות העסקה.

חלק מההחלטות, או חלק מהתנאים ומההנמקות להן, בחרו בגישה מחמירה. ניתוח נכון של תנאי ההחלטות ימנע נפילה ב"מלכודות מס", ויאפשר את בחירת המסלול הלגיטימי האחר, מופחת המס, שיזכה לאישור הרשות.

בכתבה שנייה בסדרה ננתח ונבחן את משמעותן של ארבע החלטות נוספות שפורסמו בקובץ החדש, ונתייחס לחלק מההוראות ומהתנאים הרלבנטיים שצוטטו בהחלטות.

ביקור כואב בישראל

העובדות > בשנת 1980 עזב נישום את ישראל עם אשתו, היגר למדינה שלא כרתה עם ישראל אמנה למניעת כפל מס (אינה מדינת אמנה), ובשנת 2006 קיבל אזרחות באותה מדינה. במועד עזיבתו את ישראל לא היו בבעלותו בית מגורים או נכס אחר בישראל.

בשנתיים הראשונות לשהייתו בחו"ל עבד האיש בחברה ישראלית. מתום העסקתו בחברה החל להקים חברות זרות בשליטתו, שמתנהלות ונשלטות מחוץ לישראל. ממועד זה הוא מנהל קשרים כלכליים, אישיים וחברתיים במדינה הזרה. הוא עובד בה, מנהל בה את עסקיו, מחזיק שם חשבונות בנק, בעלים של בית מגורים חכור, ומדווח בה על הכנסותיו.

בשנת 1986 התגרש האיש מאשתו הראשונה, וב-1992 נישא בשנית לאזרחית תושבת המדינה הזרה. לבני הזוג נולדו 3 ילדים. עם זאת, יש לאיש חשבון בנק גם בישראל, המסווג כחשבון תושב חוץ, על-שם אשתו וילדיו, שמתבצעת בו פעילות אפסית ללא יתרת זכות. ב-2004 הוא רכש שני נכסים להשקעה וכלי רכב לאספנות.

במהלך כל שנות שהייתו בחו"ל הגיע האיש לביקורים בישראל - לרוב בלי בני משפחתו - לתקופות של עד 48 יום בשנה, למעט בשנים 2005 ו-2006 שבהן שהה מעל 100 יום, בשל בעיות רפואיות שהסתבכו. מתחילת שנת 2007 ועד למועד מתן החלטת המיסוי הוא שהה בישראל כ-50 יום.

פקיד שומה ערך לו הסכם, שלפיו הוא אינו תושב ישראל עד וכולל שנת המס 2006.

הבקשה > האיש ייחשב לתושב חוץ גם בשנת המס 2007.

ההחלטה > האיש ייחשב לתושב חוץ בשנת המס 2007, בכפוף לתנאי ההחלטה. אין באמור בהחלטה לקבוע דבר לעניין שנות המס הבאות, או להצביע על כוונת רשות המיסים לקבוע החלטה דומה לשנים הבאות. הנישום לא ישהה בישראל תקופה של יותר מ-80 יום בשנת המס 2007. חריגה במספר ימי השהייה בארץ, תיחשב להפרת תנאי ההחלטה מצדו, ותחייב אותו לדווח לפקיד השומה.

המסקנה > ישנם מקרים שבהם רשות המיסים מבחינה בין מקום מושבו של היחיד לצורכי אמנה למניעת כפל מס לבין מקום מושבו של היחיד לצורכי הדין הפנימי בישראל. ההסבר להבחנה זו נעוץ, בין היתר, בנוסחן של האמנות למניעת כפל מס, שקובעות "שוברי שוויון" לקביעת מקום מושבו של היחיד, כמו גם במערכת היחסים ההדדית בין המדינות שהן צד לאמנה.

לכן, נישום יוכר לעתים כתושב חוץ לעניין האמנה למניעת כפל מס, אך לא כתושב חוץ לעניין פקודת מס הכנסה. לגישת רשות המיסים, התוצאה של הבחנה זו תהיה ככלל שאותו נישום לא יזכה להקלות המס שלהן זכאי עולה או חוזר לישראל. ייתכן, שבמקרים מסוימים ניתן יהיה לחלוק על גישה זו. מקרה זה מלמד, כי הרשות מכירה בכך שישנם מקרים שבהם נכון וראוי להכיר במקום מושב מחוץ לישראל גם לפי פקודת מס הכנסה.

המסקנה הראשונה המתבקשת מהחלטה זו היא שלא צריך לחשוש מלבקש מרשות המיסים לקבוע, כי מקום מושבו של יחיד הוא מחוץ לישראל לכל דבר ועניין, ולא רק לעניין האמנה למניעת כפל מס (שבמקרה זה לא נכרתה).

עם זאת, הרשות קבעה תנאי תמוה להתקיימות ההחלטה - שלפיו הנישום לא ישהה בישראל מעל 80 יום בשנת המס - משום שאין דרישה לשהייה מרבית כזו, או מספר אחר הנמוך מ-183 יום (כל עוד הסך המצטבר בשנת המס הנוכחית ובשנתיים שקדמו לה, לא מסתכם ב-425 יום) בישראל, במטרה למנוע הגדרת יחיד כתושב ישראל. דרישת תנאי זה תמוהה עוד יותר בהתחשב בנסיבות המאפיינות את האיש במקרה זה כתושב חוץ.

אמנם בשנים 2005 ו-2006 היחיד שהה בארץ מעל 100 ימים כל שנה, מטעמים רפואיים, אך ספק אם די בכך (ועל אף רכישת נכסים להשקעה בישראל) להצדיק את שינוי מקום מושבו, כפי שקבע פקיד השומה. כשם ששהייה זמנית בחו"ל מטעמים רפואיים אינה צפויה לגרום לרשות המיסים להכיר במקום המושב מחוץ לישראל, כך גם שהייה זמנית בישראל מטעמים רפואיים לא אמורה לגרום למקום מושב בישראל (גם אם רכש שני נכסים להשקעה ורכב אספנות).

תיקון מס' 168 לפקודת מס הכנסה, שפורסם ב-2008 וחל רטרואקטיבית מ-2007, הקל במידה מסוימת על הגדרת מקום מושבו של יחיד מחוץ לישראל.

החל מ-2007, גם אם מרכז חייו של יחיד (המוגדר כתושב ישראל לראשונה או כתושב חוזר ותיק) בישראל, הוא ייחשב ל"תושב חוץ", אם שהה מחוץ לישראל בשנת המס ובשנה שלאחריה, בכל שנה, 183 ימים לפחות. הכול, בתנאי שבשתי שנות המס שלאחר מכן מרכז חייו היה מחוץ לישראל. תיקון החקיקה, אשר פורסם לאחר מתן החלטת מיסוי זו, מדגיש עוד יותר את הקושי בתנאי המגביל את השהות בישראל ב-2007 ל-80 יום.

תיקון מס' 168 כלל הקלה נוספת לעניין תחולת הגדרת מקום המושב של היחיד. התיקון הועלה על סדר היום במסגרת "חגיגות שנות ה-60" והרצון "להשיב בנים לגבולם". בשל החשש הטבעי משינוי מקום המגורים איפשר המחוקק גם עלייה או חזרה לישראל "על תנאי".

מי שהפך לתושב ישראל לראשונה או הוגדר כתושב חוזר "ותיק" יהיה רשאי, בכפוף לתנאים הנקובים בסעיף 14(ב) לפקודה, להכריז על בחירתו בכך שבשנה הראשונה לשינוי מקום מושבו, לא ייחשב לתושב ישראל.

שנה זו, אמנם, תילקח בחשבון, בשלב מאוחר יותר, לעניין מניין תקופות פטור שונות. אך בתום אותה שנה הם יוכלו לחזור בהם מלהיות תושבי ישראל, על כל המשמעויות הנלוות לכך.

לסיכום, יישום מנהלי ראוי של החקיקה הליברלית, המעודדת עלייה וחזרה לישראל, יצליח להגשים את מטרת החקיקה, ובתנאי שלא יוספו לחקיקה תנאים שאינם מצויים בה.

פיצול נדל"ן

העובדות > חברה פרטית תושבת ישראל עוסקת, במישרין ובעקיפין, בייזום עסקי בתחום הנדל"ן ובהשקעה בנכסי נדל"ן מניבים, לרבות ייזום, פיתוח, הקמה, השכרה, ניהול והחזקה של נדל"ן להשקעה. החברה עוסקת בנוסף, באמצעות חברות-בנות, בבנייה למגורים ובבנייה לתעשייה.

בעל מניותיה מעוניין להנפיק בבורסה את מרבית פעילותה בתחום הנדל"ן המניב, תוך הפרדת הפעילויות והנכסים המשותפים עם גורמים אחרים אשר העדיפו להותיר את פעילותם במסגרת פרטית, ולא להיות קשורים לפעילותה של חברה ציבורית. לצורך ביצוע שינוי המבנה, הקים בעל המניות חברה חדשה.

לאחר שינוי המבנה תהא לחברה הישנה ולחברה החדשה פעילות כלכלית עצמאית, שההכנסות ממנה מתחייבות במס לפי סעיף 2(1) לפקודת מס הכנסה, והחברה הישנה תמשיך ותעסוק בפעילותה הכלכלית שהייתה לה טרם שינוי המבנה.

הבקשה > החברה הישנה מבקשת לפצל בפיצול אופקי, בהתאם להוראות סעיף 105א(1), את מרבית נכסיה בתחום הנדל"ן המניב לחברה החדשה. לאחר הפיצול יחזיק בעל מניותיה של החברה הישנה גם במלוא הון המניות של החברה החדשה.

ההחלטה > פיצול החברה הישנה אושר בהתאם להוראות סעיפים 105ח(ב) ו-103ט(ד) לפקודה.

לכל אחת מהחברות תהיה פעילות כלכלית עצמאית נפרדת, שההכנסות ממנה מתחייבות במס לפי סעיף 2(1) לפקודה, ומקורה בפעילות החברה הישנה לפני שינוי המבנה.

שתי החברות לא ייחשבו ל"חברה משפחתית" או ל"חברה שקופה" ממועד החלטת מיסוי זו ועד בכלל.

המסקנה > בקובצי החלטות מיסוי קודמים לא פורסמו החלטות לעניין שינויי מבנה מסוג של פיצול אופקי ושל פיצול אנכי. החלטה זו מדגימה את חשיבות השימוש בפרקטיקה באפשרויות השימוש בשינויי מבנה מסוג של פיצול, שבתנאים מסוימים ובהיבטים מסוימים נחשבים למקילים יחסית לשימוש בהוראות הרלבנטיות להעברת נכס כנגד מניות.

חשיבות נוספת בהחלטה זו היא בהכרה בלגיטימיות ההבחנה בין פעילויות שונות בתחום הנדל"ן.

עם זאת, שימו לב לדרישת הרשות לכך שהחברות לא יהיו רשאיות להיחשב לחברה משפחתית. השאלה שנותרה היא, אם ועד כמה ראוי היה לעמוד על דרישה זו.

עידוד השקעות: מכירות באמצעות סוכן

העובדות > חברה תושבת ישראל, בעלת "מפעל מוטב" (לעניין החוק לעידוד השקעות הון), עוסקת בפיתוח, בייצור ובשיווק מוצרי קוסמטיקה ואירוסלים. עיקר הייצוא שלה נעשה דרך זכיינים בחו"ל, המשווקים את מוצריה של חברה בעלת מוניטין בתחום זה (הסוכן). הסוכן אינו צד קשור של החברה.

הזכיינים מזמינים את מוצרי החברה באמצעות הסוכן, אך המוצרים נשלחים ישירות ממפעל החברה. החברה מבוטחת בפוליסת ביטוח חבות המוצר, ונושאת באחריות הבלעדית לתביעות לקוחות בגין שימוש במוצרים הנמכרים על-ידי הזכיינים.

בעבר, עד למועד שבו בחרה החברה להחיל את תקופת ההטבות לפי חוק העידוד, גבתה החברה מהזכיינים את מלוא התמורה ממכירת המוצרים, ולאחר מכן העבירה חלק מהסכומים לסוכן. לאחרונה, נערך שינוי במדיניות הגבייה, והסוכן גובה את מלוא התשלום מהזכיינים ומעביר לחברה את חלקה. סיכוני הגבייה מהזכיינים, בעבר וכיום, מתחלקים בין החברה לסוכן על-פי חלקם היחסי בהכנסה.

הבקשה > לצורך יישום הוראות סעיף 18א(ג)(1) לחוק לעידוד השקעות הון (הקובע בין היתר תנאים לאישור תוכנית למפעל תעשייתי), יש לראות את המכירות באמצעות הסוכן כמכירות המבוצעות במישרין על-ידי החברה לצורך "פיזור שווקים" (כלומר, הגדרת תנאים לשיעור מכירות בשווקים מסוימים, כאשר "שוק" מוגדר כ"מדינה או כטריטוריית מכס נפרדת").

ההחלטה > הבקשה התקבלה בכפוף למספר תנאים מצטברים: הסוכן הוא צינור לשיווק מוצרים המפותחים ומיוצרים במלואם על-ידי החברה בלבד, הסוכן לא מבצע כל פעולה יצרנית נוספת על המוצרים שהוא רוכש מהחברה, אלא משווק אותם כמו שהם, החברה היא זו שנושאת בכל הסיכונים העסקיים והמסחריים הקשורים למוצריה הנמכרים באמצעות הסוכן, והסוכן אינו נושא בסיכון כלשהו מהסיכונים העסקיים והמסחריים הקשורים למוצריה.

אם פקיד השומה יקבע, כי החברה אינה עומדת בתנאים אלו, יראו את מכירותיה לסוכן כמכירות בישראל.

המסקנה > מכירה של חברה בעלת "מפעל מוטב" לחברה תושבת ישראל אינה עומדת לכאורה בתנאים הנדרשים לפיזור שווקים מחוץ לישראל. עם זאת, רשות המיסים החליטה לפעול באופן ליברלי ובפתיחות עסקית וכלכלית, ולראות את הסוכן הישראלי - בתנאים הרלבנטיים - כ"צינור" בלבד המשמש לייצוא הטובין לחו"ל.

גישת הרשות מבחינה בין הערך המוסף היצרני-פיתוחי של החברה בעלת המפעל המוטב לבין הערך המוסף השיווקי של הסוכן. הסוכן, כמותג בעל מוניטין, מוסיף ערך שיווקי למוצריה, אך בכך אין לשלול את העובדה שהוא מהווה רק "צינור", בתנאי שעמד בתנאים המפורטים בהחלטה.

ניתן לעשות שימוש בגישה זו, הבוחנת את המהות הכלכלית של הגופים הפועלים, ובפועל מתעלמת לעתים מקיומה של אישיות משפטית כלשהי, לצרכים שונים. דוגמה לכך הייתה שאלת ניכוי הוצאות מימון במס שבח, כאשר ההלוואה נלקחת מהגוף החיצוני (הבנק) על-ידי "חברת המימון" בקונצרן חברות, ולא על-ידי החברה בעלת המקרקעין.

יישום מתקדם של גישה כלכלית זו עשוי להביא למסקנות מעניינות אף יותר, כאשר מדובר בחברות שונות הפועלות בנתיבים זהים או דומים, בין בהיבט המימוני ובין בהיבטים אחרים. התעלמות פיסקלית מאישיות משפטית שונה ומפעילות שמבצעת אותה אישיות, במטרה להתחקות אחר המהות הכלכלית העומדת מאחוריה, מבשרת טובות לנישומים במקרים המתאימים. עם זאת, ל"התעלמות" מעין זו עלולות להיות גם השלכות מס שליליות במקרים אחרים.

חלוקת עיזבון נוחה

העובדות > בהתאם להסכם חלוקת נכסי עיזבון משנת 2000, שקיבל תוקף של פסק-דין, סוכם בין ארבעה יורשים, כי בקבוצה אחת של נכסים יוחדו חלק מהנכסים ליורשת אחת, וחלקם ליתר היורשים, תוך יצירת הפרש בשווי לטובת היורשת. קבוצה שנייה של נכסים תישאר בבעלות משותפת של כל היורשים. קבוצה שלישית של נכסים תימכר על ידם. מתמורת המכירה יהיו זכאים שלושת היורשים לקבל לטובתם את ההפרש שנוצר מחלוקת הקבוצה הראשונה, לפני חלוקת התמורה בין היורשים.

ההסכם דווח לרשויות המס ואושר כחלוקה ראשונה לפי סעיף 5(ג)(4) לחוק מיסוי מקרקעין. אך בפועל לא ביצעו היורשים את החלק בהסכם המתייחס למכירת נכסי הקבוצה השלישית, שכוללים משרד, חנויות ומחסנים, והכנסות השכירות מהם דווחו על-ידי היורשים לפי חלקם בירושה בדו"ח השנתי למס הכנסה.

כעת מעוניינים היורשים לבצע את החלוקה ביניהם בקבוצת הנכסים השלישית על דרך של חלוקה בעין שווה בשווה, ולא על דרך מכירה וחלוקת התמורה ביניהם, כפי שתכננו לעשות בתחילה. לצורך כך, התקשרו היורשים ביניהם בהסכם בחודש 12/2006, שלפיו היורשת תעביר לשלושת היורשים את מלוא זכויותיה במשרד, ושלושת היורשים יעבירו לה את מלוא זכויותיהם בחנויות ובמחסנים. את איזון ההפרש מקבוצת הנכסים הראשונה מבקשים הצדדים לבצע כעת מתמורה שקיבלו ממכירת נכס מהקבוצה השנייה בחודש 11/2005, שטרם חולקה ושמופקדת בנאמנות אצל מנהל העיזבון.

הבקשה > להחיל על החלוקה המתוקנת (מחודש דצמבר 2006) את הוראות סעיף 5(ג)(4).

ההחלטה > על החלוקה המתוקנת יחולו הוראות סעיף 5(ג)(4), בכפוף לכך שלא ניתנה תמורה בכסף או בשווה כסף שאינו נכס הנמנה עם נכסי העיזבון.

המסקנה > חלוקת נכסי העיזבון בין היורשים, לראשונה לאחר ההורשה, לא תיראה כמכירה בהתקיים תנאים שונים.

המחוקק קבע אמנם, כי חלוקה "ראשונה" יכולה להתבצע לפני רישום צו הירושה או צו קיום הצוואה, אך גם לאחריו..

על אף ההרחבה בלשון החוק בהגדרת חלוקה "לראשונה" גם לאחר רישום הצו, המציאות מוכיחה שאנו המייצגים - כמו גם רשות המיסים - נדרשים לצקת תוכן לדבר חקיקה זה כמעשה של יומיום. במקרה זה, רואים את התוכן הליברלי שיצקה הרשות למושג זה, כאשר גם לאחר שהוגדרה "חלוקה לראשונה" קודמת (!) - שאושרה על-ידי הרשות ושקיבלה תוקף של פסק-דין - הסכימה הרשות להכיר בחלוקה מאוחרת לה כחלוקה "לראשונה".

החלוקה הקודמת לא בוצעה בפועל, אך הרשות הייתה עלולה להיצמד פורמליסטית לדרך שהוגדרה ואושרה בעבר כחלוקה הראשונה. במקום זאת, נבחרה הדרך הבוחנת את המהות הכלכלית המורה שגם אם היה אישור ותוקף של פסק-דין לאותה חלוקה, היא לא בוצעה בפועל.

בחירת המהות על פני הצורה היא עיקרון מנחה לכל דיני המס. פעמים רבות הוא משמש לדחיית תכנוני מס של הנישום, אך כפי שמקרה זה מדגים, הנישום לא צריך לחשוש ממנו. לעתים, הוא יפעל לטובתו.

* הכותב הוא ממשרד עו"ד ד. פוטשבוצקי.

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: עומר וידר, כדיה לוי

התקדים של רשות התחרות: הציטוטים שסיבכו את אייל רביד, ומי עשויים להיות הבאים בתור?

שנתיים לאחר שנחשפה פרשת תיאום המחירים, רשות התחרות החליטה לזמן את אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום ● לראשונה ובאופן תקדימי, קמעונאי מועמד לדין על בסיס התבטאויות בתקשורת ● בשבועות הבאים צפויות להתקבל החלטות לגבי עוד בכירים

מוצרי תנובה בסופרמרקט / צילום: טלי בוגדנובסקי

מסנפרוסט ועד מאמא עוף: תנובה מעלה מחירים של עשרות מוצרים

מוצרי החלב המפוקחים של חברת המזון הגדולה בישראל יתייקרו החל ממחר בשיעור של 4.48% ● בנוסף, תנובה הודיעה גם על העלאת מחירים של מוצרי החלב הלא מפוקחים וכן מוצרי סנפרוסט, מעדנות, מאמא עוף וטירת צבי בשיעור של עד 9.8% החל מ-16 במאי

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

בהתאם לצפי: הפד הותיר את הריבית בארה"ב על כנה

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● על פי ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● יו"ר הפד הדגיש במסיבת העיתונאים כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Achmad Ibrahim

ההמלצה שהזניקה את השווי של אפל ב־70 מיליארד דולר ביום אחד

בית ההשקעות ברנשטיין פרסם בסוף השבוע האחרון המלצת קנייה אופטימית על אפל, שהזניקה את המניה המדשדשת וביקשה לנפץ את התחזיות הקודרות לגביה ● האם זה סימן להתאוששות?

הדירה ברחוב פרישמן בשכונה א' בקריית ים / צילום: יח''צ

דירת ארבעה חדרים נמכרה ב-1.3 מיליון שקל. בכמה יקפוץ השווי לאחר תמ"א?

הדירה, בת 4 חדרים, מתפרשת על פני שטח של 105 מ"ר, כאשר לאחר התמ"א, תתקבל דירת 5 חדרים בשטח של כ־130 מ"ר הכוללת מרפסת, ממ"ד ומעלית ● הבניין עומד לפני הליך חיזוק ועיבוי, בעקבותיו שווי הדירה צפוי לקפוץ ל־1.8־1.9 מיליון שקל

מוחים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה משתלטים על בניין המילטון שבתוך הקמפוס / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

רימוני הלם ומעצרים: המשטרה פינתה את המפגינים באוניברסיטת קולומביה

לבקשת ההנהלה, שוטרים פינו את ההיכל שבו התבצרו המפגינים ואת המאהל שהוקם על המדשאה • כ-100 מהמפגינים נעצרו בעימותים והמשטרה השתמשה ברימוני הלם כדי לפזר את המוחים • ההנהלה ביקשה מהמשטרה להישאר בקמפוס בשבועיים הקרובים

אקסל / אילוסטרציה: Shutterstock

כך הבינה המלאכותית תעזור לכם להשתמש באקסל

מיקרוסופט החלה להכניס כלי AI לתוכנת האקסל ● בקרוב תוכלו לקבל ניתוחי מגמות ותובנות על הנתונים שלכם, לייצר נוסחאות בקלות בעזרת טקסט, ולקבל דגש על מה שחשוב לכם

בניין סופר מיקרו בקליפורניה / צילום: Shutterstock

שתי מניות שבבים פרסמו אתמול דוחות. איך הגיבו המשקיעים?

יצרנית השרתים סופר מיקרו לא עמדה בתחזיות האנליסטים ופרסמה הכנסות נמוכות מהצפוי ● גם חברת השבבים AMD פרסמה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון וספגה הורדה דרמטית במחיר המניה

בצלאל סמוטריץ', הציונות הדתית / צילום: רפי קוץ

האם מודי'ס הורידה את דירוג האשראי של ישראל בגלל המצב הגיאופוליטי?

שר האוצר טוען שהורדת דירוג האשראי נובעת מגאופוליטיקה. זו אחת הסיבות ● המשרוקית של גלובס

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי הפסח: שופרסל שלחה לכמאה עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

משרדי אמזון / צילום: Shutterstock

אמזון הכתה את צפי הרווח וההכנסות אבל מורידה תחזית; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות אמזוןעמדו על 143 מיליארד דולר, מעל הצפי ● הרווח למניה זינק ב-216% לעומת הרבעון המקביל ● החברה מצפה לצמיחה של 7%-11% ברבעון הבא, לעומת צפי של 12% ● המניה מזנקת בכ-4% במסחר המאוחר

החוק שיאשר לסנן את הבוס אחרי העבודה / אילוסטרציה: גלובס, חומרים: Shutterstock

החוק שיאסור על הבוס להתקשר לעובד אחרי שעות העבודה והסיכוי שיגיע גם לישראל

שוק העבודה בעולם ממשיך להתאים את עצמו לצרכיהם של דור המילניום וה–Z: הקנדים יעגנו בחוק התקציב את "הזכות להתנתק" ● גם מדינות אחרות מקדמות מהלכים שמגדירים מתי נגמר יום עבודה ומתי מותר לפנות לעובדים ● האם יש סיכוי לחקיקה דומה גם בישראל?

טל–אור כהן מונטמאיור, מנכ''לית CyberWell / צילום: הגר בדר

גילויי האנטישמיות ברשתות החברתיות זינקו מאז המתקפה האיראנית

דוח חדש של ארגון CyberWell, שנלחם באנטישמיות ברשת, מצביע על כך ששיעור ההסרה של תוכן שטנה בערבית נמוך לעומת אנגלית ● המנכ"לית: "האכיפה חייבת להיות יותר אפקטיבית"

אייל רביד / צילום: עומר וידר

שימוע לפני הגשת כתב אישום למנכ"ל ובעלי ויקטורי אייל רביד בפרשת תיאום המחירים

רשות התחרות זימנה את אייל רביד, מנכ"ל ובעלי רשת ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום, וזאת בגין התבטאויות פומביות שבאמצעותן ניסה להגיע להסדרים להעלאת מחירים

מותג משקאות האנרגיה BLU / צילום: Shutterstock

זה משקה האנרגיה ששווה לבעלת יקבי כרמל עד 450 מיליון שקל

חברת המשקאות הבורסאית כרמל קורפ התקשרה במזכר הבנות לרכישת מותג משקה האנרגיה BLU בסכום הגבוה משמעותית אף משווי השוק שלה עצמה

שדה התעופה בדובאי / צילום: Shutterstock

הטיסות של ארקיע נדחו, ועשרות ישראלים תקועים בשדה התעופה בדובאי

עיכובים חריגים בטיסות ארקיע וישראייר מדובאי הביאו לכך שעשרות נוסעים תקועים בשדה התעופה מעל 24 שעות ● הסיבות לעיכוב: תקלות במטוסים שהובילו לשיבוש בלוח הזמנים ● עיכובים גם בטיסות לארץ מיעדים נוספים מאירופה

הלוחמים שנפלו בערב החג בעזה נהרגו מירי של טנק צה''ל / צילום: דובר צה''ל

הלוחמים שנפלו בערב החג בעזה נהרגו מאש צה"ל

רס"ר במיל' עידו אביב ורס"ר במיל' קאלקידן מהרי שנפלו בקרב במרכז הרצועה נהרגו מירי דו צדדי של טנק שחרג מגבולות הגזרה שלו ● חברי הקואליציה מפעילים לחץ כבד על ראש הממשלה נתניהו בקריאה להתנגד לעסקה לשחרור החטופים ● מחבל בעל אזרחות טורקית דקר ופצע קל לוחם מג"ב בירושלים • המגעים לעסקה: ישראל עדיין ממתינה לתשובת חמאס; ארה"ב, מצרים וקטאר יפעלו להבטחת תנאיה • דיווח: "ישראל מסכימה לשחרור 33 חטופים" • כל העדכונים 

גלנט, נתניהו והלוי / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמוס בן גרשום-לע''מ, AP

צווי מעצר בינלאומיים לראש הממשלה והרמטכ"ל: האם התרחיש הזה אפשרי ומה המשמעויות

בישראל מביעים חשש שבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג יוציא צווי מעצר נגד בכירים בשלטון הישראלי, ובראשם ראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל ● מהן הסכנות שבהוצאת צווים כאלה, באילו מדינות הם עלולים להיעצר, ומי ההרכב שיקבל את ההחלטה ● גלובס עושה סדר

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

אילוסטרציה: shutterstock

הירידות בשווקים באפריל חתכו את התשואות בגמל ובפנסיה. איזה מסלול מנייתי נפגע פחות?

על פי תחזית מיטב, בחודש אפריל נרשמו תשואות שליליות של 1.6% במסלולים הכלליים ו-3.2% במנייתיים • התחזקות הדולר מול השקל הביאה את מסלולי ה-S&P 500 לרדת ב-2.5% בלבד, כשהם עדיין מציגים תשואה של יותר מ-9% מתחילת השנה